Enhver husmor før eller senere møder behovet for at afrimme kød halvfabrikata, fisk, kylling og hakket kød. Selvfølgelig, hvis du har tid, så får isprodukterne på forhånd. Men planerne kan ændre sig, og på grund af forskellige forhold må man ty til nødforanstaltninger..

hvordan разморозить мясо и сохранить полезные вещества

Der er mange muligheder for afrimning af kød og andre produkter, blandt dem er der:

 1. I køleskabet – den længste og sikreste;
 2. Ved stuetemperatur;
 3. I isvand
 4. Med salt eller saltvand
 5. I mikrobølgeovn;
 6. I varmt vand
 7. På batteriet.

De sidste to metoder er usikre og kan føre til hurtig forringelse af produktet. De kan kun bruges i ekstreme tilfælde og koges straks kød eller fjerkræ..

Sådan hurtigt afrimning af kød derhjemme

Den nemmeste måde at afrimme kød i mikrobølgeovnen. De fleste af disse køkkenenheder har en tilsvarende funktion. Denne metode til optøning af halvfabrikata har imidlertid betydelige ulemper:

 • Et stort stykke kød tøses ujævnt, det skal konstant vendes om;
 • Små stykker kan delvis tilberedes;
 • Når afrimningen er meget hurtigt tabt, vil den færdige skål ikke være så velsmagende.
Den eneste plus afrimning i mikrobølgeovnen er hastighed. Et stort stykke kød vil være klar til yderligere kulinariske aktiviteter på få minutter..

Hvis juiciness ikke er kritisk, skal denne mulighed overvejes. Men lad os overveje, hvordan du hurtigt kan afrimme kød uden mikrobølgeovn.

afrimning мясо в воде

Lidt længere, men med opbevaring af smag og ernæringsmæssige egenskaber bliver kødet optøet i vand. Væsketemperaturen skal være så lav som muligt. Bedste med isstykker. Det frosne stykke skal placeres i en forseglet pose og derefter i en tilstrækkelig dyb beholder. Så er det fyldt til toppen med isigt vand..

Optøningstiden afhænger af begyndelsens vægt og volumen. Det handler normalt om tre timer. Vand skal ændres regelmæssigt, eller sæt en kødbeholder under åben tryk.

Sæt ikke kød i varmt vand. Ellers kan det ske, så udenfor stykket er næsten kogt, og indeni bliver det iskoldt. Hvis du koger det i denne form, får du en halvbagt skål, usikker for dem, der forsøger at spise den..

Du kan optøde kød med salt eller i meget saltvand. Opløs det i en lille mængde vand og læg et stykke uden en omslag. Salt fremmer hurtig varmeoverførsel, optøning sker jævnt og ret hurtigt..

Effektiv afrimningsmetode – på dampbad eller i dobbeltkedel. Hæld et stykke kød i mindre stykker og læg dem i en passende beholder. Se omhyggeligt, så det ikke koges under afrimning..

Den længste metode til afrimning er først i køleskabet og derefter ved stuetemperatur. Du kan straks få kødet ud af fryseren og sætte det tæt på radiatoren. Tøet ud på en sådan måde skal udarbejdes straks..

Mulighed for optøning af kylling og kyllingefilet

Hele kødkroppe og dets individuelle dele – ligesom næsten alt. Det er velsmagende i enhver form og er altid passende. På helligdage, på hverdage, til duftende bouillon og hjertelig hovedret. Denne fugl er nem at forberede, selv en uerfarne værtinde kan klare de fleste af opskrifterne..

hvordan разморозить курицу целиком

Kyllinger sælges både frosset og kølet. Men selvom du har købt en frisk fugl, kan du sætte den i opbevaring i fryseren. Dens holdbarhed øges til seks måneder. Både fileter og andre dele er gode til fryseren..

 1. Hvis kyllingen var i den originale emballage, og i fremtiden planlægger du at lave den hele, så skal den fryses helt. Separate dele og fileter, før de lægges i fryseren, skal opdeles i portioner. Dette vil undgå vanskeligheder med efterfølgende optøning..
 2. For at få en hel fuglekroppe fra fryseren skal være en dag før madlavning. Fjern emballagen fra den, læg den i en dyb skål og lad den stå i køleskabet, i den del med den laveste temperatur. Den næste dag kan du få kyllingen optøet ved stuetemperatur..
 3. Fileter og dele kogte til stegning kan optøes hurtigere, ved hjælp af mikrobølgeovn eller i vand. Men i dette tilfælde forsinker ikke varmebehandlingen.
 4. Jo mindre kyllingestykker jo hurtigere optøningsprocessen. En hel krop kan hugges langs brystbenet og fjernes fra midten af ​​isen. Eller bare skære det fra hinanden.
 5. Hvis de frosne dele af en kylling, filet eller hele slagtekroppe skal tilberedes, er det tilladt at afslutte afrimningen. Det er nok at øge tilberedningstiden lidt. Men inden du sætter kødet i panden, skal det vaskes godt i varmt vand, og fjern derefter skummet forsigtigt.
Fjerkrækød er mere ømt end svinekød eller oksekød. Hurtig afrimning påvirker det meget værre. Skynd dig ikke, hvis du vil have en saftig rød rød kylling til frokost.

Hvordan man hurtigt afrimer hakket kød

Frisk hakket kød opbevares i kort tid i køleskabet – ikke mere end en dag. Faktum er, at bakterier aktivt sidder på et så stærkt knust produkt, og processen kan stoppes enten ved varmebehandling eller frysning..

hvordan разморозить фарш

Forberedt til forsendelse til fryseren, skal fyldningen pakkes i små portioner. Hver del skal foldes i en separat pakning til frysning og forsigtigt rulle ud. I flad form oplagres hakket kød ikke kun kompakt, men afrimmer også hurtigere..

Da hakket ikke behøver saftigheden af ​​hele stykket, er det helt acceptabelt at tøde det på hurtige måder: i mikrobølgeovnen, i varmt vand, dampet, nær radiatoren. Hertil kommer, at hvis hakket kød er tilberedt til stegning, kan det brydes i stykker og straks lægge på en forvarmet gryde.

Halvfabrikata med frosset hakket kød kan koges straks fra fryseren. Men samtidig bør temperaturen ikke være høj, så at midten af ​​koteletterne kan steges. For saftighed skal du først hurtigt bringe gryden til en gyldenbrun skorpe og bage i ovnen..

Regler for afrimning af kød

Ved afrimning af kød skal du huske hovedreglen – jo langsommere processen, desto bedre og bedre vil måltidet vise sig. Hurtig optøning fører til tab af fugt, smag og næringsegenskaber af produktet..

kødet останется сочнымVed afrimning af vand i kød kommer interstitiel væske ud af kødet, og den saftige bøf vil ikke træne ud af det. Det samme gælder mikrobølgeovnen. I mikrobølgeovnen på grund af ujævn opvarmning af stykket kan fremstilles, og nogle forbliver is.

Når der er frosset, dannes iskrystaller i kødet. Jo hurtigere og dybere den kolde behandling, jo mindre er de. Med hurtig opvarmning, krystallerne, der ikke har tid til at smelte, kommer ud af stykket, rive fibrene og fremkalde fugtighedsfrigivelse.

Et andet vigtigt minus en hurtig afrimning i varme – forskellige mikroorganismer sætter sig ned på et stykke kød. I et gunstigt miljø begynder de hurtigt at formere sig. Det truer med at forårsage alvorlig forgiftning..

For at undgå sundhedsproblemer og få en lækker kødret skal du overholde følgende afrimningsregler:

 1. Fra fryseren tages et isstykke på forhånd og placeres i køleskabet;
 2. Afrimningstiden i køleskabet afhænger af den indledende vægt, jo tyngre, jo længere;
 3. Sørg for at fjerne emballagen og læg kødet eller fjerkræet i en passende beholder, hvilket forhindrer forringelsen af ​​andre produkter;
 4. Når et stykke kød eller fuglekroppe næsten afrimes, kan du få dem ud af køleskabet og fortsætte optøning ved stuetemperatur;
 5. Fuldstændigt optøet stykke skal vaskes med varmt vand og tørres med et papirhåndklæde;
 6. Derefter skal du straks fortsætte med madlavning, den maksimale holdbarhed af optøet kød er 6 timer;
 7. I intet tilfælde kan man ikke fryse kødet igen! Bakterier på overfladen er allerede begyndt at sprede aktivt, og kulden hjælper ikke med at klare dem, risikerer ikke din sundhed.
Lasagne из курицы с лавашом
Efter at have optøet kødet, lav lasagne fra pita med kylling og svampe ud af det..

Kylling ostemasse suppe diversificerer din daglige menu, læs her.

Hvis du ikke ved hvordan man laver oksekød hjerte i sur creme, skal du gå til https://notefood.ru/retsepty-blyud/vtory-e-blyuda/kak-prigotovit-govyazhe-serdtse.html

Secrets of the correct freezing

Frysning af produkter gør det muligt at forlænge lagringstiden til et år. Hvis der er en tilstrækkelig stor fryser, giver dette dig mulighed for at løse problemet med sæsonbestemt indkøb af produkter uden at gøre brug af bevaring.

Frosset mad opretholder alle de fordelagtige egenskaber ved friske råvarer. Derudover kan i fryseren du lagre halvfabrikata, dressinger til supper og klumpet kød. Den rigtige fane giver dig mulighed for ikke kun at gemme, men også hurtigt og hurtigt at afrimme alt, der er opbevaret i fryseren.

Sørg for at følge reglerne for separat opbevaring af halvfabrikata. Frugter og grøntsager bør opbevares adskilt fra kød, fjerkræ og fisk. Dette forhindrer dannelsen af ​​fremmed lugt..

Inden du lægger kødprodukter i fryseren, bør du forberede:

 • Fjern vakuumemballagen;
 • At skære i små portioner;
 • Opdele dem i individuelle fryseposer;
 • Store stykker kød og fjerkræ skal vaskes grundigt og tørres grundigt;
 • Det er nødvendigt at fryse med maksimal effekt, mange moderne frysere har en “chokfrysning” funktion, skal du sørge for at bruge den;
 • Tegn produktposer.

Fryse og optø kød og fjerkræ efter reglerne, og så vil der altid være lækre retter på bordet.