Kål er en af ​​de mest mættede i indholdet af vitaminer grøntsager. Det er nødvendigt i hver enkelt persons kost for normal organisering af hele organismen. Det har et meget højt indhold af fiber og C-vitamin.

En salat med friske grøntsager som hvidkål, gulerødder og grønne vil mætte dig med en række andre biologisk aktive forbindelser, da produkterne ikke varmebehandles og de ikke opdeles. Tilberedning af sådanne salater er nødvendig før brug..

salat с капустой

På grund af det faktum, at den menneskelige krop ikke producerer C-vitamin, og det kommer med grøntsager, anbefales det at forsøge at akkumulere det så meget som muligt i foråret sommerperioder. Især hvis du lider af nedsat immunitet, træthed, rystes du ofte.

Da kål er et kalorieindhold med lavt kalorieindhold (24 Kcal / 100 g i det) anbefaler ernæringseksperter det, når man beskæftiger sig med fedme, for folk, der er involveret i sport og bare ser på deres figur..

Hvis du tilføjer gulerødder og paprika til kålen, som også er lavt kalorieindhold, vil den samlede energiværdi af parabolen være 110 – 120 Kcal / 100g.

Opskriften på en lækker salat af fersk kål og gulerødder
hvordan приготовить салат из свежей капусты и моркови
ingredienser Antal
Hvidkål 1 hoved
gulerødder 1 stk.
Bulgarsk peber 3 stk.
Olivenolie 2 spsk. l.
citron 0,5 stk.
Flydende honning 1 tsk.
salt at smage
Tilberedningstid: 15 minutter Kalorier pr. 100 gram: 36 kcal

I sæsonen med friske grøntsager hele tiden vil du lave dem salater eller bare skære i en tallerken og spise til morgenmad, frokost og aftensmad.

Afskær de øverste forkælede blade fra kål. Del det i halvt og rist sugerør. Du kan bruge en speciel rifler – dette vil reducere lønomkostningerne betydeligt. Drys oven på saltet og mnemmen, indtil saften kommer frem.

kål нашинковать

Peber vaske og skrubbe midten med frø, hugg skævt skiver. Skyl godt under vand, rengør friske gulerødder. Da hun stadig er ung, kan du bruge en almindelig metalrist. Skåret i tynde halvringe.

gulerødder натереть

Du kan trække med dill eller persille, men det er en amatør. En sådan salat vil passe til en ungkogt kartoffel med smør eller shish kebab grillet på en brand..

skåret ind i зелень

Blander i en lille skål, olivenolie, naturlig honning og juice, presset ud af citron, kombiner alle de tilberedte produkter sammen, hæld dressingen, bland, og du kan spise.

Beet-Gulerodssalat med Kål

Efter vinterperioden er overstået, er kroppen ofte udtømt og vitaminmangel opstår. For at genoprette balancen tilbage, skal du spise flere friske grøntsager..

komponenter:

 • Rødbeder – 1 stk.
 • Gulerødder – 2 stk.
 • Kål – 500 g;
 • Oksekød – 300 g;
 • Løg – 1 stk.
 • Vegetabilsk olie – 50 ml;
 • Hjemmelavet mayonnaise – 100 ml;
 • Salt – efter smag.

salat с лукомKog i saltvand forvaskede og tørrede kød. Samtidig sætter vi kog og rødbeder, da disse to processer tager mest tid.

En kål af kål er et langt halm, træder med salt, med styrken af ​​vores hænder, indtil saften kommer frem. Rengør gulerødderne og skær i barer. Steg løg i halve ringe og steg i smør indtil gennemsigtig.

Fjern kødet fra bouillon, køligt, skåret i lange, men ikke tykke skiver. Vi renser rødderne fra skallen og hugger filetkniven i store terninger. Bland alle tilberedte produkter, hæld hjemmelavet majones og bland flittigt.

Beets kan efterlades rå, så det vil bevare flere vitaminer. Men ikke alle vil lide denne grøntsag uden varmebehandling..

Tilsæt æbler til salat!

For sort kan du erstatte den hvide kål Peking. Det er noget ringere end indholdet af vitaminer, men dets smag er mere delikat og duftende. Og ved at tilføje kød, kylling, gulerødder og æbler får vi en solid og sund salat.

komponenter:

salat с морковкой

 • Kyllingefilet – 500 g;
 • Beijing kål – 1 hoved;
 • Gulerødder – 1 stk.
 • Æbler – 2 stk.
 • Sennep – 2 el. l.;
 • Sure fløde – 3 spsk. l.;
 • Salt til smag;
 • Olivenolie – til stegning;
 • Gurkemeje – 2 knivspidser.

Vask mit kød og skær filet i stykker. Hæld olien i en gryde og stiv den, drys med gurkemeje i enden og bland godt. Dette krydderi vil give en smuk nuance til kødet. Kål skåret i halve og hugge, liggende på overfladen af ​​brættet.

Vi blander i en lille skål en fedtfattig sur creme (helst fra en deli) og sennep, gennemsnit i spiciness. Vi rydder gulerødderne og hugger dem med et rivejern. Vi skraber af skrællen fra æbler, rens kernen og skær i strimler (det er bedre at bruge et sødt surt sortiment). Du kan bruge en fødevareprocessor og hakke grøntsager i den, hvilket vil reducere tilberedningstiden.

Kombiner alle produkter sammen, fyld med sennepscreme sauce, tilsæt noget salt og bland godt..

Efterårsspil: Salat med kål og græskar

Frisk græskar er ikke mindre nyttigt og velsmagende end andre grøntsager, det går godt med kål og gulerødder. Og tilføjer mandler og krydderier med solsikkeolie, vi får en vidunderlig lys skål.

komponenter:

 • Græskar – 400 g;
 • Hvidkål – 300 g;
 • Gulerødder – 2 stk.
 • Forårsløg – en flok;
 • Solsikkeolie – til tankning;
 • Citron – 0,5 stk.
 • Salt til smag;
 • Almond møtrik – 50 g;
 • Sukker – 1 spsk. l.

Pumpkin vælger ikke lys, men mere mættet farve. Så du kan bestemme, at det bliver sødt. Vi skærer og skærer frøene, renses, skæres i små stænger, sukker og efterlades for at lade saften.

Kål rist fint halm. Tag halvdelen af ​​citronen, gennembor flere steder med en gaffel og klem saften ind i kålen. Rør og læg ud til græskar.

Det er vigtigt: på kvaliteten af ​​skære grøntsager afhænger af ømhed og blødhed af salat.

Vi renser nødderne fra skallen, lidt generationer i en mørtel, steg i en tør stegepande. Hakk løg fint. Kombiner produkterne i en stor salatskål, hæld olie over og bland.

Hvis salaten er beregnet til børn, er det bedre at koge græskar til halvdelen klar i saltet vand, og erstat kål med Peking kål. Det er blødere og bedre absorberet i maven..

kalkun под сырным соусомTyrkiet i en cremet sauce er en lækker skål, der helt sikkert vil overraske dig med sin utrolige smag og ømhed..

Salat af vilde hvidløg med æg og creme creme. Saftig salat fra et simpelt sæt produkter virker utroligt velsmagende, for det er det første forårsgræs. Opskrift her.

Ved du, hvor meget du skal bage laks i ovnen. Læs hvad du skal tilføje for at gøre fisken smag endnu bedre..

Madlavningstips

 1. I salaten er ikke kun de korrekt udvalgte produkter vigtige, men også udseendet: de skal harmonisk kombineres i farve. En salat af kål med appelsin gulerødder og sød peber vil straks give en appetit. Denne faktor er vigtigere for børn, der ikke kan lide friske grøntsager;
 2. Selvom din opskrift ikke giver friske greens, skal du bruge den i skålen. Det indeholder trods alt også et helt lagerhus af vitaminer;
 3. Naturgas, cremefløde, yoghurt er mere egnet som benzinstationer. Hvis du tager majones, så lav et hjem. Vegetabilske olier er nyttige og nødvendige i vores kost, og i kombination med friske grøntsager vil være et glimrende resultat for kroppen;
 4. For at gøre en mere tilfredsstillende salat, tilsæt kød, men det er bedre at tage fedtfattige sorter: oksekød, kylling og kalkun;
 5. Husk, at frisk kål og gulerødder ikke er helt i overensstemmelse med fisk og skaldyr. Det er bedre at afstå fra at eksperimentere med disse ingredienser;
 6. For disse salater er perfekte enhver slags nødder. Bare for detaljer dem og let steg. Mere fordelagtigt vil være en skål med tilsætning af valnødder og mandler;
 7. En salat med friske grøntsager er bedre at forberede før et måltid, så flere vitaminer vil blive bevaret, saften vil ikke afløb, og der vil ikke være overskydende fugt.

Nyd dit måltid!