Manty i ovnen er en temmelig sjælden skål, som slægtninge vil glæde sig over, fordi smagen er simpelthen smuk, og den skarpe vil undertrykke selv den pickiest gourmet..

Manty i ovnen
hvordan приготовить восточные манты в духовке
ingredienser Antal
hakket kød 500 g
bouillon 1 l
æggene 2 stk.
mælk 100 ml
mel 300 g
løg 1 stk.
vegetabilsk olie 2 spsk.
krydderierne at smage
Tilberedningstid: 80 minutter Kalorier pr. 100 gram: 220 kcal
  1. Først knæder vi dejen – bland æg med mælk sammen. Derefter tilsættes olie og salt. Alt dette blandes grundigt indtil ensartet, så begynder at røre melet. Melmel skal være langsomt og konstant omrøring. Resultatet skal være elastisk stram dej. Sæt det i køleskabet og start fyldning.. klar тесто
  2. Bland det hakket kød med hakkede løg og drys fyldet med peber og salt. Hvis du har købt hakket, skal du huske det med dine hænder. Hvis du opdager ujævne kødstykker – rul gennem en kødkværn, og sammen med hakket kød kan du også rulle løgene, så du ikke genere det igen. hakket kød с луком
  3. Dernæst tager vi dejen ud og ruller den ind i en tynd kage, hvorfra vi skærer ud firkanter, der måler 7-8 centimeter. Sæt fyldningen i midten af ​​hver firkant og form hjørnene i midten, over hakket kød. formation мантов
  4. Vi lægger vores manty på et bageplade og sætter dem i en forvarmet ovn. Kog dem i 15-20 minutter, indtil de er let brunede. Derefter får vi dem og sætter dem i en kasserolle med bouillon. Pan sendes til ovnen og bringe manti til beredskab.

Manty i sovs i ovnen

Manti в соусе

Til at begynde med blandes mælk, smør og æg sammen. Alt dette blandes grundigt, salt og begynder at tilsættes mel. Vi tilføjer det meget langsomt og rør det – i sidste ende vil vi have en stram elastisk dej, som vi skal ælte og sende til køleskabet. Det vil ligge der, indtil vi er færdige med fyld og sauce..

Dernæst fortsætter vi til påfyldningen. Hvis pakningen købes, er det bedre at springe det igen gennem en kødkværn, og for ikke at spilde tid, springe igennem en kødkværn og løg. Hvis fyldingen er hjemmelavet, skal du hugge løgene og blande med den. Dernæst salt vores hakkekød, peber og bland godt.

Til saucen tager vi tomaterne, vasker dem og skærer toppe. Vi grinder tomaterne selv for at lave en gylle eller male i en kødkværn. Denne mos skal hældes i en gryde, som derefter kan sættes i en mikrobølgeovn. Hakk derefter løgene med gulerødder og steg dem og tilsæt derefter til tomatgrøden. Sausen er klar, det er kun at bringe kog og efterlade for manti.

Derefter ruller vi vores dej i en tortilla, skæres i små firkanter og sætter den på hvert stykke hakket kød. Vi blinde kanter i midten, vi forlader ikke revner.

Sæt vores manti på et bageplade og send en forvarmet ovn, hvor vi lader i 15-20 minutter brune. Derefter tager vi mantisen ud, sæt den i en gryde med sauce, hæld bouillon over toppen, så mantisen er helt i væsken og send den til ovnen. Bemærk – få tomater blev brugt til en sådan mængde manti, men hvis du vil have en lysere smag, så kan du få mere, men du behøver ikke at overdrive det, ellers vil smagen være sur..

Tyrkisk madlavningsmetode

Manti по-турецки

Først sigtes melet gennem en sigte i en dyb skål. Lav en udsparing og tilsæt et æg der, salt det. Derefter æltes dejen og gradvist hældes i vand, ca. 150 ml. Sæt dejen til side, indtil fyldningen er klar.

Vi tager fyldningen – hvis det er købt, er det tilrådeligt at springe det gennem en kødkværn, så der ikke er brusk og andre ting. Du kan også springe løg, så du ikke spilder tid. Hvis fyldningen er hjemmelavet, skal du bare hakke for det fint løg. Vi salter vores fyld, vi peber og vi blander omhyggeligt.

Derefter rulles dejen i et tyndt lag og skæres i firkanter, bestem størrelse efter eget skøn. På hver firkant sætter vi fyldningen og foldes den i halvt, blændende kanterne – du får noget som en lille plade. De er smukt lagt i en smurt, dyb form og sat i en forvarmet ovn i 20-25 minutter.

Mens de er bagt, skal du lave mad til saucen. For en hvid sauce, tag et yoghurt (ikke sødt og uden fyldstoffer) og bland det med hvidløg, knust gennem hvidløgspresse eller revet på en fin rist og salt efter din smag.

Til tomatsauce, sæt en lille gryde på ilden og læg smørret der. Når det smelter, tilsættes tomatpuré og steg i 1-2 minutter, rør konstant. Hæld derefter vandet, ca. 400 ml, salt, peber og bland. Den resulterende sauce skal koges og fjernes fra ovnen..

Så tager vi ud manti og hæld tomatsaus, så manti helt forsvinder under væsken. Send mantyet i ovnen tilbage i yderligere 10 minutter.

Hvordan alt vil være klar, vi tager ud tyrkisk manty og hæld den hvide sauce i midten af ​​parabolen.

Bon appetit!

Opskrift på dovne husmødre

doven манты

Tilberedning af dovne ruller i ovnen fra det sædvanlige afviger mere i vejen for modellering end i sammensætningen.

Gør først dejen. For at gøre dette blander vi smør, æg og salt. Vi tilføjer mel til dem, altid omrøring. På denne måde vil vi have en dej, der skal knædes og afsættes til vi forbereder fyldningen..

Til fyldning tager vi hakket kød, hvis der er hjemmelavet, så bare sådan, og hvis det er købt, skal det sendes gennem en kødkværn for ikke at komme på tværs af brusk. Hvis vi bruger en kødkværn, passerer vi løg gennem det, og hvis ikke, så hugg det fint. Bland med hakket kød, salt og peber, og bland så igen, så saltet er jævnt fordelt..

Dernæst tager vi dejen ud og ruller den ind i en tynd kage. Vi skærer det i strimler. På hver strimmel placerer vi påfyldningen, så der er et mellemrum mellem stykkerne. Derefter bøjer vi båndet halvt sammen og går sammen – i sidste ende vil vi have noget som et tog med en påfyldning i stedet for vogne. Det resulterende tog vrider vi ind i en spiral, så fyldningen blev rettet opad.

Vi sætter vores spiraler på en dyb pande eller i form og hæld tomatsaft på toppen. Vi gør det fra kogt vand, tomatpuré og salt, som skal blandes i de rigtige proportioner – jo mere pastaen er, jo rigere smagen. Du kan tilføje forskellige krydderier til din smag..

Når vi fylder spiralerne med tomatjuice, sættes dem i ovnen opvarmet til 180 grader. Madlavning i cirka en time, men det er bedre at tjekke med en gaffel til beredskab. Du kan drysses revet ost på manta lige før beredskab.

For at gøre manti dampet bedre, skal du dække dem med folie. Bon appetit!

doven манты в мультиварке

Lær, hvordan du hurtigt gør doven manti i en multikooker.

Manty kan også koges i en dobbeltkedel. Her finder du en opskrift med fotos.

Mange opskrifter til manta sauce kan ses på linket..

Nyttige tips

  1. For at gøre kødet mere ømt, kan det være et par gange gennem en kødkværn..
  2. Glem ikke at sive mel før æltning af dej..

I videoen kan du se, hvordan du koger tyrkisk manty korrekt i ovnen: