Favoritsalat “Olivier” har altid været betragtet som en af ​​de vigtigste dekorationer af feriebordet. Det siges, at salaten “Olivier” først blev kogt i Frankrig, og den vigtigste ingrediens blev dampet med unge grouse-kød. At overraske og for at tilfredsstille noget nyt, erfarne husmødre begynder at eksperimentere boldly.

Kødbestanddelen i salat er kylling, hakket kalvekød og kogt oksekødstunge. For få årtier siden blev det traditionelt at lægge lægepølse til en salat. Og nogle craftswomen gør denne salat med tilsætning af rød fisk eller fisk og skaldyr.

I denne artikel vil jeg gerne dvæle på opskrifter, der bruger kyllingekød til at gøre Olivier. Denne salat betragtes som mindre kalorier og meget blid.

Trin-for-trin opskrift
hvordan приготовить салат «Оливье» с курицей
ingredienser Antal
kyllingefilet 260 g
kyllingæg 3 stk.
syltede agurker 3 stk.
gulerod 1 stk.
kogte kartofler 4 stk.
ærter halv banker
jord peber at smage
salt knibe
mayonnaise at smage
Tilberedningstid: 110 minutter Kalorier pr. 100 gram: 250 kcal

Denne opskrift anses for at være den klassiske måde at lave Olivier salat på. For at gøre det koge kartofler og gulerødder i en uniform. Kog hårdt kogt kyllingæg. Kyllingefilet koges i 1 time ved lav madlavning, eller bages i ovnen i 50 minutter.

Mens du laver kødet, skal du have lidt salt. Når alle ingredienserne er kogte, skal de lægges på en flad plade med stor diameter og afkøles godt. Mens kartofler, kød og gulerødder afkøles, kan du begynde at skære syltede agurker i små terninger.

Derefter hugse æg og kyllingefilet, bland komponenterne godt. Derefter hak kartoflerne og gulerødderne i små stykker, tilsæt grønne ærter og majones til salaten. Tender salat “Chicken Olivier” kan serveres til gæster.

“Olivier” med kylling, æbler og agurk

salat

Ingredienser:

 • kyllingefilet – 230 g;
 • 2 æg;
 • usaltet agurk – 1 stk;
 • rødløg – 1 stk;
 • æble “Antonovka” – 1 stk;
 • kogte kartofler – 2 stykker;
 • en halv dåse af ærter;
 • grønne løgfjer – til smag;
 • salt – en lille knivspids;
 • mayonnaise – til smag.

Tilberedningstid: 1 time 50 minutter.

Kalorindhold på 100 g: 220 kcal.

En klar fremhævning af denne salat er en frisk agurk og et surt æble. Takket være brugen af ​​disse ingredienser viser salaten sig at være utrolig frisk, fjedrende, usædvanlig velsmagende..

Kog kartofler og kød i forskellige kasser i let saltet vand. Æg koges hårdt kogt. Lad ingredienserne i parabolen afkøle og smuldre dem i små terninger. Hvis kyllingefilet købes med skræl, anbefales det at fjerne det..

Agurk og æble finhakket, hugs løgene i halvringe. Nogle husmødre bruger revet æble til at lave denne skål. Du kan tilberede det på begge måder til din smag..

Når alle ingredienserne er finhakket, bland dem i en dyb salatskål og tilsæt mayonnaise. Grønne løg serveret med fjer, som er frisk opdateret denne salat og giver det en piquancy. Fjeder kan om ønsket finhakket og garneres med en skålløg.

kødet тушеноеOksekødspot med kartofler – en velsmagende og tilfredsstillende skål, der er perfekt til en dagligdags kost..

Noter opskriften til en lækker kage med cottage cheese og kirsebær.

Hvordan man laver trekanter med kød og kartofler er en tatarskål, der er lavet meget simpelt.

Mulighed for røget kylling og syltede agurker

Ingredienser:

 • røget kyllingefilet – 250 g;
 • æg – 3 stykker;
 • syltet agurk – 2 stk;
 • kogte kartofler – 4 stk;
 • gulerod – 1 stk;
 • en halv dåse af ærter;
 • salt – en lille knivspids;
 • mayonnaise – til smag;
 • sur creme med lavt fedtindhold – 2 spsk. l.

Tilberedningstid: 1 time 45 minutter.

Kalorindhold på 100 g: 280 kcal.

Den usædvanlige smag af “Olivier”, fremstillet efter denne opskrift, giver en let, røgfuld smag. Denne salat vil vise sig utroligt nærende og mere kalorieindhold i forhold til en skål, hvor kødingrediensen er kogt kylling.

Til en gang koge kartofler, gulerødder og æg, indtil de er fuldt kogte.

kylling нарезать

Røget kylling skåret i tynde strimler eller små terninger.

agurk

Skrællede kartofler og gulerødder, skrællede og terninger, hakket æg.

skåret ind i морковь

Tilsæt hakkede ærter til skivede ingredienser. Mayonnaise og creme creme blandet i en separat beholder og tilføj til salat.

tilføje горошек

Ingredienserne blandes, lad salaten stå i flere timer i køleskabet. Derefter kan du forkæle dig selv med en lækker tallerken af ​​kære og gæster..

salat

Kost opskrift

Ingredienser:

 • kyllingefilet – 200 g;
 • vagtelæg – 8-10 stykker;
 • usaltet agurk – 1 stk;
 • kartofler – 3 stykker;
 • ærter – 6 el. l.;
 • salt – en lille knivspids;
 • fjer af grønne løg – ved vilje;
 • mayonnaise – til smag.

Tilberedningstid: 1 time 45 minutter.

Kalorindhold på 100 g: 210 kcal.

Salat “Olivier” med kylling og vagtel æg betragtes som diæt. Lav kalorie salat opnås ved at bruge sunde vagtel æg, ved hjælp af kogt kyllingfilet og frisk agurk i en salat.

På grund af den friske smag og den lyse grønne farve af agurk og løgfjeder, kaldes denne salat nogle gange “Forår Olivier”. For at lave mad koge ægene i 6 minutter, lad dem køle af..

Kuru og kartofler kogt i saltet vand. Agurk skal skæres i terninger, bland det med ærter. Når kødet og kartoflerne er afkølet, skær dem i stykker..

Quail egg til smuldre, skære løg fjer i små cirkler. Bland alle salatkomponenterne i en dyb beholder og fyld med mayonnaise. Tilberedt fad kan serveres på bordet.

Kulinariske tips

 1. Til madlavning salat “Olivier” kan du ikke kun bruge kogt kyllingfilet, men også røget bryst eller kyllingekød tilberedt på grillen.
 2. Smagen af ​​denne skål viser sig at være interessant, hvis de tilføjer kød fra kyllingben, bagt i folie i ovnen. Før bagning skal der tilsættes et par skiver af revet hvidløg til kyllingeben, som vil tilsætte krydderi til kogt kød og salat i almindelighed.
 3. Nogle erfarne husmødre rådes til at holde kyllingens ben inden bagning i 1 time i en duftende blanding, som indeholder en lige stor mængde adzhika, fedtfattig creme fraiche og mayonnaise.
 4. Kogte grøntsager skal kun afkøles ved stuetemperatur og sætte dem på en tallerken med stor diameter. Varme eller varme grøntsager hugge i en salat anbefales ikke. Hvis du ikke følger dette råd, vil smagen af ​​den færdige “Olivier” blive ændret.
 5. Kogt “Olivier” kan krydres med en saus, der er specielt tilberedt hjemme. En blanding af citronsaft, sennep og hvidløg vil gøre fadet særdeles velsmagende..
 6. For at parret ikke skal miste sin smag, anbefales det at fylde det lige før starten af ​​et middagsfest eller en festlig middag..
 7. På trods af at salaten ifølge en velkendt opskrift indebærer brug af kød, nogle husmødre, der ønsker at overraske deres gæster og prøve noget nyt, dekorere denne skål med rød kaviar. Måske ikke alle vil lide kombinationen af ​​kaviar og kyllingekød i en skål, men sådan salat vil helt sikkert glæde dig med sit festlige udseende og originalitet..
 8. En interessant beslutning om at servere skålen “Olivier med kylling” i små tartlets. Små små portioner af salat vil blive værdsat af gæster, og sprød dej vil erstatte brød.
 9. En ny usædvanlig smag vil give salaten en frøfri drue, skåret i lige skiver. De kan bruges som små dekorationer, eller tilsættes til salat som en separat ingrediens..
 10. For visuelt at ændre din favorit skål kan du klippe de komponenter, der er med i den, ikke i små terninger, men med et elegant tyndt halm eller aflange smalle kugler.
 11. Meget god forfriskende salat revet på et fint grønt grønt æble. Det er vigtigt at bruge kun de slags æbler, hvor der er en krydret surhed.

Utroligt lækker parabol, som stor og lille ved, er blevet dekoreret med festlige bord i årtier. Og det er svært at forestille sig i stedet for “Olivier” enhver anden salat, fordi de gode gamle traditioner, der er relateret til hele generationer, er forbundet med det..