Når vi taler om sund mad, genkalder vi straks forskellige kornprodukter. En af de mest populære er boghvede. Og hvis du koger det med mælk, så vil du udover at genopbygge kroppen med nyttige mikroelementer føle, hvor velsmagende det er.!

Det er dog værd at bemærke, at boghvede kun er så populær i landene i det tidligere Sovjetunionen. I Europa og andre dele af verden er det ikke almindeligt at spise hele kornet. Den er formalet i mel og anvendes i forskellige bageriprodukter..

Dette skyldes, at boghvede har sin egen specifikke smag, som en person ikke føler, hvem har været vant til det siden barndommen..

Fordelene

Hvad er nyttigt i mælk boghvede: indeholder få kulhydrater, samtidig består det af et stort antal vigtige aminosyrer. Den indeholder en masse jern, calcium, fosfor og jod. Det er rig på vitaminer fra gruppe B.

Overfladen af ​​fiber bidrager til den fremragende rensning af mave-tarmkanalen fra toksiner. Tilsætningen til denne rig med nyttige mikroelementer øger kornmælken fordelene ved at tilføje kalorier, supplerer proteinerne i grød med aminosyrer..

Sådan laver boghvede grød med mælk
hvordan приготовить гречневую кашу на молоке
ingredienser Antal
boghvede 1 kop
af mælk 4-5 briller
sukker 2 spsk
smør 25 g
vanillin knibe
salt knibe
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier pr. 100 gram: 200 kcal

Forbered det vil ikke få dig til at arbejde. Din hovedopgave er at holde styr på, når mælken koger. Ernæringseksperter anbefaler dig at starte dette korn mindst 3 dage om ugen med det, og dette vil give dig den nødvendige mængde B-gruppe vitaminer samt kompensere for manglen på jern og jod.

Hvis du regelmæssigt har morgenmad, giver du dig selv en energiforsyning hele dagen..

Efter at have forberedt de nødvendige ingredienser, fortsæt til følgende trin:

Før du begynder at lave mad, skal du sørge for at skylle grusene godt, så det vand du udhælder er klart;

vaske крупу

Hæld mælken i en gryde, sæt ilden på. Når mælk koges, tilsættes vanille, salt og sukker;

Kast rent boghvede, kog, omrør det;

tilføje молоко

Når grød koges, skal du installere en lille ild, tilsæt en ske smør og dække med et låg;

tilføje масла

Kog 30 minutter, kontroller niveauet af beredskab, men ikke tidligere end efter 20 minutter;

Efter at hun er klar, lad hende stå i ti minutter for at infuse.

grød готова

Det vigtige punkt er konstant blanding for at undgå dannelse af mælkeskum. I stedet for sukker, som du har tilføjet, kan du, før du serverer, tilføje honning eller kondenseret mælk, det kommer ud endnu smagere..

Tip: Vælg retter med tykke vægge, det er bedre ikke at ty til at bruge en emaljepande, ellers vil du vaske det i lang tid, og grødene vil brænde og give det bittert.

Sådan laver boghvede grød med mælk i en langsom komfur

Mange i køkkenet har sådan en vidunderlig enhed som en langsom komfur, hvilket forenkler livet meget. Den store funktion er, at den kan lave næsten alt sammen, herunder boghvede med mælk. Derudover behøver du ikke være bange for, at grød vil brænde, det følger, at din tilstedeværelse ikke nødvendigvis er.

Hvis du beslutter dig for at forkæle dig selv med denne morgenmad, skal du:

 • 1 kop boghvede
 • 3-4 glas mælk
 • Sukker og salt
 • Smør;
 • Vanillin til aroma.

Den tid der kræves til madlavning – 1 time 15 minutter.

Beregning af en del, ved at kalorieindholdet i 100 gram boghvede i mælk er 180-200 kcal.

Når du har forberedt alt dette, fortsæt til madlavning:

grød в мультиварке

 1. Gå gennem kornet omhyggeligt, rengør det fra snavs og snavs;
 2. Sæt den vaskede boghvede i skålen;
 3. Hæld mælk, salt, tilsæt sukker, vanillin og luk låget;
 4. Find tilstanden “grød med mælk” eller “boghvede” og tænd den i 40-45 minutter;
 5. Når skålen er klar, tilsæt en ske smør til den og lad den stå i ti minutter.

Når du spiser grød kogt af en langsom komfur, vil du bemærke, at det viser sig at være meget mere ømt og duftende..

Tip: hvis du vil få en viskøs grød som følge heraf, så til madlavning er det bedre at bruge knuste korn, og hvis der er flydende, så hele kerner.

Faktisk er denne metode perfekt til folk, der sutra står op og ikke ønsker at vente eller gøre noget. Du kan endda smide alle de nødvendige ingredienser i langsom komfur om aftenen og sætte en forsinket start. Således stiger du sutra, og grød vil være klar. Men det er værd at bemærke, at denne metode er mere egnet, hvis kogt boghvede på vand. Mælket kan jo jo krølle op. Kog det på denne måde i vand, og tilsæt mælken om morgenen..

Sådan laver boghvede grød med mælk til et barn

grød для детейNår du har en lille baby, er modermælk absolut den bedste mad til ham. Men i vækstprocessen er det nødvendigt at efterhånden vænne ham til andre fødevarer. Hvis du bestemmer dig for at fodre din barnekødhvede, så sørg for at den er perfekt som en supplerende mad..

Allerede fra 5 måneders alderen kan et barn fodres med flydende porrer og hælde dem i en flaske. På grund af at boghvede er rig på proteiner, jern, magnesium, calcium, fiber og andre sporstoffer, vil det være meget nyttigt for din baby. Og efter at have forberedt det med mælk, vil du helt sikkert behage ham..

Barnets krop er meget delikat, så vælg de bedste korn fra dem, du finder. Vask det, pas på, alt affald og uåbnet korn skal fjernes. Når du har vasket, dræne og hugge det..

Til madlavning af boghvede grød i mælk til et barn, skal du:

 • Teskefulde kornsorter;
 • 100 ml vand

Den tid der kræves til madlavning – ca. 50 minutter.

Beregning af en del, ved at kalorieindholdet i 100 gram boghvede i mælk er 180-200 kcal.

Kog i 15-20 minutter, omrør det konstant. Du kan tilføje modermælk, eller blandingen, indtil babyen bliver vant til grød. Senere kog to spiseskefulde korn i samme mængde vand..

Når barnet er 7-8 måneder gammelt, kan du begynde at lave mad af flydende grød med mælk. Efter at han bliver større, skal du begynde at tilføje smør, sukker.

Der er en anden mulighed: Kog først boghvede, slip det og bland blandingen eller mælken.

Barnets krop er meget følsomt, så pas på, at det ikke viser tegn på allergi over for noget produkt. Bemærk, at barnegrød ikke er værd at saltet.

Boghvede korngrød opskrift med mælk

Hvis du beslutter dig for at følge din figur og spise rigtigt, kan du sikkert medtage boghvede i din kost. Men hvis du vil have det endnu smagere, kan du lave det med mælk, men det er værd at bemærke, at mælk selv næppe kan kaldes et diætprodukt..

Som med enhver madlavning boghvede gryn skal den vaskes grundigt, inden du går på og begynder at lave mad.

Du skal bruge følgende ingredienser:

grød на молоке

 • 1 kop boghvede;
 • 2 glas vand
 • 1 kop mælk med fedtindhold op til 1,5%
 • salt.

Den tid der kræves til madlavning – 40 minutter.

Beregning af en del, ved at kalorieindholdet i 100 gram boghvede i mælk er 180-200 kcal.

Madlavningsprocessen er ikke særlig original:

 1. Hæld vand i en gryde og kog;
 2. Efter vandet koger, smider i grisen og reducerer varmen til minimum;
 3. Dæk med låg, så der er et hul for damp, og vent til vandet fordamper;
 4. Derefter hældes i panden af ​​mælken ved stuetemperatur, tilsæt salt til smag;
 5. Kog i ti minutter, omrør konstant, og fjern derefter fra varmen, dækslet tæt, og lad det være lidt tid at lave grød.

Tilsæt ikke sukker, hvis du ikke vil øge parabolens energiværdi. Hvis du vil, kan du tilføje et lille æble eller en banan. Få en kost og meget velsmagende skål..

Tort-CHernyiy-les-retsept-s-fotoGourmetkage “Schwarzwald” vil dekorere enhver ferie. Dette er en utrolig lækker dessert, som du helt sikkert skulle lave mad..

Læs hvordan man laver pizza på kefir i panden. Dejen viser sig frodig og usædvanlig blid – prøv denne opskrift.

Kender du opskriften til pandekager på mælk? Læs vores artikel med trinvis fotos og et udvalg af opskrifter..

Nyttige tips

Du kan lave grød som du vil, men efter nogle anbefalinger vil du forbedre dit resultat:

 • For at rense kornet, hæld det i en fin sigte og skyll det i rindende vand. Derefter skal du sørge for, at den er ren, læg den i en kop, fyld den med vand og rør. Hvis vandet forbliver klart, er du godt vasket;
 • Hvis du vil have din skål til at være velsmagende og original, kan du eksperimentere ved at tilføje nødder eller rosiner til det;
 • Pas på, når du lægger boghvede med mælk, fordi du skal holde øje med mælken og rør grød hele tiden, indtil den er kogt;
 • Køkkenredskaber, hvor du skal lave grød, skal være af sådant materiale, der ikke brænder mælk. Brug ikke emaljerede pander, til dette monteringsglas eller andet, med tykke vægge;
 • Du kan erstatte almindelig mælk med tør, det vil reducere kaloriindholdet. Men det er bedre ikke at gøre dette, fordi der vil være mindre fordel i denne sag..

Som du kan se, har du så enkle ingredienser som mælk, smør, salt og boghvede, du kan nemt lave en fantastisk velsmagende skål. Kontroller og sørg for, at det nok passer alle sammen. Vær ikke bange for at eksperimentere, opfinde din egen “signatur” opskrift og behandle dine gæster til dem.!

Bon appetit!