Marmorbiff fik sit poetiske navn på grund af dets udseende – tynde fede lag af kød indviklet sammenflettet på overfladen af ​​skæret, der ligner strukturen af ​​en marmor i sin struktur. Det er her, hvor ligheden med stenborget slutter, da dette kød er meget ømt og saftigt..

hvordan приготовить стейк из мраморной говядины

Kulinarisk reference

Konceptet “marmorbiff” blev taget i brug i det 19. århundrede, der stammer fra Japan. Det er i landet af den stigende sol, i byen Kobe, i lang tid engageret i dyrkning og opdræt af Vagiu racerkøer, som giver specielt kød, højt værdsat af gourmeter rundt om i verden.

I lang tid blev dyrene kun opdrættet i Japan og blev forbudt til eksport fra landet. I dag produceres dette unikke produkt også i USA, Australien og en række andre steder..

Teknologien for husdyrproduktion i disse lande er noget anderledes end japansk. Traditionelt er marmoreret oksekød af højeste kvalitet, og dermed den dyreste, kødet fra køer fra Japan.

Funktioner opdræt Vagiu køer på Kobe gårde:

 • Særlige diætmenu: Kalve spiser kun mælk, så unge tyre lever et frit liv i vilde enge, og i sidste år fodres udelukkende med udvalgte korn, for at få en appetit til deres kost, øl;
 • for at undgå opbygning af muskelmasse er tyre begrænset i bevægelse, og derfor modtager de regelmæssigt vibrerende massage;
 • dyr opdrættes til klassisk musik.

Disse nuancer i kosten, livsstil og pleje, ifølge japansk, forbedrer produktets marmorering og smagegenskaber. Som et resultat bliver marmorbiff en slags “bøffoie gras” med en delikat blød smag..

Sådan laver du marmoreret bøf bøf
hvordan приготовить стейк из мраморной говядины
ingredienser Antal
marmoreret oksekød 600-800 g
raffineret olivenolie 3 spsk. skeer
hvidløgskage 6 stk.
rødder af rosmarin 2 stk.
medium salt at smage
sort peber at smage
Tilberedningstid: 30 minutter Kalorier pr. 100 gram: 230 kcal

Koger af restauranter i Japan, efter sædvanlige, tilbered bøf fra marmorkød i nærvær af en klient, på specielle borde, braziers, nær besøgende.

For at prøve noget nyt, er det dog nødvendigt at trække sig tilbage fra accepterede regler. For eksempel lave en marmorbage hjemme i en stegepande.

Der er mange måder at oprette denne skål på, forskelligt mellem kogetiden og de anvendte krydderier, den bedste tid er foreslået nedenfor, som vil appellere til de fleste kødelskere..

uddannelse

Fortyndede bøffer med en tykkelse på 2,5 til 3,5 cm blot med et papirhåndklæde for at fjerne vand.

at forberede говядину

Gitter med salt og lad være ved stuetemperatur i 15-20 minutter. Salt vil strække overskydende fugt og blødgøre proteinet, hvorefter saltet vil blive absorberet tilbage i kødet, hvilket vil gøre det mere saftigt..

skåret ind i говядину

Hæld olivenolie i panden, der er valgt til stegning, tilsæt rosmarin. Tilsæt hvidløgsklyven, ubehandlet og knust med en kniv. Lad være i 15-20 minutter, indtil olien absorberer deres aroma og fjern derefter.

tilføje специи

fry-up

Opvarm en stegepande jævnt og undgå oliesøgende. Sæt bøffer på overfladen, efterlader afstanden mellem dem, for at fremhæve saften.

yngel

Steg begge stykker i 2 minutter på hver side, drej 4 gange. Dette er den rigtige tid for medium stege..

tilføje розмарин

Fjern kødet fra panden, peberet, og læg på en plade, dække med folie, efterlad i 7-10 minutter. Så steaks fra marmoreret oksekød “reach” og bliver endnu mere ømt..

 

Marmor hip flesh steak opskrift

hjem мясо

Pulp lår – mørbrad med hofteområde. Det antages, at kød af denne del er mere stiv på grund af den hyppige belastning af dyrets muskler.

Men det gælder ikke rigtigt marmoreret oksekød, da principperne for voksende styre for dette produkt adskiller sig fra standardmetoder..

På grund af dette såvel som overfladen af ​​fede streger forbliver kød af denne sort stadig saftigt og smidig og er også egnet til madlavning.

Ingredienser til 2 portioner:

 • lårkødstykker – 400-600 gr;
 • smør – 2 små stykker;
 • olivenolie – 2 tsk;
 • et par stykker timian, rosmarin, basilikum;
 • salt af medium slibning til smag;
 • sort peber efter smag.

Forberedelsestid: forberedelse – 30 minutter, stegning – 20 minutter. Calorie retter – 320 Kcal pr. 100 g.

uddannelse

Kødrumstemperatur for at slippe af med fugt med papirservietter eller håndklæder. Hæld olivenolie i et lavt skål, tilsæt salt og peber. Læg mørbrad i en beholder og jævnt frakke med blandingen, lad kødet stå på en plade i 20-25 minutter for at opsuge.

fry-up

Den anvendte pande kan være ren eller grill. Opvarm opvasken på medium varme, og uden at tilføje olie, sæt steaks allerede gennemvædet i bunden. Stek i 3 minutter på hver side, drej 3 gange. Tilsæt en lille mængde olivenolie, hvis det er nødvendigt..

3-4 minutter inden slutningen af ​​madlavning, sæt smørret i en gryde og smelt, tilsæt duftende urter. Kant panden, så olien falder på bøfene. Sluk for varmen, lad oksekødet stå i gryden i nogle få minutter..

Sæt derefter den færdige skål på en tallerken og forbered dig på servering. Du kan tilføje en lille mængde grøntsager, dampet, kødet er tilladt at skære i flere stykker.

hvordan приготовить макароны с фаршем в духовкеSådan tilbereder du reden med hakket kød i en pande, læs vores artikel..

Læs hvordan man laver hjemmelavet kyllingepølse med egne hænder..

Sådan laver du en utrolig lækker cocktail med is og frugt, læs vores artikel..

Rib-stegt bøf

En usædvanlig, men meget enkel måde med et fantastisk resultat – stege kød direkte på kulen uden at bruge en grill. Alt, hvad der er brug for, er et minimum af komponenter, gode rød-varme kul og tidsbesparelse.

Ingredienser til 6 portioner:

 • opskæring af kød af tyk kant uden knogle – 2 kg;
 • Oliven eller anden vegetabilsk olie – 6 el. skeer;
 • groft salt til smag;
 • sort peber efter smag.

Tilberedningstid: 10 minutter. Calorie retter – 250 Kcal pr. 100 g.

uddannelse

Denne kul, for at undgå fremmede smag i den færdige skål, varme godt, indtil udseendet af aske. Skær kød i stykker 2-3 cm tykt, gnid med salt, peber og smør.

fry-up

Blæse asken ud af kulet, og uden at anvende risten skal du sætte bøffer direkte på kul. Ved hjælp af pincet, drej kødet efter 3-5 minutter, efter stegning på den ene side og steg den på den anden.

Afhængig af tykkelsen af ​​bøffer og den ønskede grad af beredskab kan du øge tiden til 8-10 minutter. Olie og krydderier giver ikke bare skorpe og smag, men også beskyttelse mod overdreven varme. Fjern kødet fra kul, aske og kulpartikler, der faldt på ribben, skak af og læg på en træplade til servering.

Du kan ikke bruge, når du forbereder det meste af krydderierne, og sylt og peber allerede kogt skål, som vil tilføje piquancy til smag.

Nyttige tips

 • før madlavning af marmorbiff på nogen måde, for at forbedre kødets smagsegenskaber skal være mættet med ilt;
 • forudindstil graden af ​​stegning og tage hensyn til tiden under tilberedningsprocessen;
 • Tykt skiverne danner en skorpe, det er meget sværere at få det fra tynde bøffer;
 • kød af marmoreret oksekød må ikke modløses før madlavning, så det ikke mister saft;
 • Steaks kan ikke optønes i en mikrobølgeovn eller med varmt vand;
 • Efter at kødet er fjernet fra ovnen, anbefales det at stå i et par minutter, så det bliver blødere.

Det marmorerede oksekød, der optrådte adskillige århundreder siden, finder stadig sine beundrere ikke kun hjemme, men over hele verden..

På grund af den lækre smag af produktet er der mange, der ønsker at tilføje en række retter fra dette kød til deres kost. Især da de fleste opskrifter er tilgængelige og gennemførlige..

Og under hensyntagen til de forskellige tips bliver madlavningsbøffer fra marmoreret oksekød derhjemme endnu nemmere.