Der er mange amerikanske museer, hvor hovedudstillingen er sådan en favorit og populær grøntsag i hele verden – kartofler. Hans udseende er forbundet med tusindårs historie, og retterne, som han indbefatter, har deres egne usædvanlige navne. Sådan kom den vidunderlige Idaho kartoffelopskrift..

kartofler айдахо

Hvad en skål, udseende historie

Kartoffel måtte kæmpe hårdt i Eurasien over sin distribution. Han blev kaldt “jævla æble”, “skørens frugt” og bønderne nøjede nøjagtigt til at dyrke denne grøntsag, arrangere optøjer.

Kartofler blev mest spredt i det tsaristiske Rusland, først efter at serfdom blev afskaffet i 70’erne af det 19. århundrede, og magasinet Economic Store, produceret af A. Bolotov, en af ​​de første førende forskere fra agronomerne i midten af ​​18 århundrede, bidrog væsentligt til dette..

På det amerikanske kontinent behandlede de vegetabilsken meget bedre og selv lavede ofre til hans ære (Sydamerika). Takket være dette begyndte en række retter at dukke op med ham, hvor eksistensen og distributionen kun kan findes nu..

Kartofler “Idaho”, ifølge navnet på den nordlige stat, præsenteres i form af en hurtigt kogt skål i ovnen.

Udseendet af velsmagende og duftende “Idaho” refererer til begyndelsen af ​​produktionen af ​​pommes frites og chips. Når alt kommer til alt, for at tilberede dem, skal grøntsagerne skrælles i starten, men “Idaho” kartoffel indebærer bagning som helhed, helst en ung grøntsag.

Nyttige vitaminer, sporstoffer findes ikke kun i grøntsagen, men også i huden. Den eneste kontraindikation til brug af kartofler i skræl i en skål henviser til en gammel eller spiret grøntsag, der indeholder grønne områder og øjne.

Men dette påvirker ikke oprettelsen af ​​Idaho kartofler. Vælge unge grøntsager, parabolen er tilberedt i løbet af få sekunder – vasket, krydret med krydderier og bagt. Det kan serveres i stedet for skadelige chips som et salt snack, hvilket gør en vidunderlig stor garnering til noget kød eller tager med dig til en picnic..

Idaho kartoffel opskrift i ovnen
hvordan приготовить картофель «Айдахо» в духовке
ingredienser Antal
kartoffel (gamle) 1 kg
tomatsauce 50 ml
sennep 25 ml
krydderier (paprika, gurkemeje, krydderier til kartofler og salt) på 10 g
hvidløg 10 g
tørret dill 10 g
magert olie (oliven) 80 ml
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier pr. 100 gram: 117 kcal

Den oprindelige opskrift af en skål er normalt gentagne gange raffineret, redone. Idaho skålen har ikke omgået denne tradition – grøntsagerne var oprindeligt forberedt som en helhed. Men kartoffelskålen blev meget populær først efter skæring af grøntsagen, hvilket bidrog til sin bedre mætning med aromaerne af krydderier og urter..

De vigtigste vegetabilske retter skal vaskes godt. Samtidig er det ikke nødvendigt at skrælle det. At vælge knolde af samme størrelse, hak kartoflerne i samme størrelse, ikke for små lobulaer. Efter at have sat dem i en kasserolle, tilsæt vand og send til kog, kog lidt, uden at tabe hårdhed, bogstaveligt talt tre minutter..

kartofler проварить

Efter at have fjernet skiverne fra vandet, spred dem ud på en bakke, hvorved unødig væske fjernes fra dem. På dette tidspunkt lave en marinade til kartofler. Bland i en dyb skål sennep, sovs og krydderier med det meste af olien og hakket hvidløg..

at gøre соус

I den tilberedte marinade skal du sætte kartoffelskiverne, bland dem med dine hænder for at bløde i krydderier, indtil ovnen opvarmer til en temperatur på 180 °.

kartofler на деке

Formularen skal først dække papiret til bagning, olieret, læg kartoflerne ovenpå og bage det i 30 minutter. Du kan servere med krydret eller sød og sur sauce, ketchup, italiensk tomatpuré med hakket kød.

Hurtig måde

En hurtig variation af at lave bagt kartofler kan være en vidunderlig mulighed for at forberede en Idaho skål. For at gøre dette vil de helt sikkert have brug for unge grøntsager af samme størrelse og kun nogle få almindeligt tilgængelige krydderier. For at lave mad kartofler vil der være brug for sådanne produkter:

  • Nye kartofler – 0,5 kg;
  • hvidløg – 15 g;
  • vegetabilsk olie – 30 ml;
  • krydderier (paprika, salt) – 10 g;
  • dild – 20 g.

Når man laver mad “Idaho”, skal tiden have 30 minutter, og kalorieindholdet på et hundrede gram unge, smagfulde, bagt kartofler vil være 107 kcal.

Unge kartofler skal forsigtigt vaskes uden at beskadige huden og fjerne overskydende vand fra det. Skær derefter hver knold i 4 skiver og læg den i en dyb beholder.

Til sausen blandes smøret, krydderier med fint hakket friske urter og hvidløg, passeret gennem hvidløg. Hæld grøntsagsskiverne med denne duftende dressing og bland kartoflerne godt med dine hænder. Sæt kartoffelstykker på et bageplade med skindene og send i 20 minutter til en ovn, der endnu ikke er opvarmet til 200 °.

Du kan servere med tomatsauce, krydret ketchup, friske grøntsager og salater. Hvis skålen ikke er for krydret, kombineres simpel hjemmelavet mælk med det..

mojito с лаймом“Mojito” – en opskrift på en sodavand – opskrifter med fotos og trinvis anbefalinger.

Sådan laver du pølse fra kylling derhjemme, læs vores artikel.

Hvordan bage smagfuld rugbrød i ovnen, læs her..

Kulinariske fund

Skålen er “Idaho” kartofler – amerikansk og bedre serveret med en saftig, flavorful bøf. Når du vælger en grøntsag, er det bedre at være på en tyk hud, men unge rodgrøntsager koges hurtigere og bliver mere saftige, især hvis du dækker dem med bagefolie.

Bagt kartofler indeholder de mindste kalorier, og i huden er der yderligere mikro- og makronæringsstoffer (kalium, mangan, jern, zink, såvel som niacin, thiamin, riboflavin). Derfor er det ikke nødvendigt at fjerne kroppen af ​​yderligere næringsstoffer ved tilberedning af Idaho kartofler.