Ketchup er en af ​​de mest berømte saucer, som harmonisk kan supplere næsten enhver varm skål, uanset om det er pasta, kød i forskellige former eller kartofler.

Imidlertid indeholder ketchups, der sælges i supermarkedernes vinduer, en høj koncentration af kemiske additiver, for eksempel konserveringsmidler, farvestoffer og smagsforstærkere.

hjem кетчуп из томатов "Пальчики оближешь"

For ikke at holde bekymring for de kæres sundhed kan erfarne og nybegyndere husmødre forsøge at lave ketchup fra tomater til vinteren hjemme ved hjælp af kun naturlige ingredienser..

Især godt, hvis den vigtigste ingrediens af opskriften, tomater, årligt kommer ind i landets høst. Forberedelse af ketchup fra dem, kan du betydeligt spare familiens budget, fordi saucen kan være nok til hele vintersæsonen..

Den klassiske opskrift “Lick fingers” til vinteren

Hvis du vil lave en ketchup af tomater til vinteren “Du vil slikke dine fingre” alene, kan du udforske mange forskellige originale måder. For eksempel opskriften på en pikant, krydret, tyk tomatsauce mv..

Men den klassiske opskrift på ketchup ophører aldrig med at være populær, fordi den kan gøres meget enkel, og den store smag giver ham mulighed for at bære navnet “Fingers you Yum”.

For at lave en klassisk hjemmelavet ketchup af tomater, skal du forberede følgende ingredienser:

 • Tomater – 3 kg;
 • Løg – 3 stk;
 • Salt – 3 tsk;
 • Granuleret sukker – 1,5 glas
 • Bordseddike – 35 g.

Forberedelse af ketchup fra tomater “Yum Fingers” er vigtigt at starte med tilberedning af ingredienser. Grøntsager skal skylles grundigt fra snavs, især hvis de tages fra sengene..

vaske помидоров

Skræl løgene og skær dem i små stykker. Med hver tomat skal du fjerne stammen og skære i skiver, der er identiske med løg.

løg

Derefter skal du hælde de hakkede løg og tomater i panden, hæld vand, så det dækker grøntsagerne og læg beholderen på en lille brand.

Vi sætter овощи в кастрюлю

Du skal koge dem i 60 minutter..

pan на плите

Som følge heraf skal løg og tomater blødgøre ordentligt og danner en ikke meget homogen mush.

bryg

For at gøre ketchup homogen efter vægt skal den afkøles og hældes i en blender. Det er nødvendigt at male blandingen ved først at tænde slow mode først og derefter gradvist øge den. Dette vil gøre udstyr nemmere..

Tilsæt sukker og salt til den resulterende puree og bland det grundigt med en træspatel..

stir

Efter at have slået blenderen, skal massen sættes i brand igen for at få den nødvendige tæthed til ketchupen. Så snart dette sker, skal du hælde eddike ind i det og lade saucen koge i yderligere 5-7 minutter.

Det er kun at afkøle ketchupen og hælde den i tilberedte beholdere..

transfundere

Det er vigtigt, at de er forsteriliseret..

Spicy Hjemmelavet Ketchup til vinteren “Lick dine fingre”

Mens klassisk ketchup er alsidig og vil være til alles smag, er hot sauce en mere usædvanlig tilføjelse til enhver snack. Det er især godt kombineret med kebab og andre typer kødretter..

Derudover kan værtinden forberede en saus derhjemme, variere skarpheden af ​​de tilsatte ingredienser, hvilket betyder, at hun vil dygtigt glæde hver gæst..

Til forberedelse af akut ketchup til vinteren kræves følgende komponenter:

 • Tomater – ½ kg;
 • Løg – ½ kg;
 • Rød bulgarsk peber – 1 kg;
 • Rød chili (varm) peber – 200 g;
 • Olivenolie – 115 ml; skarp соус "Пальчики оближешь"
 • Bordseddike (9%) – 25 ml;
 • Hvidløg – 1 stk. (Hoved);
 • Sort peber (ærter) – 8 stk.
 • Salt – 1 tsk;
 • Granuleret sukker – 1 glas.

Begynd madlavning af krydret ketchup af tomater til vinteren “Yum fingers” er nødvendig med grundig vask af grøntsager, samt rensning dem af overskydende greens og frugtstængler. Løg og hvidløg skal fjernes.

Derefter har du brug for en blender eller kødkværn, med hvilken du skal male bulgarske og krydrede peberfrugter, ikke rydde dem fra frøene såvel som løg. For at reducere belastningen på udstyret kan du forudse grøntsager i halv eller kvart.

Hæld hakket grøntsager i en lille gryde, hæld vand, så det dækker dem, og sæt en lille ild på. Kog i en halv time.

Sorte peber ærter bør sættes i midten af ​​et stykke gasbind, så forbinder stoffernes ender, vikle dem. Sæt i en gryde med grøntsager på bunden. Du kan hugge hvidløgene ved hjælp af et specielt værktøj, et rivejern eller en lille skarp kniv. Så kan du tilføje det til resten af ​​massen..

Tilsæt sukker, salt og bordseddike til vandløb, bland ved hjælp af en træspatel. Fortsæt med at lave mad, indtil grød ikke får den nødvendige grad af tæthed, og fjern derefter fra varmen.

Klar krydret sauce “Fingers you will” forbliver hældes i steriliserede beholdere og gemt på køkkenhyllen til vinterkulden.

hjem майонезVi tilbyder at lære at lave en anden yndlingssaus til vores borgere – mayonnaise. Ja, det gælder ikke for sund mad, men hvis du ikke kan nægte det helt, så kan du i hvert fald lave det selv. Opskrifter naturlig mayonnaise derhjemme. Stadig mere nyttig butik.

Og så læse om hvordan man kan bevare agurker i tomatjuice til vinteren. Tastier agurker du ikke har spist!

Den følgende artikel vil introducere dig til flere måder at tilberede duftende syltetøj fra Victoria til vinteren. Forbi denne delikatesse vil ikke passere nogen sød tand!

Nyttige tips

Nybegyndere husmødre, der har besluttet for første gang at prøve opskrifterne til at lave hjemmelavet ketchup til vinteren, kan bruge følgende anbefalinger:

 1. Du kan lave en lækker ketchup af tomater, der kun bruger frisk og rød frugt, når du laver mad. Når du køber dem i en butik, er det vigtigt at undgå tomater med pletter og inhalerede områder;
 2. Ikke-dovne husmødre kan fjerne huden fra tomater før madlavning, dette vil øge smagen af ​​ketchupen;
 3. Hvidløg smag og aroma kan skræmme af mange, derfor er det værd at spørge hjemme dem, hvordan de vedrører hvidløg i ketchup. Hvis det er nødvendigt, kan du undvære det;
 4. For at få en rig skygge af saucen hjælper det rigtige valg af tomater, du skal kun vælge frugterne af kun lys rød farve;
 5. Eventuelt kan saucen suppleres med nogle krydderier, for eksempel kanel, nelliker, sennepspulver eller muskatnød;
 6. For at forhindre tomatketchup i at ødelægge i lang tid, skal du spildes udelukkende i steriliserede former..
Med forbehold af hver regel vil madlavningens værtinder uden tvivl have en anstændig kvalitet og fremragende smag..

Hjemmelavet ketchup af tomater “Fingers du slikker” til vinteren kan være den bedste opskrift i køkkenet af hver værtinde:

 • Det er meget budget for dem, der dyrker tomater i deres egne haver;
 • Madlavningsprocessen tager lidt tid;
 • Færdiglavet sauce kan glæde sig over sin smag hele vinteren;
 • Det er et hjem madlavning indstilling er meget nyttigt, fordi det ikke indeholder en høj koncentration af kemikalier og kalorier.