En mikrobølgeovn skal ikke nødvendigvis kun tjene som en hurtig “varmelegeme” af mad. Med det kan du også lave mad og bage! Mange kogte grød i det, suppe og endda bagt kød. Men ikke alle kunne lave pasta i det, måske forsøgte de ikke. Det er klart, at intet godt vil komme af det. Imidlertid eksisterer fremgangsmåden til madlavning af pasta i mikrobølgeovnen stadig!

hvordan правильно варить макароны в микроволновке

I denne artikel beskriver vi hvordan man gør det korrekt, hvilke problemer der kan opstå i processen. Vi er også klar til at dele simple, populære pastaopskrifter med en ukonventionel madlavning. Det vigtigste er at følge et par enkle regler..

Regler for madlavning af pasta i mikrobølgeovnen

Andel og portioner

Kog i små portioner for et par personer. Nemme retter er nemmere at forberede, så pastaen holder sig ikke sammen. Baseret på 50-100 g tør pasta pr. Portion. Alt afhænger af destinationen – dette er hovedret eller det vil tjene som en side skål, for eksempel til kød eller pølser. Dele kan variere afhængigt af appetit, samt på mængden af ​​andre ingredienser..

Hvor meget vand?

Mængden af ​​vand afhænger af mængden af ​​pasta, du laver madlavning. Den gyldne regel: 1 liter vand og 10 g salt for hver 100 g tør produkt.

Hvilke retter?

Til madlavningspasta skal du altid bruge en speciel glasbeholder, der kun er beregnet til CF-ovne. Glem også reglen om portioner, så pastaen er rummelig, og de holder sig ikke sammen..

Vælg lavt køkkentøj (mikrobølger trænger til mad bedre, fremskynder madlavning) samt runde og ovale retter (retterne er jævnt kogte).

Hvornår skal man kaste?

Tag din tid og kast ikke pasta i koldt vand. Selvom du koger dem i den mest moderne ovn. Med denne tilgang, efter madlavning, vil de kunne omdanne til lim til tapet. Men hvis du ikke planlægger at limge væggene, men bare vil spise, lad være med at koge en el-kedel. Hæld den nødvendige mængde kogende vand i skålen og tilsæt pastaen! Det vil også øge kogeprocessen..

Fordøj ikke!

Aldrig krænke regimens varighed, når du laver pasta! Spaghetti vil ikke være det samme, hvis du bryder dem.

I stedet skal du sætte dem i kogende vand hele tiden og vente. Efterlad ikke pastaen i vand efter den tildelte tid. Komfuret knoglede om enden – træk ud! Så rør forsigtigt med en træsked pastaen.

Tilberedningstiden er altid angivet på pakken. Der er også en gylden regel: lav pasta og æg i 2-3 minutter og halvpasta pasta i 7-18 minutter. Det er bedre at bare prøve, hvis pastaen allerede er “al dente.”!

Skyl ikke!

Når du smider pastaen i en kolander, er det bedre at ikke vaske dem! Vand vil vaske væk stivelsen fra pasta, takket være, hvorpå saucen stikker til den. Hvis du er bange for, at pastaen holder sammen, bland dem med en lille mængde olivenolie.

Sådan laver du pasta i mikrobølgeovnen: den vigtigste måde
hvordan правильно варить макароны в микроволновке
ingredienser Antal
tør pasta 100 g
kogende vand 1 liter
salt 10 g
smør et stykke af
Tilberedningstid: 7 minutter Kalorier pr. 100 gram: 182 kcal

Hæld et tørt produkt i en keramisk skål, hæld kogende vand over det, salt det. Sørg for at røre indholdet. Send til MV-ovnen. Afhængig af din enheds effekt skal du indstille den optimale temperaturværdi, normalt i området fra 600 til 800 watt. Tænd timeren for den angivne tid på pakken, det afhænger af størrelse og klasse af vermicelli. Hvis vi mener, at det ikke tager tid at opvarme vandet, vil det tage 3-4 minutter for nudlerne, og for horn eller såkaldte fjer, 5-7 minutter.

at hælde макароны

Ved afslutningen af ​​processen skal du straks åbne døren, ikke gå langt. Pasta har en tendens til at “nå”, hvis de er tilbage i varmt vand. Tag skålene forsigtigt ud – varmt! Bare i tilfælde af at prøve en makaroni, skal den være solid, men ikke rå. Skift om nødvendigt skålen til sin plads og tænd den igen i yderligere 1-2 minutter..

Bevæb dig selv med en kolander og dræn vandet på den sædvanlige måde. Skyl ikke..

vaske

Tilsæt lidt garnér med smør til smag..

Er det muligt at koge spaghetti i mikrobølgeovnen og hvordan man gør det, så de ikke holder sammen?

Det menes, at hvis du tilføjer lidt vegetabilsk olie til kogevandet til spaghetti, holder de ikke sammen. Til gengæld er den eneste funktion af olien i færd med at lave pasta, tilsmudsende pander. Smør påvirker ikke limning af spaghetti, fordi dette stof er lettere end vand, og det flyder med et tyndt lag på overfladen og er ikke i kontakt med nudler overhovedet. Men hvad man skal gøre med pasta i CF-ovnen sidder ikke fast sammen?

For at spaghetti, når madlavning ikke sidder fast, er det nødvendigt at overholde reglen om forholdet mellem vand og spaghetti – pr. 1 liter på 100 gram. Desuden bør du ikke fordybe dem i koldt vand..

Kog dem i rigeligt vand, fra tid til anden åbner mikrobølgeovnen og omrøres.

Hvis du tilbereder spaghetti med “tør sovs”, f.eks. Med stegte grøntsager, pesto eller andre tilsætningsstoffer, skal du indstille mode i et minut mindre, det vil sige, de skal være lidt undercooked. Efter anstrengelse skal de stadig tilføjes med tilsætningen, så de ikke smelter, men forbliver hele..

Sådan laver du sød pasta med ost til børn til børn очень нравица

 

Det faktum, at børn elsker pasta med sukker, er kendt af mange forældre. Men af ​​en eller anden grund er cottage cheese ikke så interessant for dem, selv om det bærer stor værdi for en lille organisme. Så vi tweaking, opfinde forskellige retter for at gøre barnet interessant, velsmagende og sund..

Sød makaroni og hytteost kan tilberedes, selvom der ikke er nogen plade på hånden. Til denne skål anbefales det at købe små vermicelli i form af stjerner, blomster, cirkler osv. Det er sikrere at vælge cottage cheese fra pasteuriseret mælk med sukker, som allerede er helt klar til brug..

ingredienser:

 • 100 gr. nudler;
 • 100 gr. sød cottage cheese;
 • 20 gr. fløde;
 • 2 tsk. honning, kandiseret frugt.

Tilberedningstid: ca. 10-15 minutter.

Kalorindhold: 170 Kcal / 100 gr.

Kog pastaen i mikrobølgeovnen på den traditionelle måde beskrevet ovenfor..

I en blender skal du fylde hytteost, fløde, honning og slå meget til en storslået stat. Hvis enheden ikke er tilgængelig, skal du blot male ostemassen gennem en sigte og tilsæt honning og fløde.

Bland ostemasse med nudler. På grund af det faktum, at cottage cheese blev dræbt, vil det selvfølgelig ikke være det kedelige barn.

Vi spredes godbidden på babyens mest foretrukne plade og dekorere den med lyse kandiserede frugter eller sæsonbetonede bær og frugtstykker..

Sådan laver du pasta på italiensk i mikrobølgeovnen

klækkeligt и вкусно

Denne ret består af to komponenter – saucen og pastaen selv. Og da mikrobølgeovnen i husstanden, mest sandsynlig en, bliver nødt til at tilberede dem skiftevis. Forbered først den italienske sauce, da pastaen fra forventningerne til den italienske anden halvdel helt kan holde sammen.

Til sausen vil der være behov for et bredere fartøj med lave kanter – dette vil gøre det muligt for saucen at blive fordelt over et større område med et tyndt lag, og dermed mere tilbøjelige til at blive kogt. Selvfølgelig vil det ikke fungere som det gør i en stegepande, men det er endda til det bedre. Denne sauce beskadiger ikke fordøjelsen og har færre kalorier..

ingredienser:

 • en løg, hakket
 • 3 fed hvidløg;
 • 250 g kød;
 • 2 spiseskefulde olivenolie;
 • 0,5 glas tør hvidvin;
 • 1 rød paprika, terninger
 • 1 lille courgette, terninger
 • en pinch salvie, oregano, basilikum, rosmarin;
 • 100 gram friske tomater;
 • salt og peber efter smag;
 • 200 g spaghetti;
 • et par spiseskefulde ristet parmesan.

Tilberedningstid: ca. 45 minutter.

Kalorindhold: 325 Kcal / 100 gr.

Lay out lag (alle ingredienser i knust form): løg, hvidløg, hakket kød, peber, courgette, tomater og hæld med olie. Hvis der er grillfunktion – det er godt, tænder det i henhold til såsens størrelse. Hvis ovnen er ret simpel, skal du ikke bekymre dig, tænk maksimal effekt og minimumstid, hvad vi regelmæssigt ser gennem vinduet og se, at skålen ikke begynder at brænde fra midten. Normalt bestemmes beredskab ved syn, efter ca. 7-10 minutter.

Vi tager det færdige hakket kød ud med grøntsager, hæld vinen og send den indad i 5-8 minutter, indtil den karakteristiske italienske duft af en blanding af urter, kød og vin kommer frem. Pasta Sauce Klar!

Madlavning pasta som almindelig pasta i den første opskrift. I princippet, hvis der er en mulighed, mens der fremstilles en sovs i MV-ovnen, kan du tilberede spaghetti på ovnen – det ændrer ikke smagen, men det bliver hurtigere. Den eneste betingelse er at tilberede dem i store mængder vand og ikke skylle – det er hemmeligheden hos italienske kokke!

Sæt pastaen på fadet, hæld saus af hakket kød og courgette. Strø med revet parmehøne og dekorere med grønne.

Mikrobølge ostepasta

“Mac og ost,” det vil sige makaroni og ost, er en af ​​de mest populære retter i engelsktalende lande. Nedenfor er en opskrift på en hurtig version af denne mini delikatesse..

ingredienser:

 • et glas nudler eller nudler;
 • 3 glas vand
 • 1/4 kop fløde;
 • 3/4 kop revet ost (fx cheddar).

Tilberedningstid: ca. 20 minutter.

Kalorindhold: 225 Kcal / 100 gr.

“Mac og ost” trin for trin:
Trin 1. Hæld pastaen med kogende vand og varme i CF-komfuret i 2 minutter. Rør og tænd i 2 minutter. Gentag om nødvendigt igen..

Trin 2. Fjern pastaen fra ovnen, dræn overskydende vand.

Trin 3. Tilsæt fløde og ost til pasta. Rør og sæt i ovnen i endnu et øjeblik.

Advarsel! Det er bedst at lave mad i en stor skål, fordi vand kan koge over kanten, når man koger..

at gøre хворостTynd skarpt kvist – enkel og velsmagende dessert til te.

Blomkål gryderet opskrift her.

Sådan tilberedes kaninsuppe til et barn. Dette er en let kostesuppe, som vil være meget nyttig for børn. Opskrift her.

Opskrift på pasta med hakket kød i en mikrobølgeovn

Pasta i en flådestil er en indfødt russisk skål, fordi vi kalder det dovne dumplings som en vittighed. Nå, ja, dejen og fyldningen på plads, og skulptur er ikke nødvendig, og lettere at lave mad. Men efter at have studeret italiensk pasta af en eller anden grund kryber tanken, at de har spioneret på denne opskrift. Kun forskellige krydderier blev tilsat, og vinen blev overført. Så vi vil lave mad på maritim måde med kød på italiensk måde, men uden courgette og vin. Det er bedre at drikke det separat, under sådan og sådan snack!

ingredienser:

 • 2 spiseskefulde olivenolie;
 • 1 stor løg, finhakket;
 • 2 fed hvidløg, hakket
 • tørret paprikapulver og chili efter smag;
 • 250 gram magert oksekød;
 • 125 g kylling, finhakket, lever;
 • 1 tsk hakket frisk timian eller marjoram;
 • 3 spiseskefulde persille, hakket;
 • 340 g spaghetti;
 • 30 gram revet ost;
 • salt og peber.

Tilberedningstid: 1 time 15 minutter. 

Kalorindhold: 235 Kcal / 100 gr.

Lige som i den italienske pastaopskrift, tilbered sausen til pasta i mikrobølgeovnen. Lav flad løg, hakket kød, kyllingelever, alle krydderier fra listen, salt og hæld olivenolie på en flad, bred skål. Vi sætter i komfuret MV og sætter os i beredskab.

Spaghetti koges særskilt sidste. Bland begge komponenter i en. Rist ost og drys med krydderurter ved servering.

Pasta gryderet med æg og pølser i mikrobølgeovn

Denne ret er mere nyttigt for dem, der er sultne, men spiser ikke noget. Af de mest sunde fødevarer har æg og mælk den fordel her. Brugen af ​​pølser ligger på producentens samvittighed, men ingen kan argumentere for fordelene ved instant nudler – det eksisterer ikke. Men af ​​en eller anden grund elsker alle dem.

Først og fremmest koges nudlerne hurtigt, og for det andet er det meget velsmagende på grund af natriumglutamatet indeholdt i krydderier af smagsforstærkere! Ja, derfor er det bedre at straks smide disse krydderposer inden madlavning. Der er ingen klager til nudlen selv, du kan forlade den og gøre sådan en hurtig bage.

ingredienser:

 • to eller tre pakker med instantnudler;
 • 200 g af dine yndlingspølser, skiver
 • 4 æg;
 • 5 gr. olivenolie;
 • salt, peber, koriander;
 • et glas mælk;
 • finhakket persille og et par tomater;
 • 30 g revet blød ost, der smelter let.

Tilberedningstid: 10-15 minutter.

Kalorindhold: ca. 230 Kcal / 100 gr.

Separat, slå æggene med mælk, sæson med salt, peber, koriander. I en skål til CF sættes lidt brækkede briketter af nudler, pølser og hæld alle ægmælksblandinger og smør. Sæt i mikrobølgeovnen i 5-10 minutter med en effekt på 600-800 W.

Gryden er klar, læg den forsigtigt helt ud på en smuk flad plade. Næste æstetisk arrangerede cirkler friske tomater. Top, indtil gryden er varm, gnid den med ost og drys med krydderurter. Prøv og sørg for denne skål er meget smagere end enhver smagsforstærker.!

Nyttige tips

Mikrobølgeovarer kræver en kortere tilberedningstid end med den traditionelle metode, så de opretholder næringsstoffer, som er mere følsomme for høje temperaturer, såsom vitamin C, B1 og A.

En yderligere fordel er, at mange retter ikke kræver tilsætning af fedt. Derfor er denne mad let fordøjet og mindre kalorier..

Makaroner kogte i en mikrobølgeovn bevarer stort set den naturlige smag og aroma. Derfor bør de være moderat saltet, ofte efter tilberedning. Begrænsende salt påvirker vores sundhed positivt..