Рецепти за най-вкусните салати с гъби и сирене

Онези, които са уморени от салати от зеле или краставици и домати, често търсят рецепти за салати от пилешко филе, гъби, пушено месо или сирене. Тези храни са по-питателни от зелето или краставиците. Ето защо, като част от салатите е желателно да се разреждат с малко зеленчуци.

салата

Тази статия ще осигури подходящ избор от рецепти. Като гъби най-често се използват шампанско. Можете да си купите мариновани гъби и да ги приготвите сами.

По принцип готвеният вкъщи е още по-добър и по-полезен от магазина, но подготовката на гъби за очистване и самият процес е доста дълъг и изисква допълнителни усилия и разходи за време.

Тъй като е малко вероятно някой да има време и желание да настъргва гъби преди да подготви салатата, което между другото може да отнеме дори няколко дни, в тази статия в рецепти ще използвате закупени шампиони навсякъде.

Въпреки това, в присъствието на домашно приготвени гъби, те могат да се използват в салати със същия успех като магазина. Теглото на използвания продукт не се променя в зависимост от метода на съхранение..

Рецептата за обикновена салата от гъби със сирене
рецепти самых вкусных салатов с грибами и сыром
съставки Брой на
консервирани шамбини 0.1 кг
консервиран зелен грах 0.1 кг
твърдо сирене 0.15 kg
сол и черен пипер по необходимост
зехтин 25 ml
Време за готвене: 15 минути Калории на 100 грама: 229 Kcal

Много често при приготвянето на салати твърдото сирене се втрива върху груб или фин ренде. Смачкан по този начин, той става по-деликатен вкус, но губи част от своя вкус. В гъби салата е толкова силно смилане сирене неподходящо.

Тъй като и двете гъби и сиренето са много богати храни, консервиран зелен грах ще се използва като растителна добавка в тази рецепта. Както гъбите, можете да използвате закупен консервиран или домашен грах.

В същото време, преди да приготвите салатата, не трябва само да източвате водата от буркана, но и да сгъвате грахът на фино сито и да го оставите за няколко минути. Това ще ви даде възможност да изцедите излишната течност, което ще я попречи да влезе в салатата..

Как да готвя салата с гъби и сирене:

 1. Поставете шампоаните на фино сито или котлен камък, за да източите цялата течност и марината от тях. Направете същото със зелен грах;
 2. Твърдите сирена нарязани на малки кубчета, размерите им не трябва да надвишават половин сантиметър;
 3. Нарежете малките гъби на четири парчета, нарязайте по-големите на парчета не по-големи от 1 см;
 4. В отделна купа да смесите всички съставки, ако е необходимо, добавете сол или пипер. Това може да не е необходимо, ако гъбите са мариновани в много пикантен сос;
 5. Облечете салата с масло, разбъркайте и сервирайте.

Тази салата е готова да сервира веднага след подготовката. Няма нужда да го готвите предварително. Освен това, ако не се сервира веднага след приготвянето, не е необходимо да се напълва отново и може да се съхранява само в хладилника.

Пилешка салата с гъби, пресен краставица и сирене

Пресни краставици трябва да бъдат проверени за вкус. Неприемливо е да се използват краставици в салатата, които са горчиви, имат жълта кожа или са преувеличени, както се вижда от големите зърна..

Ако не е възможно да се използват други краставици, кората се отстранява напълно от надраскване и се отрязва с много дебел слой, а вътрешните семена също се отстраняват. Въпреки това, препоръчително е да се използват средни краставици с ненарушена зелена кора..

СЪСТАВКИ НОМЕР
пресни краставици 0.150 кг
пилешко филе 0.100 кг
твърдо сирене 0.100 кг
консервирани шамбини 0.150 кг
сол и черен пипер по желание
майонеза мазнина до 40% 0.030 кг

Ако направите тази салата, като вземете предвид следната последователност на готвене, ще прекарате 60 минути в процеса на готвене..

100 грама от готовото ястие ще бъдат 147 калории..

Как да готвя:

 1. Проверете вкуса на краставиците, ако е необходимо, подгответе за по-нататъшна употреба, както е описано по-горе. Нарежете ги в тънки сламки, не повече от 3 см;
 2. Сварете пилешко филе, не можете да излеете бульон, но го използвайте за готвене на първите курсове или сос. Самото пилешко филе трябва да бъде охладено и нарязано по същия начин като краставиците;
 3. Твърдо сирене нарязано на ленти;
 4. Гъби в мушама и нарязани на филийки. Достатъчно е да изрежете малки гъби на 4 части, по-големи в 6 или 8 части;
 5. В дълбока купа смесете всички съставки и запълнете с нискомаслена майонеза. Разбъркайте и сервирайте веднага.

Ако желаете, тази салата може да бъде осолена или да добавите черен пипер. В повечето случаи няма нужда от това, тъй като сиренето, гъбите и майонезата съдържат определено количество сол. Солена салата или не в повечето случаи, решавате личните предпочитания за вкус..

Салата от сирене с гъби и домати

рецепти самых вкусных салатов с грибами и сыром

Най-добре е да използвате чери домати, ако има такива. Те обаче не трябва да бъдат нарязани на големи парчета, като всеки домати се нарязва на две части. Най-добре е да ги нарязвате на филийки. Ако не можете да използвате чери домати, можете да използвате обичайния, малък размер. Домати не трябва да бъдат прекомерни, за да не се оставя сокът и да не изтича в салатата.

СЪСТАВКИ НОМЕР
домати (череша или други) 0.070 кг
твърдо сирене 0.150 кг
консервирани гъби (шампанско) 0.100 кг
сладък пипер (български) 0.070 кг
зехтин 0.030 кг
сол, черен пипер по желание

Ако се спазва следният алгоритъм за приготвяне на салата, времето, необходимо за приготвяне на продуктите за употреба и поставяне в салатата, ще бъде 20 минути.

205 калории ще се съдържат в 100 грама от завършената салата, ако спазвате стандартите за употреба на продуктите, изброени в таблицата.

Как да готвя:

 1. Измийте домати и нарязани на филийки;
 2. Изцедете всички гъби от гъбите и ги нарязайте на големи парчета, като разкъсате всяка гъба на две части. Големите гъби могат да бъдат нарязани на четири части;
 3. Твърдо сирене, нарязано на ленти, сладки пиперки;
 4. Смесете в салата купа всички съставки, ако е необходимо, сол и сезон с масло.

Салата трябва да се приготви точно преди готвене, защото доматите могат лесно да направят сок. Ако салатата се приготвя предварително, не е необходимо да се осолява и да се напълва отново. Преди да сервирате, пазете салата в хладилника и преди да сервирате добавете сол и масло..

Как да готвя палто салата с пушено пиле, гъби и сирене

Особено внимание в тази салата трябва да се обърне на качеството на пушеното пиле. Можете да използвате пушено пилешко филе и пушени криле или крака. По-добре е да използвате филе, защото може да бъде прекрасно нарязан.

Тъй като пушените храни са много опасни за тялото, трябва да обърнете специално внимание на тяхната свежест. Пушеното филе не трябва да е твърде тъмно, сухо или да има неестествена миризма..

СЪСТАВКИ НОМЕР
пушено пиле 0.150 кг
консервирани гъби (шампанско) 0.100 кг
твърдо сирене 0.100 кг
консервирана царевица 0.070 кг
зехтин 0,015 кг

За да готвите тази салата, трябва да отделите време в размер на 20 минути.

Ако се придържате към броя на снек-храната, поставени в таблицата, тогава калоричният състав на готовото ястие на 100 грама ще бъде 172 единици.

Как да готвя:

 1. Слоеста салата, сервирана в същата купа, в която е приготвена. Следователно, първо трябва да подготвите салата, да се измиете и да изтриете сухата;
 2. Пушено пиле, нарязано на къси ленти; пиле нарезать
 3. Гъбите се нарязват на филийки, но те трябва да са тънки; гъби
 4. Твърдото сирене също се нарязва на ленти; сирене натереть
 5. Сложете нарязано пиле на дъното на салата, поставете твърдо сирене на върха, а след това гъби и царевица;
 6. Солта не е необходима. Нагоре с малко зехтин. салата

За обличането на тази салата е достатъчно чаена лъжичка зехтин. В никакъв случай не трябва да се оставя на стъкло, а пилешкото филе е в маслото. Поради това е по-добре да се направи с минимално количество масло и леко да се разпредели повърхността на салатата.

Гъба салата със сирене, калмари и яйца

предястие

За тази рецепта е по-добре да не се използват варени калмари, но бръснене, които се сервират като закуска за бира. Като се има предвид, че тези чипове са много солени, салатата не трябва да се осолява. Трябва да се обърне внимание и на качеството и свежестта на сушената калмари, тъй като поради неправилно съхранение този продукт се влошава бързо и може да предизвика хранително отравяне..

СЪСТАВКИ НОМЕР
сушени калмари чипове 0.075 кг
твърдо сирене 0.150 кг
яйцата 0.100 кг (2 броя големи)
консервирани гъби (шампанско) 0.150 кг
магданоз по желание
майонеза 30% мазнина 0,050 кг

25 минути се приготвя ястието, ако следвате алгоритъма за готвене, описан по-долу..

188 калории ще съдържат порция от 100 г салата, ако следвате горното описание на препарата.

Как да готвя:

 1. Чип да се счупи или наряза, така че дължината му да не надвишава 5 см;
 2. Сирена нарязана на ленти;
 3. Сварете пилешките яйца със сол, след което ги охладете, отлепете и нарязайте на една слама като сирената;
 4. Готови гъби, нарязани на филийки, малки гъби могат да бъдат нарязани на две части;
 5. Ако желаете, можете да добавите магданоз към тази салата. В този случай трябва да се измие и да се нарязва на ситно;
 6. Смесете всички съставки в дълбока купа и се сервирайте с майонеза.

Най-добре е да се използва нискомаслена майонеза за тази салата, тогава по-малко количество ще бъде достатъчно за добро опаковане на продуктите, а салатата ще бъде по-малко висококалорична и не толкова мазнина.

печена шункаКак да готвя вкусна печена шунка във фолио във фурната от различни видове месо, прочетете нашата статия.

Пипер пълнени със зеленчуци – опитайте това невероятно ястие, което напомня на средиземноморската кухня..

За десерта ви съветваме да направите шоколадова торта в микровълновата фурна – това е може би най-бързата рецепта за печене.

“Парижки” коктейл коктейл

Въпреки сложния състав, тя е много лека и вкусна салата. Нарича се коктейл, защото се приготвя и се сервира в стъклена или винена чаша. Съдовете трябва да са чисти и сухи. Преди да приготвите стъклото, изтрийте го със суха хартиена салфетка и отстранете всички петна от стените на стъклото за вино.

СЪСТАВКИ НОМЕР
постно месо (говеждо месо, можете да използвате пиле) 0.100 кг
ябълки 0.100 кг
Майонезно съдържание на мазнини от 30-40% 0.075 кг
твърдо сирене сирене 0,050 кг
консервирани шамбини 0,050 кг
яйцата 0,050 кг
лешник 0.035 кг
сол

Като се вземат предвид нормите за полагане на съставките, посочени в таблицата, времето за приготвяне на това ястие ще бъде около 25 минути..

Калорийната стойност на един стандартен сервизен размер от 100 грама ще бъде 210 калории..

Как да готвя:

 1. Извадете гъбите от буркана и фино нарязани с нож, варете яйцата и ги нарежете по същия начин като гъбите;
 2. Обелете ябълката, нарязана на две части, отстранете семената и нарязани на малки кубчета, размерът им не трябва да надвишава половин сантиметър;
 3. Сварете месото, охладете и нарязайте на малки парчета;
 4. Твърда решетка за сирене. За да направи това по-лесно, първо трябва да бъде замразено;
 5. Ядките трябва да са добре заземени с остър нож;
 6. В дълбоко ястие трябва да се поставят продуктите последователно. В същата купа салатата ще се сервира;
 7. Месото е поставено на дъното, то се напоява с малко количество майонеза;
 8. След това се оформят шапмани, слоят също се покрива с майонеза;
 9. След това, яйцата се поставят, също с добавяне на майонеза, а след това ситно нарязана ябълка;
 10. Върху ябълката се поставят настъргано сирене и нарязани ядки..

Особено внимание трябва да се обърне на внимателното готвене. Тъй като се сервира в същата опаковка, в която е приготвена, трябва внимателно да оформите продуктите така, че да не опетнява стените на съдовете и внимателно да използвате майонезата, така че да не се разпространява.

Салата с гарнирани гъби, туршии и сирене

Важното е количеството използвана мазнина. Препоръчително е да се опитате да изпържите гъбите в малко количество масло, а след това оставете излишната мазнина да изтече. Дори и да са напълно изсушени от маслото, на което са пържени, неговата част все още ще попадне в салатата. Следователно не е необходимо да се попълва отново..

СЪСТАВКИ НОМЕР
гъби гъби пресни 0,400 кг
кисели краставички 0.250 кг
масло за печене на шампанско 0,050 кг
нарязан лук, не пикантен 0.075 кг
твърдо сирене 0.150 кг
сол и черен пипер по желание

35 минути се подготвя такава салата.

Доставка от 100 грама ще съдържа 125 калории, ако се придържате към броя продукти, използвани в таблицата..

Как да готвя:

 1. Смажете гъбите на малко количество масло, като предварително сте ги почистили и нарязали на 2 или 4 части;
 2. След пържене, оставете ги да източат излишните мазнини;
 3. Солените краставици трябва да бъдат нарязани на къси пръчки и също нарязани на твърдо сирене;
 4. Маринован лук, разделен на отделни половинки;
 5. Когато всички съставки за салатата са готови, те трябва да бъдат смесени в салата..

Какви са готините готвачи?

За да направите салатата по-вкусна, по-добре е да използвате гъби с малък размер. Въпреки че е по-трудно да се работи с тях, те са много по-вкусни от големите. В същото време, приготвяне на ястие, не можете да отрежете много малки гъби, а това, от своя страна, направи салата по-красиви.

Можете да използвате тези гъби, които са били mbalballed за зимата. Единственото нещо, което трябва да направите с тях, преди да поставите салатата, е да сте сигурни, че са свежи и подходящи за употреба..

Маринованите шамбини не трябва да се измиват под вода. Освен това водата попада в ястието и го прави неприятна за вкус, гъбите, измити под вода, губят част от вкуса си..

Тук можете да направите вкусни и подхранващи салати от гъби и сирена по различни начини. В тази кулинарна селекция участваха рецепти, използващи растително масло и майонеза, пресни и консервирани зеленчуци. Рецепти могат да бъдат модифицирани, за да станат по-разнообразни и да използват наличните продукти..

Loading...