Кремът от протеини се приготвя на базата на яйчен белтък. Използвайте го само за запълване на тръби или еклари, за декориране или покриване на торти..

За междинните слоеве е по-добре да използвате масло или крем. Факт е, че протеиновата маса бързо губи своята помпозност и лекота под тежестта на тортата.

кошница с беловым кремом

Кремът съдържа доста голямо количество захар. Това е не само “главният враг на талията”, но и отличен консервант..

Ето защо, протеинови кремове могат да се съхраняват малко по-дълго от маслото (но не безкрайно!). И е по-добре да се използва веднага след подготовката, така че да не загуби помпите си..

Съществуват следните видове крем върху яйчен белтък:

 • Сурови (основни);
 • Custard (основно);
 • Протеин с желатин;
 • Протеиново масло.

Последният елемент включва известния мюслинов крем, швейцарската и италианската менгеу..

Как да работите с протеини

Най-лесната декорация на тортата е суровия протеинов крем или обикновена меренуе. Но първо, малко за технологията за готвене. Общи правила при работа с протеини:

протеинов крем хранится намного дольше

 1. Добре се охлажда (в идеалния случай температурата трябва да е близка до 2 ° C);
 2. Измийте и изсушете добре съдовете и мивката (най-малката следа от мазнини или вода намалява раздуването до половината).

За да изпълните втория елемент е удобно да използвате вряща вода. Те са покрити с всички повърхности, които ще влязат в контакт с протеини, след което те са добре изсушени. Най-добре е да изтриете съдовете и да ги оставите известно време, така че най-накрая да се охладят и да изсушат..

Можете да победите масата с мивка или миксер. И двата варианта имат своите предимства..

С “ръчна работа”, времето, прекарано в разбъркващия протеин, дава на захарната възможност да се разтвори без остатъчни количества. Когато се използва миксер, времето (и физическото усилие) е необходимо значително по-малко, затова е важно да се следи състоянието на протеиновата маса.

Ако няма разтворени захарни кристали, кремът няма да бъде достатъчно еластичен. Това ще се отрази не само на вкуса, но и на естетиката (и ние ще направим една красива торта!).

За да се избегнат такива проблеми, ще се помогне на използването на захар на прах вместо гранулирана захар. Препоръчва се да се пресее прах преди употреба, за да се разбият възможни бучки и да се отстранят чужди частици..

Първи стъпки или как да направите основен суров протеин торта декориращ крем

За суровия протеинов крем ще трябва:

 • Бели яйца;
 • Замразяваща захар;
 • Лимонена киселина или сол (по избор).

Класическата пропорция – за един белтък (означаващ яйце със среден размер или 1 категория) добавете две супени лъжици захар или прах. В зависимост от желаната производителност на крема, лесно е да се изчисли количеството съставки:

 • 2 протеин / 4 супени лъжици. лъжици прах или захар / добив 140 g;
 • 3 протеин / 6 супени лъжици. лъжици прах / добив 210 g;
 • 4 протеин / 8 супени лъжици. лъжици прах / продукция 280 и т.н..

Лимонената киселина премахва запушването, за да се улесни биенето, е необходима сол. Но тези продукти ще променят малко вкуса на крема. Ако имате доверие във вашите способности, тогава не можете да добавите сол.

Яйцата за готвене трябва да бъдат охладени (можете допълнително да охладите контейнера с приготвените протеини).

Изключително внимателно отделете белите от жълтъците. Не трябва да попада капка жълтък в контейнера за крем!

в крем добавьте краситель

За подготовката на ястия вече говорихме. Можете да вземете чаша, метална купа или широк тиган (в тесен той ще бъде неудобно). Не използвайте алуминиеви съдове за готвене или емайлиран съд със счупен или надраскан емайл..

За начинаещи, малко по-голям контейнер е полезен от купа за разбиване, където можете да излеете студена вода. Когато разбиване купа с протеини предложения поставят в студена вода, сняг или натрошен лед – така че този процес е бързо и лесно.

Има възможност за разбиване на протеини във водна баня. За да направите това, подгответе контейнер с топла вода, където можете да поставите купа с бъдещ крем.

Предварително бийте белтъците при ниска скорост за около минута, след това поставете купата във водна баня на най-ниския огън и продължете да работите за още 15 минути.

След като катериците са взели буйна пяна, извадете купата от топлината и продължете да я удряте, докато се охладите (поне още няколко минути). Ако това не стане, пяната може да се утаи..

Бели протеини с метална мивка (10 – 15 мин.) Или с миксер, докато се получи гъста пухкава пяна. Обемът се увеличава около три пъти..

розовото белковый крем

Можете да проверите готовността си чрез формирането на “стабилни върхове” – така че сладкарите наричат ​​остри, без да губят форма, изпъкналости, които се образуват върху повърхността на протеиновата маса, ако извадите мивката или миксерите.

Продължавайки да бие, започнете постепенно да добавите пудра захар или захар. Преди края на процеса можете да добавите няколко капки разредена лимонена киселина, за да премахнете запушването.

Същевременно, ако е необходимо, добавете ароматични вещества и багрила. Трябва да използвате този крем веднага, за да не загубите въздух. Малки детайли за декориране на торти от него няма да работят, но го правят идеално за мазилка.

Суровите протеини могат да съдържат патогенни бактерии. Измийте яйцата преди готвене..

Как да направите протеини за крем

В допълнение към яйцата, захарта, лимонената киселина и приборите за разбиване на протеини се нуждаете от капацитет и вода за приготвяне на захарен сироп. Съотношението на продуктите за приготвяне на 225 г крем протеинов крем:

 • 3 катерички;
 • 6 супени лъжици захар;
 • ¼ чаши вода;
 • 3 капки разредена лимонена киселина.

Захарта се изсипва с вода и се подлага на бавен огън. Не забравяйте да смесвате сиропа добре по време на готвене..

варя сироп

Готовността се определя от разбивката “на гъста нишка”. Разбираемо е, че когато изваждате лъжица от сиропа, тя трябва да издърпа, наподобяваща дебела струна.

Има вариант на теста за търкаляне на топки. За да направите това, вземете малко сироп на чаена лъжичка и бързо го охладете в съд със студена вода (чиния, купа).

Сферата трябва лесно да се измъкне от охладения сироп. Опасността от метода – можете да изгорите себе си, ако не е достатъчно да охладите сиропа.

готовност проверяется шариком

Важно е да не се усвоява захарта, тъй като този твърд карамел може да се образува в готовия крем. При недостатъчно течен сироп кремът ще бъде слаб (може да изтече).

Когато готвенето приключи (но сиропът все още не е готов), преминете към побоя на протеини. В този случай е по-добре да използвате смесител – няма да има време за ръчна работа. Катеричките трябва да бъдат отделени от жълтъците предварително (преди варенето) и да бъдат охладени..

размахване белки

Набит в стабилни върхове на протеини, сиропът на гореща захар постепенно се въвежда чрез тънък поток, без да спира биенето за минута. След въвеждането на целия сироп, трябва да продължите да побеждавате, докато се охладите. Най-лесният начин да направите това е да поставите контейнер с крем протеинов крем в купа със студена вода..

готов белковый крем

Това е важно! Захарен сироп при готвене достига 115⁰С. В процеса на варене на протеини температурата намалява до известна степен, но остава достатъчна, за да се убият микробите..

Протеин + масло

Кремът от протеиново масло е идеален за декориране на торти. Той е гладък, копринен (с правилна подготовка) и в същото време е ефирен.

Технологията за готвене (протеини за пивоварство) позволява на крема да запази своята свежест за дълго време – дори до един ден без да използва хладилник, т.е. при стайна температура.

Забележка: Стайната температура е до 25 ° C, всичко това е по-високо!

Рецептата за крем-маслен крем включва следните съставки:

 • 3 катерички;
 • 150 грама захар на прах;
 • 150 масло;
 • Лимонов сок или киселина, ванилова захар по желание.

Протеините идват в различни размери, а маслото се променя в качеството. Възможно е да се изчислят пропорциите съгласно следната схема: за един голям протеин 70 – 80 g масло, 50 g захар.

Твърдото масло (от хладилника) се нарязва на малки кубчета, разстила се върху плоска плоча (след това ще бъде по-удобно да се работи) и се оставя да се загрее при стайна температура до глинеста структура. Не загрявайте във водна баня или в микровълнова печка!

Катериците камшикават както обикновено и ги варят с захарен сироп. Можете да използвате суровия метод (без варене), но той не е много надежден по отношение на сигурността. След формирането на стабилни върхове започваме да въвеждаме маслото в малки парчета. Процесът на побой не спира преди въвеждането на цялото масло. Крем от протеини, готов за украса на тортата!

Едно от предимствата на този крем е, че може да се съхранява в хладилника (внимателно затворен!) В продължение на до 5 дни. Преди да го използвате, извадете го от хладилника (два часа), а когато стане стайна температура, го забийте отново. Това ще даде крем гладкост и еластичност..

vkusnij-деликт-muravejnik
Една проста и проста рецепта на тортата “Anthill” от “бисквитките” е бърз десерт за чай.

Друга интересна рецепта за тортата домашна торта, четете и гответе!

Друг вариант на обикновена бисквитена торта с плодове и заквасена сметана може да се намери на адрес https://notefood.ru/retsepty-blyud/vy-pechka/smetannyj-krem-dlya-biskvitnogo-torta.html

Някои съвети:

 1. Когато побеждаваме приготвената част от сметаната, върховете може да не са твърде плътни. Това е нормално;
 2. При добавяне на масло, протеините могат да “изтекат” или зърна. Това се дължи на факта, че температурата на маслото и сметаната не съвпадат. Чуксът нямаше време да се охлади или маслото беше прекалено топло. При по-нататъшно биене, температурата изгасва и кремът придобива желаната текстура;
 3. Маслото за тази рецепта трябва да бъде с най-добро качество. Няма да правят никакви маргарини или смеси..

Кремът от протеиново масло прави бои и аромати. Можете да използвате ванилия, шоколад, какао на прах, пюре от плодове и т.н..

Как да напълним тортата “Птичи мляко”

При приготвянето на тази утайка се използва протеинов крем с желатин. Протеиновата база може да се приготви по обичайния начин или като крем. Това ще изисква:

 • Катерици от 5 яйца;
 • 2 супени лъжици желатин;
 • 8-10 Чл. лъжици вода (за желатин);
 • 1 ½ (един и половина) чаши захар;
 • Лимонов сок (1 ч. Л.) Или разредена лимонена киселина.

Отделете белите от жълтъците и охладете. Желатин изсипва студена, преварена вода и се оставя да се надуе за час и половина.
розовото белковый крем

След това поставете контейнера с желатин на бавен огън, докато се разтвори напълно. Успоредно, започнете да биете белите с лимонов сок и захар. Важно е да се гарантира, че желатиновият разтвор не се вари..

Когато белите са добре бита, въведете тънък поток от желатин, който продължава да се бърка без прекъсване. Кремът с протеини с желатин се оказва буйна и упорит, може да се използва за украсяване на торта, правене на сладкиши или просто разпространение върху купички за сладолед и хладилник.

Торба за сладкиши + комплект дюзи + фантазия = шедьовър

Най-доброто за декориране на тортата в домашен маслен протеинов крем. Той е перфектно боядисан с всички хранителни бои, удобно е да се работи с торбичка за сладки, запазва формата си.

И най-важният (особено за начинаещи сладкари) такъв крем е лесен за “ремонт”, ако изведнъж нещо се обърка. Необходимо е да се работи с крем при температура не по-висока от 25 ° С..

Това е важно! За протеиновите кремове не могат да се използват багрила, съдържащи алкохол. От тях кремът може да “тече”. Изберете багрила на прах или на водна основа..

Протеинови кремове без добавки (масло или желатин) изглеждат грандиозно в комбинация с различни багрила:

 1. Сложете малко сметана в отделна купа и добавете оцветяване в нея;
 2. Разбъркайте добре;
 3. Разстилайте крема върху тортата от различни купи (различни цветове) и го разпределете в гладки вълнообразни движения, декорирайки го.

Като опция можете да поставите няколко многоцветни кремове в купа, да нанесете всичко наведнъж и да нанесете върху повърхността на тортата. Резултатът ще прилича на картините на импресионистите. Такива опции са много лесни за правене, дори и начинаещите сладкари със сигурност ще получат шедьовър.!