De mest brugte æg i madlavning er dem, der er blevet kogt hårdt kogt. Men selv de mest erfarne madlavningsamatører kan ikke tilberede dem ordentligt. Den oftest forkerte fejl, utvivlsomt de skaller, der brød i processen med madlavning.

hvordan варить яйца

På grund af dette strømmer proteinet gradvist ud, og selve produktet viser sig helt forkælet. Derudover mister æg med krakkede skaller deres æstetiske udseende..

Selvfølgelig, hvis du vil bruge dem i en salat, når hele produktet simpelthen er jorden, er det en ting. Men hvis det er nødvendigt for fyld eller endda som dekoration til påskeferien, så er udseendet den endelige værdi.

Denne artikel vil diskutere hvordan man undgår en sådan hændelse og tilbereder dette produkt, så skallen er perfekt, men om nødvendigt kan den også nemt rengøres..

Sådan tilberedes æg, så de ikke knækker

Før du begynder at lave mad, skal du vide, hvad der påvirker det faktum, at revner gradvist dannes under processen med in-shell madlavning. De mest omtalte årsager til revner er:

 1. Ukorrekt transport af råmaterialer, hvor mikrokasser ser så små ud, at det er umuligt at bemærke dem med det blotte øje. Når æggene kommer ind i kogende vand, begynder sådanne mikrokrakker at udvide kraftigt. Men dette problem kan løses ganske enkelt: før madlavning skal du sørge for salt og tilsæt en lille mængde eddike. Alt dette vil forhindre proteinudstrømning og forhindre revner i at blive mere udtalt;
 2. For meget temperaturforskel mellem æg og vand. På grund af denne forskel vil produktet bare briste. Denne forskel skal dog være meget mærkbar – for eksempel blev æg, som blev opbevaret i køleskabet i et stykke tid, lagt i kogende vand. For at undgå dette problem er ret simpelt. Placer kun det afkølede produkt i varmt vand eller hold det ved stuetemperatur i et par timer. Start med at lave æg i lunkent vand, sødt saltet. Tænd for høj varme, men så snart vandet koger, skiftes ovnen straks til en lav temperatur. Om syv minutter får du et smukt hårdt kogt æg;
 3. Skallens tykkelse er en af ​​de vigtigste faktorer. Køb altid et æg af høj kvalitet, fordi hvis et lag er fodret forkert, så vil det ud over en meget tynd skal have en lille mængde nyttige stoffer i sin sammensætning..

Hvor meget tid er der brug for

Det er sjældent at finde nogen, der ikke kan lide æg. Dette produkt i sine forskellige variationer serveres til morgenmad i de fleste lande i verden. Fyldt med et stort antal mineraler og næringsstoffer, er de perfekt kombineret med et stort antal andre ingredienser..

I øjeblikket er der 3 måder at lave mad på:

 • hårdt kogt
 • ind i posen;
 • blødkogt.

Hver af disse muligheder har en anden tilberedningstid afhængig af smag. For eksempel for at få en blødkogt, det vil sige at holde æggeblommen halvflydende, skal du udføre følgende trin.

 1. Sæt produktet i en kasserolle og fyld det med koldt vand. Det mest optimale vand vil være ved stuetemperatur eller lidt varmt;
 2. Tænd komforten ved den højeste temperatur og vent på det øjeblik, hvor vandet begynder at koge. Herefter kan ilden reduceres til et minimum;
 3. Hvis du vil have æggeblommen til at forblive helt flydende, og proteinet skal være helt kogt, så skal du bruge ca. 4 minutter. At skabe en halvflydende æggeblomme – kun 3.

Men det mest nødvendige er at koge et æg bare hårdt kogt. Disse bruges til at tilføje til salater, supper og snacks..

For at lave en sådan skål skal du først vente på, at vandet koger, og først derefter skal du slukke for ilden. Kog i ca. 7 minutter. Pas på og fordøj ikke opskålen, for da begynder duen at ligne gummi i konsistens..

Æg i en sac er som regel den foretrukne skål af gourmeter. Dens utvivlsomme træk er, at når et halvflydende æggeblommeprotein i madlavningsprocessen skal være helt fast. Du behøver kun ca. 5 minutter til at brygge dem..

en tærteLæs hvordan man laver en lækker fastende kage i en langsom komfur med en række fyldstoffer..

Læs hvordan man laver lækre kyllingekoteletter med courgette – vi tilbyder nogle fantastiske retter..

Noter opskriften til en hytteostkage med æbler.

Sådan tilberedes æg til påske

Det var i løbet af påske kogte æg skulle have det mest æstetiske udseende, fordi dette produkt er en af ​​personificeringen af ​​ferien. For at få en smuk skål, jævnt malet i naturligt eller kunstigt farvestof, vil det tage en smule indsats.

For at lave smukke æg, der ikke knækker i løgskal, skal du udføre følgende trin:

 1. Forbered løgskræl, det vil sige, fjern det fra løgene og skyll det. Derefter sættes det i en kasserolle og hæld vand. For at få farveopløsningen skal du lave koge på lav varme i ca. en time og derefter belastning;
 2. Mens opløsningen bliver tilberedt, varm æggene lidt ved stuetemperatur eller i varmt vand. Sæt produktet i det forberedte farvede vand og kog over lav varme i ca. ti minutter. For en rigere brun, hold dem i op til 20. Efter madlavning, sæt dem i en skål koldt vand og olie dem med solsikkeolie..

Men i tillæg til naturlige farvestoffer, såsom skind, i butikkerne kan du finde mange og kunstige. Selvfølgelig på pakken er der nødvendigvis instruktioner om, hvordan man korrekt male dem, men der er også obligatoriske tips, så der ikke opstår revner..

 1. Skyl produktet grundigt før maling, da dette vil hjælpe malingen til at ligge mere jævnt. Brug varmt vand til at reducere temperaturforskellen; at vaske яйца
 2. Kog over lav varme. Hvis du tænder stærk, så er der større sandsynlighed for krakning; kok
 3. Salt vandet grundigt og smæk et par træpindepander i panden. Kog et æg i ca. otte minutter, og læg det derefter i maling. Husk at jo mere tid det bruger i farvestoffet, jo tyndere bliver skallen.. vaske водой

Funktioner madlavning vagtel æg

På trods af deres lille størrelse indeholder quail-æg meget mere næringsstoffer. Denne ingrediens har imidlertid ikke erhvervet en stor fordeling i køkkenerne af russiske husmødre. Dette er især hæmmet af uvidenheden om nuancerne af deres egentlige madlavning..

Faktisk bliver det endnu nemmere for dem at koge dem. Dette sker på grund af en temmelig stærk skal – selv under pres ved høje temperaturer er deres shell ikke udsat for revnedannelse. Kog derfor dristigt kageægene i kogende vand, fordi det vil hjælpe med at reducere tilberedningstiden, hvilket vil gøre det muligt for de fleste af de gavnlige stoffer at forblive intakte. Standard tilberedningstid for sådanne æg med kogende vand vil være to minutter..

Sådan afkøles et æg, så du let kan fjerne skallen

De fleste mennesker ved den grundlæggende regel om ægrensning. Jo friskere det originale produkt, desto mere komplekst bliver rengøringsprocessen. Men her kan du snyde lidt og bruge en gammel metode, som vil hjælpe dig til nemt at rense æget senere. Det ville være korrekt at kalde det “chokterapi”..

Det er efter kogning af et æg, at det er påkrævet at straks udsætte det for et skarpt temperaturfald. Når din æg er kogt, skal du straks overføre den til en skål isvand og lade den være i den i mindst en kvart time..

Det er sandt at lade det stå i køleskabet natten over. Derefter bevares det skrællede æg med en smuk oval form, og skallen kommer let ud.

Sådan bestemmes friskheden af ​​æg

frisk яйца

Hvad er helt overraskende, når man spiser æg, har deres friskhed ikke nogen væsentlig rolle. Selvfølgelig, hvis du laver dem blødt, er det tilrådeligt at købe et friskt, rustikt produkt, men når du koger en hårdkogt, er det godt, at det har været i køleskabet i et stykke tid..

Men definitionen af ​​æg friskhed har stadig en betydning, hvis det kun er sådan, for ikke at forberede det oprindeligt rotte produkt. I øjeblikket er der flere måder at bestemme friskheden på:

 1. Vandmetoden indebærer simpel sænkning af æggene i et glas med koldt vand. Frisk vil sikkert synke til bunden, og de gamle vil flyde op;
 2. Ryst ægget og hold det mellem to fingre: tommelfinger og pegefinger. Shaking ingenting i et frisk æg;
 3. Omhyggelig inspektion af skallen vil hjælpe med at bestemme friskheden. Hvis det glitter lidt eller virker gråagtigt, så kan produktet betragtes som forkælet..

Faktisk, hvis du følger alle reglerne, kan du nemt lave et ægte fejlfri kogt æg, som du stolt kan tjene..