Værdifulde havfisk med fedtholdigt kød (med en fedtprocent på op til 16,5 g), makrel er rig på vitaminer, herunder B12. Delikat kød med en lys smag tillader kokke at bruge det i vid udstrækning, mens de forbereder lækre fiskeretter. Fisken er saltet, tørret, bagt, røget, stegt, ved hjælp af en varieret buket krydderier og krydderier, hvilket giver makrelskålen en utrolig smag og betagende aroma..

Til bagning på gitteret er det bedre at vælge en stor, 400-500 gram i vægt, fisk. Kvalitet makrel er en krop med tæt kød, korrekt frosset, ryggen er oliven-sort, maven er let sølv. En sådan fisk skal have en flad, intakt hud og finner..

Frosne makrel er optøet i køleskabet (10 timer). Samtidig bevarer det sine egenskaber..

Madlavning makrel med røg på ilden
hvordan приготовить скумбрию на костре на решетке
ingredienser Antal
Makrel (fugl) 1 stk
Vegetabilsk olie 1 spsk. l.
Krydderier til fisk 1 tsk.
Vin eller citronsaft 20 g
Tilberedningstid: 45 minutter Kalorier pr. 100 gram: 230 kcal
Den bedste mulighed for at nyde lækker fisk i naturen – at bage den på ilden. Bagt fisk bevarer sine smagsegenskaber, som kan understreges og styrkes ved korrekt betning..

Forberedelse af makrel begynder med fjernelse af hovedet og rensning af det fra indgrebene. For dette er maven skåret med saks, alt indhold fjernes, sort film fjernes, og slagtekroppen vaskes.

Efter vask skal du tørre rester af vand med et papirserviet og derefter skære langs ryggen til ryggen i halvdelen, fjern ryggen med finner og finner – vi får fileter.

Saltkød, peber, drys med krydderurter og krydderier, luk i et stykke konditorpapir og sæt på et køligt sted til betning i 10 minutter.

For at få en saftig fisk, kan du drysses friskpresset citron eller tør vin før betning..

Efter marinering (10 minutter) skal du fjerne fisken, dyppe den med et håndklæde eller et serviet fra overskydende væske, spred olien jævnt på fileten og læg huden på kisten på risten. Når fileten er brunet – vend om og bages på den anden side..

Fisken på ilden bages meget hurtigt, fordi du skal sørge for, at fileten ikke brænder.

Bages saftige fisk i folie

Få den mest saftige makrel på ilden kan koges på et gitter i folie. Til servering har du brug for følgende ingredienser:

 • Makrel, slagtekroppe – 1 stk.
 • Krydderier til fisk – 1 tsk;
 • Frisk citron – 1/2 stk.
 • En blanding af peberfrugter – 5 ærter;
 • Salt – 1 tsk;
 • Olivenolie – 1 spsk. l.;
 • Løg – 1 hoved eller krydderurter til smag – 1 flok
 • Bagefolie – 2 m (meter).

Hakk løg eller urter fint, peber.

Træk fiskens indside ud, fjern forsigtigt gylderne (tag ikke hovedet ud), dypp det med et håndklæde, gnid indersiden og overfladen af ​​slagtekroppen med salt og krydderier, læg maven med hakkede løg eller grønne og læg den på den foldede folie.

makrel очистить

Forsmurt med olivenolie. Folielængden skal være mindst tre størrelser af slagtekrop.

Spread оливковым маслом

Skær i tynde skiver af citron og spred oven på fisken, omkring 5-6 skiver.

kotelet лимон

Makrelfolie i folie er ikke meget stramt, men den bør ikke bevæge sig i midten og sætte på gitteret.

indpakning в фольгу

Stegningstid – 15-20 minutter. For at få en fisk, der smager som marineret, skal du afkøle den uden at pakke den ud og sætte den i køleskabet i flere timer..

makrel готова

Makrel Skewers

For denne skål makrel er ideel på grund af sin lyse smag, som er godt afskåret, når du bager på grillen. En af de bedste ideer er shack kebab af makrelfilet krydret med krydderier. Til forberedelsen er det nødvendigt at forberede følgende komponenter:

 • Makrel, krop – 1 kg;
 • Carbonated mineralvand – 0,5 l;
 • Løg – 2 stk.
 • Vegetabilsk olie – 2 el. l.;
 • Jord sort peber – til smag;
 • Salt – 2 tsk;
 • Citron – 1 stk.
 • Bay leaf – 1 stk.

Forbered fileten som i den første opskrift, skåret i store firkantede stykker, sat i en beholder, salt, peber og bland forsigtigt.

Skær løgringe, skift lag med fisk. Forbered marinade: klem citronsaft, hæld mineralvand og olie, bland og hæld i de tilberedte fiskspyd, sæt laurbærbladet ovenpå og læg det under tryk i 2 timer på et koldt sted.

På spydspidser sættes makrel og steges i ca. 10 minutter på gitteret over kulerne. Når du stegter, fugt kebabene med vand og vend om for ikke at brænde..

rød рыбаHvordan er saltning af rød fisk hjemme recept meget enkel og hurtig.

Du har aldrig smagt hakket fisk til dumplings, læs vores opskrift og tips om, hvordan man laver mad.

Læs hvordan man bager fisk i ovnen uden folie for at bevare kødets smag, aroma og saftighed..

Nyttige tips

 • Makrel sælger normalt is. Når du køber det, skal du være opmærksom på dens udseende. Isen skal være gennemsigtig hvid, ellers fisken refunderer flere gange, og dens kvalitet efterlader meget at ønske..
 • Det er også værd at se på finnerne, fiskens hale og huden. De skal være glatte, uden skader, naturligt udseende. Beskadigede finner og hale siger, at fisken ikke er den første friskhed.
 • Afrimning af fisk er kun i køleskabet. Dette forlænger afrimningstiden, men kødet bliver blødere og saftigt, hvilket ikke tillader optøning i mikrobølgeovnen..
 • Makrel går godt med mange krydderier, så når du forbereder det, styres din smag og præferencer..
 • Det er værd at huske at kød af makrel er temmelig tørt, og tør hvidvin eller citronsaft hjælper med at blødgøre det..
 • Når man stegter en makrel på en ild, er det nok at smide en lille smule stenchips på kulerne for at få fisken lidt røget og få en mild tilsvarende aroma..

Bon appetit!