За съжаление, често домакините са изправени пред проблема с бързото изтичане на свежестта на млечните продукти. Това е особено вярно за летния период, когато в силна топлина продуктите имат време да се превърнат в кислород точно на рафтовете на магазините, въпреки че техният срок на съхранение обещава нов продукт..

Все пак не всеки знае, че разграниченото мляко може да намери многобройни варианти на приложение. Първо, момичетата могат лесно да го направят маска за овлажняване на косата, ефектът от който ще се засили с добавянето на други укрепващи съставки..

На второ място, киселото мляко може да направи първокласни сладкиши, които ще ви харесат.

Тъй като печенето може да действа, преди всичко, палачинки. И въпреки че класическата им рецепта се основава на прясно мляко, кисело – дава палачинки необичаен външен вид и вкус. Така че те се получават порьозна и въздушна, а с добавянето на сода този метод на приготвяне ще стане още по-ефективен..

Традиционни палачинки на кисело мляко
как приготовить блины на кислом молоке
съставки Брой на
Кисело мляко 1 л
яйца 3 броя
Гранулирана захар 5 супени лъжици. лъжици
Пшенично брашно 450 g
Маслинено масло (за тесто) 5 супени лъжици. лъжици
сода ½ ч.л.
Време за готвене: 60 минути Калории на 100 грама: 260 Kcal
Струва си да се отбележи, че е необходимо да се пече палачинки, като се използва само леко подкиселено мляко. Това означава, че киселото мляко не е подходящо за рецепти..

Ако млякото е стояло дълго време в хладилника, първо трябва да го вземете и да го оставите в топла стая..

Започнете готвенето с мелница, захар и водеща течност. Първо обаче трябва да добавите само 1/3 литър мляко. За предпочитане използвайте миксер. Така че, можете да постигнете най-голямата помпа на бъдещите палачинки.

да победи яйца с молоком

Що се отнася до брашното, е необходимо предварително да се пресее. Въпреки че, ако рецептата използва брашно от най-висок клас, тогава този етап може да бъде пропуснат. Време е да добавите брашното към сместа от яйчна мляко, като продължавате да я удряте със смесител.

брашно просеять

Също така, не забравяйте за остатъците от мляко, които трябва да се присъединят към тестото. Трябва да се отбележи, че колкото по-течна се окаже, печенето ще бъде по-тънка. Ето защо, можете по желание леко да увеличите количеството брашно и течност в рецептата..

 взбить тесто

Остава само да се завърши подготовката на тестото чрез добавяне на зехтин и сода, което ще осигури порьозност на палачинките.

за изливане тесто

Преди да започнете да печете, тестото трябва да престои 20 минути.

палачинки пожарить

Когато правите палачинки, не трябва да забравяте да ги превръщате навреме, а също и от време на време, за да маслите тигана с масло.

Палачинки със кисело мляко: рецепта без сода

Възможно е да се правят порьозни палачинки, без да се използва сода. Въпреки това, ще е необходимо да се смесят всички съставки, както и да се постигне пълно разтваряне на захарта..

За да направите палачинки в кисело мляко без сода, ще ви трябва следните съставки:

 • Яйца – 3 броя;
 • Захар – 4 супени лъжици. лъжици;
 • Ванилова захар – 10 g;
 • Кисело мляко – 1 л;
 • Пшенично брашно – 450 г;
 • Зехтин (за тестото) – 4 супени лъжици. лъжици.

Време за приготвяне на тестото – 10 минути.

Време за печене на всяка палачинка – 3-4 минути на слаб огън.

Калории на 100 g – 260 kcal.

палачинки с икройКакто и в първата традиционна рецепта, трябва да започнете с триене на яйца със захар. По-добре е да направите това в първите етапи с вилица, и залейте захарта във времето. Също добавете ванилия.

За да може захарта да се разтвори правилно, млякото трябва да се използва при топла температура, за която трябва предварително да го получите от хладилника. Постепенно можете да въведете течността в яйчната смес, без да забравяте да се разклаща с вилица. По същия начин можете да започнете да наливате брашно, като го правите на части.

Завършването на процеса на приготвяне на тестото е необходимо чрез добавяне на зехтин, както и биенето, получено със смесител. Както вече беше отбелязано, е необходимо да се разклати, както трябва. Поради това е по-добре да започнете с ниска скорост, като я увеличите максимално с течение на времето. Ще изпече палачинки само, следвайки правилата на предпазливостта.

Тънки палачинки от кисело мляко

По ирония на съдбата, палачинките с кисело мляко нямат точен окончателен резултат, който трябва да бъде следван. Следователно можете да ги готвите, като се започне от предпочитанията. Така че, можете да ги изпечете под формата на пити или американски палачинки, или можете да използвате рецептата за печене на тънки палачинки. Последният вариант не изисква много компоненти:

 • Пшенично брашно – 350 г;
 • Яйца – 2 броя;
 • Сол – 1/5 ч. Л.
 • Кисело мляко – 500 мл.

Време за приготвяне на тестото – 7 минути.

Време за печене на всяка палачинка – 3-4 минути на слаб огън.

Калории на 100 g – 260 kcal.

Както вече споменахме, колкото по-тънко тестото се използва за печене, толкова по-тънки палачинките ще излязат в резултат. Това означава, че количеството течност трябва да доминира значително в количеството сухи съставки в рецептата, така че няма да ви се налага да се занимавате с разбиване.

Въз основа на гореизложеното можете веднага да смесите яйцата, солта, брашното и млякото. Необходимо е обаче за тази цел да се използва смесител, започващ с най-ниска скорост, и след това постепенно да се увеличава.

Важно е да не забравяте да смажете тигана с масло, но е по-добре да използвате специална четка за готвене. Така че, можете равномерно да разпределяте маслото на повърхността, без да прекалявате, а резултантните палачинки няма да изчезнат. Остава да се пекат по обичайния начин, да се проверяват и да се превръщат във времето..

Палачинки на кефир без яйца

Известно е, че почти всички сладкиши съдържат в състава си пилешки яйца. За съжаление, колкото и да е вкусно, някои хора имат алергични реакции към тази съставка. Поради това бяха измислени варианти на изпичане без използване на яйца, какъвто е случаят с палачинките с кисело мляко. За да не се лишавате от такова удоволствие, трябва да подготвите следното:

палачинки с клубникой

 • Кисело мляко – 500 ml;
 • Захар – 4 супени лъжици. лъжици;
 • Сол – 1/5 ч. Л.
 • Зехтин (за тестото) – 3 супени лъжици. лъжици;
 • Пшенично брашно – 250 гр.

Време за подготовка на тестото – 25 минути (с оглед настояване).

Време за печене на всяка палачинка – 3-4 минути на слаб огън.

Калории на 100 g – 260 kcal.

За щастие подготовката на тестото няма да започне с побоя на яйца и захар, което означава, че процесът е опростен като цяло. Следователно, можете веднага да смесите всички компоненти, използвани в резервоара за насипни количества, като ги разклащате със смесител. Освен ако тестът не е достатъчен за известно време. След като стои за около 15 минути, ще трябва да го победи отново..

Ще бъде необходимо само да се изпържи палачинки, като се използва тиган с незалепващо покритие или малко количество растително масло. Така че, можете да се насладите на невероятния вкус, без да се притеснявате за алергии..

пържени картофи овощныеПрочетете как да направите вкусни и здрави чипове в микровълновата фурна..

Проста рецепта за американски палачинки на кефир. Какво трябва да направите, за да направите палачинките буйни и вкусни, прочетете нашата статия..

Обърнете внимание на рецептата за тънко тесто за пица без мая. Събрахме няколко опции за рецепта..

Рецепта за дантелени палачинки с кисело мляко

Много кулинарни господари знаят, че всяко ястие е не само начин за задоволяване на глада, но и цялото произведение на изкуството. Ето защо, сега готвачи майстор на изкуството на дърворезба или декорация на сладкарски изделия..

За да се изненадат гостите с необичайно изпичане обаче, не е толкова необходимо да посещавате такива курсове. Така че рецептата за готвене аперитиви палачинки не съдържа трудни моменти. Просто трябва да знаете кои компоненти да използвате. Това ще отнеме:

 • Кисело мляко – 3 чаши;
 • Чиста питейна вода – 1 чаша;
 • Пшенично брашно – 450 г;
 • Яйца – 2 броя;
 • Сода – 1 ч.л.
 • Сол – 1/5 ч. Л.
 • Зехтин (за тесто) – 5 супени лъжици. лъжици.

Време за подготовка на тестото – 30 минути (с оглед настояване).

Време за печене на всяка палачинка – 3-4 минути на слаб огън.

Калории на 100 g – 260 kcal.

Киселото мляко и водата трябва да се комбинират в един дълбок контейнер. Ако за рецепта използва брашно от най-висок клас, след това пресее, че няма смисъл. Ако не, препоръчително е да извършите тази процедура. Брашното трябва да се излива върху течността, получена от вода и мляко..

Яйцата, солта и захарта се разбиват отделно с миксер и само след това се добавят към тестото. В резултат на това ще се добавят само сода и зехтин, което ще позволи да се направят палачинки. Преди да започнете да печете, оставете тестото за една четвърт час..

Печете палачинки, от които се нуждаете, предварително нагрявайте тигана. Ако има незалепващо покритие, тогава не е необходимо масло. В противен случай е необходимо.

Палачинките, приготвени в кисело мляко, могат да бъдат завинаги най-добрата алтернатива на класическата рецепта:

 • Те пестят развален продукт;
 • Имате вариация на готвене без сода и без яйца;
 • Тестото се омесва за минути, така че винаги можете да сте готови за неочаквано посещение на гостите;
 • Хармоничният вкус на палачинките ви позволява да използвате не само сладки макарони, но и хайвер, заквасена сметана и така нататък;
 • Има рецепта за оригиналната сервиране на ястието – в “дантела”.

Бон апетит!