Краят на летния сезон и настъпването на есента е началото на активна реколта не само за онези щастливи, които притежават лична градина.

В крайна сметка, природата дава възможност да се наслаждавате на подаръците си на всеки, който има търпение. Така че, през тези сезони, можете да посетите гората и да се препънете по много разновидности на горски плодове и гъби..

процес засолки груздей

Това са гъбите и техните производни, които са декорация на всяка празнична трапеза. В края на краищата, има доста различни видове гъби, както и методи за тяхното приготвяне, и всеки придирчив може да намери своето любимо ястие от гъби..

Млечните гъби отдавна са в уважение на традиционната кухня на Русия и ако са осолени, вкусът на такива гъби ще бъде разкрит по специален начин. Основното, преди да започнете подготовката на солени млечни гъби, разберете всички нюанси на този процес..

По-долу ние описваме как правилно да се подготвим за осоляване, както и да опишем рецепти от солени гъби, които са най-популярни..

Приготвяне на гъби за осоляване

Известно е, че всяка рецепта не е пълна без внимателна подготовка на съставките. При осоляване на вертикалните прегради и други гъби това правило не е изключение, защото крайният вкус на гъбичката зависи от цялостната подготовка..

След прибиране на реколтата е необходимо да я подредите правилно, защото можете да се натъкнете на млечните гъби, които изобщо не са подходящи за по-нататъшна консумация в храната. Затова е важно да се избягват тъмни или жълти цветни гъби, червеи или изгнили продукти..

измиване грибовСлед внимателен подбор на сьомга за осоляване, можете да пристъпите към тяхното пречистване от зеленина, клони и мръсотия. Парчетата земя трябва да се почистват от краката ръчно или с ненужна четка за зъби..

Ако на стъблото или капачката на гъбичката се забелязва нездравословно място или дупка, тогава не можете да се втурнете да я изхвърлите, а да отсечете онеправданата част. Почистете гъбичките, изплакнете ги добре с вода и отстранете излишната влага със салфетки или кухненски кърпи..

Повечето домакини не предпочитат да използват краката за очистване, защото най-добре се използват в пържени форми. Бурните крака могат да бъдат отрязани и поставени настрани в отделен контейнер..

Най-важният етап от подготовката на сьомгата за осоляване е накисването им. Този процес продължава няколко дни, затова е препоръчително да започнете предварително да подготвите гъбите за осоляване. Тази процедура е необходима, за да се отстранят каустичните вещества.

Така че, трябва да вземете просторен резервоар (басейн) и сложете главите на млякото с главата надолу. Изсипете със студена вода и оставете за 3 дни, а всеки ден е важно водата да се смени, за да се почисти.

След предприетите мерки, можете веднага да отидете на процеса на осоляване gruzdey, и първо да ги варят. Ако пропуснете стъпката за готвене, гъбите ще бъдат по-ароматни, но те ще оставят леко горчив послевкус..

В допълнение, соленият gruzdey ще продължи няколко месеца.

Ако не сте прекалено мързеливи да заварявате гъби в кипяща вода в продължение на 15 минути, тогава горчивият вкус ще изчезне и осоляването ще отнеме не повече от две седмици..

Също така, след селекция, измиване и накисване, млечните гъби трябва да се претеглят с помощта на кухненски везни. По този начин можете точно да определите колко сол е необходимо за закуска. Норм – 40 g сол на 1 kg напоена сьомга.

Солни гъби: бърза рецепта

След задълбочена подготовка на гъби можете да пристъпите към процеса на осоляване. При готвенето има два основни метода за осоляване на сьомга: топла и студена. Но за тези, които не искат да влязат в детайлите за приготвяне на осолени гъби, има бърза и универсална рецепта..

Тя изисква съставки като:

 • Мляко – 4 кг;
 • Сол без йод – 160 г;
 • Чесън – 2 карамфил;
 • Листа на касис – 10 броя;
 • Чери листа – 10 броя;
 • Копър – 7 клонки;
 • Листа на залива – 1 брой;
 • Черен пипер грах – 3 бр.

Трилитровите и петлитровите буркани са най-подходящи за осоляване на преградите. Важно е да ги стерилизирате така, че гъбите да не се развалят дълго време. Въпреки това, на снимката ще ви покажем процеса на осоляване в голям пот.

обучение грибов

Поставете малък слой сол на дъното на всяка кутия. Поставете листа от череша и касис, копър от копър, ситно нарязани скилидки чесън и черен пипер. След това поставете слой от гъби на върха, поръсвайте със сол и повторете процеса на завършване на зеленчуци и гъби отново.

Ние полагаме

Това трябва да стане, докато банката не е пълна. Последният слой е важен за покриване на листата на френско грозде или череши, както и на дафинов лист.

шума сверху

На най-горния слой на листата трябва да постави парче марля, а върху него – малък товар (камък / потисничество). Получената структура е обвита в пластмасова торба, така че прахът и мръсотията да не проникват в буркана, но има възможност за циркулация на въздуха.

Готово направено соленые грузди

Поставете бурканчето в хладилника или избата. Тъй като след накисването на гъбите бланширането не е направено, солените гъби ще бъдат готови не по-рано от 2 месеца.

Основните рецепти за производство на гъби за зимата – най-популярните сред стюардесите

Както беше отбелязано по-рано, опитните домакини предпочитат основните методи за осоляване на гъби за зимата, като студено и горещо. Такива готварски процеси се различават помежду си в редица свойства:

 1. Горещият метод, за разлика от студения, предполага бланширане на масите след тяхното накисване;
 2. Благодарение на процеса на кипене, горещите солени гъби не изразяват горчив послевкус;
 3. Но те са по-малко ароматни от солени млечни гъби, направени на базата на студени кисели краставички..

Хубав начин

За да сол сьомга със студен метод за зимата, са необходими следните съставки:

 • Мляко – 3 кг;
 • Сол – 120 g;
 • Хрян – 1 корен; възхитителен грибы со сметаной
 • Чесън – 2 карамфил;
 • Листа на касис – 7 бр;
 • Чери листа – 7 броя;
 • Грах пипер – 2 бр;
 • Копър – 5 клонки.

Сега подробно за това как да се готвят осолени млечни гъби по студен начин за зимата. Подгответе оловото за осоляване на солта в съответствие с всички необходими правила: избор, почистване, измиване, сушене, нарязване на краката и накисване.

За по-нататъшна подготовка е по-добре да се използват стъклени изделия, а именно три или пет литрови буркани.

Поръсете дъното на всяка кутия със слой сол, яйца, хрян, нарязани скилидки чесън и копринени клончета с чадъри отгоре. След завършване на гъбата капачки на крака.

Презареждайте слой зеленчуци, като добавите и черен пипер. Поставете капачките на гъби и повторете процеса, докато банката се напълни.

Премахнете за осоляване в мазето, избата, балкона или хладилника. Млякото, осолено студено през зимата, ще бъде готова за употреба не по-рано от 2 месеца.

консервиран зеленый горошекНие предлагаме повече, за да научите как да запазите зелен грах у дома. Няма повече консерванти, всичко е домашно и естествено.!

И след това прочетете рецепти за готвене домати в доматен сок за зимата.

Можете да бърза и вкусна pickle цвекло за зимата, ако знаете някои съвети и да използвате рецепти на нашия сайт.

Горещ начин

Студеният метод се различава основно от горещата скорост на готвене. Въпреки това, при използването му, осолени гъби могат да имат горчив вкус, защото млечните гъби съдържат някои разяждащи вещества..

За да се отървете от тях ще помогне на процеса на бланширане на гъби, тоест, тяхното предварително кипене. Така че, закуската ще загуби малко своя вкус, но ще получи по-приятен вкус..

За да приложите метода за горещо осоляване, ще ви трябва:

 • Мляко – 4 кг;
 • Сол – 160 g;
 • Хрян – 1 корен;
 • Чесън – 3 карамфил;
 • Листа на касис – 10 броя;
 • Чери листа – 10 броя;
 • Грах пипер – 2 бр;
 • Копър – 8 клонки.

Рецептата за вземане на солени гъби по горещ начин за зимата е малко по-сложна от предишната, но можете да управлявате всичко, ако желаете..

Продължаваме и моем

При прекомерно пресяване през гъбите трябва да бъдат почистени от мръсотия, ако е необходимо, да се разделят капачките от краката, да се измиват и накисват многократно, без да се забравя да се променя водата по време на този процес.

варя грибы

След това се вари водата в тенджера и се потапят гъбите за бланширане. Задръжте за 15 минути.

полагане

След завършване на варенето, свалете млечните гъби от водата и изсушете. Подгответе бурканчета, в които ще се съхраняват гъбите, а също и няколко слоя в тях: сол, зеленчуци (хрян, листа от плодове, копър), чесън, черен пипер, гъби.

близо в банки

Алтернативни слоеве, докато банката завърши, а крайният слой трябва да е зелен..

Покрийте буркана с капак и поставете малък товар отгоре, почистете го на хладно място, докато не го приготвите напълно. Солените гърди ще бъдат готови след няколко седмици.

Солени бели млечни гъби в листата на зелето

Всички Зелените, използвани за очистване добавят специален аромат и вкус към гъбите. Особено домакините оценяват рецептата за изкореняване в зелените листа за зимата..

За подготовката му ще са необходими съставки като:

 • Бяла гъба – 5 кг;
 • Листа от зеле – 8 бр;
 • Сол – 200 g;
 • Копър – 10 клонки с чадъри; шума капусты
 • Чесън – 1 глава;
 • Листа от касис – 20 бр;
 • Чери листа – 20 броя;
 • Хрян – 1 корен.

Необходимо е да се подготвят белите гъби, въз основа на горните инструкции. Бланширането може да се извърши по желание. Зелените също са важни за изплакване преди употреба. Всяко листа зеле трябва да бъде разделено на няколко резена..

В три-или пет-литров буркан се поставя слой от гъби с не повече от две капачки на височина. Поръсете ги със сол и нагоре с парче зеленчуци и нарязан чесън. Така че, заменете гъби, сол, чесън и билки, докато кутията не е напълно напълнена..

Покрийте съдовете с капаци и поставете товара отгоре. Оставете бурканчета на хладно място, докато се осоли напълно..

Времето за осоляване зависи от това дали гъбите са се блъскали или не..

Солени млечни гъби са отлична закуска за празнична или случайна маса:

 1. Подготовката за очистене и процеса на събиране заедно не отнема повече от 1-2 часа;
 2. Можете да изберете един от двата основни начина на готвене за зимата по желание;
 3. Добавете вкус към гъбите ще помогне на използването на различни билки в рецептата;
 4. Бланширането помага да се намали времето за осоляване на gruzdey;
 5. Солта може да се съхранява за цялата зима при спазване на всички правила..