Sød kirsebær – Berry åbning sæson af stenfrugter. Lyse røde klaser af saftige kviste glæder øjnene for at savne folk på rigdom af de første forår vitaminer..

Elastisk papirmasse har et lavt kalorieindhold og indeholder mange nyttige stoffer, såsom: caroten, fluor, calcium, magnesium, jod og C-vitamin.

hjælpsom компот из черешни

Første gang jeg vil spise nok vinkende bær, mættes kroppen med multivitaminer, som har mistet deres ressourcer i løbet af den lange vinter. De siger det for at genoprette immuniteten, rense blodet og styrke blodkarrene, det er nok for en person at spise to kilo søde kirsebær i sæsonen.

Nå, efter, kan du “forstærke” for at forberede lageret. Den mest populære form for forberedelse fra en sød kirsebær til vinteren er kompot. Den vigtigste kvalitet er, at bærene næsten ikke mister deres vitaminsammensætning og elasticitet af formen under varmebehandling..

Derfor, hvis du er en fan af naturligt drikkevarer, der kan støtte din krop om vinteren, er begyndelsen af ​​kirsebær sæsonen din belønning..

Opladning af “sommer” vitaminer

I løbet af sæsonen kan du ikke kun spise frisk frugt, men også drikke frisklavet drikke..

Kirsebærkompot tænder kroppen og slukker tørst på en varm sommerdag.

Ingredienser:

 • Frugter af sød kirsebær;
 • sukker;
 • Citronsyre.

Metode til madlavning sød kirsebærkompot i en kasserolle: kølig напиток

 1. Tag den største krukke i huset;
 2. Hæld det i forvaskede frugter;
 3. Bring til nærkogende;
 4. Tilsæt sukker efter smag, tilsæt citronsyre og bland
 5. Dæk med pan låg;
 6. Efter fuldstændig afkøling sættes i køleskabet.

Du kan også lave kompot i en termos. Hældes i frugt hældt kogt vand, tilsættes sukker og insisterer indtil fuldstændig afkøling. Denne metode til madlavning er god til en lang rejse i varmt vejr..

Cook compote fra sød kirsebær til vinteren

Forbered kompot for vinteren på forskellige måder. Madlavningsmetoder er forskellige fra de enkleste til “compotes med et twist.” Det hele afhænger af værtens præferencer og smag.

Enkel opskrift

Overvej en simpel måde at lave sød kirsebærkompot med sten til vinteren..

Du skal bruge:

 • Kirsebær bær;
 • Sukker sirup;
 • vanillin.

Fremgangsmåden til fremstilling af sød kirsebærkompot med pits er meget enkel:

 1. Sorter og skyll bærene; vaske ягоды
 2. Hæld kirsebæret i tanken (beregning af 1/3 af tankens størrelse); udfylde банки
 3. Hæld kogende vand over frugten og lad det stå i en kvart time; udfylde кипяток
 4. Dræn vandet i skålen og kog sirupen; sirup
 5. Hæld den kogte sirup tilbage i tanken med kirsebær; sterilisere банки
 6. Anbring hele beholderen i en stor skål og lad dem simre i 10 minutter; Færdiglavet компоты из черешни
 7. Tag ud og stram godt.

Syrup forberedelse metode: i varmt vand (som blev afgjort med kirsebær) tilsættes sukker efter smag og vanilje, efterlad med lav varme til kogning, mens du omrører forsigtigt.

Men der er en vigtig detalje, som ikke bør overses – sterilisering af beholderen og dækker for den. Ellers kan du spilde penge, styrke og vitaminfordele. Steriliser krukker med sød kirsebærkompot til vinteren kan ikke kun være i kogende vand, men også i ovnen.

Det er vigtigt: Vend den rullede beholder på hovedet, installer og pakk et varmt tæppe. I denne stilling er det nødvendigt at holde det til en fuldstændig afkøling.

Med modne æbler

Du kan diversificere frugtsammensætningen af ​​en sød kirsebærdrik, som du vil spise om vinteren, ved at tilføje enhver egnet ingrediens, for eksempel æbler. Dette vil fortyde ikke kun sirupens farveområde, men også berige smagen..

Ingredienser:

 • Frugter af sød kirsebær;
 • æbler;
 • Sukker sirup.

Kirsebær og æble compote compote metode:

Drikken из черешни с яблоками

 1. Vask grundigt frugtene af den søde kirsebær;
 2. Skive pre-skrællede æbler;
 3. Sæt 300 gram frugt i en kogt beholder;
 4. Hæld den tidligere tilberedte sirup;
 5. Placer fyldte krukker i en steriliseringsbeholder i en halv time;
 6. Spin, drej på hovedet og dække tæppet..

Syrup forberedelse metode: tag vand (mængden afhænger af tankens størrelse) og varme det op. Dråb citronsyre og tilsæt sukker til smag, kog over lav varme, husk at røre.

sterilisation: fyldt med dåser af frugt, fyldt med sirup, sat i en stor beholder kogende vand og hold i en halv time. Steriliseringsprocessen kan udføres i ovnen.

Farve assorteret

Kirsebær er rød, gul, burgunder og pink, og hvis du blander 2-3 sorter, kan du få en overraskende velsmagende og lys, aromatisk og tonic drink til vinteren.

Ingredienser:

 • Pink sød kirsebær;
 • Hvid sød kirsebær;
 • Rød sød kirsebær;
 • Sukker sirup.

flere видов сортов ягод

Forberedelse af sød kirsebærkompot til vinteren:

 1. Skyl 2-3 slags søde kirsebær;
 2. Spredes i lige mængde i en ren beholder;
 3. Fyld med klar sirup (se ovenfor for madlavningsmetode);
 4. Steriliser i 20 minutter
 5. Drej, vend på hovedet og dækk med et tæppe..
Du kan kun forberede kompotet til den samme opskrift fra pitted kirsebær. Opskriftens teknologi ændres kun i den kendsgerning, at vi hælder den bær, der tidligere er blevet stenet ud i beholderen..

Madlavning uden sterilisering

Mange husmødre proces sterilisering giver yderligere problemer. Især hvis det er svært at udføre af huslige grunde, er opskriften til at lave compote fra sød kirsebær uden sterilisering til vinteren særlig populær..

Fremstillingsmetode:

 • Forbered tanken;
 • Sorter og skyll bærene grundigt;
 • Sæt dem i tanken (med en hastighed på 1/3 af tankens volumen);
 • Fyld med kogende vand op til halsen af ​​krukken;
 • Cover med præsteriliseret tin låg;
 • Lad det stå i en halv time;
 • Hæld det afkølede vand, hæld sukker ind i det til smag og omrøring, kog det igen;
 • Hæld tilbage i beholderen og hurtigt spænd hætten
 • Drej og dækk med et varmt tæppe i et par dage, indtil det er køligt..

Bland med bær i banker

En meget praktisk måde at lave sød kirsebærkompot til vinteren med tilsætning af forskellige bær (ribs, gåsbær, mulberries, hindbær, jordbær). Denne metode giver dig mulighed for at redde frugten i sin naturlige form og ikke miste deres nyttige egenskaber..

Ingredienser:

 • Frugter af sød kirsebær;
 • Forskellige bær;
 • Sukker sirup.

Fremgangsmåde til fremstilling af sød kirsebærkompot:

 1. Vælg og vask kirsebær og bær;
 2. Forvaskede beholder fyldt med halvdelen af ​​bærene;
 3. Hæld i kogende vand og dække med en steriliseret hætte;
 4. Lad stå en kvart time; vaske различные ягодки
 5. Hæld vand, tilsæt sukker til smag på det, rør.
 6. Kog i fem minutter;
 7. Fyld krukken med bær med sirupen;
 8. Twist, dække med en varm tæppe.

Rådet: Denne slags compote er bedst kogt i en tre-liters beholder, fordi det viser sig at være en ganske stærk koncentration. Hvis du vil reducere koncentrationen af ​​den resulterende drikke, skal du hælde en lille kompot i en separat beholder og fortyndes med kogt vand..

Fructose Cooking Opskrift

Selvfølgelig er der få ligeglade folk til frugtforberedelser til vinteren, og især børn elsker dem. Men hvad med folk, der lider af sygdomme som diabetes?

I sådanne tilfælde er brugen af ​​sukker forbudt, selv i de mindste mængder. Derfor kan du bruge sukkerersubstitutter. Den mest almindelige, der kan anvendes til konservering, er fructose..

Ingredienser:

 • Frugter af sød kirsebær;
 • Sukker erstatning (fructose).

Fremgangsmåden til fremstilling af sød kirsebærkompot på fructose er traditionel; kun ved fremstilling af en sirup til diabetikere må der ikke anvendes sukker, men fructose:

 1. Bring vandet i en emalje skål til kog;
 2. Hæld saccharin-fructose (100 gram pr. Liter kapacitet) og lad dem simre i op til 3 minutter;
 3. Filtrer kogende sirup over gaze dressing;
 4. Hæld den dampende blanding i en beholder, der skal steriliseres i 20 minutter..

Rådet: beholder med en kompot af søde kirsebær på saccharose mærketiketter. Dette vil ikke forvirre med forberedelserne til vinteren, kogte på almindeligt sukker.

blåbær с сахаром без варки на зимуDe bedste bilbær med sukker til vinteren uden madlavning. De skal bestemt laves, da deres værdi i vinter vil stige betydeligt. Se selv!

Og så vil du lære at lave pærekompote til vinteren.

Flere muligheder for at lave syltetøj fra Victoria bær til vinteren er beskrevet her. Kom, læs, husk og selvfølgelig øve! Held og lykke!

Værtinde tricks

 • Når du har skruet de dåse compotebeholdere til deres oprindelige position, skal du kontrollere dækslets tætning og integritet for hævelse.
 • Hvis du tilføjer frugt til hoveddrikken, så prøv at skære dem i lige store segmenter. Dette vil give dem mulighed for at nå beredskab på samme tid;
 • Når du laver fersk kirsebærkompot, er det bedst at bringe det til kogepunktet, og tag derefter ilden ud og lad stå under låget i flere timer. Dette vil bevare vitaminerne og alle de gavnlige egenskaber. Efter flere timer erhverver compote alle de mest duftende og smagsegenskaber;
 • Hvis du laver compote til vinteren af ​​bær som krus, så er det ikke nødvendigt at rydde det fra kviste! Det er nok at vaske dem godt. Currant kviste gør det muligt for bærene at bevare et smukt udseende. Vigtigt: de har en stor mængde værdifulde elementer, især C-vitamin;
 • Det er bedst at gemme emner til vinteren på kølige og mørke steder. En sådan temperaturregulering vil gøre det muligt at holde produktet nyttigt og bruge det om vinteren med maksimal fordel for kroppen;
 • Hvis beholderens indhold i løbet af opbevaringen fik et overskyet udseende, er det bedre at hælde drikken uden fortrydelse;
 • Frugt fra dåsen kan bruges som en simpel dessert, og som en fyldning til kagen.

Forberedelse af høj kvalitet og korrekt opbevaring af emner i form af søde kirsebærkompoter til vinteren giver dig mulighed for at få glæde før den næste frugt- og bæresæson. Kog med glæde og vær sundt!