Hominy er grød og brød på én gang. Forbered det fra majsmel eller grits. Hominy menes at være en national moldavisk skål, men den er også forberedt i det nordlige Kaukasus, selv om opskriften er lidt ændret.

Moldaviens hominy ligner dampbrød i struktur, i den kaukasiske version er det tættere på grød.

For at forberede det skal du have tykvæggede retter og en træpind til omrøring, majsmel eller grits, salt og vand. Hominy fra corn grits serveret på en skærebræt. Skåret med vokstråd eller trækniv.

Moldavian opskrift
hvordan приготовить мамалыгу из кукурузной крупы
ingredienser Antal
majsmel 0,4 kg
1×3 vand 1,2 liter
kvalitetsolie 30 g
Tilberedningstid: 35 minutter Kalorier pr. 100 gram: 300 kcal

Ved du, hvad Moldy hominy er. Nej, det er ikke korngrød, det er et godt kogt måltid lavet af majsmel. Forbered det i puljen ved hjælp af en speciel træ omrører stick..

Forresten, i udseende, smag og tekstur, ligner det brød. Dybest set serveres det med ost, hvidløgssauce, bacon og braiseret svinekød. Kogte kosttilskud placeres på bordet i en separat beholder.

Tilsætningsstoffer at vælge imellem:

 • til crackling 0,2 kg svinefedt;
 • salt;
 • 300 gram svinekød;
 • 2 skrællede løg;
 • bouillon (du kan bruge vand) – 100 ml;
 • et lille hvidløgshoved (ca. 6 fedter)
 • 15 gram salt
 • 50 raffinerede olier.

fremstilling:

Trin 1

Sæt en kedel med vand på ilden, tilsæt et stykke smør og salt. Majsmel tynde hældes i kogende vand. Rør kontinuerligt.

tilføje соль

Du kan vælge en anden måde: Tilsæt gennem en almindelig sigte, også omrøring eller umiddelbart efter kogning, hæld kun en håndfuld mel (det bringer væsken i kog), når vandet koger igen, tilsættes resten af ​​melet.

tilføje крупу

Trin 2

Madlavningsprocessen i sig selv er ganske enkel, men kræver konstant omrøring, for at man ikke skal danne klumper, skal man lægge en træspatel, en mixer, i midten af ​​kedlen, man kan bruge en rullestift.

stir крупу

Kog over lav varme i ca. 20 minutter. Samtidig skal det kontinuerligt omrøres, og trykker spatelen på kuldens vægge. Dernæst sænk varmen til et minimum, og konstant omrøring for at lave hominy til densitet.

stir

Trin 3

Når skålen fortykkes, skal den adskilles fra kuldens vægge. Dette er let at gøre med en ske dyppet i vand. For lidt tid skal du lade det stå på komfuret, så hominy er bagt og godt bag kuldens vægge.

Det tager 15 minutter. Beredskab kan kontrolleres ved at droppe en træpind (rullestift) ind i den og rotere den i palmerne med hurtige bevægelser. Hvis hominy ikke holder fast i stokken, så koges den.

hominy

Trin 4

Ryst kulden forsigtigt, vend den derefter over, tipper hominy på en træplade eller på et rent bomulds håndklæde. Brug ikke flade plader, hot hominy sved på dem og bliver usmageligt..

Korrekt svejset produkt skal opretholde kuldens form og form, ikke falde fra hinanden, når den rykkes ud af opvasken. Færdig hominy skæres i stykker med en hård tråd, nogle gange bruges en trækniv.

De udskårne stykker tages med hænderne og dyppes i et hvilket som helst tilsætningsstof..

Undersøg hominy kosttilskud og vælg dem du bedst kan lide:

 • hvidløg, malet med salt, blandet med vegetabilsk olie og bouillon med tilsætning af eddike efter ønske;
 • fedtet tærte og stegt i en pande;
 • svinekød, skiver i portioner, stuvet med stegte løg;
 • fårmælkost.

Sådan tilberedes abkhazian hominy

Skålen i Abkhaz-versionen af ​​konsistensen er mere som en grød. Det koges ikke kun af mel, det kan også laves af fine majsgryn..

Og det er nyttigt at minde om: Salt er ikke tilsat den kaukasiske hominy, det er frisk i smag, fordi det har en salt allieret – Suluguni.

Til madlavning skal du:

 • meget meget вкусноmajsmel – 180 gram;
 • eller små gryn i samme volumen;
 • vand mindst 2, 5 briller;
 • 20 gram højkvalitets smør
 • 150 gram suluguni.

Forlænget tilberedningstid: 20 minutter. 289 kcal pr. Portion.

Sådan laver du hominy:

Trin 1

Hominy uden salt er meget godt, det er sådan, det er kogt i Abkhasien. Men mens du bare går med det kaukasiske køkken, anbefaler vi at salte lidt.

Trin 2

Tag en kedel eller andre tykvæggede retter. Hæld hovedindholdet i kogende vand i en tynd strøm – majsmelmel eller små grits. Rør omhyggeligt for ikke at danne klumper..

Trin 3

Mens du omrører kontinuerligt, skal du koge hominy på en minimal varme i ca. 4 minutter, hvis du laver mad fra mel. Fra grits til koge 2 gange længere.

Trin 4

Sæt smør i en klar skål, bland den, tag den ud af ovnen og dæk den derefter i en halv time.

Trin 5

Kogt abkhasisk hominy er lagt på tallerkener. Suluguni skåret i skiver og laver 3 stykker i midten af ​​hver plade.

Sådan tilberedes majsgryn med smør

Hominy kan forkæles hjemme uden at gå til Moldova eller Abkhasien.

Til dette skal du:

 • 0,4 kg finmalet majsgryn;
 • 800 ml vand
 • 4 spsk. skeer af frisk smør;
 • en håndfuld halvgarn.

Grød kan koges om 20 minutter. Den færdige skål, pr. 100 gram, indeholder 305 kcal.

Sådan tilberedes:

Trin 1

Kog vand i en tykvægget krukke. Det kan være en kedel eller en gryde..

Trin 2

Sæt korn i kogende vand, kog over lav varme.

Trin 3

Når majsgraven smelter og absorbere al væsken, tilsættes en håndfuld halvpølse og blandes grundigt.

Trin 4

Reducer varmen, kog i yderligere tre minutter. Hominy burde “puffe”. Når grøden ligger bag kuldens vægge (eller andre retter med tykke vægge) er skålen klar.

Trin 5

Ryst indholdet af kedlen i en plade, komprimerer hele denne masse med våde hænder og børster med smør. Og når skålen er kold, hugg og tjen som brød.

salatI foråret skal du prøve salaten med grønne løg og æg – om foråret er vi særdeles akut manglende vitaminer, og det er en rigtig stor mængde.

Sådan koges duftende suppe kharcho i en langsom komfur er en fantastisk skål, lær hvordan du laver det korrekt!

Læs hvordan man laver røræg med ost til morgenmad..

Sådan laver du hominy med cracklings

Hominy vil være mere velsmagende, hvis smeltet sved spredes ud på grødens overflade og send det til ovnen i 15 minutter..

Til madlavning er det nødvendigt:

 • 0,4 kg finmalet majsmel;
 • 300 gram fedt
 • 0,4 kg frisk ost;
 • Smag sæson med sort peber.

Du skal lave mad: 45 minutter. Det færdige produkt, pr. 100 gram, indeholder 315 kcal.

Sådan tilberedes parret:

Trin 1

Ved madlavning er det vigtigt at observere proportionerne af produkterne, vi anbefaler at tage 3 dele vand til 1 del mel. Når vandet i gryden koger, hæld 400 gram majsemel. Kog på medium varme. Sørg for at røre under madlavning. Salt tilsættes efter eget valg..

Trin 2

Hak et stykke bacon i en lille terning. Opvarm gryden, fold baconstykkerne og smel alt overskydende fedt ud af dem. Præcis, vi får den komponent, vi har brug for – cracklings.

Trin 3

Ost skal knædes, du kan gøre det med en almindelig gaffel. Tag en varmebestandig form. Sæt mosede ost på bunden. På det er et lag af klar hominy, spred cracklings på toppen..

Trin 4

Forvarm ovnen til 200 grader. Sæt tallerkenen i 20 minutter. Når du lægger på bordet, kan du krydre det med peber..

Tips og tricks

Hominy er anderledes, i form af grød eller brød. Forbereder meget hurtigt. I begge tilfælde sætter mange imidlertid den samme mængde salt. Dette er ikke helt korrekt..

For at gøre Abkhasien hominy mere velsmagende, salt det ret lidt end hominy, kogt i moldoviske stil. Og glem ikke at salt skal tilsættes før majsgrynene.

For at tjekke parabolens parat, sætter du i kålen lodret stokken, som forhindrede grød og hurtigt vrider den mellem palmerne. Hvis der ikke er spor af grød på pinden, så er hominy helt klar.

Før du lægger grød rakes den fra kuldens vægge til centrum med en sked dyppet i vand. Derefter efterlades grød på ovnen, hvorefter kedlen rystes et par gange og vendes om på bordet. De skærer sig med en tynd vokskabel eller trækniv.

Den gamle version af servering: Skålen er lagt i stykker på brædderne, en skive af suluguni sidder fast i hver. Spis hominy hænder, dyppe et stykke kogte saucer. Mulighed for elskere af cracklings: De skal fordeles jævnt over hele overfladen.