En sådan alkoholholdig cocktail, som B-52, er den berømte følgesvend af alle klubfester, enhver selvrespektende fornøjelsesinstitution kan ikke undvære den i sin barliste. Lovers af støjende klubliv er velkendte for den øjeblikkelige virkning af denne drink, utrolige præstationer og smuk præsentation..

B-52

Historien om udseendet af cocktail B-52

Der er stadig ingen præcise oplysninger om perioden for opfindelsen af ​​denne cocktail, såvel som den person, som denne ide tilhørte. Der er tre hovedideer, der heller ikke har noget klart bevis for sig selv:

 1. Det er generelt accepteret, at B-52 for første gang blev opfundet af en bestemt amerikansk militærpilot, der tjente i Italien under Anden Verdenskrig;
 2. En anden del af kenderne om emnet bar og drikkevarer mener, at denne cocktailopskrift tilhører en Adam Hogman, en berømt bartender, der engang arbejdede i en af ​​virksomhederne i New York;
 3. Den tredje del er sikker på, at B-52 er en skabelse af bartendere fra Calgary, Alberta, Canada. Af den måde er det denne version, der anses for at være den mest sandsynlige, selv om der igen ikke er bekræftet information..

Det, der virkelig er kendt for sikker, er året for hans debut, hvorfra triumfprocessionen fra B-52 til barerne i hele verden begyndte – 1955. For første gang blev denne cocktail forberedt til besøgende af en af ​​strandbarerne kaldet “Alice”, den ligger i Malibu (USA)..

Navnet skyldes den berømte amerikanske bombefly “B-52 Stratofortress”, som var i tjeneste med Amerika lige i de mange år. Hvorfor en drink er opkaldt efter ham, det er ikke svært at gætte: Hvis man ser på en cocktail fra en afstand, kan man sammenligne sit udseende med en eksploderet bombe.

Men det giver ikke mindre effekt, fordi det er fremstillet af en blanding af flere alkoholholdige drikkevarer. Dette vil blive diskuteret nedenfor..

vandAlle nuancer af home brewing teknologi derhjemme. Vi fortæller dig drømmets hemmeligheder..

Cocktailrecept med Pina Kolada i vores udvalg.

Læs i vores artikler hvordan man laver ekstraordinær vin fra mælkebøtter. Foråret kommer – sørg for at prøve denne opskrift!

Sådan laver du en cocktail B-52: sammensætning, proportioner og klassisk opskrift
hvordan приготовить коктейль Б-52 в домашних условиях
ingredienser Antal
1 lag – Kahlúa eller Kaptajn Sort (kaffe) 20 ml
2 lag – Beyliz eller dets analoge (cremet) 20 ml
3 lag – Cointreau (orange) 20 ml
Tilberedningstid: 3 minutter Kalorier pr. 100 gram: 168 kcal

Baseret på den klassiske opskrift udarbejdes denne drink på basis af tre hovedkomponenter – det er creme likør (kendt som Beyliz), kaffe (for eksempel Captain Black eller Kahlu) og Orange (Contra). B-52 er den såkaldte skuddrik, det vil sige, du skal drikke det hurtigt og i et fald, derfor indeholder sammensætningen kun 20 gram af hver likør.

Sådan forbereder du cocktail B-52:

 1. I begyndelsen hældes mørk kaffelikør. Dette bør gøres omhyggeligt og forsøger ikke at røre en enkelt dråbe glasets vægge; at hælde ликер
 2. Dernæst kommer en cremet drink, der hældes i en tynd strøm langs knivbladet eller ved hjælp af en speciel barske ske med sin bagside; at hælde сливочный ликер
 3. Det endelige lag er orangelikør, som også tilsættes til glasset med en kniv eller en ske..

Hvis alle tre handlinger er udført korrekt, får du en smuk trelagsdrik. For at skabe en unik effekt, er cocktailen slået i brand, hvorefter den person, der bestilte dette stykke bar kunst, ikke kun får et farverigt billede, men også en unik effekt fra at drikke.

Interessante variationer af alkoholholdige drikkevarer

Men B-52 er en cocktail, der kan fremstilles ikke kun i henhold til en strengt defineret opskrift. For eksempel eksperimentere mange bartendere og erstatte en af ​​ingredienserne med en anden. Jeg må sige, smagen af ​​drikken viser sig ikke værre. Så hvad præcis kan ændres i en cocktail:

 1. Det tredje lag af orange likør kan erstattes af nutty, i hvilket tilfælde drikken vil blive kaldt B-51;
 2. B-52 kan fremstilles i “Bombay” -stilen, i hvilket tilfælde der ikke vil være 3 lag, men 4. Bombay gin vil være det fjerde lag;
 3. Det andet lag af cremet bailis kan erstattes af Sambuca, og navnet på cocktailen skifter til B-53;
 4. Derudover kan appelsinlud udveksles til Amaretto, og derefter bliver drikken kaldet B-54;
 5. For at få B-55 skal det tredje lag udskiftes med Absinthe. Denne type kaldes også en kamphelikopter B-52;
 6. Hvis i stedet for Bayliz i det andet lag tilføje mint-snaps, så kan du få en meget interessant og sød smag, navnet på denne mulighed B-57.

Som du kan se, kan denne bar skuddrik udføres i helt forskellige variationer, men der er altid en ting: det første kaffelag forbliver altid uundværligt, ellers bliver det ikke B-52 længere.

Hvordan man drikker

Som tidligere nævnt drukker denne alkoholholdige drikke hurtigt. Oftest tilbyder bartendere besøgende at drikke det i en slugt gennem et halm. Men hvis det også brænder, så er det umuligt at forsinke her, eller plastrøret vil simpelthen smelte.

Under brugen af ​​B-52 i den klassiske version er den første, der skal mærkes, den friske og lidt kølige smag af kaffelikør fra det nederste lag. Derefter får cocktailen varmere noter, kombineret med en blød eftersmag af cremet Bailiz, og i sidste ende når det kommer til det tredje citruslag, bliver B-52 varmt overhovedet. Det er takket være denne usædvanlige overgang af temperaturer fra kold til varm, i kombination med de interessante smagsstoffer af forskellige alkoholholdige drikkevarer, oplever en person en ringe følelse af eufori og glæde..

Men professionelle bartendere skynder sig at advare: Misbruget af denne cocktail kan være meget berusende. Derfor er det bedst at tillade dig ikke mere end to glas B-52, for ikke at forkæle indtryk af denne usædvanlige drikke..