Boghvede er et fødevareprodukt, der kræves i en persons kost. Disse små brune korn indeholder trods alt mange fordele..

Der er mange måder at lave lækker boghvede på. Lad os se på de mest populære, såvel som nogle ikke-så almindelige opskrifter..

Kogt boghvede på vand – hvordan man laver det

Boghvede madlavning på vandet er let. Det vigtigste er at observere de korrekte proportioner mellem croup og vand. Her er nogle enkle opskrifter..

Hvordan man laver smuldret sideskål
hvordan вкусно приготовить гречневую кашу
ingredienser Antal
boghvede umalet en halv kop
vand tre briller
løg 2 stk.
Tørrede svampe tre eller fire stykker
æg 2 stk.
Solsikkeolie seks store skeer
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier pr. 100 gram: 53 kcal

Svampe skal knuses til et pulver. Sigt krydset for at slippe af med støv og snavs, det er ikke nødvendigt at vaske det. Derefter bør boghvede placeres i en gryde, tilsæt vand og tilsæt svampepulver..

Tænd høj varme, læg en kasserolle på den, dækket med låg, vent til kogning. Derefter reducere flammen til medium, kog i ca. ti minutter, grød i løbet af denne tid bør mærkbart tykke.

Derefter sættes en lille ild og koges i yderligere syv minutter, indtil det resterende vand koger væk. Derefter fjernes gryden fra komfuret, pakkes i et håndklæde og lader det stå i 15 minutter..

Sæt æggene i kog. Stej løgene til sprød. Kogte æg cool og hak fint. Hæld dem i grød og bland dem.

Hjertelig og velsmagende grød

Mulighed simpelt i forberedelsen af ​​nærende frokost eller aftensmad. Du skal tage følgende:

 • Boghvede – glas;
 • Svinekød – fra to hundrede til tre hundrede gram;
 • En bulgarsk peber;
 • gulerødder;
 • En tomat;
 • Et medium løg;
 • Salt og sukker – teskefuld;
 • Solsikkeolie.

Hæld lidt olie i gryden og læg den finhakket svinekød i den, steg den op. Derefter sættes guleroden (hakket på en rist) og løg skiver i gryden, fortsæt stegning.

kødet обжарить

For produkterne tilsættes flere små stykker peber. Alt dette er stegt, indtil løget er gyldent.

løg обжарить

Derefter tilsættes det vaskede korn til blandingen. Der placeres også tomaten, finhakket, sukker. Salt skålen.

tilføje крупу

Tilsæt kogende vand i en sådan mængde, at det er helt og jævnt overdækkede produkter, bland alt godt, vent på kogning over høj varme. Derefter reduceres varmen til små, dække panden og lad koge koge i tyve minutter.

fylde op водой

Efter det skal du fjerne skålene fra varmen og lade skålen brygges i yderligere ti eller femten minutter. I sidste ende kan du fylde med smør.

tilføje масло

grød готова

Hvordan man laver mælkegrød fra boghvede

Denne grød smager meget blødere end kogt i vand. Mælkegrød er blødere og luftige. Prøv at lave mad og se selv..

En simpel opskrift om få minutter

Til denne simple skål har du brug for:

 • To glas korn;
 • Fire fulde glas mælk;
 • En halv kop fløde.

Sigt kornet, vask det er ikke nødvendigt. Sæt boghvede i en gryde, hæld den samme mælk og kog, indtil al væske er kogt væk. Fjern derefter panden fra varmen, varm kremmen, hæld dem i grød, tilsæt lidt salt, bland. Pak potten i et håndklæde og lad det gå i femten minutter.

Delikat, dunet grød med fantastisk tekstur

Du bliver nødt til at tinker med denne opskrift, men som følge heraf får du grød, der er dejlig i sin struktur med fantastisk delikat smag. Nødvendige produkter:

 • Yadritsa – to dele;
 • Fire stykker mælk;
 • Smør;
 • Et par æg;
 • Creme – 350 eller 400 milliliter.

Vask ikke boghvede, men kun for at sortere eller sigt. Slå æg, grind boghvede med dem. Sæt den på et bageplade.

Ovnen er godt opvarmet, så sluk for varmen og sæt den inde i grisen og lad den tørre. Efter tørring placeres boghvede i en gryde, hæld i mælk, tilsæt smør og kog, indtil mælken koger ud.

Efter madlavning tilsættes salt til din smag, lad den afkøles. I slutningen tørres det gennem en kolander.

Sådan tilberedes boghvede med svampe i en langsom komfur

I dette køkkenapparat, som letter kvindelig arbejde i køkkenet, kan du også lave smuldre og lækre grød. Lad os se, hvordan du gør det rigtigt..

Smagskombinationen af ​​boghvede og svampe er meget behagelig og er meget populær. Hvordan tilberedes denne duftende skål i en langsom komfur? Først skal du tage følgende:

boghvede с грибами

 • Boghvede – to målekopper;
 • Fire måle kopper vand;
 • En gulerod
 • Mushroom – et halvt kilo;
 • En løg;
 • 50 gram smør;
 • Salt og krydderier til din smag.

Finhak løgene fint. Skær champignonerne i mellemstykker. Rist gulerødderne. Sæt alt dette i en multikookerskål, der i bunden hælder lidt olie.

Frisk mad fra ti til femten minutter (afhængig af modellen i din multikooker, indstil tilstanden “Frying”, “Baking” eller “Express”). Skyl kornet på dette tidspunkt..

Hæld det i multikookerskålen, dækk med vand, tilsæt salt og krydderier. Flyt alt og indstil tilstanden “Krupa” (afhængigt af hvilken tilstand du har på din maskine).

Vent til slutningen, åbn låget, tilsæt smør, rør, luk låget og lad det stå i ti minutter.

Madlavning grød i en termos

Ja, vær ikke overrasket, grød kan koges i den. Forberedelsen foregår uden særlige strømomkostninger. Hvad kræves der for dette?

 • Boghvede – et glas;
 • Bare kogt vand – to briller;
 • Salt – til din smag.

Skyl termoserne med kogende vand og hæld boghvede der (i første omgang skal det vaskes). Opløs saltet i kogende vand og hæld over grynene. Forlad alle timer til tre. Denne metode er fantastisk til at lave en hurtig morgenmad – om aftenen sætter du alt i en termos, og om morgenen får du varm grød.

Der er også en slags ekspresopskrift: boghvede opvarmes i en grillplade, der er placeret i en termos. Hæld halvt kogende vand, vent to eller tre minutter, hæld den resterende væske ud. Tyve minutter senere kan du spise grød..

lage Rassolnik med ris og pickles er en opskrift på en solid skål, der allerede er blevet traditionel på vores bord.

Læs hvordan man laver dåse hvide bønnesuppe, de mest lækre opskrifter her..

Hvordan bage græskar skiver. Det kan være en sød snack eller interessante grøntsager til øl..

Opskriften af ​​rig boghvede med kød i potter

Hvordan kan du ignorere denne metode til madlavning grød, der afslører aroma og smag af boghvede til det maksimale? Grød opnås så tæt som muligt på skålen, der er kogt i den russiske ovn.

Ingredienser til en pot:

 • Groats – et halvt glas;
 • Svinekød eller kylling – to hundrede gram;
 • Vand er et glas;
 • Løg – et stykke;
 • salt;
 • Raffineret olie;
 • En gulerod
 • Peber – efter eget valg.

Hæld smør i en stegepande, varm det op stærkt og læg små stykker kød, steg det til en skorpe. Sæt derefter de fint hakkede gulerødder og løg, fortsæt stegning i yderligere fem minutter.

Vasket boghvede, placere i en gryde, salt, drys med peber og læg laurbær. Hæld i kogende vand, sæt kød og grøntsager på toppen. Luk låget og læg i ovnen. Ovnen er ikke opvarmet for at undgå revner på gryderne.

Indstil temperaturen til 180 eller 200 grader, og lad potterne stå i omkring fyrre minutter. Træk dem derefter ud af ovnen og lad dem stå i ti minutter..

Boghvede grød til fodring baby

boghvede с молокомEt eller andet sted i seks måneder efter barnets fødsel er modermælk ikke længere i stand til at føde ham helt. Det er nødvendigt at begynde gradvis at vænne barnet til andre produkter. Men dette bør kun ske efter reglerne efter høring af en børnelæge..

Hovedregelen, der skal følges uden afvigelser, er, at når et nyt produkt introduceres i kosten i tre uger, kan der ikke gives noget nyt. I denne periode overvåger du omhyggeligt alle reaktioner på produktet og vil kunne identificere allergier, hvis det manifesterer sig.

Boghvede er et nødvendigt og nyttigt produkt, det er en af ​​de første, der introduceres i kosten, men der er visse regler, hvorefter det er nødvendigt at bekendtgøre spædbarnet.

 1. For første gang vil mængden af ​​boghvede være lig med en halv teskefuld;
 2. Derefter vil nummeret fordobles hver dag og vender tilbage til normal i en uge;
 3. Boghvede gives bedst om morgenen, mælk eller blandinger gives efter.

Funktioner af madlavning retter til den første fodring

Madlavning af korn er enkel, det eneste besværlige øjeblik er i sin mængde. Faktum er, at grød til barnet kun bør tilberedes frisk. Salt og sukker tilsættes ikke. Kog på vand. Grød på tæthed skal ligne brystmælk. Over tid kan det gøres mere tæt, så snart barnet lærer at tygge godt..

Efter madlavning skal boghvede grød knustes i en blender og fortyndes med modermælk eller blanding.

Du kan bruge en anden metode: Slib i blenderen grits selv. Resultatet skal være mel. En spisesked af sådant mel fortyndes i tredive milliliter vand, og derefter hældes hundrede milliliter mælk. Kogte sådan grød fem minutter. Rør hele tiden.

Så du mødtes med mange måder at lave boghvede grød på. Det er vigtigt at huske en simpel regel: god grød vil vise sig med et forhold – en del af kornet i to dele af væsken. Hvis du holder proportionen korrekt, kan du jævnligt glæde dig selv og dine kære med velsmagende retter, der er nemme at forberede..