Виктория – един от плодовете, които са полезни по всяко време на годината. Той расте в почти всички градини, поради което е толкова популярен през лятото..

ароматен варенье из Виктории на зиму

В допълнение към прекрасния аромат, той има редица полезни свойства, които опитните домакини искат да запазят за дълъг период от време, така че да правят конфитюр от Виктория за зимата.

Полезни свойства на плодовете

Зелените плодове на Виктория са полезни при заболявания на храносмилателната система, те напълно отстраняват вредните микроби, които нарушават микрофлората на стомаха. Свойствата на тези малки плодове са противовъзпалително действие, което помага при вирусни инфекции.

Ето защо те са особено препоръчвани да се държат под формата на сладко или замразяване до зимния период. Тогава всички полезни вещества могат напълно да помогнат на имунната система в борбата срещу типичните заболявания на зимата..

Виктория съдържа и някои йоди, за да помогне за възстановяване на функцията на щитовидната жлеза..

Много полезно за диабетици, особено ако пиете прясно изцеден сок от зрънце. Виното на Виктория има свойства, допълващи кръвта, което е много важно след операция или сериозни наранявания..

Този сорт ягоди съдържа много активни вещества, които имат благоприятен ефект върху почти цялото тяло..

Тъй като тези плодове узряват за доста кратък период от време, те предпочитат да бъдат консервирани или изсушени и след това да се използват като допълнителна съставка за чай..

Разбира се, трябва да внимавате с алергиите с Виктория, защото съдържа много различни елементи. Но останалата част от него ще бъде от полза само.

Проста рецепта за зимата

Jam от Виктория е един от най-вкусните и здрави. Той съдържа витамин С, който допринася за производството на добър хормон на настроението..

съставки:

 • 1 кг Виктория;
 • 1 кг гранулирана захар;
 • 1 чаена лъжичка лимонена киселина;

Рецептата за правене на конфитюр от Виктория за зимата е стъпка по стъпка:

 1. Изплакнете свежата Виктория под течаща вода, така че самолетът да не смачква плодовете; обучение ягод
 2. Обелете плодовете от сепалите, като се уверите, че те не са повредени или смачкани;
 3. Поставете Виктория в голяма тенджера на слоеве, като поръсите всеки нов слой със захар (с определен брой плодове, половината от захарта трябва да остане); Заспиване сахаром
 4. Оставете тенджерата на тъмно и хладно място за 7-9 часа, за да получите сок от Виктория. Покрийте с чиста кърпа;
 5. След това сокът се изсипва в друга тенджера, излива се в захар и се поставят чиниите на огъня; Първи стъпки варить
 6. Когато сиропът достигне точката на кипене, изсипете всички плодове там, намалете интензивността на огъня под тигана и гответе, докато се напълни;
 7. Разбъркайте и премахнете пяната; близо варенье в банки
 8. Добавете лимонена киселина;
 9. За да се постигне готовност, изсипете предварително стерилизирани буркани и ги затегнете. Тара поставена на топло място. фураж в пиале на стол

Как да готвя гъста сладка от Виктория за зимата

Процесът на правене на дебело сладко не се различава от обикновения заготовка за готвене. Съставките остават същите, само последните промени се променят малко..

След като плодовете, добавени към сиропа, са започнали да се вари, трябва да извадите съдовете от пламъка и да оставите за известно време. След почти пълно охлаждане, обратно в огъня, като се уверите, че върху повърхността не остава пяна..

Всички излишъци трябва да бъдат внимателно отстранени с лъжица или с лъжица.

След второто нагряване на тигана конфитюрът ще има дебела текстура и силен аромат..

Как да готвя конфитюр от Виктория “Пет минути”

Пет минути десерт из ВикторииТози тип конфитюр винаги е бил известен с факта, че позволява да се запазят напълно всички полезни витамини на съставките и също така се приготвят много просто.

съставки:

 • 1 кг Виктория;
 • Чаша вода;
 • 1 кг гранулирана захар.

Рецепта стъпка по стъпка:

 1. Изсипете захарта в тигана, излейте вода там и поставете силен пламък. Отстранете пяната, както изглежда;
 2. След варенето, изсипете в контейнер Виктория и гответе за 5 минути;
 3. След това извадете от огъня и оставете за няколко часа, така че детайлът да е напълно охладен. Покрийте пота с капак, след като поставите чиста кърпа или кърпа под него, така че да абсорбира всички дим, които идват от конфитюра;
 4. След охлаждане сладко от Виктория е готова да яде.
конфитюр из мятыОпитвали ли сте някога конфитюр от мента? Ако е така, тогава все още си спомняте вкуса му, особено през лятото, когато искате толкова много свежест и прохлада. Как да направите конфитюр от мента: рецепти и съвети.

Ако детето откаже ябълките, опитайте се да наварите задушени плодове за зимата и просто му дайте всеки път, когато има жажда. И тук са рецепти. С тях вие ще получите голяма консервация.

Домашните заготовки за патладжани за зимата са лесни и прости, ако следвате препоръките на тази статия. опитвам!

Практически съвети

 • Най-добре е да изберете средни плодове, така че всички те да могат да кипнат едновременно и дават сока наведнъж;
 • Пропорциите на захар и Виктория не трябва да бъдат нарушавани, те са специално проектирани, за да се постигне най-добрия вкус на сладко;
 • Не изсипвайте вода под силен натиск в купата с плодове, за да ги изперете. Виктория може да се измие и доброто конфитюр няма да работи;
 • Невъзможно е да се намали пожар при готвене;
 • Съдовете за приготвяне на конфитюр от Виктория за зимата винаги трябва да са дълбоки, тъй като пяната ще се издигне. Ако страните на тигана са почти на равна нога с плодовете, тогава кожата бързо ще бъде на печката.

Успешни зали!