En skål, der ikke kun er velsmagende, men også sund, især for forskellige sygdomme i mave-tarmkanalen og fordøjelseskanalerne – disse er dampede kødboller.

De kan være børn og voksne, og takket være forskellige opskrifter kan du vælge din smag – fra kød, kylling eller endda fisk! Kødboller er gode både i sig selv og med en sovs og en sideskål. Deres forberedelse kræver ikke særlige færdigheder, og vigtigst af alt er dette en kostbar..

Enkel opskrift
hvordan приготовить тефтели на пару в мультиварке и пароварке
ingredienser Antal
blanding af svinekød og bøfkød 750 gram
runde ris 1 kop
fint salt 1,5 tsk
jord peber på vilje
ægget 2 stk.
lille løg 1 stk.
tomatpasta 1.5 Art. skeer
hvedemel 2 spsk. skeer
solsikkeolie til stegning
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier pr. 100 gram: 280 kcal

Her er en meget enkel måde at lave dampede kødboller, der spises med stor fornøjelse..

Skyl rundkornet ris godt, læg i en kasserolle og dække med en halv liter koldt vand. Tænd for gasen, og kog, salt en halv teskefuld salt.

Derefter skal den koges i ti minutter indtil fuldstændig beredskab, så slukker gasen, og risen står under låget i yderligere 15 minutter, så vandet absorberes helt i det. Tag nu risen og læg den i en dyb skål, så den er cool..

Kogt klæbrig ris er meget velegnet til kødboller. Når temperaturen svarer til stuetemperatur, tilsættes to rå kyllingæg til risen og omrøres grundigt..

I en fyldning, sæt en teskefuld salt, jordet peber, kogt ris. Rør og afstød blandingen, så fyldningen bliver tæt, og kødbollerne vil blive godt støbt. For at gøre dette skal du samle det op og smide det stærkt tilbage i en skål, efter fem eller seks gange vil det være klart at lave.

Nu bliver koteletterne tætte og vil holde formen. Til dampning kan du bruge en speciel indsats til panden. Smør overfladen med solsikkeolie, og hæld vand i gryden for at koge.

På dette tidspunkt danner kødboller og sæt dem i en damper. Når vandet koger, sæt alt i panden og kog i 30 minutter. I mellemtiden kan du gøre sovs.

For at fylde, hugse løg og steg i solsikkeolie indtil gyldenbrun. Tilsæt tomat patta og sigtet mel til løg. Rør godt i ca. tre minutter og fyld med koldt vand. Når saucen koger, salt den og tilsæt krydderier. Er færdig.

Tag kødboller ud af panden og hæld dem saus. Den færdige skål er meget velsmagende serveret med kartoffelmos og drysset med friske urter.

suluguniSådan tilberedes suluguni fra cottageost hjemme, læs vores artikel..

Hvordan laver man kyllingebæger i vores artikel?.

Prøv at lave en lagdelt salat af saltet laks – flere valg af retter i din samling.

Dampede kødboller

I en langsom komfur er madlavning enkel og behagelig. Det er muligt at dampe kødboller med ris ved hjælp af en speciel indsats i skålen. Hvis der ikke findes en sådan anordning og tilstand, fremstilles kødbollerne i slukningstilstanden. Kylling i sig selv er et diætprodukt, nemlig bryster indeholder den mindste mængde kolesterol. Derfor bruger vi dem til retter.

For at forberede har du brug for følgende ingredienser:

 • hakket kyllingebryst – 800 gr.
 • langkornet ris – 100 gr.
 • kyllingæg – 1 stk.
 • jord peber efter smag;
 • bordsalt – 2 tsk.

Tilberedningstid: 55 minutter.

Kalorindhold: 240 kcal.

Bland i dybe retter vaskes ris, hakket kød, æg, salt og peber den resulterende masse.

hakket kød

Nu danner vi kødboller, de bliver omkring 16 stykker fra en sådan mængde produkter. Hæld 1,5 liter vand i skålen i multikookeren, og sæt de råvarer på en speciel indsats til dampning.

Noisettes

Sæt skålen og foringen i langsom komfur, vælg “dampet” tilstand og indstil timeren i 45 minutter. I slutningen af ​​tilberedningen lyder et bip, og diætret er klar..

Serveres med friske eller stuvede grøntsager. Kødboller lavet på denne måde vil være saftige og særligt velsmagende..

frikadeller

Fish Meatball Opskrift til Baby

Børn kan ikke lide at spise fisk, på trods af al sin brugbarhed. Når alt kommer til alt kommer knogler i skiver, som børnene ikke kan lide meget. Et fremragende alternativ til fisk gryderet er kødboller fra fedtfattige sorter af hvid fisk. Til kødkød egnet torskefilet, pollock, kulmule. ingredienser:

 • fiskfilet – 250 gr.
 • langbro – 20 gr.
 • mælk – 50 ml;
 • æggeblomme – 2 stk.
 • vegetabilsk olie;
 • salt.

Tilberedningstid: 45 minutter.

Kalorindhold: 230 kcal.

For at lave dampede kødboller i en langsom komfur til et barn, skal du først forberede hakket kød. Fjern skorpe fra brødet og blød kødet i mælken. Slib det gennem en kødkværn sammen med fiskfileter.

Tilsæt et par æggeblommer, salt og rør godt. Fra denne masse lav små kødboller og læg dem i en speciel indsats til madlavning af dampede produkter. Fyld skålen med en liter vand og installer alt i langsom komfur..

Vælg “damp” -tilstand og indstil timeren i en halv time. I slutningen tager du på en tallerken og behandler dit barn med kødboller med ris eller pasta.

Sådan tilberedes kødboller med kartofler i en langsom komfur

Den langsomme komfur er god, fordi du straks kan lave både kødboller og en side skål til dem. Her er en simpel opskrift på kødboller med kartofler:

ingredienser:

 • hakket kød – 400 gr.
 • kartofler – 5-6 stk.
 • løghoved – 1 stk.
 • æg – 1 stk.
 • salt, peber efter smag.

Tilberedningstid: 60 minutter.

Kalorindhold: 250 kcal.

Først finhak løget, og bland det derefter sammen med æg og hakket kød. I den resulterende masse til smag tilsættes krydderier og salt. Skræl kartofler, skåret i terninger af mellemstørrelse. Kuber med salt, fedt med vegetabilsk olie.

Sæt alt i crock-potten, så kartoflerne er på bunden, og lav kødboller fra kødet og placér ovenpå i en speciel indsats til dampning. Derefter hæld 200 ml vand i skålen og indstil “dampet” mode i 45 minutter.

I slutningen af ​​tilberedningen fordamper vandet sædvanligvis, og kartoffelen får en gylden skorpe, der blødgør saften fra kødboller. Velsmagende og bare i en time får du en fuld middag eller frokost.

Damp kødboller i en dobbelt kedel

Retter i en dobbeltkedel er altid kost og sunde. Tilberedt uden tilsætning af olie og egnet til både børn og mennesker med fordøjelsesproblemer. Det er bedre at vælge denne opskrift på dampede kødboller magert kød: kyllingebryst eller kalvekød.

ingredienser:

 • dampbad тефтелиhakket kød – 400 gr.
 • gulerod – 1 stk;
 • salt til smag;
 • ris – 100 gr.

Tilberedningstid: 65 minutter.

Kalorindhold: 225 kcal.

Vask den vaskede ris med kogt vand og lad det stå i ca. 15 minutter. Derefter afløb og lad afkøle lidt. Knead en blanding af hakket kød, ris og salt. Tilsæt gulerod, revet på et groft rivejern. Lav små kødboller og læg dem i form af en dobbelt kedel. De koges i en dobbelt kedel i 45 minutter og serveres til barnet med pasta eller boghvede.

Nyttige tips

 1. Hvis du laver kødboller til et barn, anbefales det ikke at tilsætte krydderier og peber, det er bedre at tage en lille dild og smuldre den i kødkød;
 2. Før kødstykker dannes, send kødmassen til køleskabet i 10-15 minutter, så det bliver lettere at skulpte dem;
 3. Når du laver bolde af hakket kød, fugter du håndfladerne med koldt vand, og kødet vil ikke holde fast i dine hænder;
 4. Tjene bolde på bordet, let strøet med friske hakket grønne. Det spiser appetitten og bærer en masse vitaminer..

Dampede kødboller – en sund og lækker skål, prøv at lave mad med dit hjem. De vil blive elsket af både voksne og børn. Spis med eller uden garniture.