Oksekød er en af ​​de mest lækre og sunde, og vigtigst af alt, overkommelige produkter til enhver familie. Kompetent udvalgt og godt kogt, det vil glæde elskere af velsmagende med sin behagelige delikate smag..

Beef tongue indeholder et bemærkelsesværdigt udvalg af B-vitaminer, jern, fedtstoffer og proteiner samt mineralske stoffer, som det er klassificeret som en første kategori af biprodukter..

Ikke alle værtinder risikerer at kontakte madlavning fra en sådan delikatesse. Årsagen til dette er ikke kun den mest attraktive af sin art, men også vanskeligheden ved at vælge den rigtige.

festlig заливное из говяжьего языка

Denne artikel indeholder grundlæggende tips til valg og forberedelse af udsøgte oksekødstungefyldninger..

Sådan vælger du den rigtige oksekødstunge?

Ved at følge enkle anbefalinger kan du undgå de vigtigste problemer med madlavning:

 1. Først skal du være opmærksom på forekomst af et frimærke: Efter inspektionen er hygiejnenes tjeneste forpligtet til at verificere manglen på sygdom hos dyret;
 2. Vurder sprogets farve: Den skal være fra pink til violet (lysfarve vil indikere, at produktet er frosset, lilla – at der er meget jern i det, og grå vil indikere, at sproget ikke er den første friskhed);
 3. Sniff: Lugt af produktet skal være behageligt, kødt, friskt;
 4. Føl det: Hvis hullet forsvinder straks efter at du har trykket med din finger, så er dit produkt frisk. Undgå at ignorere den saft, der frigives på samme tid – det skal ikke være meget, og en lille mængde blod vil indikere friskhed.

Kød Forretter Opskrifter

Sandsynligvis er aspic bogstavelig talt den klareste og mest populære skål udarbejdet med oksekødstunge. For at denne skål kan glæde din husstand, skal du tilberede det korrekt..

Først og fremmest sug produktet i koldt vand i 30 minutter. Skyl det derefter under rindende vand fra hanen, tag en kniv og brug den til at fjerne alt overskydende: det valgte blod, slim og spytkirtler i selve bunden af ​​tungen.

Derefter skal du sætte oksekødstungen i gryden, fylde den helt med koldt vand og læg en langsom brand. Når vandet koger, fjern skummet, let salt og kog i 3 timer på meget lav varme.

Kontrol af beredskab er meget simpelt: Prøv at poke tungen med en gaffel. Hvis han er klar, vil det ikke være nogen problemer.

Når du er klar, læg den i isvand. Når det er lidt køligt, skal du fjerne huden og igen sætte i bouillon.

Nyttige råd til begyndere: hvis du planlægger at bruge ikke hele sproget på en gang, skære det i nødvendige dele, læg det i poser og læg det i fryseren. Der er ikke behov for at afrimme og genfryse tungen hver gang..

Traditionel jellied beef tunge
hvordan приготовить вкусное заливное из говяжьего языка
ingredienser Antal
Lille bøgetunge op til 1 kg
Ægget 1-2 stk.
Mellemløg 1 stk.
Gennemsnitlig gulerod 1 stk.
Persille rød og grønne at smage
Peber (sød og ærter) at smage
Salt, fedter, løvblad at smage
peberrod på fanen
Tilberedningstid: 720 minutter Kalorier pr. 100 gram: 78 kcal

I første omgang vasker vi oksekødstungen godt, hæld den i en passende gryde med vand og sæt på langsom ild.

bryg язык

Men når vandet koger, smider vi i alle de andre komponenter: skrællede løg og gulerødder, grundigt skrællet persillerod, allspice og sort peber, nelliker og et par løvlader.

Vi smider овощи

Så når tungen når beredskab, er det nødvendigt at skylle det med iskoldt rindende vand og fjerne let aftagelig hud fra den og fjerne unødvendig løg og krydderødder fra bouillon. Derefter skal du skære i tynde skiver af oksekødstunge og gulerod og fjerne kort i retning af.

Vi skærer ломтиками

Kødet er filtreret gennem et tæt stof. For at aspicet skal være smukt og gennemsigtigt kan bouillon klares ved hjælp af rå æggehvide (med 1 æg pr. 1 liter bouillon).

stamme бульон

Protein skal grundigt piskes, hæld 1 kop ikke-varm bouillon, tilsæt 1 ss. en skefuld citronsaft. Denne blanding omrøres og hældes i kogende bouillon..

æg белок

Derefter sødes bouillon og peber efter smag. Derudover er der i et glas varmt bouillon nødvendigt at opløse gelatinen og også hælde i hele bouillon..

gelatine

Til sidst tager de en høj skål og hæld en lille bouillon i den, sæt den på et koldt sted, så det stiver lidt. Efter det er det smukt lagt ud på forhånd kogte stykker af oksekødstunge, gulerødder, hårdkogte kyllingæg, dekorere “billedet” med grønne og helt fylde det med bouillon.

form с закуской

Det kogte mesterværk rengøres for natten på et koldt sted, og om morgenen glæder de deres elskede husstand.

servering заливного

Rådet: Garnish for en sådan skål ville ideelt set tjene kartofler, og du kan sprede smagen af ​​det jellied kød ved at servere en lille revet peberrod.

Den anden mulighed er en lækker aspic

Denne metode til madlavning af oksekødstunge svarer til den første, med undtagelse af et par “højdepunkter”. Denne mulighed er egnet til fans af en lille eksotisk smag..

For at lave denne kødtap skal værten have brug for:

 • Midterbiff Tunge (1 kg.);
 • 1 stk hver mellemstore gulerødder og løg;
 • 50 gr. selleri rod;
 • 30 gr. gelatine;
 • citron;
 • Æg protein;
 • Quail egg;
 • Hermetisk majs;
 • Salt og krydderurter til smag.

Ligner den første opskrift, vask tungen, læg den i en kasserolle med vand og sæt til at lave mad. Husk at huske om skummet, som skal fjernes straks ved kogning.

Efter en halv time kan tungen nås sikkert og vaskes, idet filmen fjernes under rindende vand. Derefter skal du returnere det til bouillon, tilsæt den samme gulerod, løg og tærte selleri. Potten i en lidt kogende tilstand efterlades i en halv time.

toast с чеснокомHvis du pludselig ønskede crackere, men du ønsker ikke at gå i butikken, skal du forberede dem selv. Unikke opskrifter af toast med hvidløg til alle lejligheder. Crunch på sundheden!

Koger du ofte kyllingesuffel? Hvis ikke, så ikke noget! Læs her hvorfor. Der vil du finde opskrifter til denne delikate skål..

Og til te præsenterer i dag kiks. Her kan du udforske hans eksklusive opskrifter..

Når tungen er tilberedt (beredskab kontrolleres ved hjælp af en gaffel), skal du få den ud af gryden og placere den i køligt kogt vand (takket være sådanne manipulationer, vil det ikke mørkere). Unødvendig selleri og løg kan smides væk, og gulerødder vil være nyttige til dekoration af parabolantenne..

For at afklare bouillonen, som den første opskrift, skal du smøre en skål citron med en skål, hæld i æggehvide der, tilsæt en knivspids salt og slå den grundigt, indtil der er dannet et tykt skum. Derefter skal du hælde skummet i bouillon, bringe det til kog, fjern fra varmen og lad det afkøle lidt..

Derefter skal du returnere gryden til ovnen og kog væsken i flere minutter. Når bouillon er helt afkølet efter manipulationerne, skal du spændes gennem tykt gaze, tilsæt gelatine og lidt salt, og rør væsken grundigt, indtil de er helt opløst..

Så er det tid til at begynde at lave det kulinariske mesterværk: Du skal finhakse tungen og gulerodene, arrangere dem pænt på et lille lag frosent bouillon, dekorere parabol med vagtelæg, majs og grøn fjer. Alle ingredienser er fyldt med bouillon og rengøres til lang forkølelse.

Aspic er ikke så svært, men det kan bringe et glædeligt humør til ethvert bord. Bon appetit!

Endnu en gang, hvordan man laver en fyldt oksekødstunge, vises for dig i videoen: