Shawarma er en velkendt type hurtig snack, populær over hele verden. De nomader, der indpakket stegt kød og grøntsager, som var på hånden, blev lavet til en flad kage for at gøre shawarma, så det ville være mere bekvemt at spise uden apparater, og det ville være tilfredsstillende.

hvordan приготовить мясо для шаурмы в домашних условиях

I Europa syntes det først i Berlin og fik sådan en vild popularitet, at det ikke er sandsynligt, at nogen fra Europa og Rusland havde hørt om shawarma eller shaverme, som det også kaldes. Selvom denne skål er fastfood, kan den koges, så den er sund mad. Det hele afhænger af de udvalgte ingredienser, deres kvalitet og fedtindhold i saucen..

Hvilken slags kød gør snack

Ifølge canons er shawarma lavet af kylling, kalkun, lam og oksekød. Fordi skålen kommer fra Mellemøsten, og der bekjenner de islam, og i denne religion er svinekød en synd. Før madlavning marineres kødet og steges derefter på et lodret spid roterende omkring sin akse. Som en budgetmulighed kan nogle bruge stegte pølse eller pølser..

Sådan syltetøj

kødet

Shawarma madlavning begynder med betning af kød. Dette trin vil gøre kødet saftigt, duftende og det vil stege hurtigere..

Det er nødvendigt at plukke det i mindst 2-3 timer og om muligt mindst 12 timer. Marinade består normalt af en marineringskomponent, såsom citronsaft eller æblecidereddike, vegetabilsk olie og krydderier..

En anden utvivlsom fordel ved marinering er, at den dræber patogene bakterier og patogener i tarminfektionen. Efter betning får marinadeen afløb, kødet tørres og derefter kun på en spyd..

Sådan spytter du

Når kødet blev sat på en spyd og snoet for hånden over en åben ild. Nu er der en speciel enhed, der kører på el og tænder den automatisk. Men man skal stadig holde kød på en spyt. Dette gøres stadig på samme måde som under madlavning på åben ild..

Kød gennemboret i midten og stramt lag på hinanden. I begyndelsen er de største stykker lagt, de efterfølgende lag er lagt med et kryds. Salt eller peberkød er ikke nødvendigt, det har alle været gennemblødt med det hele, mens du pletter.

Det er nødvendigt at skifte kød med fedt og magert, så shawarma vil være juicier. Denne pære er kronet med kød, normalt en løg, en halv citron og andre grøntsager eller frugter for at tilføje smag..

Sådan koges kød til en skål

Du kan kun lave ægte shawarma med en lodret grill. Da han spinner, skåres skormen med en skarp kniv, der dækker kødet.

Når det skårne kød er dækket med en skorpe igen, skæres det igen og så hele dagen. Det viser sig meget ristet og saftigt kød.

Derhjemme er der få, der har en lodret spyt, så du skal finde ud af, hvordan du erstatter den. Du kan bare stege, men smagen vil ikke være sådan. Bedst af alle husholdningsartikler passer grillpanden med en ribbet overflade.

Det er nødvendigt at stege, smøre med olie og på høj varme, omrør konstant indtil gyldenbrun.

kål готоваBlomkål salat til vinteren – prøv at lave en snack til vinteren.

Sådan laver du borsch med rødbeder i den klassiske opskrift, læs vores artikel.

Hot Røget Makrel Opskrift – Steg-for-trin Retningslinjer for Madlavning Hot Røget Fisk.

Sådan laver du klassisk shawarma derhjemme
hvordan приготовить мясо для шаурмы в домашних условиях
ingredienser Antal
kød 400 g
olier 2 spsk. skeer
tomater 2 stk.
agurk 2 stk.
skalotpærer 2 stk.
yoghurt en halv kop
æble eller vineddike en halv kop
hvidløg 2 skiver
Armensk pitabrød 2 stk.
citronsaft 50 ml
krydderier og salt at smage
sesampasta “tahini” en halv kop
hvidløg 5 fedter
Græsk yoghurt eller creme fraiche 2 spsk. skeer
Tilberedningstid: 85 minutter Kalorier pr. 100 gram: 150 kcal

Shawarma erstatter helt et komplet måltid, det har grøntsager, kød og endda brød i form af pitabrød. Derudover er det en meget velsmagende delikatesse. Du kan forkæle dig selv hjemme. Det er muligt at smagen afviger fra den serverede i caféen, men du kan være sikker på hundrede procent af produkternes kvalitet.

For at starte, forberede marinaden. I denne opskrift på denne mix kefir, eddike, citronsaft, knuste hvidløg og krydderier med salt. Mariner kød i mindst 2 timer.

at gøre маринад

Dernæst, efter tørring af det med et papirhåndklæde, skæres det hurtigt og steges hurtigt i olie. Efter stegning kan kødet drænes. Alle ingredienserne til saucen blandes. Skær grøntsager tyndt og bland kød, grøntsager og sauce.

yngel мясо

Fyldningen er lagt ud i midten af ​​pitabrødet, du bør ikke sætte for meget, ellers vil det rive.

lægge ud начинку

Allerede rullet shaurma er stegt i en grillpande, forolieret, på begge sider, indtil strimlerne dannes..

Det skulle gøre to store shawarma. Det er bedst at spise straks varmt, indtil det er frosset fedt.

Madlavningshemmeligheder

Hemmeligheden med at lave lækker shawarma ligger i saftigt kød med en skorpe og grillsmag, friske og lækre grøntsager og sauce..

Til basen af ​​saucen tager du kefir, yoghurt, sur creme eller andet fermenteret mælkeprodukt. Mayonnaise bruges af mange, men dette er ikke en mulighed for den sundeste mad. Fantastisk måde at bruge hjemmelavet mayonnaise.

Det er saucen der sætter den grundlæggende smag af shawarma og gør den saftig..

 1. Shawarma anses af mange for at være junkfood, men det kan laves kosttilskud, hvis du steger kød uden olie, og saucen er lavet af kalorier med lavt kalorieindhold og citronsaft;
 2. Det er bedst at lave mad derhjemme fra kylling eller kalkun. Det er bedre at tage delen fra benene, som det er tydeligere, men grundigt rengjort af knogler;
 3. Pita brød skal være tyndt og elastisk, du skal bruge armensk eller pita;
 4. Grøntsager skal være friske, de skal skåret så tyndt og bedre som muligt med plader, så de er bedre gennemblødt i kødsaft og sauce;
 5. For at gøre shawarma endnu mere tilfredsstillende, kan du tilføje pommes frites og ost;
 6. Jo mere grønt jo bedre. Grønløg, dill, persille, basilikum, koriander kan alle tilføjes til shawarma;
 7. For at gøre smagen mere interessant kan du tilføje syltede til friske agurker;
 8. Shawarma-fyldning kan tilberedes til din smag, f.eks. Tilsæt stegt hakkekød eller pølse i stedet for kyllingekød, tilsæt aubergine i stedet for tomat. Du kan eksperimentere uendeligt;
 9. Opvarmning er kun i panden, men den mest lækre friske.
 10. Kødet skal være meget tyndt skåret med en skarp kniv..

For at eksperimentere, kan du prøve en alternativ opskrift på shawarma sauce – tomat. Denne sauce vil give det en italiensk touch..

Ingredienser krævet:

 • 4 mellemstore tomater;
 • 2 spsk. adjika skeer;
 • en halv flok grønt, koriander er velegnet;
 • vegetabilsk olie – 2 spsk. skeer;
 • saft af en halv citron
 • krydderierne.

Tilberedningstid: 5 minutter.

Kalorindhold pr. 100 g: 65 Kcal.

Skrællede tomater skales og pureres med en sigte. Tomatpuré, grøntsager, vegetabilsk olie, adjika, citronsaft sættes i en blender og blandes. Tilsæt krydderier efter smag og sauce er klar. Bon appetit!