Pasta er både en simpel og velsmagende skål. Men for at de skal være rigtig velsmagende og se smukke ud, skal du følge en række anbefalinger, når du forbereder dem..

madlavning макарон в кастрюле по правилам

I dag er pasta elsket i mange lande i verden, for ikke at nævne, at de er nemme og hurtige at forberede. Det er ret nemt at lave mad, men hvordan man gør det korrekt, så de ikke mister deres smag og det første æstetiske udseende, er det nødvendigt at udarbejde mere.

Standardregler skal kende hver værtinde!

Så det er nødvendigt at overholde enkle, men præcise madlavningsregler, der har eksisteret siden oldtiden, nemlig:

 • For at pastaen skal koges godt og ikke klæbe sammen, skal de koges i en stor volumenpumpe under hensyntagen til, at der for hver 100 g produkt skal være 1 liter vand. Ellers vil de ikke have plads nok, de bliver klæbrige og vil tilberede sig længere;
 • En gryde til madlavning bør tages højt, og helst skal væggene være tykkere end normalt;
 • Kogt pasta skal omhyggeligt omrøres, en træsked er ideel til dette;
 • Saltvand skal være kogt indtil det tidspunkt, hvor nudlerne sænkes ned i det, ved beregning af 10 g salt for hver liter vand. Saltning af vandet, når det allerede koger pasta, anbefales ikke;
 • Når man vælger størrelsen af ​​gryden, er det nødvendigt at tage højde for det faktum, at der i kogningsprocessen øges antallet af retter ca. 2 gange;
 • En af de vigtigste regler for vellykket madlavning er, at de skal hældes i panden på tidspunktet for maksimal kogning og i centrum, hvor den er den stærkeste;
 • Færdiglavet pasta skal være blød. Der bør ikke være noget mel smag på tænderne. Men hvis det stadig er der, skal du slukke for varmen og lade skålen stå under låget i ca. 3 minutter, først dræne vandet;
 • Skyl ikke pastaen, især med køligt vand. Denne procedure gør antallet af nyttige sporstoffer væsentligt mindre;
 • Når vermicelli er klar, er det nødvendigt at dræne vandet fra det, kaste det i en kolander og ryste det flere gange. Derefter returneres den tilbage til gryden, fyldes med sauce, hvis der er en, eller tilsæt 2-3 spsk bouillon, hvor den koges (den skal efterlades før afløb) for at forhindre tørring.

Sådan tilberedes forskellige typer pasta i panden

Til dato er sorter af vermicelli i form og størrelse meget forskellige. Således er tilberedningsmetoden og tilberedningstiden lidt anderledes..

reder

bryg гнездаReder anses for at være en af ​​de smukkeste og mest elegante typer pasta. Men hvordan man tilbereder dem korrekt, så de ikke mister deres form og ikke bliver almindelige nudler efter madlavning? Lad os prøve at finde ud af det.!

Så, du har brug for sådanne køkkenredskaber:

 • Stor gryde med låg, helst bred;
 • Kogende vand;
 • Skimmer for at trække klare reder ud.

ingredienser:

 • Et par stykker reder fra pakken (så meget som passer i panden, så de passer frit ind i det, ca. 5-7 stykker);
 • 1 spiseskefuld olivenolie;
 • Salt (smag).

For at forberede reden har du brug for at lægge dem løst i en pan med stor diameter. Hæld forsigtigt med kogende vand, så pastaens kanter er helt dækket med det..

Så i vandet skal du hælde olivenolie, salt. Derefter dækker det hele låget og koges over lav varme, indtil den er kogt..

Rederne får forsigtigt skum og sætter på plader.

Horn, skaller, spiraler og fjer

pasta в виде перьев

Fjærmakaroni.

I dag er der mange forskellige former for pasta! En af de mest berømte er: skaller, horn, spiraler.

Tilberedningstiden afhænger af, hvilken slags mel de er lavet af (i gennemsnit er det ca. 7 minutter, men den bedste forberedelsestid er på pastaens emballage).

Opskriften til tilberedning af horn, skaller og spiraler er standard, men det skal huske på, at madlavningstiden varierer afhængigt af pastaformen. Så hvor meget at lave mad i en gryde, spørger du. Svaret er: hornene skal koges i 12-15 minutter, skallerne – op til 10 minutter, spiralerne – 10-12 minutter.

Gryden skal tages emaljeret eller lavet af rustfrit stål, da pasta har tendens til at holde fast i bunden og væggene.

Trin af korrekt madlavning af horn, skaller, spiral:

 1. Hæld vand i en dyb pande og bring den til kogende tilstand;
 2. I midten af ​​det maksimale kogende vand skal du hælde en målt mængde pasta og koge
 3. Når vandet koger, lav en lille ild og kog, gradvist omrøring, kog (se pakkeberedskabstiden);
 4. Sørg for, at pastaen er klar til at spise, tag grundigt vandet af dem og tilsæt olie eller saus;
 5. Så læg dig ud på tallerkener og spis varmt med resten af ​​måltiden..

Lad os se, hvordan processen med madlavningspiraler ser ud i et videoklip:

spaghetti

Processen med madlavning spaghetti er ret ejendommelig og har en række funktioner. Hovedhemmeligheden med lækker og smuldrende lang pasta er, at de ikke behøver at blive bragt til fuld beredskab i brand. De har tendens til at nå efter vand er drænet fra dem og forlod i et par minutter i en kasserolle under et låg..

Stadier af madlavning spaghetti i panden:

 1. Denne type pasta kan lide at bruge en masse vand til at gøre det. Spaghetti koges i overensstemmelse med princippet om alle andre arter, med det særpræg, at de ikke bryder dem. Det er nok at sætte dem i en gryde med en fan og, som de er gennemblødt i vand, sænker langsomt spidserne udenfor med en ske;
 2. For at spaghetti ikke skal holde sammen, skal du røre dem regelmæssigt. Luk, når madlavningslågespaghetti ikke er det værd. Så de er godt adskilte fra hinanden, er det nyttigt at hælde 1 spiseskefuld olie (oliven) i vandet. Hvis de er næsten klar, men ikke helt, behøver du ikke at frygte at slukke dem, dræne vandet og smide det i en kolander. Derefter kastes spaghetti tilbage i gryden og giver 2-3 minutter for at nå fuld beredskab;
 3. Det er umuligt at vaske spaghetti, især med koldt rindende vand! De er klædt med sauce eller smør, serveres kun varmt i dybe plader, det er ønskeligt, at deres bund er opvarmet.

Vi råder dig til at gøre dig bekendt med videoen, som diskuterer hvordan man laver pasta i en pande eller rettere spaghetti:

Måder at lave pasta i gadgets

Hvert år er den nyeste teknologiske udvikling i stand til at overraske os mere og mere..

I dag kan du tilberede retter ikke kun på komfuret, men også ved hjælp af moderne husholdningsapparater, for eksempel: multikookere, mikrobølger, dampkøler.

I multikookeren

Opskriften til madlavning af pasta i en langsom komfur er ret simpel, du skal bare kende de rigtige proportioner af ingredienser og også indstillingen af ​​langsomt komfur.

skaller с сыром в мультиваркеNødvendige komponenter:

 • Pasta af enhver favorit sort, undtagen spaghetti – 0,5 kg;
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk smør.

Madlavning plan:

 1. I en speciel porcelænspot fra multikookeren skal du lægge pasta og hælde dem med vand på princippet om, at de skal være helt dækket, og vandet skal være et par centimeter over dem;
 2. Tilsæt smør til vandet;
 3. Derefter skal du tænde tilstanden “Steaming” eller “Pilaf”.
 4. Indstil timer i 12 minutter;
 5. Afløb vandet, læg det færdige produkt i en kolbe for at løbe tør for vandet, og sæt skålen på pladen.

I en dobbelt kedel

En dampbåd med en langsom komfur har en lignende handlingsplan, men den er stadig lidt anderledes..

horn в пароваркеIngredienser krævet:

 • 300 gram pasta;
 • vand;
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk vegetabilsk olie.

Madlavning plan:

 1. Først skal du fylde tanken med vand;
 2. Hæld pastaen i skålen, hæld i vandet – så meget, at de er dækket, og vandstanden var højere med nogle få centimeter af deres niveau;
 3. Tilsæt vegetabilsk olie til beholderen;
 4. Tilberedningstiden er 15 minutter;
 5. Derefter vaskes pastaen med vand, lægges i en kolander og er klar til at spise..

I mikrobølgeovnen

Som du ved, kan i mikrobølgeovnen ikke kun opvarmes, men også nogle af dem koger. Dette gælder også for pasta.

Madlavning princip:

madlavning макаронных изделий в микроволновке

 • Hæld den nødvendige mængde produkt i beholderen under hensyntagen til andelen: 100 g vermicelli er dækket med 200 ml vand. Desuden skal beholderen være enten keramisk eller glas;
 • Tilsæt salt til smag og 1 spiseskefuld olie;
 • Kog pastaen i så mange minutter som angivet på pakken, men til dette tidspunkt tilsættes yderligere 4 minutter. For at gøre dette skal du indstille timeren til det rigtige tidspunkt
 • Når timeren slukker, er det værd at prøve at pastaen smager. Hvis de endnu ikke er klare nok, sæt en anden gryderet i et par minutter;
 • Derefter afløb vandet fra dem, læg dem i en kolander. Pasta klar til at spise.

Vi foreslår at du laver makaroner og ost i et krus med en mikrobølgeovn som vist i videoen nedenfor:

Nemme og lækre opskrifter

Pasta er ret populær i madlavning, de kan ikke kun bruges i en kogt klassisk form, men også bruges til at forberede interessante retter..

Stew Horns
hvordan варить макароны в кастрюле: основные правила и способы
ingredienser Antal
stuvning dåsen
horn 200 gram
pærer 1 stk.
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier pr. 100 gram: 265 kcal

Sådan laver du pasta med gryderet i en gryde – det synes at være et let, men meget almindeligt spørgsmål for nybegyndere kokke.

Princippet om madlavning er som sædvanlig koge hornene (til 200 gram tør pasta bruger 2 liter), tør ikke helt væsken af ​​(lad ca. 50 gram).

Sæt derefter gryden i en pande til dem, bland den lidt, og kog den over en lille ild i nogle få minutter..

Derefter tilsættes forkogt hakket løg.

Samles i yderligere 2-3 minutter. Skålen er klar til at spise, du skal bare lægge den på pladen.

pasta с морепродуктами в сливочном соусеMens du læser denne artikel, har vores redaktionsråd allerede udarbejdet nye opskrifter til dig. Pasta med fisk og skaldyr i en cremet sauce – en usædvanlig skål i minutter! Dette er yummy!

Forberedelse af en lækker svinekødshish kebab er let, hvis du kender de hemmelige opskrifter. Og der kan du finde mange tips om madlavning.

Til pasta kan du lave kødboller med ris i tomatsauce, hvis opskrift er her. Sammen vil disse retter være et komplet måltid.!

Vermicelli Fritters

Denne enkle skål fremstilles relativt kortvarig og kan være ideel til voksne og børn som morgenmad..

ingredienser:

 • 3 kylling friske æg;
 • 50 gram hård ost;
 • 2 briller kogt makaroni;
 • 50 gram fedt
 • Grønne (efter smag).

pandekager из макаронов

Princippet om at lave pandekager:

 • Tag en skål, sæt kyllingeg i det, tilsæt hård ost, revet på en rist, kogt makaroni, lidt grønt til smag;
 • Tag derefter fedtstof, hugg det fint, steg i en pande over lav varme og tilsæt til den resulterende masse;
 • Blandingen i skålen skal blandes grundigt og spredes med en spiseskefuld i en opvarmet stegepande, hvor fedtet steges og steges på begge sider indtil gyldenbrun.

Skål pænt sætte på en tallerken og eventuelt drysses med friske urter.

stegte muslinger

stegt макароныEn temmelig usædvanlig skål kan fås fra stegt pasta. ingredienser:

 • En portion pasta, der vejer 120 gram;
 • 2 glas vand
 • Salt, peber, karry, frisk grønne, løvblad – efter smag.

Madlavningsproces:

 • Olivenolie tilsættes til den oprindeligt opvarmede stegepande og krydderier hældes, alt er stegt i ca. 30 sekunder;
 • Hæld pastaen og steg dem på mellemlang varme i ca. 3-4 minutter;
 • Derefter er det nødvendigt at hælde det målte vand, læg et laurbærblad og kog alt for høj varme i ca. 10 minutter (vandet skal koge af);
 • Skålen er klar til brug, den skal kun lægge på en tallerken og drys med krydderurter.

Erfarne kulinariske tips

For ikke at holde en kolander over vasken, kan du sætte den i panden – vandet løber der, og i løbet af denne tid kan du sætte bordet.

For at pastaen ikke skal afkøle hurtigt på fadet, kan den forvarmes.

Spaghetti spredt på en skål er de bedste specielle tang og højt over pladen, så de er godt adskilt fra hinanden.

Spaghetti reden kan let formes med en gaffel. For at gøre dette skal du sætte stikket i midten og rulle i en retning.

Pasta kan koges, steges, bages. Velsmagende at koge dem let. Så de er smukke og ikke holder sammen, du skal blot følge enkle, men obligatoriske anbefalinger, så vil resultatet helt sikkert behage dig!

Nu inviterer vi dig til at se en videoopskrift med en meget spændende pastaret på spansk: