Beef kharcho suppe er en skål, der tilhører traditionelle georgiske køkken. Det var der, at opskriften på denne krydrede og meget krydrede suppe blev opfundet først..

Den klassiske madlavningsindstilling indebærer kun at bruge oksekød til bouillon. Det omfatter også tørrede tkemali blommer, eller tklapi, og valnødder..

rigdomme суп харчо из говядины

Der er flere regionale variationer af opskriften, der er karakteristisk for visse områder – i Megreyski, Georgian og så videre.

Kharko er forskellig fra den sædvanlige suppe til os, ikke kun af overflod af varme krydderier, men også af dens konsistens. Det skal være meget tykkere, skarpere og rigere i smag og aroma..

Hvis du ikke bor i Georgien, bliver mange nationale produkter automatisk utilgængelige, så de vælger analoger til dem. Så for eksempel er tklapi erstattet af et stort stykke pitabrød, som er nypet og gennemblødt i suppe. Eller i stedet for det sætte granatæblejuice, frisk kirsebærpumpe, tomatpasta.

Yderligere ingredienser i denne suppe er ris, humle-suneli, hvidløg og løg..

Efter at have lært at lave mad i denne køkken i hjemmet køkkenet, kan du venligst dine elskede uden at besøge dyre restauranter.

Nøglen til et godt kogt måltid er de rigtigt udvalgte hovedingredienser. Det er bedre at tage et fedt stort stykke oksekød på benet. Ris er velegnet til både rund og langkornet, men ikke knust eller dampet..

Kødvalg til en skål

rå говядинаDa de første kurser af georgisk køkken er kendetegnet ved et rigeligt hjerteligt fedt, er det bedre at vælge et stykke kødfedt. Absolut bør det være ung og frisk, ideelt – det er ribben af ​​en ung kalv. At adskille benet fra knoglen og strippe det med en særlig kniv, skær kødet over fibrene i mellemstykker..

Hvis der pludselig ikke var noget oksekød, kan du selvfølgelig erstatte det med en husdyrkød, men det bliver ikke helt georgisk grub.

Ofte gør vores husmødre det. Men du skal vide, at fuglen skal koge godt, så kødet selv exfolierer fra knoglerne.

Klassisk opskrift
hvordan приготовить суп харчо из говядины
ingredienser Antal
Ungt oksekød 1 kg
løg 2 stk.
ris 150 g
mel 1 spsk. l.
Olivenolie 4 spsk. l.
Hvidløg 4 tænder
Nødderne 100 g
Ærter Peberfrugter 7 korn
gurkemeje 1 tsk.
Rød peber pakningen
Laurel blade 3 stk.
kanel 1 tsk.
Sød peber knibe
svesker 6 stk.
koriander bundle
salt at smage
Oprenset vand 3 l
Tilberedningstid: 150 minutter Kalorier pr. 100 gram: 61 kcal

Den ubeskrivelige duft af hakkede nødder og krydret surhed af tørrede blommer er specifikke for georgisk køkken. Det er i denne ret, at produkterne kombineres og sammenflettet, som senere bliver til kharcho suppe..

Overvej madlavning af kharchosuppe i faser. Kød grundigt vasket, tørret og skåret med en særlig kniv i stykker..

foto порезанной говядины

Sæt i en stor kedel i kogende vand.

bogmærke в бульон

Tilsæt lidt salt, smæk løgbladet, peberkornene og vent indtil skum vises øverst. Lækre skje fjern forsigtigt afskum fra bouillon og lad den koge i to timer. Hvis du glemmer at fjerne filmen, bliver bouillonen mudret.

Skræl løgene og terninger dem, opvarm olie og send løgene blandet med mel indtil det er gennemsigtigt..

løg и перец

Møtrikker skal skrælle og let male i en blender.

Nødderne

Sug tørrede svesker uden grober i opvarmet vand. Dip med et håndklæde og skær i strimler. Trykt hvidløgspresse.

Hvidløg и кинза

Vi tager kødet ud af bouillon og skærer det i stykker, lægges det på løg og steges lidt. Vasket ris lå i bouillon.

ris

Kog i syv minutter og tilsæt alle de kogte fødevarer med krydderier. Bland godt og hold ild i yderligere ti minutter..

I slutningen knuse vi frisk koriander og hæld varm suppe i plader..

Krydret oksekød Kharkosuppe

Fans af varme måltider kan bruge opskriften til at gøre krydret georgisk kharcho suppe. Alle dets ingredienser er kommercielt tilgængelige, herunder tkemali sauce..

komponenter:

 • Oksekød ribben – 600 g;
 • Løg – 2 stk.
 • Ris – 100 g;
 • Hvidløg – 3 fedter;
 • Tkemali sauce – 250 g;
 • Tomatpasta – 5 spsk. l.;
 • Chili – 2 bælg;
 • Salt til smag;
 • Humle-suneli – 1 pak;
 • Persille – en flok;
 • Oprenset vand – 2,5 l.
 • Laurel Leaf – 2 stk.

Forberedelse: 3 timer.

Kalorindhold: 67 Kcal / 100 g.

foto острого первого блюдаRibbenene vaskes og skæres langs fibrene i identiske små stykker. Sænk i kogende vand, tilsæt et laurbærblad, salt og vent på, at bouillon koger. Fjern filmen, fastgør flammen og lad koge i to – to og en halv time.

Vask ris i flere farvande. Hvidløg rent og chili chopskiver. I en stor stegepande, stege tomatpasta, fortyndet med vand, krydderier og tkemali. Sørg for at dække det tæt med et låg..

Skræl løgene og hak i kuber, læg dem i bouillon sammen med risen. Kog i ti minutter, hæld tomaten dressing, bland og kog en anden fem til syv minutter. Strø med persille og lad i 30 minutter..

Kharko fra oksekød med adjika i en langsom komfur

Kharko med adjika er den hurtigste madlavning til denne berømte skål. Hjælp vil altid komme hjem apparat – multicooker. Det vil yderligere forkorte den tid, der bruges ved ovnen..

komponenter:

 • Oksekødmasse – 450 g;
 • Ris – 60 g;
 • Tkemali sauce – 40 ml;
 • Adjika hjem – 5 spsk. l.;
 • Løg – 1 stk.
 • Laurel Leaf – 1 stk.
 • Grønne – en flok;
 • Tomatpasta – 1 spsk. l.;
 • Vegetabilsk olie – 2 el. l.;
 • Salt til smag;
 • Humle-suneli – 2 tsk.

Forberedelse: 150 minutter.

Kalorindhold: 63 Kcal / 100 g.

Straks skal det siges, at i denne suppe kan du tilføje et par hakkede kartofler, kharcho’en bliver mere tilfredsstillende og tyk. Men det er op til dig..

Så er pulpen skilt fra filmen og boet, skåret i stykker, sat i skålen af ​​enheden, fyld den med vand, start madlavningsfunktionen og kog i en halvanden time.

Ris vasket ud af stivelse og efterladt oversvømmet med vand. Stek løg, tomatpuré og tkemali sauce i en gryde.

Åbn låget på enheden, læg risen, zazharku, humle-suneli, home adjika og laurbærblad. Alt vi blander, vi prisalivat, dækker vi hermetisk og vi forbereder os omkring 40 minutter. Derefter drys skålen med grønt..

kylling суп с рисомLær hvordan man laver kyllingesuppe med ris er lækker, for at føde hele familien nærende..

I den næste artikel på vores hjemmeside vil erfarne kokke fortælle alle hemmelighederne ved at lave kød med ost i ovnen.

Og her venter du på nemme opskrifter til salater med pickles. Mindst en af ​​dem er absolut et forsøg værd.!

Tilberedning af en skål med tomater

Mere rig og duftende suppe kharcho opnås, hvis du tilføjer flere modne tomater til dens sammensætning sammen med de sædvanlige ingredienser.

komponenter:

 • Oksekød ribben – 550 g;
 • Ris – 180 g;
 • Hvidløg – 4 fedter;
 • Løg – 1 stk. 4
 • Tkemali – 50 g;
 • Tomater – 3 stk.
 • Valnødder – 30 g;
 • Saffronkniv;
 • Cilantro – et par kviste
 • Salt til smag;
 • Sort peber – til smag;
 • Solsikkeolie – 2 el. l;
 • Chili – 0,5 pods.

Forberedelse: 180 minutter.

Kalorindhold: 68 Kcal / 100 g.

Soup kharcho с ребрышками

Sæt bouillon fra de tilberedte ribben til kogning, læg laurbærblad og salt der, kog i mindst to og en halv time. I opvarmet vand fortyndes safran, og lad det blandes.

Vask ris gentagne gange, og lad det også svulme i vand. Vi renser løgene og skær dem i små terninger, sauté dem i solsikkeolie og læg lidt chili peber.

Dyp tomaterne i nogle få sekunder i kogende vand, skræl skrællen og hak i kuber, tilsæt til løgene med peber og steg i seks minutter. Hæld to eller tre suppe bouillon i dressing og gryderet med grøntsagerne i yderligere ti minutter..

Vi renser nødderne fra skallen og steger i en tør gryde uden olie og sliber i en blender. Cilantro rive hænderne og bland dem med hvidløg.

Det færdige oksekød fjernes fra bouillon, opdelt i stykker og sættes igen i væsken. Tilsæt alle de tilberedte produkter, bland og kog i femten minutter. Stænk grøntsager med hvidløg allerede i spildte plader.

Koktips

 1. Kød kan koges ikke kun, men også derefter let stegt med løg, suppen vil have en rig aroma. I stedet for tkemali, læg stykker af frisk kirsebær blomme, dette vil tilføje krydderi til parabolen;
 2. Kharko kendetegnes af en overflod af friske grønt, men det sker, at ikke alle kan lide det. For eksempel har basilikum eller koriander en ejendommelig lugt. Derfor hast ikke for at hælde dem i panden, det er bedre at gøre det individuelt i en plade;
 3. Selv om kharcho anses for at være en krydret parabol, bør du være forsigtig med at sætte peberfrugter i det, hvis du overdriver det, vil ikke alle kunne spise det;
 4. Sørg for, at risen ikke er overcooked, og følg dens dosering nøje, ellers kan suppen blive til grød;
 5. I stedet for ribbenene er brystbenet på benet perfekt, men det bør ikke være blegt, men rosa-rødt og altid frisk;
 6. Hvis du bruger ikke hjemmelavet kød, skal du straks efter kogning dræne bouillon og forberede skålen i det andet vand. Så du vil slippe af med alle de skadelige kemikalier, der sandsynligvis er indeholdt i kød;
 7. Svag dæmpet suppen ved at tilføje et par spiseskefulde friskpresset granatæblejuice;
 8. Det anbefales ikke at bruge kogeapparat til madlavning til kharcho;
 9. Kød anbefales til at tage på knoglerne. Hun giver mere gevinst.

Bon appetit!