Mayonnaise og ketchup er måske de mest populære dressinger, der bruges af kokke i mange nationale retter. Ikke mindre populært er blandingen af ​​disse to produkter, kaldet “Tusindøerne”..

saucen

Kulinarisk reference

I den smukke øgruppe 1864 øer langs grænsen mellem USA og Canada var denne sauce den sædvanlige krydderi i den daglige menu af lokale fiskere. Men i begyndelsen af ​​det tyvende århundrede havde en berømt canadisk skuespillerinde en chance for at prøve denne vidunderlige sauce. Han kunne godt lide hans smag så meget, at hun bad om sin opskrift..

Senere delte skuespillerinden sin kulinariske opdagelse med sin ven ejer af Waldorf-Astoria-hotellet i New York. Derefter optrådte saucen i restaurantens menu, og siden 1912 begyndte at vinde hjerter og mave af gourmeter rundt om i verden..

Populariteten af ​​denne krydderi ligger i den lette forberedelse af produkter, som også er kendt og populære, samt i dets universelle kompatibilitet med næsten alle produkter: fisk, kød, grøntsager, skaldyr, bageriprodukter mv..

Oprindelig opskrift
hvordan правильно приготовить соус «Тысяча островов»
ingredienser Antal
mayonnaise 200 ml
ketchup 50 ml
vineddike 40 ml
sukker 30 g
syltede agurk 30 g
løg 30 g
kogte æg 1 stk.
sød grøn peber 40 g
salt, peber og hvidløg at smage
Tilberedningstid: 20 minutter Kalorier pr. 100 gram: 370 kcal

Der er mange variationer af saucen “Tusindøerne”. Dette skyldes den verdensomspændende berømmelse, når kokke i hvert hjørne af verden forbereder sig, forsøger at tilføje nogle ingredienser, der ligger tæt på deres kultur..

Sådan laver du tusind ølsauce:

 1. Den første ting, du har brug for til meget finhakning af den syltede agurk, kogt kyllingæg, sød peber og løg. Dette kan gøres med en skarp kniv eller meget fint rivekniv;
 2. Derefter skal du blande mayonnaise med ketchup, sukker og eddike, tilsæt hakkede grøntsager og æg, salt og krydderier, bland alt godt; at gnide лук
 3. For at få en mere ensartet blanding af konsistens kan du blot sætte alle ingredienserne i skålen på blenderen og male til glat; at blande
 4. Efter at alle ingredienserne i sammensætningen er knust og samlet, skal saucen fjernes i 20-30 minutter i køleskabet, så den er til stede, og dens smag er helt afsløret..

Spicy Thousand Island Sauce

Den klassiske version af denne dressing har en sød sød smag, men for elskere af “spænding” er der mere surde muligheder. Amerikanere er vant til at tilføje spiciness ved hjælp af Tabasco sauce, men hvis det ikke findes på en hylde i et nærliggende supermarked, kan du opnå et lignende resultat med hakket chili peber eller jordet varm rød peber..

For den pikante variation af “Thousands of Islands” skal du:

 • 250 ml mayonnaise;
 • 50 ml ketchup eller tomatpasta
 • 5 ml Tabasco sauce (eller “Chile”);
 • 40 g rød eller grøn sød peber;
 • 50 g syltede agurk;
 • 1 kogt kylling æggeblomme
 • 5 grønne oliven;
 • 30 g løg;
 • salt og jord rød peber efter smag.

Varigheden af ​​forberedelsen sammen med det tidspunkt, hvor den færdige dressing skal være i køleskabet før servering, vil være op til 55-60 minutter.

Kaloriepåfyldninger – 251,0 kilokalorier for hver 100 gram.

Algoritme til forberedelse:

 1. Oliven, agurker, sød peber og løg skal være meget finhakket med en kniv til en kashepodobnogo-stat. Rist æggeblommen med de mindste huller;
 2. I en dyb skål blandes mayonnaise, ketchup (tomatpasta) og Tabasco sauce, og tilsæt resten af ​​de hakkede ingredienser. Rør massebrønden, tilsæt salt til salt og tilsæt krydderier med krydret, rød peberfrugt.
 3. Efter en halv time med eksponering i butikken, kan saucen hældes i en sovbåd og serveres separat til bordet, eller du kan bruge den til at klæde salater..

Tag mærke til filo dejopskriften derhjemme – dette er et glimrende grundlag for mange bagningsmuligheder, strudels er særligt gode.

Sådan laver boghvede grød med porcini svampe, læs vores artikel..

Du kan lære at bage grillede grøntsager i vores artikel..

Hvad passer saucen

Mere alsidig krydderier end de tusind øer eksisterer simpelthen ikke. Det er egnet til fyldning af grøntsager eller kødsalater, skaldyrs cocktails. Du kan også smage saucen selv som en sandwich spredt, fint, det kan supplere en hamburger eller erstatte den sædvanlige ketchup med mayonnaise i en hotdog..

I McDonald’s fastfoodkæde fungerer denne sauce som et tillæg i pommes frites og kyllingsnuggets. Men ikke kun fastfood retter vil være velsmagende i kombination med det, det vil perfekt supplere enhver hjemmelavet kartoffel skål, æg, fisk, kød eller grøntsager.

Nyttige tips

Selvfølgelig kan du bruge butiksmayonnaise til madlavning, men hjemmelavet kan medføre store sundhedsmæssige fordele, selv om dette vil øge dressingens tilberedningstid..

Vineddike giver færdig syre til krydderierne. Det kan erstattes af æble, men hvis det ikke er det er det bedre ikke at tage det sædvanlige bord og klemme ud den passende mængde citronsaft fra citronen.

Eventuelt kan du i stedet for syltede agurker bruge oliven (eller begge dele sammen). Oliven skal tages grøn, men for fyldningen kan de være både med den og uden den..

Ofte kan du finde grønne i opskrifterne på denne sauce, men erfarne kokke anbefaler ikke at gøre dette, fordi den stærke duft af friske krydrede grønne kan slå smagen af ​​både selve dressingen og de retter, som den serveres med.

Et meget vigtigt punkt – holdbarheden af ​​hjemmetankning “Tusindøerne”. Da der ikke er konserveringsmidler i sammensætningen, som kunne holde alle ingredienserne fra sammensætningen frisk i lang tid, er den maksimale opbevaringstid i køleskabet 5-7 dage.