Khachapuri – traditionelle blanke tærter med ost, ost eller ostemasse. Den klassiske parabol af georgisk køkken, præget af gourmeter langt ud over landets højland. Hvad er hemmeligheden i dette duftende og særprægede wienerbrød?

Den korrekte georgiske opskrift
hvordan приготовить тесто для хачапури по-грузински
ingredienser Antal
yoghurt 450 g
hvedemel 650 g
sodavand 15 g
vegetabilsk olie 70 g
kyllingæg 2 stk.
salt 10 g
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier pr. 100 gram: 100 kcal

Klassisk khachapuri bages fra usyret wienerbrød uden brug af gær. Deres funktion udføres af mælkesyrebakterier matsoni, en kaukasisk drik, som nødvendigvis tilsættes til dejen til traditionel georgisk khachapuri..

Matsoni er en analog af slavisk yoghurt. Dette er et fermenteret mælkeprodukt fra pasteuriseret mælk, som har en mild smag og en delikat flødetekst. Lækre og sunde drikkevarer er meget populære i Kaukasus, som en selvstændig skål og grundlag for krydrede saucer.

Den århundredgamle brug af bjergbestigere af helbredende matsoni betragtes som et af grundene til kaukasisk levetid.

Matsoni er let at lave mad hjemme. Mælkets liter koges og derefter slukke for gassen. Kog mælk bør ikke være tilstrækkelig til at bringe temperaturen op til 90 ° C. Når mælken er afkølet til 50 ° C, tilsættes 100 g cremefløde, lukkes og vikles. I varm matsoni bør hælde i 4 timer, så afkøles og rengøres i køleskabet i 3 timer.

Bland halvdelen af ​​melet med sodavand, hæld yoghurt i mel, bland. Gaffel, slå æg og salt, tilsæt til dejen. Knæ blød dej (ikke stejl), gradvist at tilføje vegetabilsk olie og mel. Knead godt og lad i 40 – 45 minutter.

Sådan koges dejen på kefir

Hvis du ikke kan lave mad eller få matsoni, skal du bruge frisk kefir. Kefir er en nærtstående for matsoni, Kaukasus betragtes også som sin fødested. I dette tilfælde skal du:

dej на хачапури

 • 250 g kefir 3,2%;
 • 15 g sodavand;
 • 650 g hvedemel;
 • 50 g sukker;
 • 10 g salt;
 • 2 kyllingæg;
 • 70 g vegetabilsk olie.

Tilberedningstiden er ca. 1 time og 15 minutter. Kalorier – 100 kcal.

Hæld varm kefir i en bekvem skål, hæld sodavand og halvdelen af ​​melet ind i det, bland det forsigtigt. Smør æg lidt med salt og sukker, hæld det samme. Tilsæt gradvis vegetabilsk olie, tilsæt mere mel, æl godt. Fjern infunderet i køleskabet i en time.

pitabrød с мясомLavash roll med ost og kylling er en interessant og velsmagende snack, der er ret simpelt at forberede.

Sådan tilberedes saftigt entrecote svinekød i ovnen, læs vores artikel.

Prøv at fylde peberfrugter med grøntsager – dette er en god, magert skål, der vil appellere til alle..

Gærdej til khachapuri på georgisk

Foruden usyrede dej er der i Georgien regionale sorter af den traditionelle opskrift. Gærdej til khachapuri Georgian er fremstillet af:

 • 650 g hvedemel;
 • 250 g matsoni;
 • 100 g naturligt mineralvand
 • 14 g. Tør gær
 • 50 g sukker;
 • 10 g salt;
 • 80 g smør.

Tilberedningstiden er ca. 1,5 time. Kalorindhold – 125 kcal.

Tør gær skal omgående blandes med sigtet mel (0,5 kg.), Tilsættes sukker og salt. Matsoni fortyndes først med varmt vand, hvorefter der gradvis tilsættes til melet og omrøres.

Dejen skal være ordentligt knæet, godt forberedt dej holder sig ikke i hånden. Mel kan gå lidt mere, det afhænger af sorten (op til 650 g). Dæk dejen med et håndklæde og fjern for at varme i en time..

Derefter skal den ristede dej knædes og sætte den til hvile. Det vil være klar til bagning om en halv time.

Klassiske georgiske khachapuri huse

Mens dejen stiger, forbereder du hurtigt påfyldningen. Du skal bruge følgende produkter:

 • 350 g Suluguni ost;
 • 650 g. Adygei ost;
 • 2 store kyllingæg;
 • 70 g smør.

Du kan bage traditionel khachapuri om cirka 2 timer under hensyntagen til dejenes forberedelsestid på matsoni (eller kefir). Fra gærdej – 2,5 timer. Calorie retter – 275 kcal.

Adygei ost og suluguni skal revet på et groft rivejern. En tandem af ægte kaukasiske oste vil give fyldet en traditionel cremet smag og en stræktekstur.

Smør æggehviderne let med en knivspids salt, smør smørret. Tilsæt smør og proteiner til ost, bland forsigtigt.

tilføje яйцо

Æggeblommer er normalt smurt med khachapuri før bagning for at danne en lækker skarp. I bjerglandsbyer er det ikke sædvanligt at tilføje greens til påfyldningen.

En blanding af cottageost med hakkede grønt er mere almindelig i kaukasiske tærter, som sælges uden for Kaukasus.

lægge ud творог на тесто

Ovenstående opskrifter er designet til 4 portioner. Fra den angivne mængde kan du bage 2 khachapuri med en diameter på 30 cm, som er praktisk at bage i en stegepande. Til servering er de skåret i portioner..

Og du kan lave 4 mindre kager med en diameter på 15 cm. Det er lettere at bage små khachapuri i ovnen på et ark. Opdele dejen og fyld i det rigtige antal dele..

Tyndt udrul et rundt lag af den ønskede diameter. Vi fordeler fordelagtigt udfyldningen og afgår fra kanterne. Wrap til midten og klip forsigtigt kantene på scones..

at gøre мешочек

Den resulterende taske er let presset ned på toppen af ​​hånden. Vend kagen om og rull forsigtigt ud med en rullestift til den ønskede størrelse (diameter på 15 eller 30 cm).

rulle ud

I Georgien er khachapuri normalt bagt i en tør varm pande uden tilsætning af olie. Så snart den første side er brunet, bliver kagen vendt, panden er dækket af et låg.

Den anden mulighed er at bage kager i en varm ovn (eller ovn) ved en temperatur på 250 ° C. Pladen kan trækkes med mel. Vi spred khachapuri på et ark, fedt med æggeblomme, send det til en varm ovn.

Bagningstid 15 – 25 minutter. Hvis der er en øvre grill, skal den desuden tændes.

khachapuri готовы

Hot, friskbagt fladbrød, rigt smurt med varmt smør og serveret til gæster.

Nyttige tips

Hvis osten til påfyldningen var for salt, skal den gennemblødes i 2 timer i koldt kogt vand. Hvis der ikke er tid, skal du blot tilføje ricotta eller mozzarella til påfyldningen..

Hvis du skal tilsætte vand i overensstemmelse med opskriften, skal du bruge naturligt mineralvand med et gennemsnitligt mineraliseringsniveau (op til 4 g / l.). Dejen vil være særlig luftig og blød..

Mel til hjembagning skal først sigtes gennem en sigte. En simpel procedure tager ikke meget tid, og kvaliteten af ​​testen vil forbedre sig markant..

Klassisk frisk dej eller gær – vælg ved humør. Ruddy Georgian khachapuri, kogte ifølge nogen af ​​ovenstående opskrifter, diversificere den daglige menu og på passende måde dekorere det festlige bord. Bon appetit!