Moderne butikker tilbyder et stort udvalg af frosne grøntsager – hver for sig og i forskellige blandinger. Og næsten hver husmor i køleskabens fryser har mindst en pakke af et lignende produkt. Lad os se, hvor og hvordan man bruger grøntsager i fryseren.

frosne овощи

Innovative teknologier, især i fødevareforarbejdning, har gjort livet lettere for moderne kvinder. Efterhånden er få af dem nu kun engageret i husstanden – det store flertal af den kvindelige befolkning arbejder aktivt. Men denne omstændighed fjerner på ingen måde løsningen af ​​et så afgørende spørgsmål som “hvad skal vi lave i dag?”.

Og frosne grøntsager bliver nogle gange uerstattelige hjælpere til at løse dette problem. Efter alt behøver dette produkt ikke renses, behøver ikke at blive behandlet yderligere, det kræver ikke engang afrimning. Kom hurtigt i gang.

Og den utvivlsomme fordel ved blandingerne er, at de kan levere de nødvendige vitaminer til vores bord hele året rundt. Og hvis i midten af ​​sommeren er mere præget af friske grøntsager, så i andre årstider, især om vinteren og det tidlige forår, er frosne grøntsager simpelthen uforanderlige..

Faktisk bevares næsten alle deres nyttige egenskaber ved frysning..

Den rigtige tilgang til at vælge

Mange supermarkeder tilbyder frosne og pakkede grøntsager i fryse. Og hvis de løsne kan undersøges grundigt og mærke til nogen væsentlig uoverensstemmelse, gemmer emballagen pålideligt produktet fra vores øjne..

Hvad du skal tage for at købe et kvalitetsprodukt?

 • Først og fremmest overveje emballagen – den skal være intakt uden skade. Når alt kommer til alt, hvis pakningen er tæthed, vil luften flyde til produktet, hvilket vil give mulighed for forskellige bakteriers liv. Og det vil uundgåeligt føre til forringelse af grøntsager;
 • Ryst den valgte pakke og føl den. Fundet store klumper af klæbrige grøntsager? Dette er tegn på, at produktet blev frosset igen;
 • frosne овощи ложка

 • Vær naturligvis opmærksom på produktets holdbarhed, såvel som når den er frosset. Det er bedre, når det blev udført i slutningen af ​​sommeren eller i begyndelsen af ​​efteråret – sådanne produkter indeholder de maksimale nyttige egenskaber;
 • Kig på sammensætningen, hvis du vælger en blanding, er det bedst, når produkterne er i ensartet procentdel uden den tilsyneladende overvejelse af et eller to produkter;
 • Hvis en pakke produkt i køleskabet er dækket med frost, skal du gå rundt om det. Dette er et tegn på, at produktet tidligere blev opbevaret ved en højere temperatur end nødvendigt;
 • Ingen hævede pakker – dette tyder på, at processen med vital aktivitet af bakterier er i fuld gang;
 • Grøntsager efter vægt skal ikke være for lyse i farve eller bleg farve. I det første tilfælde foreslår dette tilsætning af farvestoffer, og i den anden – den ukorrekte frysning. Grøntsager bør være glat, naturlig farve, uden tilstedeværelse af forskellige pletter.

Funktioner i madlavning af frosne grøntsager

Så blandingen er købt, det er stadig at finde ud af, hvordan man forbereder det og med hvad man skal anvende. Det er værd at huske nogle af nuancerne, inden du begynder at lave mad:

 1. Den tid, der kræves til madlavning af frosne grøntsager, er cirka to gange kortere end standardberedningen af ​​rågrøntsager. Glem ikke om dette, når du bogmærke produkter. I suppen bør f.eks. Sådanne ingredienser lægges næsten i slutningen af ​​kogningen;
 2. Du behøver ikke at lave sådanne grøntsager, de er spiselige og rå. Men i dette tilfælde kræver de optøning. Det er bedst at afrimme uden at åbne pakken og sætte den lukkede taske i beholderen. Retter bør ikke være lavet af metal, dække eller dækkes af folie. Afrimning foregår ikke i varme, men på et køligt sted. Bedst egnet til denne hylde i bunden af ​​dit køleskab.

Sådan tilberedes frosne grøntsager

Hvis du har en sideskål med kogte frosne grøntsager, skal du lave dem før du serverer dem. Vær ikke bange for at være forsinket og forsinke fødeindtagelse – sådanne blandinger koges meget hurtigt. Derudover behøver de ikke at afrimme. Du åbner simpelthen posen og sætter den i kogende vand..

hvordan приготовить овощиFor at koge en standardpakke med vegetabilsk blanding, der vejer fire hundrede gram, skal du hælde ca. en halv liter vand i gryden.

Sæt derefter panden på ilden, og vandet koges. I processen tilsæt salt og krydderier til dit vand..

Efter kogende vand hældes grøntsager ind i det, bland dem, vente på, at vandet koges igen, dække puljen løst og kog blandingen i ti minutter.

Hvorefter grøntsagerne anbringes i en kolander for at dræne væsken. Så er grøntsagerne anbragt i retter og krydret efter smag med grøntsag eller smør, eddike, creme fraiche eller nogle sauce efter dine præferencer..

Hvor velsmagende at lave frosne grøntsager, uden at bruge meget tid og kræfter

Hurtig middag opskrift

Frosne grøntsager er en tryllestav, især når noget skal tilberedes, og tiden er for kort. I stedet for at bruge ikke altid brugervenlige næringsmidler er det bedre at bruge en frosset blandingspakke, hvorfra du får en velsmagende, sund og let at skære. Hvad vi har brug for:

  grøntsager с рисом

 • 1 pak med blandede grøntsager i frysen
 • 1 løg;
 • Ca. 60 ml vand
 • Salt og krydderier efter din smag;
 • Nogle vegetabilsk olie.

Først og fremmest hugger løgene i små stykker. Hæld derefter vegetabilsk olie i panden og læg løgene i panden..

Når løgene ændrer deres farve til gylden, hæld grøntsagerne ud og rør godt. Derefter tilsættes salt og krydderier, blandes igen, tilsæt vand.

Smør under et lukket låg i tyve til femogtyve minutter. Derefter er en lækker og sund middag klar.

Frosne grøntsager i en gryde

Dette er en anden måde at fastfood. Hele processen tager ikke meget tid. Og det kræver ikke udgifterne til din styrke – alt hvad du behøver er at åbne posen og placere blandingen i stegepanden. Men i denne enkle sag er der nogle nuancer.

Så er panden placeret på ilden, og grøntsagerne er placeret i den. Stegeprocessen begynder..

grøntsager жарим

To eller tre minutter, ilden skal være stærk, dække ikke panden med et låg, fordi du skal slippe af med den fugt, du får, når du afrimmer blandingen under madlavning..

flytte на меленький огонь

Når vandet er helt fordampet, tilsættes vegetabilsk olie, salt og krydderier..

tilføje специи

Rør blandingen, dæksel panden og steg den til kogte..

En sådan skål kan være uafhængig og kan fungere som en skål til kartofler, korn eller fisk..

grøntsager с гарниром

Dampede grøntsager i en langsom komfur

Som du ved, bevarer dampen fra alle former for varmebehandling bedst de gavnlige egenskaber ved produkterne. Og alle multikookere er udstyret med et program til madlavning af dampede retter. Alt, hvad vi har brug for til madlavning:

 • Vand – et par briller til multikookeren;
 • Frosne grøntsager – 1 stk.

Hæld vand i hovedkoglen i multikookeren, læg en skål til dampbehandling af retter på toppen. Hæld grøntsagerne ind i den. Luk multikookerdækslet og indstil “Steaming” -programmet ved at indstille tiden til 8-12 minutter..

Du kan finde ud af den nøjagtige tid fra bordet i instruktionerne til din langsomme komfur, alt er detaljeret der. Efter den tid, sætte de færdige grøntsager i parabol, salt dem og sæson efter din smag..

Du kan også tilberede to retter på en gang og placere nogle korn, såsom ris, i hovedskålen og sætte vegetabilsk blanding som en sideskål i den øverste skål. Den samlede tilberedningstid afhænger af tidspunktet for den tilstand, der er valgt til madlavning..

Også i en langsom komfur kan du lave alle slags retter med tilsætning af frosne grøntsager.

Hurtig og sund morgenmad

For at lave en omelet med grønne bønner skal du:

 • Frosne grønne bønner – et hundrede gram;
 • Æg – 2-3 stykker;
 • Hvidløg – 1 fed hvidløg eller granulat
 • En del mælk;
 • Salt til smag;
 • Vegetabilsk olie.

Hæld bønnerne i panden og vente på, at væsken fordamper. På dette tidspunkt slå æggene og mælken i en tank med en visp, tilsæt hvidløg og salt.

Når vandet er fuldstændigt fordampet fra panden, tilsæt vegetabilsk olie og rør grøntsagerne. Hæld derefter ægblandingen, bland alt igen. Luk panden med et låg og lav en omelet til kogning..

burrito с овощамиMexicansk burrito opskrift med fotos og trin for trin anbefalinger. God snack, prøv.

Læs hvordan man laver andre kurser i aserbajdsjansk køkken, opskrifter med fotos hjælper dig med at følge sekvensen korrekt..

Forbered en sund og lækker kyllingesalat med kylling, opskriften er her.

Boghvede med grøntsager

For at forberede denne skål har du brug for følgende ingredienser:

 • Boghvede – 1 kop;
 • Vand – 2 kopper;
 • Frosset mix – 1 pakke;
 • Vegetabilsk olie.

Vasket boghvede er placeret i en gryde med vand, salt. Kog kornet indtil det er færdigt. Hæld derefter olie i en stegepande og hæld grøntsagsblandingen ind i den, rør og salt den.

Madlavning grøntsager i ca. ti minutter, hvorefter vi hælder boghvede grød i gryden. Bland alt og lad den være på lav varme i yderligere fem minutter under låget lukket. Derefter kan du tjene skålen på bordet.

Sådan fryser du grøntsager

Du kan oplagre et lagerhus af vitaminer hjemme ved at fryse grøntsagerne selv. Hvad du skal gøre?

  frosne овощи на досочке

 1. Før fryseprocessen skal alle grøntsager vaskes og tørres;
 2. Derefter fjernes fra grøntsagerne alle de uegnede fødevaredele, og resten er skåret i stykker eller makuleret;
 3. Skiver af rødbeder, gulerødder, paprika eller græskar skal behandles med kogende vand i ca. tre minutter. Grønne kræver også varmebehandling, men det dyppes i kogende vand i bare et sekund. Derefter dåses grøntsagerne straks med koldt vand og lægges tørt ud;
 4. Til pakning og efterfølgende frysning af grøntsager er det bedre at bruge specielle forseglede poser med en ventil, men i mangel af dem kan du bruge almindelige poser, men sørg for at fjerne al luft fra dem før frysning. Grøntsager frosne enten direkte i pakker eller spredt på nogen overflade, derefter hældes i pakker;
 5. Ved langtidsopbevaring af grøntsager bør frysning finde sted på minus 18 eller minus 20 grader Celsius.

Så du mødtes med forskellige måder at lave mad til et så nyttigt produkt som frosne grøntsager. Nu ved du, hvordan man steger dem, koger dem, damp dem med ris osv. Uden at bruge meget tid på madlavning..

Og hvis du finder tid til selvfrysning af grøntsager, om vinteren vil du altid have et produkt til rådighed, som du vil være sikker på..