Kystyby – traditionel tatarisk og baskisk skål, som er en frisk flad kage fyldt med grøntsagspot, kartoffelmos eller grød. Jordkød sættes på en del af melbasen, og den anden er dækket..

Du kan så stege en improviseret kage, eller som det også kaldes blæksprutte, i smeltet smør og til sidst smøre med hjemmelavet sur creme.

Dejen fremstilles ganske enkelt, knæet som på de sædvanlige gærfrit tærter. Der er muligheder for melbasen: på gedemælk og vand, på komælk, på kefir, på valle, med æg og smør. Det hele afhænger af, hvilken slags kager du vil have: blød eller strammere og elastisk.

Det vigtigste trick ved madlavning af denne skål er en meget tynd rullende dej og steger dem udelukkende i en tør stegepande. Hvis du følger teknologien korrekt, vil der ikke opstå problemer, basen vil ikke brydes, fyldningen bliver let og den færdige skål bliver sød.

Sådan koges dejen: Opskriftsindstillinger

Ferskvand uden æg
hvordan правильно приготовить тесто на кыстыбый
ingredienser Antal
vand 200 ml
mel 3 briller
olie 3 spsk. l.
salt knibe
Tilberedningstid: 40 minutter Kalorier pr. 100 gram: 47 kcal

På trods af at skålen ikke tilhører vores kultur, passer den perfekt ind i den magre menu på grund af fraværet af animalske produkter i dejen og påfyldningen.

Sigt tørt hvedemel gennem en sigte. Så vi vil slippe af med unødige urenheder eller ved et uheld fået affald og mætte den løs masse med ilt. Forme en bakke mel, lav en fordybning i midten..

I det opvarmede vand fortynder vi saltet og hæld det i midten af ​​det improviserede lysbillede. Palmer begynder at danne en bolle. Når massen bliver tilstrækkeligt homogen, hæld solsikkeolie og fortsæt med at ælte dejen.

Du skal ikke skynde dig, basen skal være fleksibel, ikke holde fast i håndfladerne og overfladerne.

Wrap dejen med papirklamfilm og lad det ligge i tyve minutter. Så ruller vi en lang pølse ud, med en kniv vi skærer stykkerne fra den, vi får ca. ti til tolv. Hver ruller ned i mel og ruller ind i en rund kage. Vi gennemborer gaffelvis tilfældigt på flere steder og steg i en opvarmet gryde.

På vand og mælk

Nogle husmødre foretrækker dej fremstillet af en blanding af kogt vand og hjemmelavet mælk. Styret af det faktum, at massen til denne skål er plastisk, ikke-stiv og velsmagende..

Ingredienser:

 • lækker и полезноmel – 500 g;
 • vand – 150 ml;
 • mælk – 150 ml;
 • salt;
 • æg – 1 stk.

Forberedelse: 50 minutter.

Kalorier: 68 Kcal / 100 g.

I en lille skålblanding opvarmes kogt vand med fed hjemmelavet mælk, du kan ko eller ged, men ingen lugt. Ellers vil parret have en særlig smag. I en stor skål kombineres mel og salt, sigtet flere gange. Vi kører i et kølet æg og danner en slags bolle og hælder gradvis væskeblandingen.

Når massen bliver tilstrækkeligt stejl, dumper vi den på en ren, flad overflade og fortsætter med at ælte og anvender fysisk kraft. Om nødvendigt tilsættes lidt mel til dejen, fordi kystyby viste sig at være homogen og plastisk. Dæk basen med en skål og lad en halv time hvile. Derefter rulles ud, steges, fyldes og serveres..

Blødt på mælk

til всей семьи

Melmemassen, der er dannet af mælk, mel og smør, er praktisk taget ikke anderledes end os alle kendte til hjemme armensk lavash. Alt er ret simpelt og hurtigt.

Ingredienser:

 • mel – 2 briller;
 • mælk – 100 ml;
 • olie – 50 g;
 • æg – 1 stk.
 • salt.

Forberedelse: 45 minutter.

Kalorier: 164 Kcal / 100 g.

Thawed smør blandet med sigtet mel, du får en slags mel crumb. Tilsæt salt, kør i mel og straks begynde at ælte dejen og tilsæt hjemmelavet mælk i processen..

I starten vil det holde fast i fingrene, overfladen, men med tilsætning af mel vil kagen blive dannet, og den klæbende effekt forsvinder. Mæledelen kan øges.

Se for dig selv på dejenes struktur, men overdriv det ikke, så det ikke bliver for tilstoppet, ellers bliver det for stramt, og der vil være vanskeligheder med rullning. Dernæst handler vi i henhold til den foregående ordning: færdiglavet dej til kystyby wraps, lad os ligge og kun derefter fortsætte til forberedelsen af ​​kager.

Denne opskrift anses for at være en af ​​de mest populære, dejen er blød, let at arbejde med, og færdiglavede pandekager foldes halvt uden problemer.

Gentle on kefir

Hvis du vil have en luftig, blød crusty dej, så er denne opskrift på fermenteret mælkeprodukt den mest egnede mulighed..

Ingredienser:

 • mel – 450 g;
 • sodavand – 0,5 tsk;
 • biokefir – 200 ml;
 • salt;
 • olie – 30 g.

Forberedelse: 30 minutter.

Kalorier: 56 Kcal / 100 g.

I en beholder blander vi biokefir ved stuetemperatur og bagepulver. Lad stå i omkring femten minutter indtil udseendet af karakteristiske bobler på overfladen. Det betyder, at fermenteringsprocessen er gået.

Sigtemel, så mæt det med ilt. Smør er anbragt i en plastfødebeholder og smeltet i en mikrobølgeovn. Hæld i kefir væske og bland, tilsæt lidt salt og begynde at hælde mel i partier..

Vi tager en visp eller en gaffel og bland dejen i kystyby som pandekager. Når det bliver stramt, og det bliver svært at ælte, læg det på et tørt bord og fortsæt med rene palmer..

Derefter opdeles vi dem umiddelbart i tilsvarende boldeballer og ruller tynde kager med en diameter på ti centimeter ud. Hvis du vil have samme billet, kan du bruge en almindelig plade som en skabelon.

Sådan laver du kystybyy i tatar med kartofler

En af de mest almindelige retter af tatarsk køkken er kystyby, i moderne madlavning bliver det i stigende grad kogt med kartoffelmos.

Ingredienser:

 • mel – 800 g;
 • creme creme – 250 g;
 • æg – 1 stk.
 • kartoffelknolde – 500 g;
 • olie – 50 g;
 • salt.

Forberedelse: 1,5 timer.

Kalorier: 148 Kcal / 100 g.

Først skal du rense knoldene af kartofler, læg i en kasserolle, tilsæt vand og kog.

Kør et æg i melet, drys salt og halvdelen af ​​hjemmelavet creme. Vi begynder at ælte den elastiske, ikke klæbende dej, der konstant drysser det sigtede mel. Lad være med at være doven og grundigt ælt basen. Hvil i femten minutter.

at gøre тесто

Tilsæt bouillon fra kartoflerne, tilsæt smør og mynte i kartoffelmos med tolkushka. Hvis det viste sig at være vandigt, lad det stå..

Kolobok opdelt i tolv identiske dele.

rulle ud тесто

Rul ud hver enkelt, piercer vilkårligt med en gaffel og steg i en tør opvarmet gryde på begge sider.

bage блины

Umiddelbart, mens tortillaerne er varme, begynder vi at fylde. Sæt Mos kartofler på en halv, dække den anden.

tilføje начинку

Stak hinanden klar, læg dig ud kystyby. Serveret med creme fraiche.

qistibi готов

Andre pie fyldninger

Som hakket kød til en tatarisk skål anvendes der normalt friskbagt hirsegrød: til dette hælder vi korn (et hundrede gram), et stykke smør og et par skeer af granuleret sukker i kogende mælk (en halv liter).

Alle blandes og koges i tolv minutter. Pshenka skal blive tyk, klæbrig og ikke smuldrende. Denne fyld er mere til smag af små slik..

Til appetitvækkere på ferietabellen madlav kystyby med vegetabilsk fyldning. Enhver grøntsag ved hånden skæres og stuves i vegetabilsk olie, indtil de er fuldstændigt blødgjort i overensstemmelse med princippet om grøntsagspot.

Hvis det ønskes, tilsæt varme krydderier, peberfrugter og fyldte grøntsager hakket fyldt med friske tortillas..

Der er en anden sød påfyldning mulighed for denne skål. Vi damper et glas vallmo i en mørtel i hjemmelavet mælk, blandes med hakkede valnødder og naturlig honning..

Med den resulterende pasta dækker vi halvdelen af ​​tortillaerne, dækker med anden halvdel og sætter på bordet med sort eller grøn te. Det vigtigste i dette tilfælde – overdriv det ikke med mængden af ​​påfyldning, for ikke at strømme ud.