Ifølge uofficielle statistikker spiser amerikanerne hvert minut 8 portioner gelé. For et par århundreder siden kunne Napoleon Bonaparte heller ikke passere denne dessert. Hvad er specielt om frosset sødme og hvordan kan du lave en række gelé derhjemme??

gelé радуга

Frossen fornøjelse

Ordet “gelé” kom til os fra fransk. Bogstaveligt talt kan det oversættes som gelé eller gel. Siden 1800-tallet hedder dette en frosset sød skål lavet af frugt, sukker og gelatine..

Grundlaget for candy traditionelt overvejet:

 • gelatine;
 • pektin;
 • Agar agar.

Den mest kendte i denne liste ser gelatine. Det opnås efter behandling af sener, knogler, hud og brusk af dyr. Under madlavning er det vigtigste med gelatine ikke at overdrive det. Ellers modtager parret en bestemt smag. Denne base for delikatesse er godt for knogler, hår og negle.

Selvom historien om frossen mad begyndte med pektin. Dette element kan prale af mange frugter og bær. Såsom æbler, kvede, stikkelsbær, solbær og andre. Før opfindelsen af ​​gelatine var det frugtsaft, der blev brugt til fremstilling af gelé..

Selvom pektin i den færdige skål er for meget, vil desserten ikke miste sin smarte smag. Hvad der ikke kan siges om udseendet – en overvægt af dette stof vil gøre geléet overskyet og uinteressant.

Mindre ofte på hylderne af værtinden kan du finde agar-agar. Dette produkt er lavet af røde og brune alger i Sortehavet og Stillehavet. Agar-agar er snarere et kostgrundlag. Indeholder en masse energi, fremskynder metabolismen og forkæler heller ikke smag og udseende af skålen. Det er bare svært at finde denne “fixer”.

Med hensyn til ingredienserne er i dag delikatessen lavet af de mest forskellige og undertiden fantastiske produkter. De kan være bær, creme fraiche, kaffe, karcade, champagne. Det viser sig gelé – det er en populær dessert af moderne køkken, forskellige smag og sunde..

Når gelatine er over hovedet

Allerede i begyndelsen af ​​det 20. århundrede var der mere end to tusinde opskrifter til fremstilling af gelatine gelé. Og det er ikke underligt, at et sådant grundlag hjælper med at skabe delikatesser fra praktisk talt uudtømmeligt sortiment af ingredienser. Men dette er ikke alle fordele ved “fortykningsmiddel”. Lad os tage et kig på, hvordan man laver gelé hjemme fra gelatine.

Enhver opskrift fra gelatine giver dig mulighed for at:

  tofarvet желе

 • Spar tid. Sødme fryser i gennemsnit 40-60 minutter;
 • Giver et binge af fantasi. Du kan blande ingredienserne, forberede en delikatesse i lag, i form af en mosaik. Desuden kan desserten lægges ud i en usædvanlig form (for eksempel i æggeskaller);
 • Tillader dig at lave lavt kalorieindhold. Tilføj noget sukker eller fjern det helt fra opskriften..

Hvordan laver man mad hjemme er gelé? Enkel nok. Pakket gelatine send sug i koldt vand. Det tager cirka en time at svulme. Ved 15-20 gram tør blanding skal du bruge 50 ml vand..

Bladgelatine fryser om næsten 5 minutter. Efter hævelse dyppes dybderne i kogende vand og omrøres. For ikke at spilde tid, mens gelatinen er tilberedt, kan du lave en lækker base. Desuden skal ingredienserne, der fremstilles og udlægges i forme, hældes med en “fixer” og afkøles..

Ingen gelatine fundet i denne gelé!

gelé с фруктамиDem, der ikke tæller kalorier, vil elske pektinjellyopskrifter. Skålen viser sig naturlig og velsmagende. Hvad er der brug for? 600-700 gram frugt eller bær indeholdende dette stof. Ideelle æbler, blommer, ribs, gåsbær. Og et kilo sukker.

Alt dette blandes og lægges på ilden, indtil opslæmningen bliver til en viskøs blanding. Den færdige gelé kan også hældes i skåle og sætte i køleskabet. Du kan forenkle madlavningsprocessen og købe pektin i butikken.

Snarere enkel i madlavning er delikatesser fra agar. Overvej eksemplet med citronsirup gelé.

Til dette skal du:

 • 5 gram agar-agar;
 • 100 ml køligt vand
 • Citronsirup (efter smag);
 • 300 ml kogende vand

Hvordan laver man gelé hjemme uden gelatine fra agar? Bevæbnet med mad, skal du opløse agar i køligt vand og lade gryderet et øjeblik på lav varme. Hæld sirup med kogende vand, tilsæt en fixativ, bland og hæld i skålen.

Dessert vil være klar i bogstaveligt talt 10 minutter..

Kom nu, frugt, stå i en række!

Frugt gelé vil dekorere enhver ferie. Børn fra de smukke og lækre slik vil glæde sig over. Desuden kan dessert være en forfriskende skål i sommervarmen og minde om solrige dage om vinteren..

Du kan tilberede den tredje skål på alle ovennævnte måder. Overvej den letteste mulighed for værtinde.

Vi har brug for det:

 • 1 pære;
 • 1 æble
 • ½ kop kirsebær;
 • 2 grene af mynte
 • 1 pak gelatin;
 • 100 gram sukker;
 • ½ liter vand.

Så hvordan man laver frugtgelé hjemme? Når alt er på bordet, lad os begynde at “fremkalde”.

gelé с фруктамиFra friske kirsebær bør forsigtigt fjerne knoglerne. Eller tag dåse bær uden dem. Skræl frugt og skær i terninger.

Varm vandet, smør sukker ind i det, kog det og lad det være på lav varme.

Kaste et æble med en pære ind i sirupen, kog et øjeblik og få det.

Fjern sirup fra fliser og afkøles.

Udsæt frugterne i formularerne omhyggeligt, læg et lag kirsebær ovenpå.

Yderligere forberedt på forhånd gelatine sendes til baske i lav varme indtil den endelige smeltning. Det vigtigste er ikke at lade det koge, ellers vil det tabe egenskaberne af “thickener”. Rør gelatine med sirup. Den resulterende masse hældes i tilberedte forme med frugt, garnér med mynte og gem i køleskabet i adskillige timer. Smuk og lækker dessert er klar.

Melke floder og gelébanker

gele4Sød tand, der ser på hans figur, vil det være svært at modstå mælkejellyen. For det første er det virkelig en lækker delikatesse. For det andet er det et lavt kalorieindhold måltid..

Hvis sukker i opskriften erstattes med stevia, vil 100 gram af produktet indeholde ca. 52 kalorier. Til sammenligning indeholder en chokoladebar 535 kalorier. Overvej den nemmeste opskrift på mælkepleje..

For ham, tag:

 • ½ liter mælk;
 • ½ kop vand
 • 2 teskefulde gelatine;
 • 3 spsk. sukker sukker;
 • Vanillin – til smag.

Og hvordan man laver mælkegel hjemme? Forbered først gelatinen som i alle opskrifter. Det er, lad ham svulme. Så sender vi mælk til ilden, venter på kogende bobler og straks fjerner. Tilsæt sukker, kog igen og endelig fjern fra varme. Rør mælken og hæld gelatinen i den..

Når masse podstnet, kan du tilføje vanille eller kanel. Efter omrøring, spænd blandingen gennem en sil i isskåle, og sæt skålen på hylden i køleskabet.

Bemærk værtinde: Brug ikke skummetmælk. Ellers vil jellyen blive en blålig tone, smag vil også lide. Pasteuriseret fuldmælk er bedst.

I kærlighed med cremefløde

Selv almindelig sur creme kan omdannes til en delikat delikatesse. Det er meget nyttigt. Rå creme er rig på vitaminer, såvel som organiske syrer, herunder biotin og beta-caroten. Forberedelse af sur gelé derhjemme er let nok.

Så til vores rådighed bør være:

 • 1 liter sur creme;
 • 1 pak gelatin;
 • ½ kop sukker;
 • 200-300 år svesker.

Du kan begynde at lave mad. Sure fløde og sukker bør sættes i en dyb skål og slå (siger en blender). Tilsæt den tilberedte gelatine i den søde blanding og bevæg.

gelatine должен набухнуть

Skær fynhakket og tilsæt til cremefløde. Massemix igen. Læg smukt i forme og sæt i køleskabet.

at blande сметану

På en så enkel måde er sourcreme blevet til en lækker dessert.

gelatine должен застыть

I stedet for svesker kan du bruge jordbær, kakao, syltetøj eller kondenseret mælk. Du kan spise slik på en hverdag eller medtage i menuen på feriebordet.

gelé из сметаны

“Te ceremoni” af gelé

Alle vores samtidige gætter fordelene ved grøn te. Men få mennesker ved, at sådanne delikatesser som gelé allerede er lavet af det. Igen, hvis du erstatter sukker med honning, kan fadet inkluderes i antallet af kost.

I hvert fald ser desserten af ​​grøn te meget oprindelig ud, og opskriften er nyttig at bemærke fristet værtinde.

Hvad du skal tage:

  gelé из чая

 • ½ kogende vand
 • 1-2 teskefuld te blade
 • 4-5 art. sukker sukker;
 • 1 pak gelatin;
 • 1 glas druer.

Brew grøn te. For at gøre smagen blødere kan teen smides ind i det lidt afkølede vand (eller tilsæt 1-2 isterninger til kogende vand). Afkøling.

Hæld sukker i en dyb pande, hæld te gennem en sil, rør den. Tilsæt den tilberedte gelatine, bland stadig til glat..

Vasket, skåret i halv druer ligger ud i formen. Det er tilrådeligt at fjerne ben fra det på forhånd. Fyld blandingen og send til frysning i køleskabet. Om et par timer vil den oprindelige dessert være klar..

Også gelé fra te er tilberedt med tilsætning af kiwi, citron, mynte. Du kan forberede en delikatesse ikke kun med grønne te blade, men også ved hjælp af klassisk sort te, raffineret hvid eller endda carcade. Sådan en skål bringer godt i varmen. Og også husket af alle.

fly на тортInteressante og lækre DIY mastiske figurer.

Gulerodskage med creme creme – enkel og velsmagende. Læs opskriften.

Opskriften på klassiske tiramisu kogte hjemme vil være din yndlings dessert til alle helligdage..

Det er tricket: gelé madlavning hemmeligheder

Når opskriften allerede er valgt, vælges ingredienserne, det forbliver at bruge et par kogtips til at gøre parret perfekt:

 • For at gøre behandlen endnu mere smagfuld, er det værd at tilføje et par dråber citronsaft eller vin under madlavning;
 • Glem alt om aluminiumsretter – dette metal ødelægger smagen og farven på gelé;
 • For at undgå klumper, anbefales det at forvarme bunden af ​​skålen i hvilken desserten er hældt.

Der er et par flere faldgruber, som du kan lære at omgå..

For eksempel, selv i erfarne husmødre, kan gelé ikke fryse. Dette skyldes ofte overskydende væske tilsat til parabolantenne. Eller tværtimod, hvis “fixeren” i desserten er for lille.

Du kan redde sødme: hæld den tilbage i gryden, varm den, tilsæt en del gelatine (pektin, agar-agar), hæld det tilbage i forme og køle.

Nu er det vigtigste at få gelé og ikke beskadige al skønheden. Tricket er, at selve formularen kan placeres i en stor skål kogende vand og vent lidt. Eller sæt i et par sekunder (højst tre), varm op i mikrobølgeovnen. Så slip forsigtigt på pladen.

Spændende husmødre kan holde en godbid på et mørkt, tørt og køligt sted i op til seks måneder.

Bon appetit!