Man kan snakke uendeligt om fordelene ved lyse rødt lille bær, der vokser på en grøn busk kaldet lingonberries. De bruges ofte til fremstilling af lægemidler i både konventionel og traditionel medicin..

syltetøj из брусники

Lingonberry har et diuretikum, antibakterielle, normaliserende blodtrykseffekter.

Skilfulde husmødre får hånden til at bevare disse søde og sure, lidt tærte bær. Kompotter er kogte fra dem, frugtdrikke, syltetøj, konserver og simpelthen frosset frisk i fryseren..

Nogle forskere hævder, at en sked fuld af cowberry marmelade spist på en tom mave kan overvinde depression. Det er nok ikke kendt, hvor sandt dette er, men det er helt muligt..

Klassisk opskrift

Det er muligt at koge syltetøj af vilde bær af lingonberries i hjemmet køkkenet, uden særlige færdigheder eller evner. Ved at tilføje lingonbær syltetøj til te, kan du nemt komme sig fra en forkølelse, reducere temperaturen og simpelthen forbedre dit humør..

komponenter:

 • Lingonberry – 1,5 kg;
 • Sukker – 2 kg;
 • Oprenset vand – 750 ml.

syltetøj из ягодVi vælger de friskplukkede frugter fra skraldespanden og smider den forkælet, stærkt fanget. Skyl i koldt vand, lagt ud på et håndklæde. Sæt en pande vand på ilden og kog den. Dyp bærene og blanchér i to – tre minutter. Vi tager ud med hjælp af en speciel skimmer.

Varm det tilberedte rensede vand, hæld i alt sukker og kog sirupen til en viskos tyk konsistens i ca. ti minutter..

Dampede bær hældes i en stor emalje skål og ved at anvende fysisk styrke presser vi ned med en træmørtel. Du kan bruge en blender eller en kombination, men fra kontakt med metaldelen af ​​vitaminerne vil kollapse.

Hæld den resulterende grød med sukker sirup og kog, reducer varmen og kog i ti til femten minutter, omrør lejlighedsvis.

Vi distribuerer den færdige dessert til de tidligere tilberedte sterile krukker, dækker med metal låg og wrap med et varmt tæppe, vende det på hovedet. Hvis du holder lingonbær syltetøj i køleskabet, kan du bruge plastikhætter..

Lingonberry syltetøj uden madlavning

Du kan gå en nemmere måde og spare tid på madlavning: Kok ikke i overensstemmelse med standardprincippet, men bevare lingonbær syltetøj i sin rå form. Det er dog nødvendigt at tage højde for visse nuancer af denne metode..

komponenter:

 • Lingonberry – 800 g;
 • Sukker – 2 kg.

syltetøj брусничноеVi vasker de høstede bær, fjerner de forkælet og skylles dem let i køligt vand. Installer kværnen eller fødevareprocessoren og drej alle lingonberriesne. I den resulterende bærpuré falder vi i søvn med et tykt lag sukker og rør ikke i flere timer, indtil det er helt opløst..

Tara til min bevaring i varmt vand med sodavand, steriliseret i en stor beholder i mindst fem minutter. Plastdæksler dyppes også i kogende vand. Vi distribuerer rå lingonbær syltetøj i dåser, strø med et lag sukker på toppen og derved skabe en propper, der forhindrer luftindtrængning og lukker tæt med et låg.

I denne variant af forberedelse er det vigtigste at observere proportionerne af sukker og bær. Hvis du reducerer den søde komponent, kan desserten koge uden madlavning, og du skal smide den væk. Du kan kun gemme denne papirstop i køleskabet i højst tre til fire måneder..

“Fem minutter”

Syltetøj af disse mirakelbær på grund af det høje indhold af C-vitamin forbedrer immuniteten og normaliserer syn. Derfor bør flere krukker lingonberry dessert være i hvert hjem. Efter at have kogt fem minutters cowberry syltetøj, vil du hurtigt give det til bordet.

komponenter:

 • Frisk plukket bær – 1 kg;
 • Sukker – 900 g;
 • Citronskræl – 2 tsk;
 • Kanel – 1 tsk;
 • Klippe – 5 pips.

Lingonberries at sortere, skyl i vand. For at forlade bitterhedens bitterhed behøver du en lille plantage. For at gøre dette skal du sætte små portioner frugt i en metalsigte og dyppe den i to eller tre minutter i kogende vand..

bær ошпарить

Fyld de bløde bær med sukker og lad i to timer for at gøre saften. Hvis saften er lav på bunden, tilsættes et glas vand.

at opløse сахар

Bring syltetøj i kog, og kog i mindst fem minutter ved at sænke flammen til et minimum..

at koge

Afbryd forbindelsen, tilsæt alle andre ingredienser og bland grundigt. Hvis du ikke har noget ved hånden, kan du erstatte citronsyre.

syltetøj готово

Spred over steriliserede krukker, vrid og pakk et varmt tæppe til den endelige afkøling..

spredes ud варенье

Opskrift på syltetøj med æbler og lingonberries

Vilde bær kan være en fremragende dessert som en uafhængig version, og med tilsætning af forskellige frugter. For eksempel tilføjer søde røde æbler, vi får en meget specifik og usædvanlig skål. Lad os lave lingonbær syltetøj med æbler.

komponenter:

 • Æbler – 2 kg;
 • Lingonberry – 2 kg;
 • Sukker – 2,5 kg;
 • Vand – 250 ml.

Skyl æblerne, hugge i små skiver, skære midt i processen. Sæt i en dyb skål, hæld i vand og kog over lav varme i tredive til fyrre minutter, indtil frugten er helt blødgjort..

Sorter lingonberriesne, nedsænk i kogende vand i et par minutter og læg på et håndklæde. Tag på Zhmene og gnid gennem en sigte for at få en grød. Bland bærene med sukker og læg i beholderen med gulvberedt æblekoncentration. Rør grundigt, fjern det dannede skum og kog i 20 minutter..

Overfør til en steril beholder, luk med metallåg og send til et mørkt køligt opbevaringsrum eller en kælder..

Sådan koges bærestop med courgette i en langsom komfur

syltetøj с кабачками

Nogle gange ser det ud til, at frugt og grøntsager ikke er for kombineret i en sød skål, men denne opfattelse er forkert. Når du har prøvet lingonberry-squash-syltetøj, koger du det år efter år..

komponenter:

 • Lingonberry – 250 g;
 • Ung squash – 1 kg;
 • Sukker – 750 g;
 • Vand – 200 ml.

Nu mere om, hvordan man laver cowberry syltetøj med courgette i en langsom komfur. Ung squash gennemblødt i tyve minutter i koldt vand. Bærene sorteres og vaskes. Rul gennem kværnen, klar lingonbær kartofler lægger i enheden, tilsæt sukker, vand og kører funktionen af ​​slukning, forberede femten minutter.

Courgetter skrælles fint, hugges i små terninger og lægges på tranebærene. Vi blander alt og fortsætter med at bringe den til den krævede konsistens, indtil grøntsager og bær bliver en homogen konsistens. Det drejer sig om en anden fyrre til fyrre og fem minutter..

Vi distribuerer lingonbær syltetøj med courgette over de tilberedte beholdere tidligere, ruller om lågene og forlader indtil den endelige afkøling..

anvendelighed облепихиKog den mest lækre og sunde havtornekompote ifølge vores opskrifter.

Læs om fordelene ved feijoa syltetøj. Du vil helt sikkert lide sin eksotiske smag..

Lær at lave grønne valnødder. I vores artikel finder du et udvalg af opskrifter og nyttige tips..

Nogle tips

 1. Lingonbær til bevarelse anbefales at blive indsamlet i august – september, når den allerede er moden nok, men ikke overdreven.
 2. Cook lingonbær syltetøj kan være i enhver skål undtagen aluminium, fordi bærene indeholder en masse syre, der kan reagere med metal.
 3. Vand til sømning er ønskeligt at anvende godt eller filtreret, i hvert fald er det ikke simpelt fra hanen.
 4. Lingonberry går godt med alle tørrede frugter, nødder, krydderier, du kan endda tilføje flydende naturlig honning til det..

Bon appetit!