Ærtesuppe er en af ​​de mest foretrukne retter i russisk køkken. Dens største fordel er, at du kan lave mad både i kød bouillon og kylling. Varierer opskriften, tilføjer eller fjerner røget kød, kan du få en helt ny smag hver gang..

Klassisk opskrift
hvordan приготовить гороховый суп с курицей
ingredienser Antal
Kylling ben 1 stk
vand 2 liter
Split ærter et glas
løg 1 stk
gulerod 1 gennemsnit
kartofler 3 små knolde
Olien til stegning
salt og krydderier at smage og ønske
Tilberedningstid: 90 minutter Kalorier pr. 100 gram: 239 kcal

Vask benet, og hæld det derefter med isvand. Vi sætter ild på. Så snart vandet koger, fjern skummet, reducer varmen og salt kødet. Dæk med låg og kog i 40 minutter over lav varme..

Gennemblødte ærter i køligt rindende vand.

ærter замачиваем

Skræl løg og gulerødder, så rist dem. Hæld olie i en stegepande og send grøntsager til en lys gylden nuance..

at stege лук

Skræl kartofler og skær i små terninger.

kartofler порезать

I mellemtiden er vores bouillon klar. Sæt ærterne i det og kog indtil halvt kogt. På dette tidspunkt sætter vi kartofler i vores fremtidige suppe og koger, indtil alle produkterne er klar. Og den sidste fase – tilføje zazharki og regulering af mængden af ​​salt. Hvis du ønsker det, kan du sætte et par ærter i puljen.

ært суп

Sådan koges ærtsuppe med røget kylling

Røget kyllingesuppe er en klassiker af genren. Madlavning er lige så simpelt som en klassisk suppe..
 1. Røget kyllingeben -1 stykke;
 2. Vand – 2 liter;
 3. Kartofler – 3 små knolde;
 4. Split ærter – 1 kop;
 5. Løg – 1 stort løg;
 6. Gulerod – 1 gennemsnitligt stykke;
 7. Salt og peber efter smag.

Tid – 1 time 20 minutter. Kalorindhold -260 kcal pr. 100 gram.

Med benene afskåret alt kødet. Send et ben i kogende vand og kog i ca. 20 minutter. Vask og rens kartoflerne, skåret i terninger. Så snart bouillon er klar, tilsæt ærter i det, og efter 10 minutter – kartofler. Kog til alle ingredienser er klar..

I mellemtiden lad os zazharkoy. Grate gulerod. Løg skæres i tynde halvringe. I en varm stegepande friteres grøntsager indtil det er blødt. Sørg for at intet er brændt, ellers vil det ødelægge suppens udseende. Tilsæt røget kyllingestykker til grøntsager.

Zazharku skal tilsætes til suppen i slutningen, ca. 10 minutter, før du slukker for ilden. Prøv saltskålen og juster smagen om nødvendigt..

Du kan lave kylling bouillon. I dette tilfælde kan røget kylling simpelthen sættes i suppen i slutningen. Opskriften er den samme, kun første kok kyllingben eller en anden del..

Opskrift på ærtsuppe med hvidløgkrutoner i en langsom komfur

Vi vil lave ærtsuppe, men denne gang i en langsom komfur. Derudover vil vi lave hvidløgskrokroner i ovnen. Kom godt i gang:

 1. Kyllingeben – 1 stk.
 2. Lidt røget pølser (hvis nogen) – 100 gram;
 3. Kartofler – 3 knolde;
 4. Vand – 2,5 liter;
 5. Løg – 1 stykke;
 6. Gulerod – 1 stykke;
 7. Salt, krydderier;
 8. Split ærter – 1 kop.

Tid – 1 time 20 minutter. Kalorieindhold – 220 kcal pr. 100 gram.

Du kan gøre denne suppe med eller uden ristning. Løg og gulerødder kan steges i en gryde separat, og derefter tilsættes suppen. Vi vil forberede en hurtig mulighed, hvor grøntsagerne ikke bliver stegte.

Gnid revet gulerødder eller skær i strimler. Løg skæres i halve ringe. Kartoffel vask og rengør. Ærter skal fordybe. I skålen sætter multikookeren benet og fyldes med vand. Tænd “Soup” i 50 minutter. 10 minutter efter kogningens begyndelse tilsættes løg, gulerødder, kartofler og ærter til vandet samt røget kød (hvis det er tilfældet). Vi salt og luk låget. Suppen vil være særligt velsmagende, hvis du efterlader den på gulvet i endnu en halv time. Smagen vil vise sig som fra en russisk komfur..

Tag en crouton. Skiver af hvidt eller rugbrød gnides med hvidløg og salt. Send dem i ovnen og tør ved 200 grader i ca. 10 minutter. Du kan stege dem i en stegepande i en lille mængde olie. For at brødet ikke absorberer for meget olie, skal den først tørres i en tør stegepande og derefter tilsæt olie.

En anden mulighed for mere raffinerede croutoner er ost med hvidløg. Skiver af brød gnides med hvidløg. Smør med majones, og drys med revet ost ovenpå. Bages i ovnen, indtil osten er helt smeltet.

Serveres tilberedt suppe a la carte, og til ham en lille skål med krakkere. Hvis du har kogte croutoner, server dem på en smuk skål..

hjem конфетыLæs hvordan man laver lækre sunde slik fra tørrede frugter..

Kinesisk aubergine opskrift er meget velsmagende og usædvanlig, prøv!

Opskrift på karpsuppe – prøv at lave mad i overensstemmelse med vores opskrift.

Tips fra erfarne kokke

Ertsuppe vil være endnu mere velsmagende, hvis du følger nogle tricks:

 1. Når ærter koges i bouillon, læg halvdelen af ​​hele skrællet gulerod i den. Det vil give en smuk farve og smag. Derefter kan roden skæres og tilsættes til stegning.
 2. Kylling bouillon bør kun placeres i koldt vand. Du kan også lægge en hel løg med en skål til en smuk farve i bouillon, samt gulerødder og persille rod.
 3. Chipped ærter koges meget hurtigere. Du kan tage det sædvanlige, men så skal du suge det i varmt vand i et par timer. Derudover skal koge ærterne være i usaltet vand eller bouillon. Salt nedsætter fordøjelsen.
 4. Et andet punkt – at forlade ærter om natten er meget farligt. I dette tilfælde kan det svulme og sure. Sådanne ærter vil lave mad i rigtig lang tid! Derfor forlader vi ærterne i vand i et par timer og udelukkende under tilsyn af.
 5. Nogle gange serveres suppen med sour cream sauce. I dette tilfælde tilsættes sur hvidløg og grøntsager i cremefløde..

Nu ved du hvordan man laver en lækker ærtsuppe med kylling..