Italiensk spaghetti “Alla Carbonara” er en af ​​de mest berømte og yndlingsmåder at lave italiensk pasta. De første omtaler af ham dukkede op i kulinariske samlinger i midten af ​​det sidste århundrede..

pasta карбонаре что это

Men for at forstå denne retters sjæl er det værd at kende sin historie.

En af versionerne siger, at navnet på denne ret er afledt af ordet “carbonaro”, som i italiensk betyder “kulsgræs”. Det viser sig, at “pasta alla carbonara” betyder “pasta i form af kulminearbejdere”

Andre kilder insisterer på ordet “carbonara” fra navnet på den revolutionære bevægelse af carbonari (carbonari), hvis kok formentlig opfandt den berømte opskrift.

Der er også en version, at pastaen “Carbonara” først blev forberedt på et tidspunkt, hvor amerikanske soldater var i Italien – deltagere i anden verdenskrig. Deres rationer omfattede bacon og ægpulver. Amerikanerne plejede at fylde pasta med disse enkle retter – den ene tjente af ejerne af italienske restauranter..

I modsætning til det faktum, at dets forekomst er tåget, har skålen spredt over hele verden og betragtes som en klassiker af italiensk køkken..
Den oprindelige opskrift på pasta “Alla Carbonara”
Populære паста «Карбонара»: рецепты с фото и видео
ingredienser Antal
æg 3 stk.
pancetta 100 g
spaghetti 400 g
Pecorino Romano Ost 100 g
Olivenolie 2 spsk. skeer
Jord peber at smage
basilikum 10 g
salt at smage
Tilberedningstid: 60 minutter Kalorier pr. 100 gram: 285 kcal

Ifølge den klassiske opskrift er parret fremstillet af guanchiale (tørrede svinekoteletter) eller pancetta (“pancetta” oversættes som “brisket” – en særlig type bacon, spaghetti, Pecorino Romano-ost ​​(presset på basis af fåremælk, meget hårdt), æg, salt og sort peber.

Hverken creme eller hvidløg findes normalt i den oprindelige opskrift. Men i andre tilpassede varianter bruger disse produkter ofte.

Spaghetti koges til halvfast tilstand “al dente”, i vand med en lille mængde salt. Det betyder, at de allerede er bløde udenfor og lidt stramme og elastiske indeni..

Fry skiver af pancetta skiver på lav varme med olivenolie.

Smør æg lidt, tilsæt salt, 50 gram Pecorino Romano ost, jordet på en fin rist og peber det hele.

Pantchette satte i en anden skål, pande med den resterende olie for at fjerne fra flisen og hæld æggassens masse. Omrør forsigtigt til en tilstand, hvor æggene begynder at rulle. Efter returnering af bacon til panden og tilsætning af resterende ost.

Lav den tilberedte masse på varm spaghetti og dekorér med basilicensegrønne. På grund af varmen fra bare kogte pasta sauce vil nå beredskab.

Populær Pasta “Carbonara” med skinke og fløde

I dette tilfælde erstattes eksotiske kødprodukter med mere populær skinke, Pecorino Romano – med Parme, og fløde, Røde Løg og Hvidløg.

Så sammensætningen:

 • Skinke – 200 g;
 • Spaghetti (du kan andre pastaer) – 200 g;
 • Æg – 2 stk.
 • Røde løg – 1 stk.
 • Olivenolie – 2 el. skeer;
 • Parmesan – 50 g;
 • Creme 10% – 50 ml;
 • Hvidløg – 3 fedter;
 • Salt, peber – efter smag.

Adskille æggeblommer fra de hvide og lade dem være i en dyb skål. Rist 30 g parmesanost. stir piskeris.

at gnide сыр к белкам

Skinke skåret i terninger og steg i olivenolie. Derefter tilsættes hvidløgsfedd der, men før det skal knuses med en gaffel eller en flad side af en kniv..

skinke мелко нарезать

Spred og skræl løg i stegepande. Steg i 5 minutter, fjern derefter hvidløg og hæld fløden. Skift ilden på ovnen til lille og rør konstant. Saucen skal tykke lidt..

løg поджарьте с часноком

Parallelt med dette koges pasta til halvdelen kogt i store mængder saltvand..

kog det пасту

I en stegepande til saucen sætter pastaen og en lille bouillon tilbage fra madlavningspastaen. Bring til beredskab.

blande op пасту и соус

Sluk for komfuret, tilsæt ægblandingen på pastaen. Serveres på bordet i en dybbundet skål med rester af ost som dekoration.

Enkel carbonara med svampe i en langsom komfur

I mange moderne multikookere er der en mode til madlavning pasta eller spaghetti. Under ham dygtige husmødre tilpasset opskrift “Carbonara”.

Ingredienser:

 • Spaghetti – 200 g;
 • Svampe (helst mushroom) – 300 g;
 • Parmesanost, hakket revet – 3 el. skeer;
 • Løgfisk – 1 stk.
 • Hvidløg – 2 fedter;
 • Olivenolie – 2 el. skeer;
 • Creme – 250 ml;
 • Salt, peber efter smag.

Spaghetti pause i to, sæt i en skål multikooker. Hæld vand og tænd den ønskede tilstand i 8 minutter.
pasta с грибами

Skær champignonerne i tallerkener og løgene i halve ringe. Bland varm creme med ost. Sæt pasta i en anden beholder.

Placer smør og løg i skålen, vælg “stegeknappen” knappen og lad i 5 minutter, kast derefter svampene og steg den til guldbrun. Sæt hvidløg, salt, peber og fløde i finhakket sauce.

Lad i endnu 3-5 minutter, omrør regelmæssigt. Ved slutningen af ​​madlavningen skal du returnere spaghetti til skålen..

Klassisk spaghetti sauce “Carbonara”

Ingredienser:

 • Dry-cured bacon (ikke røget) – 100 g;
 • Hård ost (for eksempel parmesan) – 50 g;
 • Olivenolie eller vegetabilsk olie – spisesked;
 • Æg – 2 stk.
 • Hvidløg – 2 fedter;
 • Salt, foretrukne krydderier, peber.

Finhakket baconfrit i olie, grøntsag eller oliven. Tilsæt knust eller let knust hvidløg.

Separér æggeblommen fra 1 æg, bland med et andet æg, krydderier, salt og peber, visp lidt. Tilsæt ost til ægblandingen, revet meget fint før.

Bland blandingen med bacon og sæt på det varme, forkogt i saltet vand, spaghetti. Pasta med “Carbonara” sauce er klar, ring alle til bordet!

pasta с морепродуктами
Prøv en anden pasta med fisk og skaldyr i kremet tomatsauce – du vil slikke dine fingre! En af de bedste italienske desserter – chokolade panacota opskrift med billeder fra de bedste kokke kan findes her. Hvad er funchoza nudler, hvordan man laver mad og hvad man skal servere læse på https: // notefood.ru/produkty/top-poleznyh-produktov/chto-takoe-funchoza.html

Få vigtige punkter

 1. Æg, før du laver pasta, skal vaskes grundigt med sæbe, som i madlavning, undergår de ikke alvorlig varmebehandling. Bedst under rindende vand. Antallet af æg beregnes som følger: For hver 400 g spaghetti 3 æg;
 2. Til madlavning pasta skal du kun tage pasta, som indeholder hård hvede. Et sådant produkt vil ikke klumpe efter madlavning. Det er ikke nødvendigt at vaske dem med koldt vand, da “Carbonara” sauce bringes i fuld beredskab på grund af den højkokte pasta
 3. Når du laver pasta, skal du tage vand i mængden 1 liter for hver 100 g produkt;
 4. Salt til madlavning pasta skal tilsættes fra en andel på 10 g pr. 1 liter vand. Meget salt er ikke påkrævet, da det er meget i bacon og ost;
 5. Hvis svinekotel eller bacon virker for fedt, kan røget kylling eller fisk og skaldyr anvendes som kødkomponent i saucen;
 6. Bland pasta og sauce umiddelbart efter madlavning..

Den klassiske opskrift indebærer brugen af ​​italiensk presset gedemælkost Pecorino Romano, men den har en ejendommelig duft, så du kan helt erstatte den med parmehseost eller tage en blanding af disse oste, som ofte tilbydes af tilpassede opskrifter.

Den bedste opskrift på pasta “Carbonara” i femten minutter fra kokken:

Pasta “Alla Carbonara” er en meget høj kalorieindstilling, så de, der følger med kosten, anbefales det at bruge det til morgenmad eller frokost.