Stor kål fra frisk kål: madlavning i henhold til polske traditioner

Homeland Bigus kaldte Polen, men i gamle dage i Litauen var det traditionelt forberedt til jagtstop, så måske blev skålen lånt, men så succesfuldt blev det nationalt. Der er også en legende, at kong Vladislav Jagiello bragte denne opskrift til Polen, da han var en stor fan af at spise bigus på jagt.

Der er mange forskellige opskrifter til bigus, men de er forenet af hovedingredienserne: Hvidkål, både frisk og sur; svinekød eller spil og forskellige røget kød.

stor польский бигус

I traditionelle polske opskrifter blandes friskkål med surkål, og til svinekød eller spil med røget pølser er der bestemt tilsat svineklod, som indeholder en høj procentdel af kød, den såkaldte Podcherevina.

Den færdige skål skal have en tyk tekstur, sødlig smag, når du bruger friskkål eller sur, hvis der er surkål i skålen.

I Polen serveres bigus med varmt hvidt eller duftende sortbrød, og de tilbyder ofte vodka til det..

Polakker koger ofte denne skål til fremtidig brug, da det antages, at efter at have stået i flere dage i kulden, bliver det kun smagere og mere duftende. På grund af det faktum, at når opvarmningen ikke mister sin smag, er bigus ofte frosset (og endog den der er lavet af frisk hvidkål).

Således i selve Polen antages det, at den korrekte bigus fra friskkål kun vil “modnes” som følge af frysning, hvorefter det vil afsløre al sin smag og aromatiske buket. Det er muligt at opvarme en del af en sådan frosset skål i mere end en uge..

Pork Dish Opskrift
Bigus из свежей капусты: приготовление по польским традициям
ingredienser Antal
frisk hvidkål 1,5 kg
nok fedt svinekød 1 kg
skinke eller røget skinke 300 g
enhver røget pølse 200 g
bacon 200 g
gulerødder 1-2 stk.
tørvin 150 ml
hvidløg 2 tænder
krydderier og salt at smage
svesker på vilje
Tilberedningstid: 120 minutter Kalorier pr. 100 gram: 290 kcal

I den polske opskrift af bigus er løg ikke brugt, men hvis du vil tilføje, skal du sætte det i parabolen sammen med gulerødderne.

I en forvarmet tykvægget skål laver finhakket læn og bacon til at dræne fedtet fra dem, og tilsæt derefter revede gulerødder.

Når det er reddet, sæt kød i små skiver i en beholder.

pølse изделия

Let saltede og peberede produkter til at simre på meget lav varme, omrør lejlighedsvis. Efter 40 minutter tilsættes koriander, spidskommen, allspice, forblandet med tørvin og efter 5-10 minutter sættes kål i koge.

bogmærke капусты

Fortsæt processen med at simre over lav varme i yderligere en halv time, og tilsæt derefter røget pølse, løvblad, svesker, hakket terninger og hakket hvidløg, skåret i terninger. Rør om, indtil kød og kål er fuldt kogte, fyld med lidt varmt vand i en bigus skål, om nødvendigt, så det forbliver saftigt og ikke brænder.

Vi tilbyder at se videoen for igen at spore alle faser og se førstehånds hvordan man laver denne skål:

Frisk kål Bigus med kartofler

Bigus med friskkål, røget kød og svinekød kan have forskellige smagsoplevelser, hvis du tilføjer sæsonbestemte grøntsager og kartofler til hovedingredienserne. Tomater, sød bulgarsk peber, vilde svampe, courgette, krydrede friske grøntsager og kartofler elsket af alle, hvilket vil gøre den polske skål endnu mere tilfredsstillende og mere appetitvækkende, harmonere perfekt med kål..

Forbered dig på ham:

 • Et pund svinekød;
 • Ca. samme mængde kål;
 • 4 kartofler;
 • Løg hoved;
 • 2 mellemstore gulerødder;
 • 1 tomat;
 • 1 bulgarsk peber;
 • Vegetabilsk olie til stegning;
 • salt.

fad с добавлением картофеляForberedelse af opskrift af bigus fra friskkål med kød, start med at skære svinekød. Det skal knustes i små terninger og lægge ud på lav varme i en time med tilsætning af en lille mængde vand..

I slukningsprocessen skal du følge kødet – fjern skummet, tilsæt vand og rør om.

Når kødet er tilstrækkeligt blødt og hele fugt fordampes, tilsættes en ske smør til gryden og steges svinekødet til guldbrun. På dette tidspunkt kan du skrælle og hugge løgene, gulerødderne og tilsæt dem til kødet.

Tæt tæt på grøntsagerne med kødlåget og fortsæt med at stive. Vi skal håndtere kartofler – du skal skrælle den, skære den i små skiver og send den til panden til kød og grøntsager. Næste kommer kålen – vi hugger det også og sætter det i gryden.

Når kål og kartofler blødgør, tilsæt dem bløde og mere delikate grøntsager – tomat og peber. De skal også hugge fint. Efter 10 minutter kan bigus krydres med krydderier, salt og servering..

Madlavning lækker pølse

Bigus kan tilberedes ikke kun med fjerkræ eller kød, men også med pølser, især da den traditionelle klassiske opskrift kun antyder tilstedeværelsen af ​​pølseprodukter. For at gøre kålen mere duftende, kan du tage røget pølser, men andre højkvalitetspølser vil gøre..

Så tag:

 • Et pund frisk kål; infunderet бигус с сосисками
 • 4-5 pølser;
 • 1 løg;
 • 1 gulerod
 • En spiseskefuld tomatpuré
 • Vegetabilsk olie;
 • Krydderier – salt, peber, løvblad, dill.

For det første skal du forberede de basale grøntsager – løg og gulerødder. Skær dem fint og send dem til en stegepande..

Efter et par minutter, tilsæt pølserne, skåret i cirkler. Dæk alle med et låg, lad det svede. På dette tidspunkt hugger du kålen.

Når grøntsagerne er bløde, sæt kålen i panden og reducer varmen. Rør alt som det skal til, tilsæt krydderier, dække bigus med pølseafdæk og gryderet, indtil kål er klar.

Hvis der slukkes med et par skeer vand i panden, bliver fadet mere saftigt. Stænk dild med kål før servering, og enhver egnet – frisk, frosne eller tørrede – en unik smag er garanteret..

pølser в тестеNoget for denne ret er ikke nok, ikke? Brød er ikke nok. Men vi troede, hvad hvis bagning af pølser i dej? Det bliver meget mere interessant! Lækre dej til pølser: opskrifter og tip. Mens bigus er kogt, vil de blive bagt.

Sådan laver du svinekød, læs her. Der er mange måder, du kan gøre det anderledes hver gang..

En oversigt over en vegetarisk kost til en sund krop er her. Lær i detaljer og hold dig sund!

Opskrift på bigus fra friskkål med kylling

Bigus er helt muligt at lave mad med kylling, hvis du kan lide kombinationen af ​​fjerkræ med kål. Under alle omstændigheder får du et aromatisk og hjerteligt måltid..

Nødvendige produkter:

 • 400 gram kyllingefilet
 • 1 kålgafler;
 • Et par gulerødder;
 • løg;
 • Et par skeer tomatpasta, men du kan erstatte et par modne saftige tomater.
 • Stege olie;
 • Friske greens.

Og nu hvordan man laver polsk bigus med kylling.

For denne skål er det bedst at tage en kedel, og hvis ikke, så vil en gryde med temmelig tykke vægge med kogt kål og kød i den være meget øm..

Sæt gryden på komfuret og opvarm en ske smør i den.

På den friterer vi hakket kyllingekød. Løg skæres i tynde halvringe og gulerødder med skiver og tilsæt dem til kedlen, når kødet er lidt brunet.

Når grøntsagerne er bløde nok, skal du tilføje tomat og straks reducere varmen, lad alt lade sig gryde under låget lukket. Så vaskes og renses kålen, skæres i små stykker og lægges i en gryde over kød og grøntsager.

Vi blander ikke lagene, men dækker simpelthen med et låg og lader gryderet stille i 40 minutter. Når kålen bliver duftende og blød, drys grønne og serverer..

Hvis du tilføjer svampe til kål og kylling, får du en utrolig lækker. Sådan er i videoen:

Madlavning ris

Bigus fra friskkål kan koges med ris, den er meget enkel og hurtig og vigtigst lækker. Denne ret er perfekt til fast eller vegetarisk menu..

Take:

 • 500 gram kål;
 • Et glas ris;
 • En efter en gulerod og løg;
 • Selleri stilk;
 • En bulgarsk peber;
 • En tomat;
 • Et par hvidløgskage;
 • Vegetabilsk olie;
 • Salt, sukker, peber, spidskommen, tørrede urter.

fad с рисом без мясаI denne opskrift erstatter kød ris, og smagens rigdom er givet af grøntsager, vi vil behandle deres behandling. Kål skal hakket i terninger eller tynde strimler og vride med salt for at gøre det blødere..

Skær løg, peber, tomat og selleri i små terninger, gnid gulerødder, knus hvidløg. Stej løg, gulerod, selleri, peber og hvidløg i en gryde i ca. 7 minutter..

Tilsæt kål, tomat og omkring et glas vand til grøntsager. Sæson med krydderier, sukker, du skal sætte kun en teskefuld, sæt alt andet til smag..

Stew grøntsager i ca. 15 minutter ved lav varme. Når de er alle bløde, vask risen og send den til panden, bland godt..

Hvis der er lidt vand, skal du tilføje det – det skal dække hele overfladen af ​​risen. Stew bigus i ca. 20 minutter, indtil ris er kogt..

Husholdningstips

Selvfølgelig er der en klassisk bigus opskrift med forskellige typer kød, men som vi ser er der også mange variationer. Når du laver retter til at berige smagen, kan du bruge en række grøntsager, rødvin, tomater, vilde svampe og svesker.

Sørg for at krydre parabolen med krydderier efter smag, og hvis de indeholder spidskommen, sort peber, allspice og laurbærblade, så bliver fadet meget duftende og tæt på den klassiske opskrift.

Du kan lave bigus fra frisk og surkål, eller du kan tage dem i lige store mængder – under alle omstændigheder vil det være lækkert. Frisk kål behøver kun nashinkovat, men den fermenterede vaskes bedst i rent vand, så skålen ikke bliver for sur eller salt.

Sekvensen af ​​lægeprodukter kan være nogen, nogle gange slukker de først kålblandingen, og kød og kødprodukter steges og lægges først til kålen. Men du kan gøre det og omvendt – læg først kød ud, og tilsæt kål til det.

Alle ingredienser skal stuves i en skål med en tykk bund og høj sider (helst ler, men også i en kedel) i mindst en time, så den færdige skål forbliver saftig, men uden overskydende væske, og kødingredienserne skal være bløde og duftende.

Du kan tilberede en bigus i en langsom komfur – på grund af den specielle slukningstilstand ved lav temperatur, vil det vise sig præcis som det skal være. En sådan skål kan opbevares i køleskabet i meget lang tid, og forvarmet bliver det endnu mere smagfuldt, så kokken mere straks.

!

Loading...