Sådan tilberedes rød ris smuldrende

Hvis du ser på hylderne med rispakker i et supermarked, kan du se, hvordan sortimentet har udvidet de seneste år. Nu er det muligt at købe ikke kun hvid ris, som er sædvanlig for enhver russisk, men også sort, brun og rød.

Atilla

Men mange har et spørgsmål om, hvordan man korrekt forbereder en side skål af sådanne korn og i hvilke retter det skal tilføjes for at få en velsmagende frokost. I artiklen nedenfor lærer du om fordelene ved rød ris som et produkt og de mest effektive måder at forberede det på..

Fordele og skader af rød ris

For første gang begyndte rød ris at spredes over hele Kina, hvor den kun blev serveret til bordet af meget rige mennesker med høj oprindelse. Nu er den tilgængelig for alle..

Faktisk af alle de tilgængelige arter anses rød ris den mest nyttige. Dette skyldes, at sådanne kerner ikke er helt polerede. Som følge heraf beholder rød ris helt den sunde fiber. Et sådant korn er også fyldt med et stort antal aminosyrer, vitaminer og mineraler. Alt dette er yderst nyttigt for kroppen..

Rød ris er et rigtigt lagerhus af vitamin B, fosfor, magnesium, kobber, calcium, jern og andre mineraler. Kvinder, der bruger det hele tiden, har ikke problemer med hår og negle.

Overraskende hjælper magnesium i ris også dem, der har problemer med søvnløshed og pres, og styrker også muskeltonen. På grund af tilstedeværelsen af ​​calcium er der en styrkelse af knoglevæv, og osteoporose og arthritis vil simpelthen ikke forstyrre.

Imidlertid er en af ​​de vigtigste gavnlige egenskaber ved sådan ris, at den anses for at være en af ​​de mest kraftfulde antioxidanter. Med sin konstante anvendelse reduceres risikoen for kræft. Panacea indeholdt i det forbedrer hudtilstanden, gør den mere elastisk og reducerer rynker.

Som enhver slags ris indeholder rødt en hel del kostfiber. Dens brug er nyttig for dem der har problemer med fordøjelsen. En af funktionerne er at eliminere toksiner og forhindre udviklingen af ​​kolesterol og diabetes..

Rød ris som et almindeligt produkt er nyttigt for vegetarer, fordi de aminosyrer der er indeholdt i det, kan delvist erstatte enhver form for kød. Samtidig er det fuldstændig fordøjeligt og ekstremt nærende..

Forresten indeholder denne korn ikke gluten og har et ret lavt glykæmisk indeks, derfor er brugen også egnet til diabetikere..

Kun én ting kan tilskrives de negative aspekter af rød ris – dens kalorieindhold. Det er ekstremt højt og når 400 Kcal pr. 100 gram. Dem, der omhyggeligt overvåger deres vægt, må ikke spise rød ris i tilstrækkeligt store mængder. Ingen andre skadelige egenskaber ved dette produkt er endnu blevet opdaget, og det er velegnet til brug af mennesker i alle aldersgrupper..

Klassisk opskrift

Sådan tilbereder du rød ris:

ris

 1. Før du begynder at koge rød ris er det nødvendigt at forsigtigt sortere ud. Da det ikke er poleret overhovedet, kan du finde flere urenheder i pakken. Fjern alt snavs og vask kornet flere gange;
 2. Et glas korn skal hældes i en gryde med en temmelig tyk bund, og fyld den med kogende vand i forholdet 1: 2.5. Vandniveauet skal være omkring to fingre over risniveauet;
 3. Ris skal krydres og anbringes på ovnen. Når kornet koger, reducer varmen. Fjern om nødvendigt filmen fra vandet. Rød ris koges under et lukket låg i omkring fyrre minutter (mere præcis tid afhænger af sorten);
 4. I kogt ris skal vandet helt forsvinde, og kornene skal blive bløde nok. Efter madlavning, lad det slå sig i fem minutter og fyld det med olivenolie..

Sådan tilberedes rød ris smuldrende

Faktisk må der ikke foretages særlige manipulationer. I sig selv koger denne type ris næsten ikke blødt, og et meget lille antal af dets sorter holder sig sammen. Bare følg et par enkle tips, og slutresultatet bliver en smuk skål og ikke klæbrig grød..

Sådan tilberedes rød ris smuldrende:

 1. Vand skal altid være mindst dobbelt så stort som ris;
 2. Ris skal hældes kun i kogende vand, og ikke bare varmt;
 3. Kog risen på lav varme, og luk ikke låget igen for at undgå damp;
 4. Giv risen et par minutter at gå selv..

Sådan tilberedes korn

Køkkenværktøj Madlavningstips
multivarka Hæld vegetabilsk olie i langsom komfur og hæld den forarbejdede korn på den. Sæson med salt og krydderier og dække med vand. Luk multikookerdækslet og indstil den relevante tilstand – “Quenching”, “Porridge”, “Pilaf” eller andre, der er på enheden. Tilberedningstid – 35 minutter. Efter kogning skal risen blandes grundigt og må stå..
damper Hæld rent koldt vand i bunden af ​​dobbeltkedlen (ingen tilsætningsstoffer er påkrævet). Vasket ris er lagt i en speciel beholder, som er installeret i en dobbelt kedel. De første 5 minutter ris dampet uden vand. Derefter tilsættes den samme mængde vand som brugt ris, og en timer sættes i ca. 40 minutter..
mikrobølgeovn For denne metode til madlavning er det nødvendigt at sætte risen i en skål til mikrobølgeovnen. Herefter tilsættes vand, olie og salt. De første fem minutter med ris koges i den mest kraftfulde tilstand, hvorefter den blandes og lukkes med et låg igen sendt til ovnen. Den vil forberede sig i ca. 15 minutter. Efter madlavning skal den stå uden at åbne døren..
Konvektionsovn Rød ris hældes i en speciel keramisk gryde, som tidligere blev olieret. Det er allerede fyldt med varmt vand og saltning. Derefter skal denne gryde sættes i konvektionsovnen og koge ris i ca. 45 minutter. Den foretrukne temperatur er 260 grader. Sørg for, at der er et højt niveau af ventilation. Derefter kan skålen lægges på plader..

Madlavning nuancer

For det meste skal du se forsigtigt på madlavningstipsene på den nøjagtige klasse. Se omhyggeligt på tidspunktet for forberedelsen af ​​forskellige sorter, de er lidt, men forskellige fra hinanden..

 1. Den mest berømte sort – “Ruby” koges på meget lav varme i 35 minutter. Lågen af ​​gryden skal lukkes, og olie og salt tilsættes kun efter direkte forberedelse af fadet;
 2. Bhutansk rød ris vil dramatisk forkorte madlavningstiden, hvis den er gennemblødt. Det vil lave mad som dette på kun 25 minutter, i modsætning til 45;
 3. Hom Daeng ris nødvendigvis kræver soaking for hele natten. Men dette vil reducere tilberedningstiden til kun femten minutter;
 4. Tidspunktet for neddypning af risen Devzira er fra 3 til 5 timer, hvorefter den vil koge i ca. 30 minutter;
 5. Underarterne af ris dastar-saryk kræver ikke blødning, men under forberedelsen er det bedre at hælde mere vand. Dens korn svulmer omkring 7 gange..

Hvad serveres

Som standard serveres denne korn som en sideskål. Det er særligt godt kombineret med forskellige svampe, grøntsager og salater. På grund af dets høje næringsværdi er kombinationen med kød imidlertid ekstremt uønsket, især med kødsauce. Det er dog helt muligt at kombinere det med en magert fugl eller fisk..

muffins с кремомSådan laver du lækre cupcakes på kefir i silikone dåser.

Hvordan man laver suppe af nudel med æg, læs vores artikel.

Prøv at lave mad saftige kyllingebage, der er bagt i ovnen i overensstemmelse med vores opskrifter..

Interessante opskrifter

Salat med rød ris, tørrede abrikoser og rosiner
hvordan правильно варить красный рис рассыпчатым
ingredienser Antal
rød ris 100 g
vand 200 ml
tørrede abrikoser 5 stk.
rosiner 50 g
løg ½ hoved
olivenolie 2 spsk.
salt og kardemomme at smage
Tilberedningstid: 50 minutter Kalorier pr. 100 gram: 171 kcal
 1. Ris sigtes forsigtigt og vaskes flere gange i koldt vand. Derefter hældes han i en gryde og koges i ca. en halv time over medium varme;
 2. Tørrede frugter vaskes, og tørrede abrikoser skæres også i små terninger;
 3. Løg skæres i halve ringe og steges med kardemomme indtil gyldenbrun i olivenolie;
 4. Derefter tilsættes tørrede abrikoser til løgene, og den steges i yderligere 3 minutter. Salt, rosiner og løg tilsættes til kogte ris. Alt er godt blandet og serveret..

pilaf

Som nævnt ovenfor er denne ris næsten aldrig koget blødt. Derfor er det et glimrende valg til madlavning af forskellige typer pilaf. Og derudover har kogt rød ris en behagelig nutty smag..

ingredienser:

 • rød ris – 200 gr;
 • magert svinekød – 250 gr;
 • gulerødder – 1 stk;
 • løg – 2 stk;
 • chili peber – 1 pod;
 • vegetabilsk olie;
 • salt.

Tid: ca. 1 time + tid til blødning.

Kalorindhold: 133 Kcal.

 1. Ris er sigtet og gennemblødt i flere timer. Den mest passende sort her vil være rød Samarkand. I løbet af neddypningen vil alle tilgængelige skadelige tilsætningsstoffer blive fuldstændigt frigivet; pilaf перебрать
 2. Kødet skæres i stykker og steges i en pande og overføres derefter til bundens bund. kødet обжарить
 3. Derefter er det også værd at stege de hakkede gulerødder og løg, som også sendes til kødet; at stege овощи
 4. Vandet, hvor risen blev gennemblødt, er drænet, og han går selv til den samme gryde. Derefter tilsættes salt og peber og hæld vand med en hastighed på 1: 2,5. at hælde водой
 5. Efter kogende vand reduceres ilden, og pilafen stuves i ca. en halv time. Efter det skal du lade det stå under låget lidt længere tid og fjerne peberpuden.. pilaf

Nyttige tips

 1. Rød ris selv har en meget behagelig smag, så brug ikke en stor mængde krydderier, de vil muffle det meget;
 2. Før du begynder at lave ris, skal du sørge for, at vandet, hvor du vasket det var klart, ellers kan andre urenheder komme ind i maden.

Bon appetit!

Loading...