Hvem blandt os kan ikke lide at feste på stegte jordnødder, mens du ser en film? Men når vi køber et færdigt produkt på markedet eller i butikken, kan vi ikke være sikre på dets kvalitet og grad af nytte til kroppen. Der er en vej ud! Lækre og nærende delikatesse, rig på vitaminer og værdifulde mikroelementer, kan tilberedes hjemme i en konventionel mikrobølgeovn.

hvordan правильно жарить арахис в микроволновке

Er det muligt at lave peanøtter i mikrobølgeovnen

En forbløffende snack, der skelnes ikke kun af sin lyse smag, men også af næringsværdien, kan koges hjemme i løbet af få minutter. For at gøre dette, har du brug for en mikrobølgeovn, en flad skål og en del af høj kvalitet rå nødder. Den største fordel ved madlavning i en mikrobølgeovn er hastigheden og evnen til at variere smag af snacken, hvilket gør den salt eller sød, berigende med krydderier og krydderier, der eksperimenterer med olier..

Den nemmeste måde

Så for startere, lad os fortælle dig, hvordan du steger jordnødder i en mikrobølgeovn, der går den nemmeste måde. Nødder skal lægges på en flad skål i et enkelt lag og tænd mikrobølgeovnen med fuld kapacitet. Efter to minutter blandes og genindstilles timeren, men i et minut. Fortsæt med at koge, omrør konstant, indtil møtrikkerne er klare..

Tilberedningstiden afhænger af ovnens kraft. Derfor bliver første gang nødt til at handle gennem forsøg og fejl. Normalt tager det ca. 4-5 minutter at stege et glas råmateriale. Mikroovn-ristede jordnødder skræles let af hænderne.

Ristede nødder med salt

Saltede jordnødder er et af de mest populære snacks. Gør det krydret og salt på flere måder. For eksempel kan du stege jordnødder med salt i mikrobølgeovnen:

 1. Salt unpeeled eller skrællede nødder i processen med stegning med fint salt. Men i dette tilfælde vil det meste af saltet forblive i skålen og ikke på ganen..
 2. Du kan fortynde saltet i en spiseskefuld vand og hæld saltet valnødsmøt inden stegning. I dette tilfælde imprægneres møtrikkerne med salt så jævnt og kvalitativt som muligt..
 3. Saltopløsning kan fordeles i hele produktet ved hjælp af en sprøjteflaske..

Ud over salt kan nødder krydres med forskellige krydderier eller duftende olier. For eksempel er jordnødder store med camelina smør..

Jordnødde med kamelina smør
hvordan правильно жарить арахис в микроволновке
ingredienser Antal
jordnødder 300 g
fint salt 1 tsk.
camelina olie 10 ml
Tilberedningstid: 10 minutter Kalorier pr. 100 gram: 620 kcal

Fans af de originale appetitvækkere vil helt sikkert nyde opskriften på jordnødder, smagt med camelina smør. Det giver nødderne krydderi og på samme tid gør ikke delikatessen for fedt.

Spred møtrikkerne jævnt på en papirdækket fad, salt og drys med kamelinaolie. Tænd ovnen i to minutter. Efter afbrydelse skal du tage op og blande. Tænd mikrobølgeovnen igen i 3 minutter (ved maksimal effekt). Lad møtrikkerne i 10 minutter i mikrobølgeovnen, tag ud og nyd den oprindelige smag, når de er helt afkølet..

suppe из шпинатаFrosset spinatsuppe – Prøv at lave denne sunde skål i overensstemmelse med vores opskrifter.

Byggrød i mælk har mange nyttige egenskaber. Og det er værd at bemærke, at alle sporstoffer med mælk kun absorberes bedre. Opskrift her.

Læs hvordan man laver den lækre opskrift med æg..

Hvordan og hvor længe at stege ujævnede jordnødder i mikrobølgeovnen

Selvfølgelig kan du skrælse nødderne før stegning. Men hvis der ikke er tid, så er det muligt at tilberede dem i mikrobølgeovnen uden forudgående forberedelse. Ved madlavning i husken forenkler det også rengøringsprocessen. Når jordnødderne er klare, kan de rengøres ved at placere dem varme i et køkkenhåndklæde og flere gange ryste og gnide de afkølede nødder med dine hænder..

Nødder er tilberedt ikke kun i skinken, men også i skallen. Før madlavning skal de blive gennemblødt i koldt vand. Efter en halv time skal du fjerne fra vand, skylle under rindende vand og tørre med et håndklæde eller papirservietter..

Tilberedningstid afhænger af teknologien. Nødder skal nedbrydes på en flad skål, beregnet til brug i mikrobølgeovnen, og tænd den med maksimal effekt i 2 minutter. Derefter blandes og bringes til beredskab, herunder udstyr i 30 sekunder-1 minut.

Mikrobølgeanlæg

jordnødder

Jordnødder er lækre, ikke kun saltede, men også søde. Den oprindelige delikatesse, der appellerer til både voksne og børn, er fremstillet af følgende ingredienser:

 • 300 g jordnødder;
 • 30 gram pulveriseret sukker.

Tilberedningstid: 25 minutter.

Kalorindhold: 630 kcal / 100 g.

En del af den vaskede og lidt tørrede ved stuetemperaturmuttere nedbrydes på en skål, som vil blive sat i mikrobølgeovnen. Steg på maksimal tilstand 7 gange i et halvt minut, rør forsigtigt. Lad snacken i 10 minutter i mikrobølgeovnen, fjern den derefter fra ovnen og skræl den af ​​ved at pakke de varme jordnødder i et kludhåndklæde..

Bland møtrikkerne med pulveriseret sukker og sæt i mikrobølgeovnen i 30 sekunder. Lad ovnen stå i fem minutter, og tag den ud og server den originale skål på bordet, for eksempel til te.

Jordnødder med honning i mikrobølgeovnen

jordnødder с медом

Nødder er perfekt kombineret med honning. Du kan bekræfte dette ved at forberede den oprindelige dessert af følgende produkter:

 • 300 g jordnødder (skrællet);
 • 3 spsk. honning (flydende);
 • 1 tsk salt;
 • 1 spsk. vand.

Tilberedningstid: 10-12 minutter.

Kalorindhold: 650 kcal / 100 g.

Hvordan steges jordnødder med honning i mikrobølgeovnen? Det er meget enkelt. Bland honning og salt med vand i en dyb beholder og sat til maksimal kapacitet i 1,5 minutter. Hæld jordnødderne i væsken, der tidligere er renset fra skålen og vasket, og tænd den fulde effekt i yderligere to minutter. Dræne overskydende vand, drys jordnødder på en flad skål og steg i mikrobølgeovnen i 2 minutter. Rør og tænd i 2 minutter. Hvis forretteren ikke er klar, skal du indstille timeren i yderligere 30 sekunder osv..

Det skal styres af mikrobølgens egenskaber og skære møtrikken med en kniv med jævne mellemrum, da den i modsætning til madlavning i en pande er steget indefra, ikke udenfor. Det er nødvendigt at vente, indtil delikatessen er helt afkølet for at værdsætte sin udsøgte smag og skarphed..

Nyttige tips

Madlavning af jordnødder i mikrobølgeovnen er meget simpel. Men der er små hemmeligheder, der vil gøre en sund snack endnu mere velsmagende. For eksempel:

 • Når man vælger en møtrik i skallen, er det ikke kun nødvendigt at være opmærksom på produktets udseende, men også til mangel på muggen lugt;
 • tag ikke forretteren ud af ovnen i 15-15 minutter efter forberedelsen;
 • Hvis møtrikken ikke rengøres godt efter stegning i mikrobølgeovnen, kan du tænde ovnen i yderligere 30 sekunder;
 • Forbered en snack i små portioner og læg møtrikkerne på en plade i et enkelt lag;
 • det er bedre at dække bageplade med papir;
 • Rør ikke på dine hænder og endnu mere, så der er en behandler umiddelbart efter madlavning, da møtrikken køler ned i lang tid på grund af dens højdensitet (ca. 30 minutter);
 • Hjemmelavede nødder kan opbevares i en papirpose på et tørt sted i flere måneder.

Bon appetit!