Kunsten at lave mastic for nylig brød ind i madlavning. Nu er næsten alle kager og kager dekoreret med figurer og forskellige mønstre af mastik. Derudover kan du fra denne masse skape helt ufattelige former, som sammen kan skabe et helt plot af en tegneserie eller en romantisk buket.

baby тор из мастики

Hvad er mastiks? Er det svært at lave figurer ud af det??

Mastic er i sig selv et klæbemiddel og sammenhængende, som i øvrigt er spiseligt. Hvis det er knæet korrekt, så vil det være ens i sin tekstur til ler.

Der er flere sorter af denne masse. Det er skabt af forskellige produkter og blandet på forskellige måder. Den mest berømte:

 • Skat: Det har et blødere udseende. Velegnet til at skulpturere næsten alle figurer, smuldrer ikke og falder ikke fra hinanden;
 • Gelatinebaseret mastik karakteriseres af sin høje hærdnings- og hærdningshastighed. Mest egnet til fremstilling af de mindste detaljer;
 • Mejeri er en af ​​de mest almindelige. Kondenseret mælk bruges som hovedbestanddel. Ideel til at skabe en base og en kontinuerlig belægning til kagen såvel som mellemstore figurer;
 • Marsipan bruges til at belægge kagen. Det er meget blødt og ikke egnet til skulpturelle figurer;
 • Industriel eller universel mastik købes i butikker. Den bruges til modellering og rulles ud til basen. Smagen er næsten den samme som hjemme;
 • Blomst – denne type mastik er bedst egnet til at skabe smykker, hvor fint arbejde med fine detaljer er påkrævet..

Hver af disse typer er god på en eller anden måde. Under alle omstændigheder skal du prøve forskellige typer for at forstå og tilpasse sig denne slags velsmagende modellering..

karamelSoft caramel hjemme opskrift er enkel og velsmagende.

Læs hvordan du kan dekorere nytårs kage i 2017. Det mest komplette udvalg af ideer.

Hvad skal man lave til børn Fødselsdagsopskrifter med trinvis fotos.

Opskriften på sukkermastik til skulpturfigurer i hjemmet
hvordan лепить фигурки из мастики своими руками
ingredienser Antal
Mælkepulver ca. 150 g
Iscreme 150 g
Kondenseret mælk 200 g
Citronsaft et par spiseskeder
Cognac eller smagsstoffer teske
Tilberedningstid: 15 minutter Kalorier pr. 100 gram: 383 kcal

Vi tager en passende beholder (en bred skål vil være nok), sug sukkerpulver der, og tilsæt derefter en tør mælkeblanding. Rør og hæld den kondenserede mælk. Nu skal du blande mastikken som dej. Ved blanding tilsættes citronsaft, brandy, farvestoffer. Resultatet skal være en elastisk masse, som er behageligt at arbejde med og sculpt..

Hvis du ikke tilføjer farvestoffer, skal massen være mat..

Do-it-yourself baby figurer lavet af mastik til en kage: instruktioner til begyndere

Mastik er god, fordi du kan lave en række figurer og dekorationer til delikatesser fra det. Dette er især nyttigt, hvis du vil dekorere en kage eller kager til børnefester..

Sculpt karapuza mastiks skridt for skridt

For at gøre sådan et smukt barn, har du brug for en kropsfarvet mastik. For at gøre dette, når du forbereder massen til modellering, skal du tilføje et solidt farvestof.

kage с карапузом

Trin 1. Vi laver torso. Vi skulpturer en lille oval størrelse af et lille kyllingæg. Tag et tandstikker og lav et hul lige under midten (det bliver navlen).

lepim туловище

Trin 2. Sculpt hovedet. Vi tager et stykke mastik et sted 20-25% mindre end på kroppen og ruller det ind i en bold. I den øvre del af kalven skal du indsætte et tandstikker. Det vil fungere som et bindende element for torso og hoved..

lepim головку

I hovedet med et tandstikker skal du lave et par huller under øjnene. Skalutkast fra et lille stykke mastik: Det skal være let fladt rundt om diameteren på ca. 4-5 mm.

Vi holder munden med et tandstikker, mens vi ikke glemmer at gøre stærkere indrykninger under dæmperne..

For ørerne tager to små bolde. Vi ruller dem og med hjælp fra den stak, vi laver i midten af ​​bukken. Lim dem til hovedet.

gøre личико

Trin 3. Vi fastgør delene: vi lægger hovedet på bunden (tandstikker).

binding

Trin 4. Making penne. Vi tager et par stykker, størrelsen på en fjerdedel mindre end hovedet. Rul dem i pølser. Brug en tandstikker i den ene ende, lav fingrene.

gøre ручку

Trin 5. Fastgør håndtagene til kroppen. Hvis dele ikke klæber godt, skal du dække dockingsområderne med en børste dyppet i vand..

baby готов

Du kan sprede din baby med legetøj eller andre yndlingsartikler..

Lille mus som en dekoration

Først og fremmest forbereder vi mastik af forskellige farver. Du skal bruge en gul, lysegrøn, hvid og pink. For peephole og mund vil der være brug for sorte spiselige perler (pulver). I mangel af sort kan du erstatte det med en mørk blå.

lille mus из мастики

Fra de værktøjer, du har brug for at forberede tandstikker, stak, skimmelsvamp til bunden (egnet glas eller glas), en skarp kniv eller fræser.

Trin 1. Lav en base fra lysegrøn mastik. Rul det til en tykkelse på 3 mm. Vi bruger enten en speciel formular eller et glas (glas).

Trin 2: En gave. Tag den gule base. Vi laver først bolden, og så går vi gradvist til kubisk form..

lepim подарок

Pink mastic behøver rulle tynd nok: 1-2 mm tykt. Tag en kniv eller kniv, skær den i tynde strimler, der vil tjene som bånd til en gave. Også af dem er nødt til at lave en lille bue.

Fra resterne af rullet lyserød mastik skal du lave små ærter (brug en speciel formular). Deres diameter skal være ca. 1-1,5 mm. Ved hjælp af en stak eller tandstikker er de knyttet til gaven.

Trin 3: Mus. Hvid mastik bruges til at skabe musekroppe..

lille mus из мастики тельце

Først laver vi en lille krop: vi ruller bolden, så forsøger vi at give det en mere langstrakt form. Dernæst benene, de er også en smule tåreformet. Ved hjælp af et tandstikker mærker vi de striber, der deler fingrene..

Vi holder tandstikker i hver del. I poterne anvendes halvdele, da de er små. Vi fastgør en lille krop med poter, så man tjener som base, og den anden er i luften.

Til hovedet ruller vi bolden og transformerer det: lige under midten laver vi et indsnit. Lav en fordybning for munden og peephole. Vi sætter der sorte perler. Lav en tud ud af pink mastic.

Vi tager et par små stykker, ruller dem til kuglerne, hvorefter vi bruger stakken til at lave indrykkninger – det er fremtidige ører. De skal fladt og afskære bunden. Vi lægger dem til hovedet.

Nu sætter vi hovedet på tandstikket, der fastgør torso..

lepim мышку

De øvre ben er lavet omkring såvel som nederste, kun de skal være lidt mindre. Halen er lavet af tynd pølse, som skal tyndes til den ene side..

Trin 4: Blomst. Stammen for blomsternes fremtid er lavet af grøn mastik. Rul det i en tynd strimmel 3-4 cm lang over musen. Fra et stykke lyserød base lav en blomst. Det kan skæres ud med en speciel form. Med stakken hjælper vi indrykninger på kronbladene. Så skærer vi en anden blomst, men mindre, og gør indrykkninger i den. Centret er lavet af en gul ærter-størrelse stykke, rullet ind i en bold. Vi fastgør alt sammen. Fra grøn mastik tilsæt et lille blad, som vi tilføjer til stilken.

Lion cub

løve cub из мастики

Det vil tage 4 mastiske farver: gul, hvid, brun og sort, samt værktøjer.

Trin 1: Skulpturens torso og hoved. Hovedet skal være i form af en bold, kroppen – i form af en dråbe. Skær indlæg på kroppen af ​​den dråbeformede form fra hvid mastik.

På hovedet til munden skal du tilføje lidt hvid mastik ved hjælp af en buet spids af en skarp stak..

Gør øjne og skulpturerede runder nær munden.

lepim мордочку

Trin 2. Pote er lavet af gul og hvid mastik: fra den gule skulpturerer vi hoveddelen, og delen med fingrene fra hvid. Glem ikke at lave linjer til adskillelse af fingre.

I udsparingerne for øjnene tilføjer vi først hvide runde dele, så lidt mindre, sorte. Tud gør trekantet form af den brune masse.

Derefter sculpt ører i form af oblate cirkler, samt en hale (pølse, udtynding til den ene ende). På spidsen laver vi også en trekantet børste af brun masse..

Trin 3. Lav manen af ​​den brune masse. Den er lavet i form af individuelle kronblade, som derefter fastgøres i en cirkel af hovedet..

manke льва из мастики

Hvis der er en hvid og sort masse, kan du blande dem og lave småsten på hvilke løven vil sidde. Græs kan være lavet af grønt.

Skulptur pandaen

bamse панда

behov:

 • Mastik hvid og sort;
 • Værktøj til skulptur;
 • Par tandstikkere.

Trin 1. Tag den hvide masse og rul ind i en bold. Vi gør det dybere for øjnene. Fra den sorte masse laver vi små bolde, indsætter dem i forsænkningerne og udvider dem ved hjælp af stakken. Sort farve bør være over hele området af forsænkningerne..

Tilføj en kugle af hvid masse (næse).

Afslut næsen: Tilføj et sort stykke, hvor vi laver et par huller med et tandstikker eller en stak med en skarp spids.

panda мишка

Trin 2. Fra de små stykker sort / hvid masse gør øjne og ører.

Stammen består af to dele: en rund hvid og en langstrakt form – sort. Vi fastgør dem med et tandstikker.

Trin 3. Gør benene af sort mastik. De skal være dropformede. Nu på hver fod er du nødt til at lave hvide mastestempler.

bamse панда продуктовая

Sculpt fly

En mastik af to farver: hvid og blå, samt et tandstikker eller en stabel til skulptur med en skarp spids.

fly из мастики

Trin 1. Skulpturens hvide trapezformede legeme. Vi tilføjer ham den forreste glas i den blå masse.

Trin 2. Vi skulpturer vingerne. Tag et par bolde, rul lidt ud eller ælt dem med dine hænder. At lave trekantede vinger. Vi gør halen lidt tyndere og trapezformede.

Trin 3. Tilføj strimler til vingerne, halen, hoveddelen af ​​den blå mastiks.

Trin 4. Lav øjnene af hvid og sort masse. Tegn en mund med et tandstikker eller en stak.

fly на торт

Nyttige tips

Nogle gange, selv efter at du har fulgt trinvise instruktioner, viser det sig ikke alt og ikke altid. Hvert håndværkskvinde har et par hemmeligheder, der hjælper med at modellere:

 1. Nogle gange er det svært nok til at dække hele kagen med mastik forsigtigt. På sidedelene vises der og der folder, der ødelægger hele udseendet. I dette tilfælde skal mastikken rulles ud på en sådan måde, at der opnås en tilstrækkelig stor margen. Derefter sætter den på kagen og under sin vægt skal hun ligge som den skal;
 2. Det er svært at finde et sort farvestof. I dette tilfælde kan du komme ud af situationen som følger: Tag tre farvestoffer (blå, gul og rød) og bland dem i forholdet 2: 1: 1. Der er også mulighed for at tilføje til den blå brune maling;
 3. Til belægningen af ​​mastiske glitter skal den smøres med en opløsning af vodka og honning. Til forberedelsen er det nødvendigt at blande begge ingredienser i lige store mængder. Den resulterende væske med en blød børste smører overfladen.

Forestil dig, og måske vil du oprette dine egne individuelle tal fra mastik, ikke som nogen anden. Held og lykke!