På grund af den rige vitaminsammensætning og specifik eksotisk smag er citron i stor efterspørgsel blandt befolkningen. Denne frugt bruges i konfekture, destilleri, parfume forretning og endda bare til frisk mad – som krydderi til kød eller fisk..

Citronsaft tilsættes salater, saucer, drikkevarer. Til fremstilling af syltetøj, konserver, cremer, forskellige fyldstoffer, er det også godt.

citron варенье

I bevarelsen af ​​citron er ret simpelt. Ved overholdelse af visse teknologier opnås en nyttig og velsmagende sødme, som sættes i en tærte, bagels, boller eller bare spises med te. Hvis du ændrer doseringen af ​​sukker, kan du gøre citron syltetøj mere søde eller sødere, og hvad der er mest interessant er at bruge hele frugten uden affald..

Klassisk opskrift

Koger hævder at efter at have spist et par skeber citronkonfid i den kolde årstid stiger humøret straks og den generelle tilstand af kroppen forbedres..

komponenter:

 • Citroner – 500 g;
 • Oprenset vand – 2,5 glas;
 • Sukker – 2 kg.

syltetøj из лимонаNår du køber citrusfrugter, skal du først være opmærksom på deres udseende: Stammen skal være tæt, lys, med friske sektioner. Træg, farvet, med knuste sider – ikke egnet. Rigtigt udvalgte råvarer – nøglen til at få en lækker skål.

Vask citronerne, tør med et håndklæde og fjern skræl med en særlig kniv. Dyp i kogende vand og lad det hvile i femten minutter..

Opløs sukker i vand og kog sirup i fem til syv minutter for at få en tyk, viskøs tekstur som melasse..

Citrus ekstrakt skimmer og skift i koldt vand, hugge i skiver i processen med at fjerne knoglerne. Hvis de forlades, vil de give en bitter smag til syltetøj. Citronskiver placeres i sukker sirup og koges.

Når der vises bobler på overfladen, sætter vi straks den halvfabrikata til side og lader det stå til den endelige afkøling. Igen skal du sætte syltet på kogepladen og koge. I henhold til denne ordning virker vi to eller tre gange og glem ikke at røre med en træsked for ikke at brænde.

Vi distribuerer den færdige citron sødme til de steriliserede dåser og straks spinde. Vi kontrollerer bevarelsen for tæthed, og vi pakker et tæppe om natten.

Citron Jam med Skræl

Citronskal er ikke mindre værdifuld end kødet selv, derfor bruges det ofte under tilberedning af syltetøj også. På grund af skrælningen opkøber den en særlig bitter smag, som i bagning manifesteres i form af yderligere noter.

komponenter:

 • Citron – 450 g;
 • Sukker – 1,1 kg;
 • Vanille – 1 spsk. l.;
 • Kølet vand – 1 l.

Sorter gennem citroner, vask med vand, tør og fordamp i kogende vand i et par minutter. Fjern og lad afkøle lidt..

citroner обмыть

Skær med skarpe knivringe med højst fem millimeter tykkelse..

skåret ind i лимоны

Frugter bruges bedst med en tynd skræl, så der vil være en passende balance af syre og bitterhed. Hæld koldt, renset vand i den emalje skål, sæt derefter de skivede lobs, luk låget stramt og kog i 50 minutter.

byld

Hæld sukker og vanilje, bland grundigt og kog i endnu en time, hvilket reducerer flammen. I processen med varmebehandling af citron opløses helt og får en homogen viskøs masse. Men hvis du spiste citrusfrugter med en tyk hud, kan du have fibrøse partikler. I så fald øges tilberedningstiden med tredive til fyrre minutter..

byld пока масса не станет однородной

Skyl beholderne grundigt med sodavand og steriliser i en dyb pande eller sæt en kogekedel på tuden. Metalbetræk behandler også kogende vand..

I den forberedte beholder spredes varm citron syltetøj og rulle op. Sæt dåserne ned, dække med et varmt tæppe og lad dem afkøle helt..

syltetøj готово

Citrongelé i en langsom komfur

Madlavning gelé – den længste og kedelige procedure. Køkkenenheden bruges til at lette og fremskynde processen med at gøre gelélignende citron syltetøj. Det er tilstrækkeligt at forberede halvfabrikata, laste, slå den rigtige tilstand på og gå.

komponenter:

 • Citron – 6 stk.
 • Kanel – 2 tsk;
 • Sukker – 900 g;
 • Vand – 1 l;
 • Honning – 4 spsk. l.

citron варенье с имбиремModne vaskede frugter dyppes i kogende vand i tre til fire minutter. Dette vil gøre dem blødere og mere komfortable til videre behandling..

Tag ud, læg dig ud på et håndklæde og giv lidt afkøling. Smør en citron med en skarp knivfilet i tynde små stykker. I processen skal du fjerne benene..

Dyp det tilberedte råmateriale i skålen, fyld det med køligt vand og kog i 50 minutter ved at køre quenching-funktionen. Åbn låget, knead med en silikone spatel, tilsæt de resterende ingredienser og fortsæt med at lave mad i endnu en time..

Hvis du ikke kan lide meget sød marmelade, kan du reducere den del af sukker eller eliminere honning. Konsistensen er ret tyk, så forsigtigt skyll citrongelé på sterile krukker med en ske og tryk på bunden af ​​bordet, så der ikke er nogen hulrum. Sprøjtestuds er egnet til denne bevaring, men det er nødvendigt at opbevare citrongelé på et mørkt, køligt sted..

syltetøj из фейхоаKog lækker feijoa syltetøj og persimmon. Sødmen har en eksotisk smag og har mange vitaminer..

Sådan tilberedes en sund syltetøj af valnødder, læs vores artikel.

Bemærk en simpel opskrift på lingonbær syltetøj, som kan koges om fem minutter.

Citron Ginger Jam

I løbet af efteråret-vinteren forbereder husmødre ofte en blanding af jord ingefær, citron og honningslib i en blender eller mølle. Men du kan tage sig af dette om sommeren ved at rulle en lige så velsmagende dessert af de samme produkter i krukker.

komponenter:

 • Ginger rod – 350 g;
 • Citron – 5 stk.
 • Sukker – 550 g;
 • Vanillin – 2 tsk.

Gingerrot skal udarbejdes på forhånd. Fjern et tyndt lag skræl, skåret i små terninger og blød i to eller tre dage i koldt vand, så bitterheden er væk. Skift vandet skal være mindst tre gange om dagen. For at mere subtilt fjerne det øverste lag af ingefær, kan du rengøre det med et køkkenmetalskrabbe..

Vask citroner, hak kuber også sammen med zest, sørg for at fjerne kernerne. Tilberedte halvfabrikata er anbragt i en aluminiumskål, bestrøget med sukker, vanille og sat på en stærk flamme..

Syltetøj skal koges med intensiv omrøring, så sukker ikke brænder til siderne og bunden af ​​beholderen. Kog i fyrre minutter og sæt til side, afkølet helt og sæt på høj varme igen..

Vi placerer rene kogte krukker og arrangerer varm citron ingefær syltetøj over dem. Hermetisk rullede omslag, sår i et tykt tæppe og giver helt køligt.

Kulinariske resultater

Når du køber citroner, skal du være opmærksom på, at de ikke er for overfylde, ellers vil du i løbet af madlavningen falde fra hinanden, blive en rod og få et uæstetisk udseende. Hvis du vil forlænge holdbarheden af ​​citron syltetøj, skal du under opvarmning tage skummet fra toppen og kun folde det i en steril beholder..

Kontroller at lågene er tætsluttede og ikke lad ilt passere igennem. Dessert kan opbevares både i spisekammeret og i køleskabet.