Vi ved alle om fordelene ved hindbær, især på den kolde vinter, når en forkølelse fanger os, og i kombination med stoffer vil det hurtigt sætte os på vores fødder.

Der er en række opskrifter til fremstilling af disse bær med maksimal konservering af alle vitaminer. Hvis du vil have gelé, homogen og frøfri, skal du bruge pektin eller gelatine.

hindbær желе в контейнерах на зиму

I det første tilfælde skal du tilføje mere sukker og bærjuice. Den anden vej – for dem der kan lide mindre sød smag..

Hindbær gelé er egnet til varme pandekager eller pandekager, de kan hældes over en ostemasse gryde eller bare spredes på toast. Ikke mindre velsmagende det vil være i rollen som påfyldning af croissanter eller rulle.

Det er den hindbærgelé, der anbefales at give til små børn ved høj temperatur uden risiko for kvælning af knogle. Men lad dig ikke komme væk – i alt skal du vide, hvornår du skal stoppe.

Traditionel opskrift til vinteren

Den klassiske måde at gøre hindbær bær gelé uden tilsætningsstoffer. Det er selvfølgelig ikke så tykt som butikken, men det indeholder ikke overskydende kemi..

For hindbærgelé til vinteren anbefales det at bruge friskplukkede bær – de er fyldt med juice og ikke træg. Hvis hindbærene længe er bragt fra skoven eller fra dacha, er det bedre at fryse det, det er ikke længere egnet til gelé.

komponenter:

  • Malina – 2 kg;
  • Sukker – 1 kg.

Og her er den trinvise instruktion, der skal følges for at få en vidunderlig delikatesse ved afgangen. Vask dåserne grundigt og steriliser ved at placere en ovn med vand i panden og indstil en særlig funktion..

Du kan bruge den gamle metode til kogning – brug glasbeholdere på spidsen af ​​sugekedlen.

Hæld bærene i en blender eller slib gennem en kolander. Overfør til en emaljeret skål og kog over lav varme, omrør systematisk for ikke at forbrænde den..

hindbær

Læg til side, lad afkøle og spænde hele massen igennem gasbind, så ikke et enkelt gram papirmasse falder, og der er ren juice.

Pyuriruem

Hæld bærsaften tilbage i skålen og tilsæt sukker i partier. Branden skal være moderat, for ikke at koge og hoppe ud af opvasken. Langt væk fra komfuret, rør det så, at den bitre brændende smag ikke vises.

sukker

Hindbær – meget ømme bær, der ikke kræver lang forberedelse.

bryg

Det er nok at koge det i ti til femten minutter, afsat, køligt og sat på brænderen igen i fem til syv minutter..

Vi sætter til side

Mens du omrører med en ske, løft du massen op og hælder geléen tilbage, se på konsistensen: Hvis det passer dig, kan du distribuere til banker og kork.

udfylde

Husk at efter den endelige afkøling bliver massen endnu tykkere.

Sådan laver hindbærgelé til vinteren uden madlavning

Nogle husmødre holder sig til tendensen til at bevare bær og grøntsager uden varmebehandling, hvilket begrunder dette med større sandsynlighed for at bevare fordelene ved produktet. Der er en vis sandhed i dette, og derfor er der flere opskrifter til bevaring af gelé fra hindbær uden madlavning.

komponenter:

  • Hindbærbær – 1 kg;
  • Sukker – 2 kg.

Vi berører bærene, fjerner forkælet og lægger i en stor beholder. I hvert fald vil mit hindbær, ellers det være mættet med fugt og miste de fleste fordele. Falder i søvn med sukker og stege bær, ved hjælp af almindelige træ tolkushku.

Du kan bruge en mere bekvem måde – smadre med en blender med en nedsænkelig dyse eller vrid i en kødkværn, men vitaminer er også tabt fra kontakt af frugten med metal.

Vi afbryder ягоды в пюреFold i sterile krukker, drys en centimeter med sukker på toppen, så emnet ikke forringes, således at proppen trækkes ud af oxygenindsprøjtningen og lukker den med en plastikkappe.

Sæt hindbærgelé i køleskabet.

Ved denne metode er det vigtigste at opbevare kun på et koldt sted, og sørg for at observere andelen af ​​bæresukker, ellers er der stor risiko for, at geléen vil gære.

“Fem minutter” – praktisk, hurtigt og nemt

Dette navn er en hindbær gelé til vinteren på grund af hastigheden af ​​dens forberedelse..

Selv den mest uerfarne nybegynder elskerinde kan forberede den til vinteren. Det er kun nødvendigt at have ønsket og sæt af produkter..

komponenter:

  • Hindbær – 1,5 kg;
  • Sukker – 1,5 kg.

Tag hindbærene fra affaldet, fordyb det i koldt vand i nogle få minutter og fjern forsigtigt med dine palmer eller en slidsesked. Spred ud på et håndklæde og lad tørre..

Når overskydende fugt kommer ud af bærene, læg dem i en skål og dække dem med et tykt lag sukker uden huller..

krukke с желе на скорую руку

Forlad i fire til fem timer. Når du ser at hindbæren er helt absorberet af sandet og saften kommer ud, sæt den på ovnen og bring den til en boblende. Kog bogstaveligt fem minutter..

Vask dåserne grundigt i forvejen og læg dem i en stor beholder, dækk med vand og kog i ti minutter..

Spred de fem minutters hindbærgel under snoren og drej med steriliserede jernlåg, plastik vil ikke fungere.

Sæt de omvendte krukker i et tykt tæppe og lad dem gå til den endelige afkøling..

Derefter placeres i kælderen, opbevaringsrummet, i et hvilket som helst mørkt, køligt rum..

kompot из черемухи на зимуVi tilbyder også at lære at lave kirsebærkompot til vinteren. Der er ikke noget svært i canningteknologien. Se selv!

Usædvanlig lækker syltetøj fra vandmelonskinner derhjemme vil fungere for enhver person, hvis du bruger opskrifterne fra denne artikel. Kast derfor ikke længere den knuste vandmelon i skraldespanden.

Og her er måder at koge rabarberkompote.

Noter erfarne husmødre

Hindbærgelé er klar til brug i en og en halv to måneder efter bevaring, i løbet af denne periode vil den tykke tilstrækkeligt og fodres med en rig aromatisk lugt og smag.

Brug ikke forkælet bær, det er bedre at genbruge dem i compote, ellers vil der være en sandsynlighed for gæring og formudbredelse på dåseoverfladen.

Før madlavning kan du male arbejdsstykket gennem en sigte. Dette vil betydeligt fremskynde og lette processen med at gøre hindbærgele til vinteren, da filtrering af kagen gennem gaze er en ret krævende opgave..

Hvis du følger alle teknologier og sterilisering af beholderen, så kan geléet fra disse bær opbevares i kælderen i mere end et år eller to..

Gennemgå omhyggeligt hindbærene under høsten. Det kan komme på tværs af bugs med en ubehagelig lugt, der forkæler aromaen og smagen af ​​skålen..

Vi håber du nyder vores opskrifter. Held og lykke til dig, dejlig værtinde!