Hvis du vil overraske dine slægtninge med en usædvanlig og usædvanlig skål, så forberede dem dumplings med blåbær, som sikkert vil smide husstanden i chok. Få mennesker ved, at dumplings ikke kun er med kartofler eller kål, men også med bær, som giver denne ret en meget usædvanlig sødme og en del af behagelig surhed.

Hjemmelavede blåbær dumplings
hvordan правильно готовить вареники с черникой
ingredienser Antal
mel 300 g
ægget 1 stk.
vand 200 ml
blåbær 300 g
sukker 3 tsk.
stivelse 2 tsk.
salt 1 knivspids
Tilberedningstid: 80 minutter Kalorier pr. 100 gram: 166 kcal
 1. Først og fremmest forberede koldt vand til æltning af dej. Vi har brug for en halv kop, men det er muligt, at dejen vil tage mere, og derfor skal de forberede et glas på en gang. et glas с водой
 2. Sigt derefter melet i en dyb plade gennem en sigte, så der ikke er klumper, og melet bliver mere bøjeligt til æltning.
 3. Vi bryder ægget og føjer til melet, det kan piskes på forhånd for at gøre det nemmere at blande.
 4. Tilsæt vand og knead dejen – til en start, et halvt glas, og tilsæt derefter om nødvendigt mere. Til sidst vil dejen være blød og ikke klæbrig.. dej для вареников
 5. Den færdige dej er pakket i plastikpakning eller plastikpose og sat i køleskabet i ca. en halv time..
 6. Vi påtager os påfyldningen. Blåbær skal omhyggeligt udvælges, fjern blade og affald, vask det..
 7. Derefter drys blåbær med stivelse og sukker – så fyldningen vil ikke strømme ud af dejen under madlavning og bliver sødere. blåbær с сахаром и крахмалом
 8. Vi tager dejen ud, ruller den i et tyndt lag og skærer ud cirkler ved hjælp af et glas.
 9. I midten af ​​hver cirkel sættes vores fyld, omkring en teskefuld og foldes i to, blændende kanterne. gammeldags вареники
 10. For at koge dumplings skal du koge vand og smide vores dumplings ind i det. Når de kommer op, vent et øjeblik eller to og få. Glem ikke at blande i tilberedningsprocessen, ellers holde sig til panden og vil ikke flyde.

Tilberedningsmetode med frosne blåbær

dumplings с замороженной черникой

Forbered først dejen. For at gøre dette skal du sive melet i en dyb plade og tilsæt et æg med mælk til det, og tilsæt sodavand, blækket med eddike. Vi begynder at ælte dejen – til en start kan du og ske. Da det bliver mere eller mindre viskøst, skal du ligge på et melet bord og ælte med dine hænder. Dejen skal være glat, elastisk og blød..

Derefter tager vi vores dej og ruller det i et tyndt lag, hvorfra vi skærer cirkler ved hjælp af glas. Hvis nogen er så ubehagelige, så kan du lave cirkler på en anden måde – rul dejen i en pølse, skåret i skiver og rul dem i en cirkel.

Herefter får vi vores blåbær fra fryseren og sætter det på en teskefuld for hver dejen cirkel. Efter at vi kun kan lave dumplings, foldes krus i halvdelen.

Kog skal være som følger: kog vand og dypp dumplings i det. Kog, indtil de flyder under konstant omrøring, og når de flyder op – hold et øjeblik eller to og nå det. Bon appetit!

Opskrift på dumplings med dejbær på kefir

ingredienser вареников на кефире

For at begynde at tage og sortere vores bær for at slippe af med skrald og blade, så vasker vi blåbærene og sætter dem i en kolander.

Dernæst fortsætter vi til testen, for hvilken vi hælder kefir ind i en dyb plade og bryder ægget, drys med en teskefuld sukker og salt – om tsk. Alt dette er blandet med en visp eller ske. Derefter tilsættes mel i små portioner og omrøres konstant..

Når dejen bliver tyk nok, læg den på et melet bord og ælt med dine hænder, indtil det er glat. Vi fjerner det i retning af 25 minutter under håndklædet for at afregne.

Når tiden går forbi, rulles dejen i et tyndt lag og skærer cirkler med et glas. I dette tilfælde kan cirklerne opnås på en anden måde – rull dejen i en pølse, skåret i shaybots og rul dem.

I hver cirkel sættes blåbær – en eller en halv teskefuld, drys oven på en lille knip af sukker. Næste kan vi kun blinde dumplings, blændende kanterne.

Nu kan du begynde at lave mad. Brød vandet og send dumplings til det. Glem ikke omrøring. Når de koger og flyder, vent et eller to minutter og få. Bon appetit!

Dumplings med blåbær og cottage cheese

fad с творогом

Hæld først melet i en dyb plade og salt den, og bland det godt. Derefter tilsættes ægget, vandet og en del vegetabilsk olie, og så æltes dejen godt – det bliver blødt og vil ikke holde fast i dine hænder. Hvis melet bliver lille, kan du tilføje lidt mere, men du kan ikke overdrive det. Derefter sættes vores dej i en plastikpose eller indpakning i klæbende film, og lad den stå i ca. en time..

I mellemtiden kan du udfylde. Vi tager cottageost og lægger den i en dyb skål, så knæk den grundigt med en gaffel, så der ikke bliver en enkelt klump. Derefter tilsættes sukker med vanille og igen grundigt æltes og blandes. Send derefter blåbærene, som før det skal sorteres og vaskes. Vi blander alt igen, men denne gang omhyggeligt – bæren skal holde sin form.

Når dejen er indstillet på det rigtige tidspunkt, tag det og kast det i et tyndt lag, hvorfra vi skærer cirkler ved hjælp af et glas eller en speciel støbeform. I hver cirkel sætter vi fyldningen – ca. en halv teskefuld, så laver vi en dumpling, foldes cirklen halvt og fastgør kanterne.

Kog derefter. Efter at have kogt vandet i forvejen kaster vi vores dumplings i det og koger, indtil de kommer op. Samtidig skal de røres, ellers kan de holde sig sammen eller holde fast i gryden. Vi lader dem koge et øjeblik eller to og få dem. Bon appetit!

opskrift постного теста для вареников с картошкой

Hvis du er på en diæt, så kan du være interesseret i en opskrift på magert dej til dumplings med kartofler.

På linket finder du opskriften på kage dumplings med cottage cheese.

Forbered dumplings på kefir til denne opskrift.

Nyttige tips

 1. Uanset hvor du tog bæren – i basaren, i haven eller skoven – glem ikke at sortere dem ud og vaske dem, så dumplingsne ikke bliver for sure eller ærligt ubehagelige.
 2. Glem ikke at hælde mel på bordet, hvor du ælder dejen, så det holder sig ikke til bordpladen og hænderne.
 3. Vær ikke bange for at eksperimentere med formen af ​​dumplings og dekorere dem på enhver måde, for eksempel med en pigtail på et sted med skulptur. Sådanne dumplings er mere populære hos børn, især små..

På video – vejledningen til madlavning dumplings med blåbær: