Makrel er en meget fed og meget sund fisk, elsket af alle russere. Hvem kan nægte dig selv fornøjelsen at prøve det med varme kartofler? Mest af alt bruger vi røget makrel. For nylig begyndte mange imidlertid at tvivle på sikkerheden ved industriel rygning, og prisen på en sådan fisk sammenlignet med råvarer starter mange gange.

Vi tilbyder dig de tilgængelige opskrifter til røget makrel, som du kan gøre med dine egne hænder, bruger mindst mulig indsats og penge. Resultatet vil være en duftende og røget guldfisk, der, hvis det kan skelnes fra det, der blev købt i butikken, er kun til det bedre..

Hovedhemmeligheden er den “kolde rygning” af makrel i løgeskal med krydderier og salt, nogle gange med brygget sort te. En saltlage er fremstillet af disse ingredienser, hvor en fisk marineres i et par dage.

Makrel tilsat eller kogt i løgskræl taber sin karakteristiske specifikke lugt (lugt af fiskeolie), bliver blød, øm, smelter bogstaveligt i munden og taber samtidig ikke sin form.
Saltet makrel i løgskal
hvordan вкусно приготовить скумбрию в луковой шелухе за 3 минуты
ingredienser Antal
havsalt (groft) 1,5 spsk
vand (filtreret) 1 liter
makrel 2 medium
jordet sort peber 0,5 tsk
skrællede løg løg med 4 stk.
sort peber 5 ærter
tørret dill 2 teskefulde
sukker sand 2 teskefulde
5% eddike 1 spiseskefuld
Tilberedningstid: 720 minutter Kalorier pr. 100 gram: 55 kcal

Forbered fisken: Afrim, om nødvendigt, rengør, vask.

rydde op скумбрию

Læg løgeskalen i en gryde med tilberedt vand. Du kan lidt “drukne” skinken i vand, så den giver sin farve til den fremtidige saltlage. Kog over høj varme i 20 minutter. En del af vandet vil fordampe, det er normalt.

skumbriya_v_lukovoi_sheluhe

Træk saltlage og tilsæt salt, sukker, peber (hele), tørret dille og bordeddike. Bland godt. Lad marinade køle helt..

saltvand процедить

Tiden er kommet til direkte saltning af makrel: sæt fisken i den valgte beholder til betning (det er bedre, hvis det er glas eller keramik, må du ikke bruge plast eller metal). Fyld makrel med saltlage, så den dækker den, læg pressen på toppen.

en fisk поместить в контейнер

I denne form skal fisken opbevares i 12 timer. I løbet af denne tid skal den vendes flere gange fra side til side. Derefter skal fisken brygge i køleskabet i ca. en dag..

Sådan makrel er bedst kombineret med kogte kartofler, røde løg og vegetabilsk olie..

Kogt makrel i løgskal i tre minutter

Dette er ikke bare en hurtig, men bogstaveligt hurtig, hurtig opskrift. Det tager meget små ingredienser, også tid, kun 3 minutter, og krydret saltet makrel vil dukke op på bordet!
 • 1 stor eller 2 små makrel
 • 1 liter filtreret vand
 • 5 spiseskefulde havsalt uden en bakke;
 • 5 håndfulde løgskræl.

Saltlage fremstilles i en mængde af 1 spsk salt pr. 200 gram vand. Hvis du har mere fisk, stiger mængden af ​​saltlage tilsvarende..

Dyp løgeskalet i saltlage, kog, kog i 5 minutter. Reducer ilden og læg fisken direkte i beholderen med løgskrælene. Kog 3 til 5 minutter. Pas på: Du kan ikke fordøje makrel, ellers vil den tabe sin form og falde fra hinanden. Vi får fisken, rens den fra skinken.

Det er det! Du kan servere fisk med kogte kartofler og uberørt solsikkeolie.

Makrel i løg skræl med te

makrel в луковой шелухе

 • 1 spiseskefuld sort blad te
 • 2 makrel;
 • 2-3 håndfulde løgskræller;
 • 1 liter filtreret vand:
 • 3 spsk groft havsalt;
 • 1 spiseskefulde granulatsukker.

I en gryde koges og koges i 5 minutter te, løgeskal, salt og sukker. Helt afkølet.

Forbered fisken: Afskær hovedet og halen, fjern indersiden og filmen, vask. Vi placerer fisken i en bred skål under belastningen, så saltladen dækker den. Lad være på et køligt sted i to dage.

Glem ikke at dreje makrel til en ensartet ukrudt og smuk farve..

Sprøjt sådan fisk godt med citronsaft, inden du serverer det..

Makrel i løgskal med flydende røg

Mange mennesker som makrel i røget form, og derfor vil husets delikatesse give en bestemt smag. Sådan gør du det?

Du kan bruge flydende røg. Dette er et specielt koncentrat, en væske, til hvilken røg renset fra tjære er opnået fra brændende træ. Dette produkt kan købes i supermarkedet..

Makrel, syltet med tilsætning af flydende røg, uden ekstra indsats vil få en lys smag af rygning.

 • 3 spiseskefulde flydende røgkoncentrat
 • 2 makrel;
 • 2-3 håndfulde løgskræller;
 • 1 liter vand
 • 3 bord havsalt groft;
 • 2 spiseskefulde granulatsukker.

makrel с лимономLæg løgskal i en gryde, tilsæt vand, kog i 15 minutter. Derefter filtreres den fremtidige marinade.

Vi blander den helt afkølede marinade med salt, granulat og flydende røg. Udfyld forberedt, renset og vasket makrel, så det er helt dækket.

Fisken bør marineres på et køligt sted i to dage. Glem ikke at regelmæssigt vende det over.

Efter 2 dage, tag makrillen ud, tør, skær og tjen til familiebordet.

Spicy makrel i løgskal

Denne fisk vil appellere til fans af usædvanlig smag. Det viser sig raffineret og duftende. Hjemmelavet marinering gør makrelmasse særlig øm. En sådan skål kan serveres med kogte kartofler og sukkerroer salat og på festbordet og til en familie middag..

 

 • 1 liter filtreret vand
 • 2 makrel;
 • 3 spsk groft havsalt;
 • 1,5 spsk granulat
 • 3-4 håndfulde løgskræller;
 • 100 ml stærk brygget sort te;
 • 1 tsk kardiander
 • 5 peppercorns allspice;
 • 5 ærter jord peber;
 • Bay leaf.

I en lille kasserolle koges den vaskede løgeskal. Kog i 10 minutter over medium varme, slukk derefter og lad den brygge i 15 – 10 minutter under et låg.

Vi filtrerer bouillon fra løgskræl og blander salt, sukker, allspice og sort peber, koriander og et par løv blade ind i det. Hæld i te blade og køle helt..

Forbered fisken: Fjern halen og hovedet, rengør, glem ikke at fjerne den sorte film – det giver bitterhed. Vi laver makrillen i en stor flad form, dækker den resulterende marinade, så den dækker fisken.

Makrel bør marinere i 2-3 dage på et koldt sted. Glem ikke at vende hver fisk om morgenen og aftenen, så marinaden er jævnt fordelt og gennemblødt slagtekroppen..

Færdig fisk skal lægges på papirhåndklæder og tørres grundigt..

fiskeri консервыLæs om, hvordan man laver hermetisk fisk fra floden derhjemme.

Dyr grillfisk på grillen, læs og noter – i “picnic season” skal du bruge det!

Ved du, hvor meget du skal bage fisk i ovnen i folie, læs anbefalingerne.

Nogle nyttige tips

 1. Hvis du har købt frosne makrel, skal du afrimme den helt. For ikke at forstyrre strukturen af ​​stoffet, sæt fisken på en skål og afkøles for en dag. Optøet på denne måde vil det ikke miste sin form eller smag;
 2. Afskær hovedet og halen, skrub fisken og skyll under rindende varmt rindende vand. Glem ikke at fjerne den sorte film indeni – den vil smage bitter og forkæle smagen af ​​den kogte skål;
 3. For ordentlig marinering har du brug for store, rummelige tallerkener – en form for saltning;
 4. Når tiden kommer til at sætte makrel i marinade, skal du huske at det konstant kommer frem. Derfor er det bedre at straks lægge en skål med en belastning;
 5. Glem ikke at dreje fisken i bearbejdningsprocessen – ca. 2-3 gange om dagen. Dette er nødvendigt, så de er ensartet mættet med saltlage;
 6. Makrel kogt i løgskal skal afkøles, før der serveres. Denne ret er god i kulden.

Makrel i løgskræl, udarbejdet i overensstemmelse med ovenstående opskrifter, vil appellere til alle elskere af fiskens delikatesser. Værtinderne kan dræbe to fugle med en sten: forkæle husstanden og tage sig af deres helbred. Makrel, der ikke har passeret industriel rygning, indeholder trods alt ikke kræftfremkaldende stoffer, der ledsager det..

Men næringsstoffer – flerumættede fedtsyrer og vitaminer, sporstoffer forbliver i det. Omkostningerne ved en sådan skål er lave, værtenes tid og kræfter er små, og nydelsen af ​​god smag og fordele er enorm.

Jo mere hjemmelavede, kærligt kogte retter på vores bord, desto flere fordele vil de bringe til din husstands sundhed ved at samle dem på et venligt familiebord.!