Ние всички знаем за ползите от малини, особено по време на студената зима, когато студът ни улавя и в комбинация с наркотици, той бързо ще ни постави на крака.

Има редица рецепти за подготовка на тези плодове с максимално запазване на всички витамини. Ако искате да получите желе, хомогенно и без семена, използвайте пектин или желатин.

малина желе в контейнерах на зиму

В първия случай, трябва да добавите повече захар и сок от ягодоплодни. Вторият начин – за тези, които харесват по-сладкия вкус..

Маслото от малина е подходящо за топли палачинки или палачинки, те могат да излеят извара от готвене или да се разстилат на тост. Не по-малко вкусно ще бъде в ролята на пълнене за кроасани или ролка.

Това е малиново желе, което се препоръчва да се дава на малки деца при висока температура без риск от задушаване на костите. Въпреки това, не се увличайте – във всичко, което трябва да знаете кога да спрете.

Традиционна рецепта за зимата

Класическият начин да направите желирана малина без добавки. Тя, разбира се, не е толкова дебела, колкото магазина, но не съдържа излишна химия..

За малина за желе за зимата се препоръчва да се използват прясно прибрани плодове – те са пълни със сок и не са бавни. Ако малините отдавна са донесени от гората или от дачата, е по-добре да се замразява, вече не е подходяща за желе.

компонента:

  • Малина – 2 кг;
  • Захар – 1 кг.

И тук е стъпка по стъпка инструкция, която трябва да се следва, за да получите чудесен деликатес на изхода. Измийте добре кутиите и стерилизирайте, като поставите фурната с вода в тигана и задайте специална функция..

Можете да използвате стария метод на кипене – носете стъклени контейнери на върха на печката.

Котлетът се нарязва на блендер или се шлифова през цепнатина. Трансфер до емайлирана купа и загряване до ниска температура, като се разбърква систематично, за да не гори.

малина

Оставете настрана, охладете и разцепете цялата маса през марля, така че да не се изпуска нито един грам пулп и да има чист сок.

Pyuriruem

Изсипете сок от ягода обратно в купата и добавете захарта на партиди. Огънят трябва да бъде умерен, за да не се вари и да изскочи от съдовете. Далеч от печката, разбъркайте я, за да не се появи горчив вкус.

захар

Малини – много нежни плодове, които не изискват дълго подготовка.

варя

Достатъчно е да го заври за десет до петнайсет минути, да се остави настрана, да се охлади и отново да сложи горелката в продължение на пет до седем минути..

Оставихме настрана

Докато бъркате с лъжица, вдигнете масата и като излеете гел обратно, погледнете последователността: ако ви е удобно, можете да разпространявате в банки и корк.

Напълнете

Имайте предвид, че след окончателното охлаждане масата ще стане още по-дебела.

Как да готвя малина желе за зимата без готвене

Някои домакини се придържат към тенденцията за запазване на плодовете и зеленчуците без топлинна обработка, което оправдава това с по-голяма вероятност да се запазят ползите от продукта. В това има известна истина и поради това има няколко рецепти за запазване на желе от малини без готвене.

компонента:

  • Малки плодове – 1 кг;
  • Захар – 2 кг.

Докосваме плодовете, отстраняваме развалените и поставяме в голям контейнер. В никакъв случай моите малини, в противен случай ще бъдат наситен с влага и ще загубят повечето от своите предимства. Заспивайте със захар и изпържете плодове, като използвате обикновени дървени tolkushku.

Можете да използвате по-удобен начин – смажете с блендер с потопяема дюза или усукване в месомелачка, но витамини също се губят при контакт на плода с метала.

Ние прекъсваме ягоды в пюреСгънете в стерилни буркани, поръсете с един сантиметър със захар отгоре, така че детайлът да не се влошава, като по този начин спирачът от проникването на кислород и го затваря с пластмасова капачка.

Поставете масленото млечиче в хладилника.

При този метод най-важното е да се съхранява само на студено място и да се спазва пропорцията на бери-захарта, в противен случай съществува голям риск желето да ферментира.

“Пет минути” – удобно, бързо и лесно

Това име е малиново желе за зимата поради скоростта на подготовката му..

Дори и най-неопитна нова любовница може да го подготви за зимата. Трябва само да имате желание и набор от продукти.

компонента:

  • Малини – 1,5 кг;
  • Захар – 1,5 кг.

Вземете малините от боклука, потопете се в студена вода само за няколко минути и внимателно отстранете с длани или с лъжица. Разпръснете на кърпа и оставете да изсъхне..

Когато излишната влага излиза от плодовете, ги сложете в купа и ги покрийте с дебел слой захар без празнини..

буркан с желе на скорую руку

Оставете от четири до пет часа. Когато видите, че малината е напълно погълната от пясъка и сокът излиза, поставете я върху печката и я докарайте в бълбукане. Сварете буквално пет минути..

Измийте кутиите добре предварително и ги поставете в голям контейнер, покрийте ги с вода и кипете в продължение на десет минути..

Разстилайте петминутното млечно желе под струната и завъртете със стерилизирани железни капаци, пластмасови няма да работят.

Опаковайте обърнатите буркани в дебело одеяло и оставяйте до окончателното охлаждане..

След това поставете в сутерена, складово помещение, във всяка тъмна, хладна стая..

компот из черемухи на зимуНие също така предлагаме да се научите как да готвите череша компот за зимата. Няма нищо трудно в технологията на консервиране. Вижте сами!

Необичайно вкусно конфитюр от дини петна у дома ще работи за всеки човек, ако използвате рецепти от тази статия. Затова вече не хвърляйте смачканата диня в кошчето.

И тук са начини да се вари реврат компот.

Отбелязва опитни домакини

Малиното желе е готово за употреба за един и половина – два месеца след консервирането, през този период ще се сгъсти достатъчно и ще бъде нахранено с богата ароматна миризма и вкус.

Не използвайте развалени плодове, по-добре е да ги рециклирате в компот, в противен случай ще има вероятност от ферментация и разпространение на плесени върху повърхността на кутията.

Преди готвене можете да смилате заготовката през сито. Това значително ще ускори и улесни процеса на вземане на малиново желе за зимата, тъй като филтрирането на тортата през марля е доста трудоемка задача..

Ако следвате всички технологии и стерилизация на контейнера, то желето от тези плодове може да се съхранява в мазето повече от година или две..

Внимателно прегледайте малините по време на прибирането на реколтата. Той може да срещне бъгове с неприятна миризма, която разваля аромата и вкуса на ястието..

Надяваме се да се насладите на нашите рецепти. Успех за теб, прекрасна домакиня!