Birksap har et stort udvalg af vitaminer og næringsstoffer. I lang tid bruger folk denne drink til at forbedre kroppens helbred..

birk сок

Selv i antikken blev mange lægemidler fremstillet af denne nektar, der hjalp med at eliminere mange alvorlige sygdomme. Men ikke alle ved, hvad dens brug er, hvordan man monterer det og gemmer det i lang tid..

Fordelene ved birkesap

Birkedrik har en enorm mængde næringsstoffer og mineraler. Det er en agent, der styrker kroppens immunitet..

Drikken forener i sin sammensætning et stort antal komponenter, som er inkluderet i det periodiske bord. Sammensætningen af ​​nektar omfatter salte: magnesium, mangan, silicium, kobber, strontium, jern, aluminium, kalium, barium, titan, nikkel, fosfor, zirconium og mange andre..

Derudover indeholder den en stor mængde næringsstoffer og næringsstoffer – tanniner, organiske syrer, enzymer og flygtig produktion. Hele dette kompleks har en gavnlig effekt på kroppens generelle tilstand, styrker helbred, lindrer mange lidelser..

Birch sap hjælper med beriberi og forbedrer kroppens tone, eliminerer skadelige stoffer og toksiner. Phytoncides, der er inkluderet i birkesap, øger immuniteten, hjælper med at håndtere forskellige infektiøse og virale infektioner, fjern farlige infektioner og toksiner fra kroppen, styrker immunsystemet og eliminerer mange inflammatoriske processer godt..

Derudover forbedrer det stofskiftet og forbedrer stofskiftet i kroppen. Fremragende beroliger nerver, fjerner blues og depression.

Og han hjælper også med vægttab. Med sin brug kan du opnå gode resultater og vende tilbage til slank kropsform. Den har god næringsværdi, men dens energimæssige værdi er meget lav – 24 kilokalorier pr. 100 gram drikke..

Indsamlingsregler

Birk nektar anbefales at samle fra starten af ​​foråret, et sted i midten af ​​marts. På grund af vejrforholdene er det imidlertid ikke altid muligt at bestemme, nøjagtigt, hvornår frigivelsen af ​​væske fra birk begynder..

Derudover er det nødvendigt at kende den nøjagtige procedure til indsamling af drikke. Denne procedure består af følgende handlinger:

samling сока

 1. I skoven er du nødt til at komme for mørke. Den største bevægelse af væske i bagagen begynder om morgenen og varer indtil nat. Derfor er det på dagtimerne, at en stor mængde juice kan indsamles;
 2. Måling af cylinderens diameter. Før høst måles stammenes nøjagtige diameter. Det afhænger af ham, hvor mange huller der kan laves i bagagerummet. For eksempel, hvis dens diameter er 20-25, så kan den kun gennembores en gang. Hvis diameteren af ​​tønderen er 25-34, så er to punkteringer tilladt, hvis diameteren er 35-39-3, hvis 40, så alle fire;
 3. Installation af specielle enheder. Særligt udstyr skal placeres i nærheden af ​​træet. Det er bedst at installere enheder nær træer med god solbelysning..

Selv under samlingen skal overholde strenge regler:

 • Det er forbudt at samle en drink fra det første træ, der fulgte med, uden først at kontrollere, om der er væske til stede. Nogle gange skærer nogle samlere simpelthen barken af ​​et træ og efterlader et åbent sår på det. Dette er absolut umuligt at gøre;
 • Saml ikke væske fra unge træer;
 • Det er bedst at lave et hul fra nord. Det er på dette sted, at en stor mængde saft altid akkumuleres;
 • Før du samler drikken, er det bedst at lave et lavt hul i tønderen. Langtids samlere anbefaler at hullet bedst udføres med en gimlet. Derefter indsættes en rille eller et rør i hullet, langs hvilket væske fra birk fortsætter med at strømme;
 • Efter samlingen er det nødvendigt at dække hullet med en særlig voks, ler eller tilslut den. Dette forhindrer alle former for bakterier i at træde ind i træet, hvilket senere kan forårsage trunkrotning..

En detaljeret beskrivelse af processen med indsamling af sap fra birk kan ses nedenfor i videoklippet:

Sådan bevares birkesap: dokumenterede metoder

Denne drik er meget nyttig, og mange forsøger derfor at holde det til vinteren. Til dette skal du bevare det..

Under konservering bør du strengt følge alle kravene i opskrifterne..

Takket være denne drink kan man spare på en lang periode..

Opskrift nummer 1

Vi foreslår at overveje fremstilling af sirup. Den er forberedt ved dampning fra birkesap..

høst пенуDette vil kræve retter med en stor bred bund – en pande eller håndvask. I beholderen skal du hælde en drink og koge over lav varme.

Når væsken i panden falder tre gange, skal frisk nektar tilsættes igen. Denne procedure skal gentages flere gange (ca. tre gange)..

Skum fjernes fra overfladen under tilberedningen. Sukker tilsættes ikke til sirup..

Den resulterende sirup skal filtreres gennem osteklas og hældes i specielle steriliserede krukker. Banker med sirup skal sættes på et koldt sted..

Opskrift nummer 2

Hermetisk birkesap til denne opskrift som følger.

Rolling up сокаFrisk birk nektar skal hældes i emaljerede retter og læg på medium varme. Det skal opvarmes til 80-90 grader og koge.

Så skal du sterilisere krukkerne og hæld den færdige drikke i dem. Skru dem med jernlåg og læg krukkerne på et mørkt sted.

Bankerne skal også pakkes med en varm trøje eller uldtykke..

Efter 3 dage rengøres bankerne i et mørkt, køligt sted..

Du kan tilføje sukker eller citronsyre til den færdige dåse birkesaft.

Med nåle

C хвоейCa. 50-3 kg nåle kræves for ca. 50 liter juice.

Først placeres nåle i en pande eller et bassin og hæld det derefter med birk nektar.

Sæt derefter på mellemlang varme og kog.

Den resulterende drik skal efterlades i 8 timer, så den er infunderet..

Sukker eller citronsyre tilsættes til saften. Derefter hældes den over dåserne, og de snoet med jernlåg..

Bankerne skal steriliseres ved en temperatur på 90 grader i ca. 30 minutter.

Med citrus

Det er bedst at tilsætte citron eller appelsin til drikken..

banker с сокомVed 1 liter skal du sætte 2 spiseskefulde sukker, en kniv citronsyre og en appelsin eller citron.

Citron eller appelsin skal skæres med en kniv i tynde skiver og lægge på bunden af ​​emalje, drys med sukker og tilsæt citronsyre.

Hele denne blanding hældes med nektar og sættes på en lille brand..

Opvarm op til 80 grader og kog.

Derefter hældes den færdige drikke i steriliserede krukker..

Banker skal rulle op og sætte sig på et mørkt sted..

De er fortrinsvis dækket med et varmt tæppe eller sengetæppe..

Efter 4 dage rengøres de på et mørkt sted..

Og her er videoopskriften. Vi ser og husker:

Med slik

Denne drink kan dåse med slik. Du kan tilføje forskellige slags lollipops til det – barberries, dushes, mints.

For at forberede tre liter af drikken, skal du tilføje et par slik af samme type, 230 gram sukker og lidt citronsyre. Denne hele blanding koges over lav varme.

Derefter hældes den i krukken og snoet med et jernlåg. Banken er bedst at sætte under et varmt tæppe i 3-4 dage. Derefter skal drikken opbevares på et mørkt sted..

Din opmærksomhed er metoden til bevarelse af birkesaft med slik:

Behandling med en helbredende drink af birk

På grund af at denne drik har et stort antal nyttige stoffer, kan det bruges til behandling af forskellige sygdomme:

 1. Med impotens eller andre hudsygdomme bør du drikke ca. 5 glas drikke om dagen. Om cirka to måneder vil der blive en forbedring, en følelse af munterhed vil fremstå, sløvhed og træthed forsvinder;
 2. Under nyresygdom anbefales det at drikke en blanding af birkesap og infusion af birkeblader. Denne blanding har gode egenskaber: det styrker kroppen, forbedrer tilstanden, normaliserer alle processer i kroppen. For at knuse sten og fjerne sand skal du drikke et glas nektar på tom mave. Du skal også følge en speciel terapeutisk kost;
 3. For svampesygdomme anvendes drikkevaren som gnidning. Fra det kan du lave lotioner og komprimerer;
 4. I veneriske sygdomme anvendes birkesapbehandling som et supplement til hovedbehandlingen. På dagen skal du drikke 6 glas juice. Sammen med denne behandling skal du følge en mælkesyre diæt;
 5. I tilfælde af ondt i halsen, betændelse i halsen og mundhulen, gorgle halsen og munden med varm birkvæske..
Agar agarUdvid din madlavningskendskab. Hvad er agar-agar: sammensætning, egenskaber, anvendelse. Hvis du indtil nu ikke vidste hvad det er, så er det sikkert at det kan være nyttigt!

For at lave din yndlings julienne skal du ikke opvarme ovnen, og vask den derefter. Her lærer du, hvordan du laver denne skål ved hjælp af en langsom komfur..

Og her er de originale opskrifter med linser i en langsom komfur. Bon appetit!

Nogle nyttige tips.

 • Før du sender til samling af birkedrik, skal du ikke glemme reglerne for indsamling;
 • For at forbedre kroppens generelle tilstand drikker 2-3 kopper birkedrik om dagen.
 • Det er bedst at gemme birkesaft i dåseform. Så det vil bevare sine gavnlige egenskaber i lang tid, og det vil være muligt at bruge det selv om vinteren..

Birksap er en meget sund drikke. Korrekt konserves vil holde det i lang tid..

Behov for at samle det ordentligt. Imidlertid under samlingen er det vigtigt at huske om naturen. Indsamling af væske fra birketræer bør ikke påvirke træerne negativt..

For at gøre dette skal du følge alle indsamlingsregler..