Der er mange typer af denne fremragende og elskede georgiske skål – khachapuri. I sig selv kan de enten være i form af kager eller “åbne” – i form af en båd, “sødes” med ost eller oven på osten.

Derudover kan de tilberedes både i ovnen og i gryden. Ja, der er simpelthen ingen enkelt opskrift på khachapuri dej. Hvad skal man sige om fyldene: forskellige oste, hytteost, grønne, bønner, æg.

Desuden klarer vores husmødre at lave mad i denne ret, selv med kød, pølse og fisk. Selv om ordet “hacha-puri” selv insisterer på at det trods alt skal være brød (jeg mener dej, flatbread) og ostemasse (eller dets derivater – oste). På den anden side – hvad er forskellen, når det er jammer velsmagende!

Ved at plante dit hjem til en sådan lejlighed, kan du forkæle dem og fortsætte med at forbløffe med ny smag hver dag. Måske et forsøg værd.?

Klassisk opskrift
hvordan вкусно приготовить хачапури с творогом
ingredienser Antal
sigtet mel ca. 2 glas + til en blanding
kefir (fortrinsvis fedt) 180 g
vegetabilsk olie 60 g
salt, sodavand, sukker 0,5 tsk
kyllingæg 1C 1 stk.
cottage cheese (ikke flydende) 350 g
krydderier og salt at smage
Tilberedningstid: 40 minutter Kalorier pr. 100 gram: 288 kcal

Til at begynde med tilbyder vi en universel opskrift, hvorfra du kan “begynde at danse”.

Knæk dejen korrekt: Sigt melet, kombiner derefter separat kefir, æg, smør, salt, sukker, sodavand – alt slår godt. Hæld de flydende ingredienser i melet og ælt den elastiske “lydige” dej. Tilsæt eventuelt mel. Giv dejen en pause.

I mellemtiden forberede fyldningen. Det er ikke nødvendigt at male cottage cheese – det bliver endnu bedre, hvis dets klumper falder ind i kagen. Selv om hvem kan lide hvordan. Rør med salt og krydderier. Det er hensigtsmæssigt at bruge sort peber, paprika, koriander kan være. Hakket hvidløg tilsættes hvis ønsket..

Resteret dej opdelt i seks dele. Fra hver skulptur kage, sætte den sjette del af påfyldningen. Pak det op. Forsigtigt med en rullestang udruller den resulterende “tærte” i en tynd cirkel, så dejen ikke eksploderer, og påfyldningen ikke lækker.

Steg over lav varme på en tør (uden olie!) Pan fra begge sider indtil gyldenbrun. Stadig varm, færdiglavet khachapuri med hytteost “sødet” med smørstykker.

Khachapuri med ostemasse og urter

For testen vil det kræve:

 • mel – ca. 400 g;
 • kogt vand, lidt varmt – 150 ml;
 • smør stuetemperatur smør – 190 g;
 • salt – knivspids.

Påfyldningen vil gå:

 • medium cottage cheese – 250 g;
 • frisk dille – 10 g;
 • grøn persille – 10 g;
 • koriander – 15 g;
 • kyllingæg 1C – 2 stk. (for en amatør);
 • salt, malet sort peber efter smag;
 • hvidløg – på anmodning.

Forbereder en skål i 70 minutter.

Kalorindhold på et hundrede gram: 205 kcal.

Hæld i et glas mel lidt varmt saltet vand. Knæ, send derefter i køleskabet. Mens denne del af dejen afkøles i ca. 15 minutter, hug det bløde smør sammen med det resterende mel. Ælt. Vi tager den første del ud af køleskabet, tilslut den med den anden. Vi justerer mængden af ​​mel.

at blande тесто

Udrul derefter et tyndt lag, fold i halvt, fire gange osv. Rul derefter ud igen. Så vi gør det flere gange. Lad igen dejen hvile i køleskabet.

at gøre тесто

I mellemtiden koge ægene til påfyldningen. Mine og tørrede greens. Vi maler. Bland kogt æg, revet på en grov rist (hvem kan ikke lide, du kan ikke tilføje dem), kageost, krydderier, urter, salt.

Rul dejen omkring 4 mm tykt. Skær i 10 kvadrater. I hver firkant sætter vi en tiendedel af påfyldningen. Fold firkanten i halv diagonalt, klip kantene på trekanten. Steg i en pande uden olie på begge sider på en lille brand. Serverer khachapuri med smør.

khachapuri

Khachapuri med ost i ovnen

Nu gør dig klar: den mest lækre ting du kan tænke på er at indpakke ost delikatesser i ostemasse dej.

Til testen forbereder vi os:

 • smør – 170 g;
 • 1C æg – 1 stk.
 • halvflydende cottage cheese – 250 g;
 • sodavand (du kan ikke slukke!) – 3 pinches;
 • mel – 350 g;
 • salt – smag.

I påfyldningen vil gå:

 • hård ost (enhver) – 350 g;
 • hvidløg – fed eller to;
 • mayonnaise bord – 40-50 g;
 • creme creme – 50 g;
 • salt, peber – smag;
 • vilde hvidløg – hvis det ønskes.

Tilberedning 50 minutter.

Kalorindhold på et hundrede gram: 288 Kcal.

Opskriften til khachapuri med ostemasse og ost i ovnen er lidt anderledes end de to foregående. Så bland kageost med blødt smør. Vi kører i samme æg, salt, sodavand. Tilsæt mel. Knead blød dej.

Giv ham åndedrættet i køleskabet. Dernæst tre ost på et groft grater og på den lille hvidløg. Tilsæt dem mayonnaise, creme fraiche, salt, peber, du kan også riste knuste urter, for eksempel vild hvidløg. Knæ fyldningen.

På en bageplade med papiret knuses vi med mel. Rul halvdelen af ​​dejen i form af en cirkel. Vi spredes alle fyldstoffer og forlader frie kanter på omkring en centimeter. Så sæt den anden runde af den resterende halvdel af testen. Kanter vi klemmer.

Vi sætter ovnen i (forvarm op til 180 grader), indtil der kommer en karakteristisk aroma – det drejer sig om ca. 35 minutter. Men pas på! Tag ud når rødt og ikke brændes. Server khachapuri, skåret i stykker. Du kan flytte væk fra tradition og spise med creme creme. Meget velsmagende!

Hvad er en kaffe latte? Hvad er denne særegenhed, hvordan man laver den i hjemmet, og hvad er dens fordel i vores artikel.

Kyllingruller med svampe og ost – læs hvordan man laver denne lækre skål.

Læs hvordan man laver lækre croquettes i en langsom komfur ifølge vores opskrifter..

For at gøre det endnu mere smagfuldt

Og endelig vil jeg gerne dele små hemmeligheder:

 1. For at den klassiske khachapuri skal være korrekt, er det vigtigt, at dejen ikke går i stykker. Derefter i en pandekage nadya og godt dampet fra midten. Derefter falder kagerne i kagen på plads. Der vil ikke være nogen klæbrig dej.
 2. Acceptabel færdiglavet khachapuri med hytteost stablet og skiftede smørstykkerne. Så bliver de mættet med olie, de bliver saftige og mere aromatiske..
 3. Den mest lydige dej til denne georgiske skål er cottage cheese. Korrekt kogt, det vil bukke under hænderne på værtinden som blød ler. Til dette er det nødvendigt at tage hytteosten af ​​den optimale konsistens: ikke for flydende, men uden korn.

Bon appetit!