Fejring har aldrig været uden en festlig kage. Men til disse yummy mennesker stiller særlige krav..

Det er ikke nok, at den festlige kage var lækker. Den moderne opfattelse af ting og de nyeste teknologier i dag dikterer kravet om, at en sådan egenskab af feriebordet skal være så smukt som muligt..

kage мастика

I dag er mastik mere og mere brugt til at dekorere en festlig kage. Hun er dækket af konfekturen selv, den er lavet af storslåede og forskellige i udførelsen af ​​figurerne. Der er også kvinder, der kan danne en hel sammensætning fra denne masse..

Mastik er en masse, der består af sukker og forskellige fortykningsmidler (både naturlige og kunstige). Det er nemt at lave hjemme, men kan købes i butikken.

Hjem – dette er en mulighed for tilhængere af naturlige produkter. Store produkter fremstilles ved hjælp af industrielle metoder og er karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​kunstige komponenter..

Taler i dagligdags sprog er mastic plastik, hvilket gør det muligt at mode smykker og er spiseligt..

Mastyper

I konfektureindustrien er der kun to typer mastik:

 • gelatine;
 • mejeri.

Disse typer afviger kun fra hinanden i kompleksiteten af ​​fremstilling og personlige præferencer af konditorer. Den ene, den anden – er ideel i færd med at lave smykker.

Grundlaget for mælke mastic er pulveriseret sukker, kondenseret mælk og pulveriseret mælk. Ved at blande disse komponenter bliver det muligt at opnå den plasticitet, der kræves til drift. Masse er nem at fremstille, det er rart at arbejde med..

Gelatinøse mastik bereder meget mere. Dette er en ret lang proces. Desuden bør man ikke gå glip af det tidspunkt, hvor gelatine afkøles, men taber stadig ikke sin elasticitet..

Disse typer af mastik har deres egne specifikke underarter:

blomster на торт

 • honning;
 • industriel;
 • Marcipan og andre.

Forberedelse af honningvarianten er baseret på, at honning traditionelt tilsættes til de traditionelle komponenter. Den resulterende masse giver dig mulighed for at lave forskellige figurer ud af det og ikke bekymre dig om at de vil sprede..

Under industriel mastik forstå det, der sælges i butikker. Der kræves særligt udstyr til fremstilling, derfor er det udelukkende fremstillet i produktion..

I hjertet af marcipanvarianen er alle de traditionelle ingredienser, men mandelmøt er tilføjet til denne sammensætning. Tallene fra sådan mastik er ikke støbt, det er ikke egnet til at lave en indskrift. Hovedformålet er belægning konfekture.

Afhængigt af mastiks slutbrug kan det være:

 1. Sukker (det dækker og bryder overfladen af ​​produktet, bruges ved modellering simple smykker, kompositioner, figurer);
 2. Blomst (det er nemt at arbejde med, det er plastik, ruller godt, holder sin form udmærket og tørrer hurtigt – den bruges kun ved modellering af smykker og blomster);
 3. Modellering (hovedfunktionen er blød indeni og hårdt udenfor, fordi det tørrer langsomt, bliver det muligt at skabe forskellige former og tilbringe mere tid på denne proces).

Afhængigt af formålet er mastikken opdelt i følgende typer:

 1. Til modellering;
 2. Til foring.
Massen er beregnet til modellering, hvor fortykningsmidlet er til stede i små mængder. Dette giver hende i lang tid mulighed for at bevare opdrift. Bruges til at skabe figurer og detaljer, der pryder en konfektion..

Massen beregnet til foring rulles i plader, så er den dækket af overfladen af ​​konfekten. Ved en sådan masse er der meget fortykningsmiddel, derfor skal indpakningen af ​​produktet gøres hurtigt.

Sådan laver du en kage mastik hjemme

Blandt de mestre, der var involveret i forberedelsen af ​​konfekture, udviklede visse mastiske opskrifter. Vær opmærksom på de mest almindelige..

Universal Melk
hvordan сделать мастику в домашних условиях: пошаговая инструкция
ingredienser Antal
mælk (tør) 160 g
mælk (kondenseret) 200 g
pulveriseret sukker 160 g
citronsaft 2 tsk.
cognac 1 tsk.
Tilberedningstid: 25 minutter Kalorier pr. 100 gram: 155 kcal

Kombiner alle ingredienser undtagen citronsaft, farvestoffer og brandy og bland godt. Massen er knæet, indtil den er elastisk (når du holder fast i hænderne, bliver der tilsat sukker).

Hvis massen begynder at smuldre, skal du tilføje en lille mængde citronsaft til det. For at give massen en klar farve, tilsæt et par dråber farvestof til produkterne..

Sukkergelatine

Til fremstilling af mastik af gelatine (sukker) skal du have følgende produkter:

 • 10 gr. gelatine;
 • 60 ml vand
 • 600 gr. pulveriseret sukker;
 • 2 tsk. citronsaft;
 • Fødevarefarve.

Gelatine er gennemblødt i koldt vand og vente, indtil det svulmer. Derefter slukkes vandet, hvori den hævede gelatine er placeret.

Ved konstant omrøring venter på fuldstændig opløsning af gelatine. Det er nødvendigt at kontrollere, at vandet ikke begyndte at koge. Ellers vil mastikken være af ringe kvalitet..

Derefter skal sukkerpulver hældes på bordet, formet i et objektglas og laves ind i det. Hæld gelatine i denne brønd og start æltning af massen..

Hvis mastikken vil smuldre, skal du tilføje citronsaft til massen. Madfarver er valgfrie..

Klassisk marshmallow

For at forberede den klassiske mastik (fra marshmallow) skal du:

 • Sukkerrør (mængden er reguleret under tilberedningen);
 • 200 gr. blød marshmallow (marshmallow);
 • 10 ml vand
 • Farve til produkter.

I en rummelig skål, som kan sættes i mikrobølgeovnen, skal du sætte marshmallow og tilsæt vand til det. Skålen placeres derefter i mikrobølgeovnen i 40 sekunder..

varme op зефир

Når marshmallow smeltes, tilsættes pulveriseret sukker til massen. Knæ før den får elasticitet.

tilføje зефир

Det er nødvendigt ikke at overdrive det med mængden af ​​pulveriseret sukker. Ellers vil massen være ujævn og vanskelig at arbejde. På samme tidspunkt, om nødvendigt, tilføj mad farve.

Når massen bliver så konsistent og farven, som planlagt, er den pakket ind i klamfilm og rengjort i fryseren i 30 minutter. Derefter kan du arbejde med hende..

mastiks готова

chokolade

Til fremstilling af chokolade mastik behøver følgende produkter:

 • 100 gr. mørk chokolade;
 • 50 ml 30% creme;
 • 1 spsk. l. smør (smør);
 • 10 ml cognac;
 • 100 gr. Marshmallows af enhver farve;
 • 125 gr. pulveriseret sukker.

I en beholder spredes chokolade, brudt i stykker og sat på en lille brand. De fjernes ikke fra ilden, før mastikken er helt færdig..

Når chokoladen er helt smeltet, tilsættes skumfiduser til den. Ved konstant omrøring skal du vente, indtil halvdelen af ​​marshmallow opløses. Derefter tilsættes smør, fløde og brandy..

Hele massen omrøres konstant, indtil den opnår en homogen tykk konsistens. Derefter fjernes det fra varmen, pulveriseret sukker tilsættes, afkøles let, formet i en kugle og lægges på bagepapir..

Massen er klar til yderligere arbejde eller til opbevaring..

Med æggehvide

For at gøre mastic med æggehvide skal du:

 • 2 spsk. l. glucosesirup;
 • Et pund pulveriseret sukker;
 • 1 æggehvide.

Bland først glucose og æggehvide, tilsæt derefter pulveriseret sukker og bland godt. Derefter rullet ind i en bold, lagt i en pose og efterladt den i 2 timer.

Herefter knæder de igen. Med en dårlig massemængde i hænderne er der tilsat en lille mængde pulveriseret sukker..

honning

Honey mastic er forberedt ved hjælp af sådanne produkter som:

 • 2 spsk. l. honning;
 • Et pund pulveriseret sukker;
 • 2 spsk. l. smør (smør);
 • 10 gr. mad gelatine;
 • 120 ml vand.

Gelatine hældes i en halv time med vand, derefter opløses det fuldstændigt ved hjælp af et vandbad. Honning blandes med smør og tilsættes til gelatine..

Pulversukker tilsættes gradvist til denne masse. Under blandingen af ​​ingredienserne omrøres massen konstant med en ske så længe som muligt..

Når det bliver umuligt at blande sig med skeen, knækkes mastikken med hånden, indtil der opnås en glat og elastisk konsistens..

Mastisk farvning og opbevaring

Du kan farve mastiks:

 1. Gel mad farvestoffer;
 2. Tørre farvestoffer.

For at farve massen med en gelfarve skal du droppe et par dråber af den valgte farve. Efter denne masse er æltet.
farve мастики

Det skal huskes, at det er nødvendigt at ælte grundigt og intensivt. Hvis dette ikke er gjort, hærder massen, og farvestoffet fordeles ujævnt..

Ved farvning af massen med et tørt farvestof anbringes den ønskede mængde i en beholder, og derefter tilsættes et par dråber vand. Den resulterende masse tilsættes til mastiks.

På samme tid er det umuligt at straks hælde ud farven. Det er nødvendigt at droppe en dråbe på forskellige steder af mastik. Derefter omrøres massen.

Hvis du ønsker at få en sort mastik, så er det ubrugeligt at kigge efter en sådan farve madfarve. Det eksisterer simpelthen ikke..

For at gøre massen sort skal du blande gule, blå, røde pulverfarver i forholdet 1: 2: 1. I tilfælde af at du efter en blanding af disse nuancer får en sort og grøn farve, skal du tilføje et lille rødt farvestof direkte til massen.

Mastik skal opbevares i klamfilm (plastikpose kan bruges) i fryseren. Holdbarhed – højst tre måneder.

Sådan sculpt og dekorere en kage

Hvis mastikken er velforberedt, er det let at forme figurerne ud af det. Arbejde med massen ligner modellerings ler. For at forbinde figurerne i figurerne såvel som at lime dekorationen skal du let fugte det sted, som vi limer.

For at gøre tallene bruger ikke nødvendigvis farvestoffer. Du kan gøre dem ud af hvid mastik, og derefter male dem med madmaling..

At dekorere kagen med lavede figurer er meget lettere end at lave dem. Det er nok at tage et billede som grundlag og følge placeringen af ​​tallene som angivet på den..

KremCreme med kondenseret mælk og smør vil gøre kagen blødere og mere ømme. Denne kage har en behagelig cremet smag og delikat smag..

Læs hvordan man laver den mest delikate proteincreme til kageindretning og hvor interessant det er at dekorere en kage..

Cremeostkage til svampekage er ikke kun velsmagende, men også nyttig. Denne fløde kan endda bruges som en sød sovs til kagen. Opskrift her.

Tips og hemmeligheder

Når der er høj luftfugtighed i rummet, kan der laves fugt på kagen lavet af mastiks, som tages ud af køleskabet. Bedste af alt, denne kage skal serveres straks. Hvis dette ikke er muligt, kan kagefladen fugtes med en serviet, som vil tillade fjernelse af fugt..

I færd med at gøre mastik, kan det rulles ud dårligt. For at forhindre dette kan det opvarmes lidt i mikrobølgeovnen..

Figurer af mastic tørres i en kasse, som skal være tør og tæt lukket..

Masticbelægning påføres ikke på en våd overflade, da massen er i stand til at opløses.

Sukkerpulver, der bruges til at fremstille mastik, skal være finmalet. Dette undgår at bryde dejen, når den rulles.