Lobio er en national georgisk specialitet, der er populær ikke kun i Georgien, men i alle befolkninger i Transkaukasien, herunder de sydlige dele af Rusland som helhed. Skålen er meget interessant, fordi det faktisk er en bønnesødder, men kombinationen af ​​almindelige ingredienser giver et så raffineret og nærende resultat, at lobio serveres i mange restauranter rundt om i verden..

I Georgien har hver husmor sin egen opskrift på denne skål og hendes egne hemmeligheder, men de andre husmødre kan lave mad på en klassisk måde..

Klassisk opskrift
hvordan приготовить классическое лобио из красной фасоли
ingredienser Antal
røde tørbønner 1 kop
løg 1 gennemsnit
hvidløg 3 tænder
valnødder 100 g
bitter peber 1 stk.
tomatsaft 1 kop
æble (eller vin) eddike 1 tsk
uraffineret olie 2 spsk. skeer
salt og peber at smage
friske grønt (fortrinsvis koriander) at smage
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier pr. 100 gram: 90 kcal
I Kaukasus er lobio forberedt til både hverdag og festlig bord, der altid bruger en stor mængde krydderier og krydderier, som normalt tilføjes efter eget skøn..

Med bønnerne gennemblødt natten over, skal du dræne vandet og skylle det flere gange i rindende vand, og tænd derefter i ilden i 40 minutter, omrør det lejlighedsvis.

dunk фасоль

Mens bønnerne er kogte, hugse løgene i halve ringe og steg det i smør.

løg нарезать

Hvidløg og valnødder skal hakkes, blandes og tilsættes til panden til løgene sammen med de allerede kogte bønner. Hæld i tomatjuice, krydre med peber, salt og finhakket frø af varm peber, bland og sæt for at stuge parabolen i ca. ti minutter.

tilføje перец

Færdig lobio er strødt med hakkede friske urter og serveret varmt på bordet..

stuvning

For den komplette georgiske entourage kan du servere majs tortillas og skiver ost.

lobio готово

Lobio på georgisk

Alligevel tager alle bønneretter meget tid: du skal huske at suge bønnerne om natten, så kog dem i lang tid osv. Der er dog også en udtrykkelig variant, som alle lobio-elskere kan få denne ret så hurtigt som muligt..

Ingredienser krævet:

 • 2 dåser røde dåsebønner (naturlige);
 • 2 medium løg;
 • 2 spsk. skeer af tyk tomatpasta;
 • 6 spsk. skeer af uraffineret olie;
 • 100 gr. valnødder;
 • 4 fed hvidløg;
 • 1 spsk. ske med naturlig vineddike;
 • 1 tsk condiment humle-suneli;
 • grønne løg, persille (eller koriander) – til smag;
 • salt, peber.

Tilberedningstid: ca. 30 minutter.

Caloric værdi: ca. 90 Kk / 100 gr.

Valnødder og hvidløg skal hugges (du kan gøre det i en blender) og tilsæt dem eddike og hakkede greener. Finhakket løg stegt i smør indtil gylden, så er det nødvendigt at tilsætte det hele tomatpastaen og stuge på en stille ild i et par minutter.

Hæld de dåsebønner i en kolander og læg dem i en gitter med tomatsauce, krydret med humle, salt og peber, og tilbered derefter alt sammen i et par minutter..

Efter fjernelse fra varmen skal du fylde fadet med hvidløg-peanutmasse, blandes og efterlades under låget i 10 minutter for at infuse og bløde..

Røde bønner lobio med kød i gryder i ovnen

Retterne i potterne har en særlig charme, så de er meget elskede af alle. Oftest koges nogle kødretter i potter, og lobio er ingen undtagelse her – det kan også koges på denne måde. Lobio i potter viser sig meget mættet.

Ingredienser krævet:

lobio

 • 0,5 kg røde tørbønner;
 • 0,5 kg svinekød;
 • 4 middels løg;
 • 2 mellemstore gulerødder;
 • 2 fed hvidløg;
 • 2 spsk. skeer af tyk tomatpasta;
 • 1 flok persille;
 • 2 spsk. skeer af uraffineret olie;
 • 1 løvblad
 • salt, peber, krydderier efter smag.

Tilberedningstid: ca. 1,5 time.

Kalorindhold: ca. 150 Kk / 100 gr.

Bønner skal gennemblødes natten over og vaskes flere gange i rindende vand, derefter koges med tilsætning af løvblad og uden salt, hvilket vil tage omkring fyrre minutter. Vand fra bønnerne er ikke helt drænet, hvilket efterlader en lille del af det i bunden.

Mens det koger, stege løg og gulerødder, steg dem til det er færdigt, tilsæt tomatpastaen og hakket hvidløg og krydderier i enden. Skær kødet i små stykker, hugs persillen.

Det er fortsat at placere alle emner i potter med gentagende lag – bønner med vand, hvor de blev kogt, kød, zazharka, grønne – dække dem med låg og bage i en ovn ved 180 grader i en halv time. Server det lobio brug for varmt.

NoisettesHakkede kødretter – opskrifter med fotos og trinvise anbefalinger. Vi valgte de mest lækre og aromatiske kødretter.

Sådan tilberedes pilaf fra svinekød i Polaris multicooker – læs vores artikel.

Armensk baklava – bemærk vores opskrift med trinvis fotos. Denne sødme skal lære at lave mad.

Sådan tilberedes i en langsom komfur

Moderne husholdningsapparater gør det lettere for husmødrene at leve, hvilket giver dem tid til at udføre andre husholdningsgaver. Så den klassiske lobio kan fremstilles i en langsom komfur, og den bliver lige så spicy og tilfredsstillende som den sædvanlige version.

Ingredienser påkrævet (pr. Portion):

 • 2 spsk. skeer af røde tørbønner;
 • 1 lille bue dimensioner;
 • 1 tsk tyk tomatpasta eller adjika;
 • 2 fed hvidløg;
 • 2 spsk. ske skel og 1 spsk. ske med uaffineret vegetabilsk olie;
 • 1 tsk æble cider eddike;
 • 2 spsk. skeer af hakkede valnødder;
 • 1 tsk condiment humle-suneli;
 • koriander, salt, peber – smag.

Tilberedningstid: ca. 1 time 10 minutter.

Caloric værdi: ca. 100 Kk / 100 gr.

Blødt natten over og vaskede bønner skal lægges i en multi-komfurskål og hæld vand, så den dækker bønnerne. Hvis der er en “Beans” -tilstand i multikookeren, skal du indstille den til 60 minutter eller indstille “Fire” -tilstanden til 70 minutter.

Mens madlavning er i gang, skal du skrælle og hugge løg og hvidløg – de skal tilsættes til bønnerne ti minutter inden slutningen af ​​madlavning sammen med adzhika eller tomatpasta.

Samtidig tilsættes eddike, solsikkeolie og smør til skålen sammen med valnødder, salt og peber. Når multikookerprogrammet afslutter sit arbejde, er det nødvendigt at tilsæt humle-suneli, hakket koriander til fadet, bland alt sammen og lad det stå i 5 minutter..

Kulinariske tips

For at gøre lobio til maksimalt ens eller endog uadskillelig fra en klassisk georgisk skål, skal du kende nogle få grundlæggende hemmeligheder under forberedelsen:

 1. Standardforholdet mellem vand og bønner til madlavning – to til en. Deres beredskab kan bestemmes af lidt revet hud (for ikke at prøve “på tanden”).
 2. Til lobio er de kogte bønner lavet til at være let blandede, men det skal gøres uden indsats, så skålen ikke bliver til en klæbrig bønnegrød som følge heraf.
 3. Blanding af forskellige sorter af bønner til madlavning lobio er ikke det værd, fordi hver af dem har sin egen varmebehandlingstid, så skålen ikke virker.
 4. På trods af at lobio indebærer brug af krydderier og urter, behøver du ikke at være alt for nidkær med dem. Desuden bør du ikke tilføje mange krydderier til skålen på én gang – bare nogle få grundlæggende ingredienser er nok.
 5. Bønner før madlavning skal gennemblødes natten over. Mindstiden for blødning er 4 timer, og ideelt set bør bønnerne gennemblødes i 12 timer..
 6. Lobio kan laves med forskellige typer kød, herunder kylling, svampe, grøntsager – for eksempel med ægplanter og med næsten enhver form for urter og krydderier.
 7. Georgian lobio er en kalorieindhold med lavt kalorieindhold, men den mest nærende er en skål af hvide bønner eller af enhver bønner lavet med kød..

Bon appetit!