En gang manti var kun kendt som en national orientalsk skål. I dag kan de ses på ferieborde i ethvert land i verden. Hjertelig, velsmagende og meget enkel at forberede, manti fortjente sin popularitet.

Klassisk opskrift
hvordan приготовить тесто для мантов по классической рецептуре
ingredienser Antal
varmt vand 1 kop
æg 1 stk
salt 1 tsk.
mel 2 og 1/2 glas
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier pr. 100 gram: 180 kcal

Klassisk mante dej er den sædvanlige dumpling. Dens opskrift er meget enkel, og madlavningsprocessen kræver ikke noget tricks..

Kvaliteten af ​​testen for dumplings eller manti afhænger stort set af den måde, den er æltet på. For at gøre manden dej virkelig øm og elastisk, har du brug for:

 1. Sigt melet gennem en fin sigte i en dyb, bred skål; finkæmme муку
 2. Lav en lille depression inde og hæld vand og æg omhyggeligt. tilføje воду
 3. Tilsæt salt tilføje соль
 4. Knæ forsigtigt, begyndende i midten, så vandet gradvist absorberer mere og mere mel.. ælte

Efter 5-10 minutter æltning kan dejen betragtes som klar. Dens masse skal være ensartet og ret stejl. Hvis dette ikke er tilfældet, så kan du tilføje noget mere mel. Herefter skal den klassiske test hvile. For at gøre dette er det pakket med klæbende film og efterladt alene i mindst en kvart time..

ostekager из творогаCheesecakes uden mel – prøv at lave en skål i overensstemmelse med vores opskrifter.

Stewed kartofler med kød – enkel og velsmagende, vores trinvise opskrift.

Sådan laver du pasta med champignon og kylling. Læs billeder og trin-for-trin instruktioner, der hjælper dig..

Choux wienerbrød

Brygning er en anden måde at koge elastisk dej på, som ikke er revet, når den støbes og næsten ikke deformeres under tilberedningen..

ingredienser:

 • 500 ml vand – kogende vand;
 • 100 g solsikke eller olivenolie;
 • 900 g mel
 • 1 tsk salt.

Ved æltning kan dejen absorbere lidt mindre eller mere mel..

Fremstillingsmetode:

 1. Hæld kogende vand i en stor skål og opløs salt og vegetabilsk olie i den;
 2. Derefter tilsættes det halve mel (ca. 450 g) til det samme sted under konstant omrøring. Du kan forstyrre en træspatel eller en mixer med lav hastighed. Først vil dejen være med klumper, men efterhånden vil melet sprede sig;
 3. Så snart massen i skålen bliver ensartet, skal du fortsætte med at ælte med dine hænder og gradvist tilføje resten af ​​melet, indtil dejen er stejl..

Færdiglavet chouxdej til kappe skal fjernes i en plastikpose og stå alene ved stuetemperatur i mindst en halv time. Så kan du sculpt manti.

Dej uden æg i Usbekisk

Hovedforskellen i denne opskrift er, at der ikke er æg i den. Derfor anses denne ret for at være magert. Men hvis det ønskes, kan vandet i den udskiftes med mælk..

ingredienser:

 • 1 glas vand
 • 1 tsk salt;
 • 500 g mel
 • 2 spsk. l. vegetabilsk olie.

Vegetabilsk olie kan være enhver: solsikke eller oliven. Men hvis du tager mælk i stedet for vand som grundlag, kan du undvære olie.

Sådan tilberedes:

 

 1. I en separat beholder skal du blande vand, vegetabilsk olie og salt;
 2. Sigt i melet i en dyb skål.
 3. Hæld den tilberedte base i melskålen;
 4. Knæk dejen omhyggeligt..

I modsætning til den traditionelle opskrift med æg, her efter æltning af dejen skal du slå flere gange på bordet. Så bliver det elastisk. Derefter rulles den ind i en plade, den rulles ind i et bundt og efterlades i denne form ved stuetemperatur under et serviet i en halv time. Derefter er dejen usbekisk, for manti er klar.

Fyldning, modellering og madlavning

Manti

Når dejen er færdig, kan du fortsætte til forberedelsen af ​​påfyldning, støbning manti og madlavning retter.

Hvilken slags stuffing at vælge for manti? Som fyldning brugte man traditionelt forskellige kød, kartofler og løg. Og siden skålen blev opfundet i muslimske lande, bruges svinekød til manti ekstremt sjældent og kun i kinesisk køkken..

Normalt tage oksekød eller fårekød. De nationale opskrifter af nomadiske folk omfatter også hestekød, gedekød og kamelkød..

For at give det oprindelige smagsområde, kan stykker af fjerkræ, fårfedt, uger og endda kamelhugger føjes til fyldningen. Det vigtigste er, at alle disse ingredienser skal være meget finhakket..

I stedet for kartofler kan enhver anden saftig grøntsag anvendes. Oftest erstattes kartofler med græskar. Men foruden hende kan gulerødder eller dzhusay føjes til mantyet – et særligt udvalg af løg. Denne vegetabilske plade kan være en stor påfyldning til manti i vegetarisk køkken. Uanset, løg er altid føjet til hakket, og nogle gange hvidløg.

Fremgangsmåde til madlavning græskar og kødfyldning

Beboere i Usbekistan, Øst-Turkestan og det vestlige Kina er meget glad for Manti, hvor de tilføjer græskar i stedet for kartofler.

At fodre otte til ti voksne, til fyldningen skal du bruge:

 • 1 kg oksekød (bedre at tage saftige stykker);
 • 800 g løg;
 • 500 g græskar;
 • salt og krydderier efter smag.

Tilberedningstiden for den færdige skål afhænger af typen af ​​kød, mængden af ​​det færdige produkt og metoden til støbning af manti. Men det tager normalt omkring to timer..

dej на манты

 1. Kød, rent og tørret, skal frigøres fra venerne og derefter finhakket, først i strimler og derefter i kuber. Jo mindre skiverne opnås på denne måde, jo bedre er den forberedte fyldning. Og for at bevare skålens juiciness anbefaler ikke professionelle kokke at dreje kød gennem en kødkværn eller kombinere;
 2. Løg skal vaskes, skrælles og skæres så lille som muligt
 3. Græskar er også forvaskede, skræl og frø skrælles. Derefter skal græskar hakket i små stykker af størrelse 3 mm;
 4. Derefter blandes hakket kød, løg og græskar i en dyb skål. Tilsæt salt, sort peber og dine yndlings krydderier efter smag. Meget god græskar kombineret med zirara og koriander. For at krydre opskålen tilsættes rød peber;
 5. Klar fyldning forsigtigt blandet for hånd.

Hvis det ser ud som om fyldningen er tør, så kan du tilføje en lille mængde varmt kogt vand. Derefter skal fyldningen blandes igen. I stedet for et græskar kan du tage lige så mange kartofler eller gulerødder.

Sådan sculpt og lave mad manti?

Traditionelt er der flere måder at støbe manti på. Men normalt bliver de støbt i firkanter. Før støbeformens begyndelse bliver den rustede dej knæet igen. Derefter snores små pølser eller bolde ud af det, der er tyndt rullet op til 2-3 mm tykke..

 1. Tyndt rullet dej skæres i kvadrater på 10 til 10 cm;
 2. I midten af ​​pladsen er der lagt en lille mængde påfyldning – ca. 1 el. l.;
 3. Derefter rulles dejen op og alle fire hjørner fastgøres sammen..

Manty er dampet. For at gøre dette er det bedst at bruge en særlig pan – mantovarku. Før lægges, er bunden af ​​smørret bedst smurt med vegetabilsk olie, så når manti ikke er fast i det.

Den gennemsnitlige tilberedningstid er 45 minutter.

Hemmeligheder for den perfekte test

For at dejen skal være rigtig velsmagende, er det vigtigt at følge nogle få enkle regler, når man forbereder det:

 1. Mel skal sigtes, så den færdige dej er mættet med ilt og derfor mere øm;
 2. Vandet i den klassiske opskrift bør ikke være for varmt eller koldt. I det første tilfælde vil ægget koge, og i anden – skal dejen blive æltet længere. Ideelle forhold er stuetemperatur kogt vand;
 3. For at få den gule farve af dejen, kan du tilføje flere æggeblommer til det. Men så skal du reducere mængden af ​​vand;
 4. Men proteinet i dejen behøver kun en eller to, hvis du planlægger et stort volumen af ​​det færdige produkt. Mere protein vil gøre dejen hårdt og svært at rulle;
 5. Vand, æg og salt kan blandes på forhånd, og den allerede opnåede homogene tør at hælde i melet;
 6. Når du arbejder med færdig dej, er det bedre at holde det i en plastikpose hele tiden og afskære små dele af det efter behov..

Jo hårdere konsistensen af ​​færdiglavet dej til nelliker, jo tyndere kan det rulles. Men for at det let kan støbes fra ham, skal han have lov til at stå i mindst en kvart time efter æltning. Derfor er det bedre at lave dejen til kappen på forhånd og opbevare i køleskabet.