Grød er fortjent betragtet som dronningen af ​​grød. På grund af tilgængelighed, brugervenlighed og et sæt nyttige egenskaber er denne grød elsket over hele verden..

I nogle lande betragtes det som en god form for at starte dagen med havregryn, i Skotland er havregryn betragtes som en af ​​de nationale retter, og i Sovjetunionen blev det medtaget i soldatens kost.

grød овсяная с бананом

Havregryn kan være en ideel morgenmad for kærester af hjertelige måltider om morgenen, såvel som for dem, der ønsker at rense kroppen naturligt eller justere vægten lidt..

Fordelene ved havregryn

Havregryn indeholder mange fibre, proteinforbindelser, sunde fedtstoffer, mange vitaminer og mineralske elementer, men samtidig er processen med at mastere denne grød gradvist og derved giver en følelse af mæthed i lang tid.

Fordelene ved grød lavet af havregryn er længe blevet bevist og bevist af læger, forskere og mennesker, der har inkluderet dette produkt i deres daglige kost..

Det hjælper med at reducere kolesterol og risikoen for blodpropper, hjælper med at rense kroppen og øge muskelmassen. Brugen af ​​havregryn med jævne mellemrum giver dig mulighed for at slippe af med forstoppelse, forbedre hudtilstanden, har en gavnlig virkning på normaliseringen af ​​leveren, skjoldbruskkirtlen og giver dig også mulighed for at forbedre mental aktivitet og hukommelse.

For dem, der besluttede at starte deres dag med havregryn, hentede vi flere opskrifter, der vil hjælpe med at gøre morgenmad både sundt, velsmagende, varieret, hurtigt og vigtigst, let at forberede..

Havregryn Opskrift på mælk
hvordan приготовить полезную овсяную кашу на молоке
ingredienser Antal
havregrød en halv kop
af mælk et glas
sukker to spiseskefulde
salt knibe
smør 30 gram
Tilberedningstid: 20 minutter Kalorier pr. 100 gram: 95 kcal

Klassisk, gennemprøvet opskrift, du kan ringe mælkemelk havregryn.

Hæld mælken i panden og vente på, at den koger. Det anbefales at følge mælken, da den koger meget hurtigt og kan “løbe væk” eller brænde. Efter at mælken koger, hælder vi havregryn i panden, tilsæt salt, sukker og bland alt godt..

falder i søvn хлопья

Derefter reduceres varmen og fortsætter med at lave mad i yderligere 5-6 minutter.

havregrød каша

Når du har slukket pladen, sæt smørret i grød, luk gryden og lad havregryn stå i 3-4 minutter.

tilføje масла

Derefter kan vi antage, at mælk havregryn er klar til at spise. For elskere af den mest nærende morgenmad, og for dem, der ikke overvejer kalorier specielt, kan mælk erstattes med fløde, hvilket vil give grød en rigere smag og ekstra fedt.

Velsmagende havregryn med mælk i en langsom komfur

De, der er vant til at spare tid og absolut ikke kan lide at stå ved komfuret, vil helt sikkert sætte pris på metoden til at lave lækker havregryn på mælk i en langsom komfur. Denne metode er elementær og omfatter kun enkle ingredienser..

Af produkterne skal du have:

 • To målekopper mælk;
 • En målekop havregryn;
 • Kniv af salt;
 • To skeer sukker;
 • 60 gram smør.

grød на завтракFørst og fremmest sættes olie på bunden af ​​multikøleren for at mindske risikoen for at koge ud af mælk og fyld grød med en blød, cremeagtig aroma..

Hæld derefter havregryn, hæld mælken, tilsæt sukker og salt, luk låget og tænd langsomt komfuret.

Mange modeller af multikookere har en tilstand af “grød”, men ofte er kogetiden for lang, designet til korn, der kræver en længere varmebehandling. Øvelse viser, at for at lave havregryn er 10 minutter nok.

Efter færdiggørelsen af ​​kogeprocessen skal du lade grødens luk lukkes i 3-5 minutter for at give den lidt “senere”.

Opskrift på at lave havregryn på vand og mælk

Hvis du er på en diæt, eller bare vil lave din morgenmad mindre kalorieindhold, er denne opskrift den rigtige for dig. For at gentage det, skal du have det til rådighed:

grød с ягодами

 • Et glas mælk;
 • Et glas havregryn;
 • Glas vand;
 • En spiseskefuld sukker;
 • 50 gram smør.

Først og fremmest skal du hælde vand i panden og koge. Derefter tilsættes havregryn, bland, giv vandet lidt kog, og hæld i mælken.

Derefter tilsættes sukker, blandes alt dette grundigt, reducerer varmen, dækker panden med låg og koges på lav varme i 6-8 minutter. Tilberedningstiden afhænger af dine valgte flager..

Når grød er klar, smider vi smør ind i det, dækker det med et låg og holder det lukket i yderligere 5-7 minutter, så grød absorberer duften af ​​olien og svulmer nok.

1423783804_2Kost på grød læse funktionerne i denne diæt.

Hvordan laver havregryn kvass, fordelene og skaden af ​​denne drik, læs vores artikel..

Opskrifter til kalkun diæt vil hjælpe med at gøre din kost mere sund. Læs.

Havregryn Opskrift på mælk med græskar

For dem, der har børn, der ser på havregryn med foragt, såvel som for dem, der er trætte af at have en monotont morgenmad, tilbyder vi en original opskrift på havregryn med græskar. For at gøre grød, der er fantastisk i smag og usædvanlig i præstationer, skal du have følgende ingredienser:

 • Et glas havregryn;
 • 200 gram græskar;
 • Glas vand;
 • To glas mælk;
 • 50 gram smør;
 • 1-2 spsk sukker;
 • En hviske salt.

Først skal du rengøre græskar og hugge massen. Derefter skal du blande mælken med vand og koge, du kan straks tilsætte sukker og salt til denne væske, så de opløses hurtigere..

Derefter hældes i havregryn, koge over lav varme i 6-7 minutter, tilsæt derefter græskar og kog i yderligere ti minutter. Når grød er klar, skal du tilføje et stykke smør, stram tæt panden og lad den brygge i yderligere 15 minutter.

Grød til denne opskrift viser sig usædvanlig og overraskende velsmagende. Hvis du ikke kan lide græskar, kan du i stedet tilføje rosiner eller enhver finhakkede frugt..

Nyttige tips og hemmeligheder madlavning havregryn

Som du kan se, er der intet svært at lave havregryn, men denne proces bliver endnu nemmere, og resultatet bliver endnu bedre og mere behageligt, hvis du lytter til nogle tips og hemmeligheder..

 1. Under købet skal du være særlig opmærksom på, hvilken slags havregryn du får. Den mest nyttige grød er fremstillet af Hercules-sorten, da disse flager er mindst forarbejdede, tykke, og grød er tyk, rig, selv om det er værd at bemærke, at tilberedningstiden for grød fra denne type flager stiger lidt. Kornsorter Ekstra, forberede hurtigere og mere egnet til personer med problemer i maven eller tarmene. Det anbefales også at kontrollere kvaliteten af ​​flagernes emballage, da havregryn absorberer fugt hurtigt og taber kvalitet. Emballagen skal være forseglet
 2. Holdbarhed af havregryn begynder at beregnes fra den dag, hvor de udvikles, men ikke pakkes. Frisk havregryn af høj kvalitet skal lugte behageligt som havre og være hvid i farve med en beige eller en smule gullig tinge;
 3. Under kogning af havregryn skal du hælde kornene i kogt mælk eller vand, ellers bliver flagerne for bløde og mister deres struktur. Det er bedst at bruge en gryde med en non-stick belægning og en tyk bund, det vil lindre fra at stikke og tillader grød at “ordentligt” efter madlavning;
 4. Hvis du har udelukket sukker fra din kost, men forbliver en søde elsker, kan du bruge honning, som giver grød en sødlig smag, en behagelig honningaroma og tilføjer vitaminer. Du kan også tilføje sødme med enhver sød tørret frugt eller fint hakket frugt;
 5. Grød er perfekt med kanel, som giver skålen en delikat, krydret smag og aroma..

Heldigvis er havregryn en af ​​de retter, der er nyttige og velsmagende. Eksperiment med opskrifter og yderligere ingredienser, og du vil helt sikkert finde din yndlingsmåde..

Hvis du bliver vant til regelmæssigt at have morgenmad med grød, vil du føle hvordan kroppen vil fungere bedre, det vil helt sikkert fortælle dig “tak”.