Den kendsgerning, at gelatine anvendes i vid udstrækning til madlavning, ved nok alle værter. Det tilsættes til jelliedkød, aspic, på grundlag af hvilket der fremstilles en række desserter. Jelly er ingen undtagelse..

Smagen af ​​denne delikatesse er kendt for os siden barndommen. I dag er der mange eksperter fra mange kulinariske specialister, der er hundredvis af opskrifter til dette produkt, der vil overraske selv de mest krævende gourmeter. Sådan laver du gelatine gelé hjemme

hvordan приготовить желе из желатина в домашних условиях

Sådan tilberedes basen og fortyndes gelatinen

Jelly er en lækker dessert, som ikke kun smager børn, men også mange voksne. Gelatine, som er en del af det, hjælper desserten til at erhverve en frosset struktur. Konsistensen af ​​gelé afhænger direkte af mængden af ​​gelatine..

Fans af “skælvende” desserter skal fortyndes omkring 20 gram af komponenten til 1 liter vand. Hvis du skal klippe det med en kniv, skal mængden af ​​stoffet øges 2,5 gange med samme mængde vand. Vær opmærksom på, at for lidt ikke skal tilføjes, ellers vil din dessert ikke fryse.

Efter at gelatinen svulmer lidt, skal den sættes på en langsom ild. Et vandbad er også egnet til dette. Mens væsken opvarmer, rør det hele tiden og hold øje med gelatine, det skal helt opløses.

Fjern derefter beholderen fra varmen og lad den afkøle ved stuetemperatur. Efter det skal du sætte den fremtidige gelé i køleskabet, mindst 4 timer.

Der er et par regler, der skal følges ved fortynding af gelatine:

 1. Kog ikke gelatinen under alle omstændigheder, ellers bliver det ikke tykt.
 2. Undgå at bruge aluminiumsprodukter, mens du opvarmer gelatine, resultatet bliver dets mørke farve og ubehagelige smag;
 3. For at undgå klumper under fortyndingen af ​​produktet opvarm beholderen med vand. Hvis de alligevel dannes, så er det muligt at spænde væsken gennem en sigte;
 4. Sæt ikke gelatine gelé i fryseren, ellers bliver den til krystaller;
 5. Du kan tilføje en række komponenter til den fortyndede gelatine, herunder frisk frugt, bare glem ikke at hugge dem på forhånd..

Enkel grundlæggende opskrift
hvordan приготовить желе из желатина в домашних условиях
ingredienser Antal
gelé 40 g
vand 1 l
Tilberedningstid: 360 minutter Kalorier pr. 100 gram: 28 kcal

For at forberede den klassiske gelatine gelé skal du bruge et minimum af komponenter – det er selve gelatinen og selve vandet. Hæld den angivne mængde gelatine (ca. 3 standardpakninger) i en kop og fyld den med vand ved stuetemperatur. Lad den stå i 40-50 minutter, så den svulmer.

Hvert 10. minut eller deromkring må du ikke glemme at røre det. Hæld derefter den resulterende infusion i panden, tilsæt vand til det og begynd at opvarme over lav varme.

Lad ikke beholderen være uovervåget og rør dens indhold konstant. Når alt opløses, fjern “compote” fra ilden. Hæld det i dybe forme og lad det afkøle ved stuetemperatur..

Så i flere timer (helst om natten), sæt desserten i køleskabet.

hvordan делать конфеты «Коровка» в домашних условияхKo candies hjemme – en opskrift på lækker sødme til glæde for børn.

Læs hvordan man laver en lækker sovs fra kylling og creme i vores artikel..

Hvordan man giver op med slik for evigt – læg mærke til råd fra ernæringseksperter og brugere.

Sådan laver du gelé med papirstop

ingredienser:

 • gelatine – 30 g;
 • marmelade (enhver) – 1 kop;
 • vand – 1 liter;
 • granuleret sukker efter smag.

Tilberedningstid – 6-7 timer.

Kalorier – 51 kcal.

Vi begynder at forberede desserten ved at suge gelatinen i koldt vand i 1 time. Den angivne mængde stof er fyldt med et glas vand. Mens det er infunderet, fortsæt til fremstilling af sirup fra syltetøj. For at gøre dette skal du tilføje to glas vand til produktet og blande godt..

Træk væsken gennem en sigte for at slippe af med hele stykker frugt. Hvis du er en sød tand, så kan du, hvis du vil, tilføje lidt sukker til sirupen. Sæt drikken på ilden og kog den i 10 minutter.

Hævet gelatine hældes i en separat pande og sendes også til ilden. Ved konstant omrøring, bring det til en flydende tilstand, men kog ikke. Derefter kombineres det med kogte sirup..

De resterende bær fra syltetøj er lagt ud på bunden af ​​den dybe tank og fylder dem med den resulterende væske. Vent til desserten er ved stuetemperatur, og send kun den til køleskabet. Før du serverer, kan du dekorere det med bær, fløde eller mynte..

Sådan laver du gelatine gelé og juice

gelé из желатина и сока

ingredienser:

 • gelatine – 20 g;
 • saft (valgfri) – 500 ml.

Tilberedningstid – 6-7 timer.

Kalorier – 39 kcal.

Hæld den nødvendige mængde gelatine med et glas frugtsaft. Lad det stå i 30-40 minutter, indtil det svulmer. Hæld konsistensen i panden og tilsæt den resterende mængde juice..

Begynd at opvarme den på lav varme, omrør konstant indtil det tidspunkt, hvor alt bliver en homogen masse. Fjern basen til dessert fra varmen og hæld den i forme..

Først efter fuldstændig afkøling i rummet, flyt beholderne til køleskabet. Efter 5-6 timer er en velsmagende godbid klar..

Plum gelé med gelatine derhjemme

ingredienser:

 • gelatine – 20 g;
 • granuleret sukker – 8 tsk
 • vand – 650 ml;
 • blomme (frisk) – 150 g.

Tilberedningstid – 3 timer.

Kalorier – 38 kcal.

Hæld gelatine 100 ml vand og lad det stå i 25-40 minutter, alt afhænger af hvilken type produkt du har valgt. Mens gelatinen svulmer, tager du tilberedningen af ​​blommer. Først skal du fjerne knoglerne fra det og skære i små stykker. Placer emnerne i en gryde, tilsæt vand og sukker. Blandingen koges og koges i ca. 5 minutter..

Derefter slibes plumsirupet til glat ved hjælp af en blender. Hævet gelatine, varme i et vandbad, indtil det er helt opløst..

Derefter forbinder det med plomens konsistens. Bland godt og hæld alt i former. Køles i køleskabet i 3 timer, hvorefter geléen er klar.

Frugt dessert

Frugter til denne geléopskrift kan være meget forskellige. Det er bedst at hente dem i henhold til sæsonen, og så er der en lækker dessert til rådighed for dig..

ingredienser:

 • gelatine – 25 g;
 • jordbær – 200 g;
 • saft (enhver) – 500 ml;
 • blåbær – 200 g;
 • hindbær – 200 g;
 • brombær – 200 g;
 • ferskner (medium) – 2 stk.

Tilberedningstid – 6-7 timer.

Kalorier – 39 kcal.

Den nødvendige mængde gelatinehældesaft (50 ml vil være nok) og lade den være i en halv time. På dette tidspunkt er vi engageret i forberedelsen af ​​frugtkomponenten..

Alle frugter og bær vaskes grundigt under rindende vand, fjern knoglerne fra dem og skæres i små stykker. Vi lægger dem på bunden af ​​formularerne, gør det omhyggeligt og giver dem et æstetisk udseende.

Hæld den hævede gelatine i en gryde, tilsæt den resterende saft og begynd at varme. Ved konstant omrøring er det nødvendigt at opnå sin fuldstændige opløsning. Sørg for, at væsken ikke koger.

Derefter fjernes gryden fra varmen, vent 10 minutter og fyld den med indholdet af den udlagte frugt. Lad desserten være i flere timer ved stuetemperatur, og marker den derefter i køleskabet natten over. Om morgenen bliver gelé klar.

Mælk gelé

ingredienser:

 • gelatine – 15 g;
 • granuleret sukker – 8 tsk
 • mælk (bedre at tage en høj procentdel af fedt) – 3 kopper;
 • vanillin – 2 g.

Tilberedningstid – 6-7 timer.

Kalorier – 89 kcal.

Hæld 3 kopper mælk i panden og hæld al gelatinen der. Lad være til side i en halv time, og overfør derefter beholderen til en lav ild. Vi opvarmer det og omrører konstant, indtil der opnås en masse af en konsistens..

Efter det er det tilrådeligt at springe alt gennem en lille sigte for at eliminere dannelsen af ​​klumper. I det resulterende flydende hældesukker og vanilje blandes alt grundigt og straks hældes i former.

Cool først ved stuetemperatur, og sæt derefter i køleskabet i 3 timer. Servering af desserten på bordet, du kan dekorere det lidt. Til denne perfekt revet chokolade, fløde eller bare frisk frugt..

Delikat creme fraiche dessert

ingredienser:

 • gelatine – 2 tsk;
 • cremefløde (fedtindhold 15%) – 300 g;
 • granuleret sukker – 8 tsk
 • vanillin – 1 g;
 • vand – 100 ml.

Tilberedningstid – 5-6 timer

Kalorier – 128 kcal.

Bland vand med gelatine, bland godt og sæt til side i 45 minutter for at svulme..

at opløse желатин

Efter at tiden er gået, sæt beholderen på ilden, forstyrre og vent indtil gelatinen er helt opløst. Tag den derefter ud af ovnen og lad den køle af i 15 minutter..

varme op

På dette tidspunkt forbereder vi cremefløde. Hæld det i en dyb kop og tilsæt sukker til den. Rør godt med en ske. På det tidspunkt kan det tage ca. 5 minutter. Brug ikke en visp til disse formål, da du tilfældigt kan slå sur cremen, som vi ikke behøver.

creme creme растворить

Tilføj derefter vanille og bland alt igen. Nu tager vi en visp og hældes i den lidt afkølede gelatine til sur cremen med konstant omrøring. Hvis der er klumper i det, skal du forspændes gennem en sigte..

at spilde в форму

Hæld blandingen i former. Hvis det ønskes, kan deres vægge smøres med vegetabilsk olie, lugtfri. Så bliver det meget nemmere at få dessert fra forme. Vi sender gelé i køleskabet i 5 timer, indtil det bliver tykt.

gelé

Nyttige tips

 1. For at få en ny gelé smag kan du tilføje lidt citronsaft eller rødvin under madlavning;
 2. Før du hælder geléen i former, skal du sørge for, at de har en varm bund. Dette vil medvirke til at undgå dannelse af klumper under størkning;
 3. Grundlaget for enhver gelé – vand og gelatine. Vis lidt fantasi ved at tilføje dine yndlingsingredienser og en lækker dessert til dig..

Overholde gelatine gelé under hver hostes magt. Dens forberedelse tager et minimum af tid og ingredienser. Vær ikke bange for at eksperimentere og glæde dine kære med nye slik..