Готвенето за модерен човек е далеч от просто готвене. Това е изкуство и готвачи могат да бъдат приписвани на създателите. Ако има желание, всяка домакиня може лесно да изненада дома си с оригинални кулинарни решения..

Можете да използвате захаросани плодове като сладки помощници. Продуктът може да се купи в готовата форма или да се приготви сам..

захаросани плодове из апельсина

История на захаросани плодове

Възрастта на въпросните третирания е доста трудна за определяне. В Русия тези парчета захаросани плодове станаха широко разпространени в XIV век. Тогава те се наричат ​​балабушки или сухо сладко.

Първоначално захаросани плодове бяха донесени от сегашната столица на Украйна като сладък деликатес на сватбената маса на литовския княз Джагайо.

Балабушки и представители на руската импеританска благородна го харесаха. Катрин II дори издаде указ относно редовното предоставяне на въпросните сладкиши на съда.

След революцията деликатността беше забравена за известно време. Понастоящем е трудно да се надценява тяхната роля в модерното готвене..

Закупените плодове са полезни ли??

захаросани плодове сладкиеЗамисленият деликатес се прави от плодове и плодове. Той говори за неговата естественост. Въпреки това, изобилието от захар и необходимостта от термична обработка до известна степен намаляват полезността на захаросани плодове. Тези бонбони няма да могат напълно да заменят пресните плодове, но са отлична алтернатива за такова предпочитано детско хранене, като бонбони.

Крайният продукт съдържа същите витамини, микро- и макроелементи (макар и в по-малки количества), като основна съставка на пресния компонент. Също така е богата на фибри, което има благоприятен ефект върху храносмилателния процес и насърчава естественото чистене на червата..

По-голям брой полезни елементи се запазват в плодовете, чиято структура се характеризира с достатъчна плътност. Те включват круши, ябълки, сливи, кайсии и т.н. Този факт се дължи на факта, че в процеса на готвене плодовете са по-малко обект на унищожаване.

Захаросаните цитрусови и дива кори са богати на пектин. Това води до благоприятните им ефекти върху функционирането на червата и нивото на захарта в организма. Също така, използването им се счита за превантивна мярка за развитието на злокачествени тумори..

Сладките, произведени от джинджифил, се използват като алтернатива на лекарствените средства за болки в гърлото и заболявания, засягащи горните дихателни пътища. Те също така ускоряват метаболитните процеси в организма, повишават апетита и количеството произвеждан стомашен сок..

Захарните цитрусови плодове имат благоприятен ефект върху процеса на отстраняване на токсините от организма и се препоръчват като имуностимулант и тоник след инфекциозни заболявания..

Разгледаните сладкиши са вредни само в случай на злоупотреба. Това се дължи на високото съдържание на захар в тях. Сред противопоказанията за употребата на такива патологии могат да се разграничат:

 1. Захарен диабет;
 2. Излишният телесно тегло;
 3. Индивидуална непоносимост компонент.

Ползите от захаросани плодове е трудно да се надценяват. Това е обогатяването на тялото с основни елементи и възможността да се хареса на близките с вкусен десерт..

Как и какво правят захаросани плодове?

Процедурата за правене на въпросния десерт е съвсем проста и остава почти непроменена от самото начало. Стъпка по стъпка процесът изглежда така:

 1. Оригиналните плодове и плодове са добре измити и изсушени;
 2. Подгответе сироп, чиито основни съставки са водата и захарта;
 3. Плодовете се смилат на необходимия размер, потопени в сироп, варени и вливащи се;
 4. Сладко напълнените парчета се сушат.

захаросани плодове в шоколадеПрактически всички плодове и плодове могат да бъдат избрани като основна съставка: от обичайните ябълки, круши, сливи, череши и т. Н. До ананас, папая, манго. Интересно обаче е, че най-популярните са захаросаните плодове от отпадъците от портокали (по-точно от кората им). Фактът, че хората най-често просто изхвърлят, става основата на сладко отношение.

Лесната подготовка и неограниченият избор на оригиналния плод определят широкото разпространение на деликатеса както у дома, така и в реномирани заведения за хранене (ресторанти и кафенета). В същото време вкусовите качества им дават популярност сред представителите на съвсем различни възрастови категории..

Как да изберем готови захаросани плодове?

Въпросният продукт се предлага на пазара на рафтовете и супермаркетите с различни опции. Как да изберем свеж и естествен деликатес, приготвен с всички технологични аспекти?

захаросани плодове магазинныеВажен показател за качеството на захаросани плодове е липсата на бои. Основният индикатор за съдържанието на последния е неестествено ярък цвят. В случай на несигурност, вашите подозрения могат лесно да бъдат проверени у дома. За да направите това, трябва да свалите продукта в кипяща вода за няколко минути. Водното оцветяване ясно показва използването на багрила в производствения процес.

По време на описания експеримент трябва да се обърне внимание на целостта на парчетата сладки плодове, които ще показват естествения произход.

При избора на захаросани плодове трябва да ги проверите с докосване. При леко натискане те не трябва да отделят течност. Успоредно с това се препоръчва да се обърне внимание на нивото на тяхната твърдост и захар. Тези данни ни позволяват да преценим правилността на производствената технология и продължителността на съхранението..

Изборът на качествен продукт е ключът към получаване на максимално количество полезни елементи за тялото и задоволяване на вкусовите очаквания за деликатес..

Готвене на захаросани портокалови пили
От чего и как делают сладкие цукаты
съставки Брой на
оранжеви пилинг 250 грама
захар 300 грама
чиста вода 200 милилитра
Време за готвене: 4500 минути Калории на 100 грама: 165 Kcal

Фенове на портокали изхвърлят кората на плода в килограми, а от нея можете да направите отличен деликатес.

Така че, помислете как да направите домашно захаросани портокалови пили. За начало оранжевите отпадъци трябва да бъдат напоени. Това ще отнеме около три дни.

капак вымыть

Накиснете кората трябва да бъде в чиста вода, която се променя приблизително на всеки 5-7 часа. Това ще ви помогне да избегнете настъпването на естествения процес на ферментация. Резултатът е да се освободите от горчивина и да омекотите продукта..

захаросани плодове замочить

След това трябва да изрежете коричките на парчета от произволна форма, поставете в контейнер, излейте вода, заври, варете за една четвърт час, изсушете водата.

захаросани плодове проварить

Сега е време да готвя сиропа. За да направите това, заври вода, залейте захарта в него и изчакайте, докато последният се разтвори напълно. Само след това обработените оранжеви парчета се изсипват в течността. Контейнерът се отстранява от топлината и съдържанието се оставя да се влива в продължение на ½ дни..

добави сахар

След 12 часа е необходимо да направите процедурата отново: поставете контейнера в огън, кипете всичките 10-12 минути и отново оставете за същото време, за да настоявате. След третото кипене, захаросаните плодове трябва да се поставят в шлауха и да се оставят за 2-3 часа..

На последния етап получените сладкиши трябва да бъдат поръсени с пудра захар и / или захар и да се оставят да изсъхнат за 6 часа..

захаросани плодове высушить

Дълъг, но по-прост процес на правене на захаросана портокалова кора ще даде сладък и здравословен деликатес на сладките любовници.

Захаросана тиква у дома

Съществуват редица рецепти за вземане на въпросния продукт на базата на тиква. Сред тях са опциите за захар, пикантни и други. Но най-често прибягват до класическо производство. Това изисква следните съставки:

 • 500 грама тиква;
 • ½ лимон;
 • ¾ чаша захар.

Първо трябва да почистите и да накълцате тиква. Формата на парчетата може да бъде всяка, основното е да се наблюдава оптималната им дебелина (5-7 милиметра). В процеса на натрупване е важно да оставите максималното количество каша, в която са разположени последните. Тази част от тиква в захаросани плодове е най-вкусната..

Всички съставки се поставят в тенджерата на тънки, повтарящи се слоеве. Редът на последното следва да бъде както следва:

захаросани плодове в сахаре

 1. тиква;
 2. Лимонови клинове;
 3. захар.

Контейнерът се поставя на огъня, довежда се до кипене и пълно разтваряне на захарта. След това съдържанието се охлажда и процедурата се повтаря за втори път. С твърди парчета е разрешен трети подход..

След това, захаросаните плодове се отделят от сиропа и се оставят върху печката за около 3 часа. Оптималната температура е 100 градуса. Готовността на продукта се определя от неговия вид. То трябва да има червеникав оттенък и изтънчено състояние..

Премахване на готови захаросани плодове трябва да бъде незабавно, тъй като те могат “твърдо” да се придържат към пергамент хартия. Непосредствено след това сладкишите трябва да се изливат със захарна захар..

Предложената рецепта изисква значително по-малко време за приготвяне на деликатес в сравнение с оранжевите захаросани плодове. Този факт обаче не влияе на вкуса на продукта..

3zB9Il1qПриготвени портокалови рецепти с фотографии, препоръки стъпка по стъпка и тайни за готвене.

Знаете ли как да направите сладко от глухарче? Не пропускайте сезона на тази вкусна услуга! рецепта.

Рецепти за конфитюри с оранжево. лимон, ябълка и други плодове.

Как да направите захаросани кори от банани

Друга възможност да използвате отпадъците, за да направите захаросани плодове, е да направите деликатес от бананова кора. За това ще ви трябва:

 • Кората на два банана;
 • 100 грама захар.

Първо, кората трябва да се нарязва на ленти с ширина приблизително на сантиметър. След това трябва да ги поставите в тенджера, добавете захар, да се изгори, да доведе до възпаление и да разтваря захарта. Сместа от карамел се оставя да се влива в продължение на един ден. На следващия ден процедурата се повтаря. Такива действия се извършват в рамките на 6 дни..

Краят на процеса на приготвяне на продукта е да отдели сиропа и да изсуши захаросаните плодове за 24 часа..

Продължителността на подготовката на такъв деликатес е оправдана от изключително ниските разходи..

Захаросани плодове

По същия начин, захаросани плодове могат да бъдат направени от различни други плодове. Принципът остава същият. Въпреки това, естеството на използваната съставка определя някои характеристики на кулинарната технология. Особено внимание ще изисква опционални деликатеси, като основата за това са избраните компоненти със следните характеристики:

 • Наличие на горчивина или стягане;
 • Прекомерна твърдост;
 • Прекомерна мекота;
 • Наличието на малки кости.

Във всеки случай усилията и разходите за време ще бъдат оправдани от вкусно и здравословно разнообразие от сладкиши..

Полезни съвети

Много домакини, които не се доверяват на подготовката на продуктите за промишлени съоръжения, поемат всичко сами. Захаросани плодове не са изключение. Важни аспекти на постигането на успешен резултат са следните елементи:

 1. Следва да се вземат като съставки пресни съставки;
 2. Важно е да се съсредоточим върху предложените рецепти, но не трябва да изключваме възможността да се отклоним от описаната технология, като се има предвид състоянието на използваните плодове и плодове;
 3. За да изсъхне във фурната трябва да използвате пергамент;
 4. Съхранявайте готови захаросани плодове в стегнат контейнер за не повече от година..

Захаросаните плодове могат да се използват като отделен деликатес или като средство за декориране на празнични сладкиши и готови десерти. Такова широко разпространение на продукта изисква притежаването на информация относно правилната му подготовка или покупка..